głębokim garnku z dużą ilością oleju, żeby ciasto swobodnie w nim pływało. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Wykładamy na papier kuchenny żeby odsączyć nadmiar tłuszczu
prawdziwe jedzeniedodaję kurkumę, majeranek lub cząber. Kotlety maczamy w rozmieszanym jajku i obtaczamy w chrupkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. I jeszcze kilka uwag: Mrożony filet z mintaja smażymy bez uprzedniego rozmrażania. Rybę przed przyrządzeniem można skropić sokiem z cytryny i odstawić na kwadrans. Taki
prawdziwe jedzenieskładników lepimy nieduże kotleciki a jeśli ciasto mamy zbyt wodniste możemy dosypać odrobinę dowolnej mąki. (czasem obtaczam je jak kotlety w panierce). Smażymy w garnku z dużą ilością rozgrzanego tłuszczu. Ciepłe odsączam na papierowym ręczniku i posypuję sezamem
prawdziwe jedzeniebędzie jednolite, bez grudek. Jego konsystencja ma być gęsta, tak aby „ciągnęło się” po zanurzeniu w nim łyżki lub widelca. Smażymy na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu na średnim ogniu, aby ciasto wyrosło. Delikatnie przewracamy na drugą stronę i smażymy do zarumienienia. Super smakują z sosem jagodowym i prażonymi migdałami! Smacznego
PastelFoodrzadka). Na rozgrzaną patelnię wlałam olej i po chwili wlewałam masę ziemniaczaną, formując cienkie placki. Smażyłam do zezłocenia, po czym przewracałam na drugą stronę. Usmażone placki osuszałam z nadmiaru tłuszczu na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Podawałam gorące z jogurtem greckim i cukrem
Kulinarny Pamiętniksatynowa. Dno termiczne 5 warstwowe zachowujące ciepło. Żywność nagrzewa się szybko a materiał zatrzymuje dobrze ciepło. Zdrowe przyrządzanie jedzenia. Gotowanie w niewielkiej ilości wody i smażenie z oszczędnym użyciem tłuszczu minimalizuje utratę witamin, minerałów smaku Praktyczne ukształtowanie brzegu zapobiega skapywaniu. Uchwyty nie nagrzewają się. Praktyczne miarki wewnątrz ułatwiają dozowanie. Szklane pokrywy. Garnki nadają się na wszystkie rodzaje kuchni włącznie
cookpldobrze wymieszaj, aż się ze sobą połączą. Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto, formując zgrabne placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu ręcznikiem papierowym. Podawaj z prószonym parmezanem albo śmietaną. Smacznego
Niezły Młynekformuję kotleciki, które obtaczam tylko w bułce tartej, co zapobiegnie rozpadnięciu się podczas smażenia. Na patelni rozgrzewam olej i smażę kotlety na złoto z obu stron. Osączam z tłuszczu na ręczniczkach papierowych. sos: Grzyby moczę przez około kwadrans w zimnej wodzie. W rondelku rozpuszczam masło, szklę na nim obraną i posiekaną cebulę. Następnie dodaję mąkę - przyrządzam coś w rodzaju
W kuchni Karmel-itkiboczek, cebulę, tym razem dodałam też trochę szynki. Po przestudzeniu dodajemy to do masy ziemniaczanej, dodajemy pokrojony szczypior, mieszamy po czym ciasto przekładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą, wyrównujemy i posypujemy bułką tartą, zapiekamy w 200 stopniach ok. godziny, aż babka ziemniaczana będzie rumiana. Babkę ziemniaczaną możemy podać z kleksem kwaśnej śmietany i posypaną szczypiorkiem. Smacznego! Polecam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięciasto. Następnie zwijamy je w rulon i odcinamy kilkucentymetrowe kawałki tak, jakbyśmy przygotowywali kopytka (kluski leniwe), tyle że nie trzeba ciąć na ukos, może być prosto. Brytfannę smarujemy nieznacznie tłuszczem (olejem) i wykładamy na nią rollsy zawijaskami do góry. Pieczemy około 15-25 minut w 180 stopniach C, dopóki się lekko nie zarumienią. Można posypać cukrem pudrem, cynamonem (gdyby komuś
Weganizm infantylnySKŁADNIKI: - 200 ml mleka 0% tłuszczu - 2 słodziki - 3 łyżki borówki amerykańskiej - 1/3 banana - 1 łyżka płatków owsianych pszennych - 1 łyżka płatków żytnich - 1 łyżka płatków górskich Mleko zagotować z płatkami, zmniejszyć gaz do minimum i gotować co jakiś czas mieszając przez 15 minut. Dodać banana gotować 2 min. Przelać do miseczki dodać borówkę, wymieszać i zjeść! ;-) Smacznego
SMYKWKUCHNIjako farsz zastosowałam maliny z rumem. Jak zrobić kruche kwiatki migdałowe nadziewane? Przepis na 16 sztuk. Wykorzystałam w przepisie margarynę Bielską od ZT Bielmar , jest pełnotłusta, o dużej zawartości tłuszczu (80%). Ta margaryna szczególnie jest polecana do przygotowywania kremów, gdyż bardzo dobrze i szybko się napowietrza, co powoduje, że kremy przygotowane na jej bazie są delikatne i puszyste. Ja wykorzystałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwięc połowę zabraliśmy ze sobą, zamroziłam je surowe, wczoraj wyciągnęłam z zamrażalnika, a rano ciasto było tak samo miękkie i elastyczne jak w dniu przygotowania. To wpływ dużej ilości tłuszczu. Farsz to truskawki obtoczone w cukrze i sos ze śmietany 36 % i sok z poduszonych truskawek. Hotel KASKADA nad urokliwym jeziorem Kierskim w Poznaniu gościł nas przez weekend , a wszystko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię podwoić. Ciasto znów zagniatamy, dzielimy na 8 kawałków. Rozpłaszczamy je, pośrodku kładziemy 2 łyżeczki jagód (mogą być mrożone), jagody posypujemy szczyptą cukru. Formujemy owalne bułeczki, układamy je wysmarowanej tłuszczem szklanej formie do pieczenia. Składniki na kruszonkę wkładamy do miski i rozcieramy palcami, aż do uzyskania konsystencję sypkiego piasku. Kruszonką obsypujemy bułeczki, kruszonka może spaść obok, bułeczki i tak sporo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrilla. Kotlety i żeberka marynujemy, wstawiamy do lodówki, aby nabrały smaku minimum na 30 minut. Zamarynowane paski żeberek grillujemy w pierwszej kolejności (lub smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu), potem układamy plastry schabu i grillujemy dalej, aż oba gatunki mięsa będą miękkie i soczyste. Do tak przygotowanego mięsa podałam sałatę lodową, plasterki pomidorów i ogórka, oraz grillowy rarytas z czosnkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię