tarta - 42848 przepisów (strona:1156/2857)

Kotlety z kalafiora i ciecierzycy 111

średnie cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 do smażenia cebuli i 2 do kotletów 1 jajko 2 łyżki bułki tartej do środka + ok 2-3 łyżek do obtoczenia kotletów 1 łyżeczka kuminu skórka z połowy cytryny sól, pieprz do smaku SOS 250 ml jogurtu(...)dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut (można pominąć ten etap ale schłodzona masa jest bardziej zwarta). Z masy ulepić kotleciki ( mi wyszło 13 sztuk), obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron na rumiano. Przygodować sos: wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Kotlety podawać z sosem. Pasuje też sałatka z pomidorów lub ogórków

Cooking for Emily
Sałatka z tortellini 123

kawałkach w zalewie - duży słoiczek - czerwona papryka okrojona w paseczki - aromatyczny ser żółty pokrojony w kosteczkę- taki jaki lubicie ( np. prvolone piccantem ricotta stagionata piccante )  - spora garść tartego parmezanu lub pecorino - garść siekanej natki pietruszki - sól i pieprz do smaku - ziarenka czarnuszki - oliwa z oliwek Sałatka z tortellini Jak zrobić sałatkę z tortellini? Sałatka z tortellini na szczęście(...)wody, wyłóż na duży półmisek, niech sobie stygną. Możesz dosmaczyć je oliwą z oliwek. Dodaj tuńczyka odsączonego z zalewy, serek w kostkach i posyp natką pietruszki, papryką, parmezanem tartym i czarnuszką. Jeszcze trochę oliwy i gotowe! Naprawdę szybko, prosto, smacznie! Sałatka z tortellini L'insalata di tortellini. Come fare una gustosa e nutriente l'insalata di tortellini. L'insalata

Z Kuchni Do Kuchni
Zielona szakszuka – pomysł na coś pysznego! :) 114

Zielona szakszuka – pomysł na coś pysznego! Składniki (2 porcje): 1 cukinia, 1/2 cebulki, 4 łyżki zielonego groszku konserwowego, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki tartego sera parmezan, 4 jajka , szczypta soli , pieprzy, suszonej bazylii i oregano. Sposób przygotowania Najpierw siekamy cebulkę i przesmażany ją na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, odsączony(...)pomidorowy. Całość mieszamy. Następnie robimy na środku patelni miejsce na jajka i wbijamy je w wolne miejsce. Przykrywamy patelnię pokrywką. Czekamy, aż jajka się zetną. Na koniec posypujemy danie tartym parmezanem. Aby szakszuka była jeszcze bardziej zielona, to przed podaniem polecam posypać ją posiekaną natką, świeżą kolendrą lub szczypiorkiem! Smacznego! Jedna porcja to: około 297 kcal Białko

Natka Pietruszki
Bajaderki z nutellą. 113

ciasta (u mnie babka) 100 g. herbatników 100 g. czekolady gorzkiej 50 g. masła 1/4 szklanki mleka 2 łyżki kremu czekoladowego (u mnie Nutella) Do obtoczenia: orzechy tarte  Wykonanie: Mleko wlać do rondelka. Dodać masło i połamaną na kawałki czekoladę.  Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Kiedy czekolada zacznie  się roztapiać, najlepiej zdjąć z gazu(...)wlać do miski z ciastem i herbatnikami. Dobrze wymieszać, żeby wszystko ładnie się połączyło. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i od razu,  obtaczać je w tartych orzechach. Mogą to być wiórki kokosowe, lub drobno  posiekane orzechy. Co macie pod ręką.  Bajaderki przechowywać w lodówce

Agusiowe smakołyki
Roladki z kurczaka z chorizo i panierce panko 204

znikają z talerzy w mgnieniu oka :) 3 porcje 3 pojedyncze filety z kurczaka każdy o wadze około 120 g około 70 gramów cienkich plasterków chorizo  około 100 g tartego żółtego sera  3 cienkie plasterki masła Marynata 3 łyżki oleju roślinnego przyprawa do kurczaka Panierka Panierka panko 1 jajko 1 łyżka oleju mąka do panierowania Olej wymieszać(...)obficie  filety z kurczaka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie każdy kawałek mięsa rozbić jak na kotlety na każdym ułożyć plasterki chorizo, posypać tartym żółtym serem i położyć plasterek masła. Boki mięsa założyć do środka i zwinąć w roladkę. Tak przygotowane roladki panierować kolejno w mące, jajku rozbełtanym z łyżką oleju i panierce

Andzia Pichci
KOTLETY Z HALIBUTA I SERA (keto, redukcja) 119

aromatyczne kotlety z halibuta i sera! Doskonały pomysł na zdrowy i smaczny obiad dla całej rodziny. Bardzo szybkie i proste do przygotowania, a do tego bez smażenia. Dzięki dodatkowi tartych serów – które w trakcie pieczenia rozpuszczają łącząc wszystkie składniki – z pozornie niezbyt zwartych placków powstają piękne kotleciki. Nadają się one zarówno na redukcji czy stabilizacji wagi(...)dziecięcym menu. Składniki – kotlety z halibuta i sera (16 sztuk) 600 g filetu z halibuta 50 g c ebuli czerwonej 2 jajka 200 g mixu serów tartych – tutaj: gouda, ser z przyprawami i ziołami, dojrzewający feuer i emmentaler koperek natka pietruszki sól kłodawska ,  pieprz czarny  mielony,  papryka słodka , papryka wędzona Przygotowanie Oto krótki filmik

Ola la LCHF
Zapiekana tortilla z kurczakiem i warzywami 160

pasty pomidorowej 15 dkg papryki marynowanej 10 dkg cebuli 1/2 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczka oregano 1 łyżka oleju mały pęczek natki pietruszki Dodatkowo: 10 dkg tartego sera Ementaler 6 placków tortilli Tortilla z kurczakiem i warzywami Jak zrobić zapiekaną tortillę z kurczakiem i warzywami. Piersi z kurczaka oczyścić, osuszyć, a następnie pokroić w średniej wielkości kostkę. Pokrojone(...)nadzienie z kurczaka oraz warzyw. Nadzienia nie kłaść na całym placku, a jedynie na jednym z jego brzegów. Kolejno, po wierzchu nadzienie posmarować 2 łyżkami sosu i posypać odrobiną tartego sera. Tortille zwinąć w rulon, podobnie jak to robimy z naleśnikami. Tak przygotowane tortille ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać po wierzchu pozostałym sosem i posypać pozostałym serem. Naczynie

MeCooks
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i porem 194

dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozdrabniamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Pora kroimy na półplasterki. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Majonez łączymy z kwaśną śmietaną. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi (najlepiej z młynka) oraz solą i pieprzem. W dużej misce umieszczamy składniki sałatki – makaron, jajka(...)kukurydzę, tuńczyka oraz tarty ser. Mieszamy z sosem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Smaki Na Talerzu
Sałatka Cezar z grzankami 191

mnie zamiennie mix sałat) 1 filet z kurczaka 1 bułka pszenna + 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie olej do smażenia 2-3 łyżki tartego parmezanu Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu worcestershire lub sosu sojowego       *** Kurczaka kroimy(...)ciągle mieszając, aż powstaną chrupiące i rumiane grzanki *** *** Do większej miseczki przekładamy porwaną na kawałki sałatę *** *** Sałatę polewamy sosem i wykładamy kawałki kurczaka *** *** Na wierzchu wykładamy grzanki *** *** Całość posypujemy tartym parmezanem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka Cezar z grzankami pochodzi

Blog z Apetytem
Zapiekanka makaronowa a’la pizza 107

łyżki koncentratu pomidorowego 1-2 czerwone papryki 1 cebula żółta 1 cebula czerwona 200-300 g pieczarek około 150-200 g żółtego sera (u mnie około 100 g tartej mozzarelli i około 100 g mozzarelli w kostce, którą sama starłam) szczypiorek oregano ketchup pikantny sól, pieprz Żółtą cebulę kroimy w piórka lub w większą kostkę, czerwoną cebulę kroimy(...)dań włoskich lub ziołami prowansalskimi. Na osobnej patelni lub w rondelku, na łyżce masła, podsmażamy pieczarki. Wykładamy je na wierzch zapiekanki. Kolejną warstwą są krążki czerwonej cebuli. Wierzch posypujemy tartym serem. Układamy odłożone krążki papryki – opcjonalnie. Oprószamy suszonym oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Przed podaniem zapiekankę posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Polewamy ketchupem

Smaki Na Talerzu
Roladki Tatarskie 316

marynowanych pieczarek 1 cebula czerwona 2 gałązki koperku 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu tartego sól pieprz pęczek szczypiorku Wykonanie Pieczarki marynowane oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Śmietankę mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem tartym, cukrem

Alle Dobre!
Gulasz węgierski 655

weekend (raczej pozadomowy) i dzisiejszy obiad, który wystarczy na jakieś 3 dni, słabo to widzę. Gulasz węgierski zrobiłam z myślą o Toli, która jest wielką fanką gulaszu, ziemniaków i tartych buraków. Dziś po przedszkolu pewnie znowu wrąbie takie ilości, że „który wystarczy na jakieś 3 dni” skończy się na 2. Tak będzie. Gulasze ogólnie robię w miarę(...)wyczuwalny. I albo tak ma być, albo dodałam go za mało. Nie wiem. Gulasz węgierski zjemy raczej z ziemniakami, chociaż chodzi mi po głowie kasza gryczana. I dziś klasycznie tarte buraki, które zrobiłam parę dnie temu. Jutro może surówka z pora i marchewki, zobaczę. Pogadam z domownikami. Coś czuję jednak w kościach, że skończy się na ziemniakach i burakach

Kardamonovy
Zapiekana ryba z marchewką 145

postanowiłam zaszaleć i przygotowałam frytki. 3 płaty miruny 1/2 cytryny ok. 600 g marchewki 1 brokuł 2-3 łyżki masła 2 łyżki mąki 1-1,5 szkl. mleka garść tartego sera 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Rozmrożoną rybę opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Płaty ryby możemy zostawić w całości lub podzielić(...)masłem naczynia żaroodpornego układamy warstwę marchewki (nie musi być na całym dnie), następnie dajemy filety rybne. Na nich rozkładamy pozostałą marchewkę oraz różyczki brokułu. Całość zalewamy sosem beszamelowym. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Smaki Na Talerzu
Gołąbki dla smakoszy 91

syte danie.      Składniki:         500 g kapusty białej 2 łyżki ryżu 300 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 łyżka masła 4 łyżki bułki tartej 400 ml śmietany 18% 100 ml mleka 3,2% 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku sól, pieprz         Przygotowanie:       Kapustę drobno szatkujemy(...)półmiękko. Pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy na maśle. Kapustę, mięso, ryż, cebulę dokładnie ze sobą łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy "gołąbki", obtaczamy w bułce tartej, umieszczamy w brytfance. Śmietanę łączymy z mlekiem i majerankiem, zalewamy gołąbki. Dusimy pod przykryciem przez 40-45 minut

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania