tarta - 42848 przepisów (strona:1151/2857)

Kruche ciasto na tartę - przepis II. 330

znalazłam ich... Uratowałam farsz dodając budyń - jedyne co przyszło mi do głowy.  Jest smaczna, ale to nie jest to :(  Natomiast ciasto jest genialne - polecam!!! Ciasto na tartę: Składniki na formę ok. 25 cm: 250 g mąki; 125 g zimnego masła; 1 łyżka oleju; 1/4 szkl, wody;  szczypta soli. Masło rozdrobnione na mniejsze kawałki siekamy nożem razem(...)czasie ściągamy folię z obciążeniem i albo nakładamy farsz i zapiekamy jeszcze ok. 30 min, - zależy od farszu lub dopiekamy jeszcze 5 min i wykładamy na tartę farsz, który tak jak ten czekoladowy - należy schłodzić. Smacznego!!! Zachęcam do polubienia mojej strony na facebooku

Miksturownik
Poziomkowa tarta 247

Wczoraj dostałam słoik słodziutkich poziomek, które postanowiłam wyeksponować w tarcie. W sam raz jako słodki prezent dla Taty :)  Składniki: na ciasto - 2 szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 2/3 szklanki cukru - 2 żółtka - 2 łyżki śmietany - szczypta soli - 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej na krem - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 i 2/3 szklanki mleka - 2 łyżki(...)cukru - 100 g masła oraz - 500 g poziomek - 1 galaretka poziomkowa Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na 30 minut. Następnie wylepiamy formę na tartę, nakłuwamy ją widelcem i wykładamy papierem do pieczenia, który obciążamy np. grochem pieczemy tak 10 minut w temperaturze 200 C po upływie tego czasu zciągamy papier z grochem

Zainspirowana w kuchni
Tarta mocno czekoladowa 261

Nigdy nie robiłam tarty, nie miałam foremki i wydawało mi się, że to jest powód. Jakiś czas temu dostałam w prezencie (dziękuję Bogusiu:) foremkę i dalej nie robiłam. Aż w końcu wczoraj trafiłam na ten przepis i już dłużej nie czekałam z tym pierwszym razem;) Zamiast gruszek użyłam bananów, bo za gruszkami nie przepadam. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Tarta z gruszkami 192

wysokiej patelni, dodać cukier i śmietankę. Do gotującego się płynu wrzucić gruszki, dusić pod przykryciem 20 minut. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na okrągły placek. W formie do tarty ułożyć gruszki, zalać powstałym podczas duszenia sosem, nakryć ciastem. Piec w 180 stopniach około 45 minut. Upieczone ciasto lekko ostudzić i jeszcze ciepłe przełożyć na talerz. Zimne trudno wyjąć

kolorowotorcikowo
Tarta ze szparagami 174

królowały na moim stole prawie przez tydzień. Jednak jakoś nie miałam czasu wrzucić żadnego przepisu na bloga, choć nie próżnuję i cały czas gotuję. Dziś przedstawię przepis na genialną tartę, do której wrócę jeszcze nie raz, gdyż wystarczy wymienić składniki nadzienia na inne, a radość ta sama. Polecam! Składniki: [Przepis stąd . Oczywiście z moimi zmianami.] Ciasto: -200 g mąki(...)Cebulę umyć i pokroić w drobną kostkę. 4. Pomidory umyć, osuszyć i przekroić na cząstki. 5. Śmietanę wymieszać z jajkami, mąką, solą, ziołami i pieprzem. 6. Formę na tarte wysmarować margaryną. Ciasto wykleić w formie, ponakuwać widelcem, posypać cebulką i ułożyć na niej szparagi. Kolejno rozłożyć kawałki pomidorów. Całość zalać śmietaną z jajkami. 7. Piec w nagrzanym piekarniku około

Pasja Smaku
Tarta z bakłażanem 216

Najprostsza tarta: z gotowego ciasta francuskiego z ulubionymi dodatkami lub takimi, które akurat mamy w lodówce. W moim przypadku zawieruszył się bakłażan, którego połączyłam z szynką i żółtym serem. Mniam. Składniki: opakowania ciasta francuskiego bakłażan 5 plasterków szynki sól, pieprz 20 dag żółtego sera pół kubeczka śmietany 18% 2 jajka Wykonanie: Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia

Pasja Smaku
Clafoutis z czereśniami i borówką 274

jajka 100 ml kremówki 100 ml mleka 100 g cukru sól szczypta 1 łyżeczka cukru waniliowego 0,5 łyżeczki skórki otartej z limonki masło do wysmarowania formy bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie:   Czereśnie umyć i wypestkować. Borówki umyć. Przełożyć na miseczkę dodać wiśniówkę, 2 łyżki cukru, przemieszać i odstawić. Do naczynia przesiać mąkę, dodać cukier(...)cukier waniliowy,skórkę z limonki,szczyptę soli.Wymieszać .Dodać kremówkę,mleko i wymieszać. Na koniec wlać zmiksowane na puszystą masę jajka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę do tarty wysmarować masłem,wysypać bułką tartą. Ułożyć odsączone z nadmiaru soku czereśnie i borówki.Wolnym strumienie wylać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st. Piec

Ala piecze i gotuje
Mini tarty kokosowe z owocami 329

kruchego ciasta na mini tarty dodałam wiórki kokosowe,  wyszło pysznie. Ja kokos wprost uwielbiam a w połączeniu z delikatnym kremowym kremem i mnóstwem owoców komponowało się idealnie.Ostatnio zasmakowałam w połączeniu bitej śmietany z serkiem homogenizowanym, krem jest delikatny i puszysty. Składniki: Kruche ciasto 25 dkg mąki pszennej 5 dkg kokosu Kresto 20 dkg masła 10 dkg cukru

Ala piecze i gotuje
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 243

Dziś coś dla miłosników kokosa. Pyszny kokosowy krem budyniowy, bita śmietana i aromatyczne paseczki ze swieżego orzecha kokosowego sprawiły, że przez chwilę poczułam się jak w raju) zapraszam ) Tarta kokosowa z bitą śmietaną Składniki na kruchy spód: 150 g mąki pszennej 100 g mąki krupczatki 60 g cukru pudru 150 g zimnej margaryny/masła 1 żółtko

Mia Cucina Sofieta
Pierwsza w tym roku cukinia 231

moja ukochana cukinie na straganie. To, ze pochodzi ze szklarnii ma tu drugorzedne znaczenie ;-) Na otwarcie sezonu cukiniowego byla pyszna tarta, a wlasciwie kilka malych, zgrabnych tart. Mini tarty z cukinia skladniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 1 kubeczek serka puszystego typu Almette 1 jajko galazka tymianku 1 zabek czosnku sol, pieprz wykonanie: Z ciasta(...)francuskiego wycinamy 4 male krazki i wykladamy nimi foremki do tart wysmarowane maslem. Na oliwie z oliwek podsmazamy posiekany czosnek, pilnujemy by sie nie zrumienil. Dokladamy pokrojona w polplastry cukinie i dusimy tak okolo 10 minut. Jajko rozmacic i wymieszac z serkim. Uzyskamy bardzo kremowa mase. Doprawiamy ja sola, pieprzem i tymiankiem i laczymy z cukinia. Farszem napelniamy foremki

Przysmaki Karolki
Jeżyny i krem budyniowy 304

dnia, wszystko to kwestia schłodzenia kremu, ale i z tym można sobie poradzić. Tarta jest jeszcze smaczniejsza gdy możemy zajadać się nią w miłym towarzystwie :-)     Tarta z jeżynami i kremem budyniowym składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500g jeżyn 1 budyń waniliowy 300ml mleka 125ml śmietany kremówki 1 utrwalacz do śmietany 1 łyżka miodu wykonanie(...)brzegu. Otrzymujemy w ten sposób ramkę, a środek ciasta nakłuwamy widelcem. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika i pieczemy około 15-20 minut. W czasie pieczenia brzegi tarty ładnie urosną. Może się też podnieść środek ciasta, ale po upieczeniu lekko dociskamy go widelcem. Ciasto należy wystudzić. Krem : Budyń rozpuszczamy w 6 łyżkach mleka, dodajemy do niego

Przysmaki Karolki
Gotuj z Julia- krucha tarta z kremem cukierniczym i owocami 310

coś słodkiego. zapraszam na pyszna, słodką tarte, mistrzowska wg Julii z kremem cukierniczym, którą podałam z jeżynami oraz malinami. Wypiek idealny, gdy trwa sezon na owoce, do tego jest pyszna i lekka. Wymaga trochę pracy, ale nie jest to trudne. Ciasto, które podałam jest wg Julii idealne zarówno do tart słodkich jak i wytrawnych wystarczy do wytrawnych nie dodawać

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta z kurczakiem 362

Tarta jest idealnym pomysłem na szybki i pyszny obiadek świetnie także pasuje jako przekąska na zimno. Kruche ciasto możemy przygotować wieczorem, a na drugi dzień pozostaje  upieczenie tary. Prosta delikatna i smaczna na kruchym cieście z kurczakiem, pieczarkami oraz kaparami. Polecam !  Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soku

Zabawa smakiem
Tort urodzinowy 154

szklanki mąki tortowej  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem : * 4 śmietany kremówki * 5 śmietanfixów * 3 łyżki cukru * pół szklanki siekanych orzechów włoskich i laskowych  * słoiczek konfitury wiśniowej * tarta czekolada mleczna oraz gorzka * sok z połowy cytryny * szklanka wrzątku * 2 łyżeczki cukru  Przygotowanie : Jajka ubijamy na puszystą masę , dodajemy po trochę cukru i mieszamy około(...)nasączyć syropem z wrzątku , cukru i cytryny. Na pierwszej warstwie rozsmarować bitą śmietanę a na to posypać orzechy. Na drugi wyłożyć dżem wiśniowy i na górę bitą śmietanę. Posypać tartą czekoladą. Ułożyć mały blat biszkoptu przełożyć konfiturą. Posmarować bitą śmietaną. Oprószyć cały tort czekoladą. Ozdobić według własnych upodobań

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania