tarta - 42848 przepisów (strona:1164/2857)

Zapiekane kotleciki z warzywami 138

przygotowaniu. Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA ZAPIEKANE KOTLECIKI Z WARZYWAMI Składniki 500 g mięsa mielonego 1/2 papryki czerwonej 1/3 puszki kukurydzy 1/3 pora 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do miski przekładamy mięso mielone, u mnie z kurczaka. Dodajemy(...)przyprawę do mięsa mielonego, paprykę słodką, czosnek granulowany, sól oraz pieprz, mieszamy. Kolejno wbijamy jajko oraz dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę, pora w półkrążki, kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. W przygotowanego mięsa formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyścielonej papierem

Przepiski.pl
Przepis na wołowe pulpety w sosie koperkowym w lżejszej wersji 179

obierz i przeciśnij przez praskę a następnie dodaj do jakiek i wszystko wymieszaj. Dodaj do masy mięso, 2 łyżki posiekanej pietruszki oraz namoczoną bułkę lub 3 czubate łyżki bułki tartej. Wymieszaj wszystko dokładnie. W klasycznym przepisie pulpety najpierw trzeba obsmażyć na niewielkiej ilości oleju – w tym przepisie spróbuj pominąć ten krok – dzięki temu danie będzie lżejsze(...)wołowego lub z mięsa z indyka 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej pietruszki jedna czerstwa bułka lub 3 czubate łyżki bułki tartej pęczek koperku 2 jajka w rozmiarze M 1/2 litra bulionu warzywnego 1/2 litra mleka pół łyżeczki soli pół łyżeczki czarnego pieprzu opcjonalnie 1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia sosu

Eat me! Fit me!
Sos tatarski 198

kaparów 1 mała cebulka 5 grzybków/pieczarek marynowanych 2 gałązki świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru 4 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki tartego chrzanu 2 łyżeczki musztardy sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ogórki konserwowe oraz grzyby marynowane odsączyć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę. Kapary odsączyć z zalewy i drobno(...)posiekać. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardą oraz tartym chrzanem. Następnie dodać do nich cukier oraz sok z cytryny. Do miski przesypać pokrojone w kostkę składniki, dodać posiekany koperek, a następnie zalać przygotowanym sosem. Całość doprawić do smaku solą oraz pieprzem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sos tatarski pochodzi

Przepiski.pl
Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 111

zawiera rozmaite dodatki i zazwyczaj jest bardziej tłuste od samodzielnie zmielonych piersi. Pizzę z kurczaka najlepiej podawać z dużą ilością świeżych warzyw. Składniki: 500 g mielonego, surowego kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Duża szczypta soli Szczypta pieprzu Odrobina oleju Nadzienie 4 łyżki sosu pomidorowego (przepis na błyskawiczny sos poniżej) Kulka mozzarelli ½ szklanki(...)tartego parmezanu ½ pokrojonej w kostkę papryki Garść liści bazylii Sos pomidorowy 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki suszonej cebuli Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Włóż do misy miksera surowe mielone mięso, pół szklanki parmezanu

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem i cebulą 114

kurczaka sól czosnek granulowany dowolna przyprawa do drobiu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku  2 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki tartej mozzarelli 1/3 szklanki tartego sera twardego np. grana padano siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić.  2. Pierś z kurczaka skropić

Kuchnia domowa Ani
Zapiekany kalafior z serem 115

wrzątku na półtwardo. Odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.  2. W misce wymieszać jajko, mleko, trochę gałki muszkatołowej, ziół prowansalskich, soli, pieprzu. Dodać drobno pokrojony czosnek i trochę tartego na dużych oczkach sera. Część sera pozostawić na potem do posypania. Mieszankę wylać na kalafior, całość posypać tartym żółtym serem. 3. Zapiec w piekarniku w 175*C przez

Kuchnia domowa Ani
Tradycyjne kotlety mielone 111

szynka. Tłuszcz mięsa odpowiada za pulchność kotletów. Dodatki do kotletów mogą być różne: drobno pokrojona cebula, czosnek posiekany, czy też szczypiorek. Najbardziej popularne kotlety są jeszcze obwalone w bułce tartej. Kotlety mielone będą się idealnie komponować z ziemniaczkami i buraczkami tartymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety mielone z mięsa wieprzowego 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie

ProstePesto.pl
Schab pieczony w sosie z zielonym pieprzem 125

schabu 1 opakowanie Winiary pomysł na kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem 50 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 % DODATKOWO 2 woreczki białego ryżu sól 1 słoik tartych buraków ćwikłowych z chrzanem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jeśli używasz wcześniej zamrożonego schabu, musisz najpierw wyjąć go z zamrażarki i rozmrozić (najlepiej zostawić na całą noc w lodówce). Świeży(...)pomys\u0142 na kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem","50 g kwa\u015bnej, g\u0119stej \u015bmietany 18 %","2 woreczki bia\u0142ego ry\u017cu","s\u00f3l","1 s\u0142oik tartych burak\u00f3w \u0107wik\u0142owych z chrzanem"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Je\u015bli u\u017cywasz wcze\u015bniej zamro\u017conego schabu, musisz najpierw wyj\u0105\u0107 go z zamra\u017carki

ProstePesto.pl
Makaron z pieczonym łososiem 113

łyżeczki ostrej papryki lub pieprzu cayenne i czosnku w proszku 1 mały brokuł 1 łyżka zielonego pesto 200-250 ml bulionu z kurczaka lub z warzyw 4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano + dodatkowy do podania sól i pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła świeże listki bazylii do podania PRZYGOTOWANIE: Rozgrzej piekarnik(...)Dodaj do czosnku około 100 ml bulionu i łyżkę zielonego pesto. Wymieszaj i porozgrzewa j3-4 minuty po czym dodaj śmietanę, uzupełnij jeszcze odrobiną bulionu i 3-4 łyżki tartego parmezanu , dopraw do smaku solą, pieprzem. Dorzuć odcedzone różyczki brokuła i gotuj około 2-3 minut. Do sosu dodaj ugotowany makaron. Podgrzewaj około 2 minut mieszając aby sos pokrył

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania