tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:101/562)

Pasztet z grochu z pieczarkami 171

okruchów razowego chleba 250 g pieczarek 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 2 cebule 1 ząbek czosnku sól, pieprz gałka muszkatałowa imbir majeranek papryka w proszku - słodka, ostra, wędzona 2-3 łyżki bułki tartej - opcjonalnie Wykonanie: groch umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę, zalać zimną, przegotowaną wodą i odstawić do namoczenia przez noc wodę po namoczeniu odlać, zalać świeżą i gotować(...)pasztet będzie wówczas bardziej aksamitny  puree z grochu połączyć z cebulą i pieczarkami, dodać posiekane pomidorki. Doprawić do smaku przyprawami. Gdyby masa była mało stabilna należy dodać bułkę tartą, jeśli jednak groch został należycie odsączony nie jest to konieczne. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Masę przełożyć do foremki, wyrównać. Ułożyć na górze plasterki pieczarek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczone pieczarki z wołowiną i boczkiem 266

pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia ok 200 g boczku mocno wędzonego Mięso zmielić w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Cebulę pokroić drobno

https:KKuchniaMniam
Kotlety mielone z piersi kurczaka z kasza jaglana 320

prostu niebo w gębie  Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 1 jajko 100 g kaszy jaglanej koperek przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czasami dodaje przyprawę do gyrosa  bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego

Kuchnia Viki
Tarta z budyniem i rabarbarem 130

czekam na początek sezonu owocowo-warzywnego, więc gdy zobaczyłam pierwszy rabarbar, stało się jasne, że pora z nim poszaleć! :) Akurat miałam gości, więc postawiłam na słodki, ale jednocześnie lekki wypiek w postaci tarty. Kruche ciasto wypełniłam budyniem, który został zapieczony wraz z lekko podduszonym rabarbarem, który wykonał resztę pracy w postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę

Fabryka pomysłów
Pieczeń z porem i jabłkiem 131

możecie znaleźć w zakładce mięsa Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 duży por 1 średnie jabłko 1 ząbek czosnku 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz słodka papryka Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić drobno. Mięso włożyć do miski i wymieszać wszystko bardzo dokładnie z z pozostałymi składnikami. Mięso

O kuchni z uczuciem
Quiche z jarmużem, anansem i orzechami nerkowca na azjatycką nutę 132

słonego, kruchego ciasta i wytrawnego nadzienia zalanego jajeczno-śmietanową masą. Nadzienie stanowi mięso, bądź warzywa z przyprawami. Quiche zawsze jest wytrawny, w odróżnieniu od tarty, która może być albo wytrawna albo słodka. Prezentuje się ciekawie i stanowi idealne danie przekąskowe, na ciepło i na zimno. Świetna  na poczęstunek dla rodziny i znajomych, na lunch, obiad lub kolację

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
podniecająca sałatka z gravlaxa 161

delikatna. rozsądna. przepis na 4 porcje 400 gram gravlaxa albo wędzonego łososia kilka listków boćwiny 4 łyżeczki chrzanu - świeżo tartego 2 łyżeczki gęstej kwaśnej śmietany 2 słodki gruszki 1 łyżeczka oliwy młotkowany czerwony pieprz  ECOBLIK kiełki mięty Gravlax przygotowujemy z tego przepisu  KLIK    Gruszkę kroimy na cienkie plastry marynujemy w oliwie i czerwonym pieprzu następnie

na gazie
Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki 112

Idealny jako wypełnienie do tarty, ciastek. Jako dodatek do gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować

Mango Papaja
Krokiety z kapustą i pieczarkami 153

smażę naleśniki, bo lubię to robić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli jest kwaśna przepłukujemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Drobno siekamy. 3. Smażymy

NA MOIM TALERZU
Flan pomidorowy z parmezanem 161

pomidory. Są nasycone smakiem.  Zrobiłam flan pomidorowy, delikatny,puszysty, pachnący bazylią na 4 porcje:  4 duże pomidory miesiste ( u mnie pomidory paprykowe) łyżeczka słodkiej papryki 2 jaja 40 gram sera tartego parmezan łyżeczka bazylii oliwa z oliwek ząbek czosnku odrobina soli  pieprz do smaku opakowanie orzeszków pini (opcjonalnie) 4 łyżki ryżu ugotowanego na sypko pesto bazyliowe

AZgotuj!
Pulpety z indyka w sosie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem 200

solą do smaku. Dodać śmietanę. Chwile gotować. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Pulpety: 300g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli garść bułki tartej 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku. Przygotowanie: Czosnek i cebulę posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do mięsa z pozostałymi składnikami. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Formować pulpety. Piec

Fabryka pomysłów
Farfalle (kokardki) z kurczakiem i szparagami w białym sosie 140

pęczka szparagów - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - kilka plasterków kiełbasy/ 2 plasterki wędliny - 4 łyżki jogurtu greckiego - sok z 1/2 cytryny - olej rzepakowy - 3 łyżki tartego parmezanu - sól, pieprz czarny, ziołowy, papryka słodka, ostra, gałka muszkatołowa  Makaron ugotuj zgodnie z opakowaniem, koniecznie al dente. Dokładnie umyte szparagi pozbaw stwardniałych końcówek i gotuj ok. 4-5 minut we wrzącej

Corner With Recipes
Placki z kaszy jaglanej i dyni 128

sztuk): - 200 g kaszy jaglanej - 2 łyżki oleju - 1,5 szklanki wrzątku - 1 szklanka puree dyniowego - 1 łyżka parmezanu(innego twardego sera) - 1 łyżka bułki tartej - sól, pieprz ziołowy do smaku - papryka słodka, chili cayenne, bazylia suszona Kaszę podgrzej na oleju, aż lekko zbrązowieje. Wlej wrzącą wodę i gotuj minimum 15-20 minut pod przykryciem (aż zmięknie). Do ugotowanej

Corner With Recipes
Indyk pieczony, peklowany i faszerowany kaszą gryczaną 155

solance 36 godzin. Po wyjęciu należy go dokładnie wytrzeć do sucha i natrzeć w środku i na zewnątrz przyprawami: 5 łyżek oliwy 1 łyżka tartego cynamonu 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka pieprzu cayenne 1 łyżka suszonej i rozgniecionej kolendry 1 łyżka suszonego imbiru Naciąć ścięgna przy nogach Do środka indyka włożyć farsz i "zszyć

Jemy Pijemy
smażone boczniaki a la schabowe 161

makaronów oraz kasz. Tak czy inaczej boczniaki są mega PYSZNE. Polecam je każdemu kto jeszcze nie próbował!!!   Składniki: boczniaki jajko bułka tarta mąka pieprz i sól (opcjonalnie papryka słodka) Wykonanie:   Kapelusze boczniaków myjemy i suszymy (można pokroić w paski). Przyprawiamy. Obtaczamy z obu stron w kolejno:mące, jajku i bułce.  Smażymy

Lubczyk i Wanilia