suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek, zioła do pizzy olej do smażenia Do panierowania: 2 jajka rozmieszane z łyżką oleju bułka tarta Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem, słodką papryką i ziołami z obu stron. Odstawić do lodówki na 20 minut. Na brzegu każdego płata mięsa układać szynkę, złożony
Czerwień i błękitziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej. 500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie wyrabiamy, jeśli masa będzie zbyt kleista dodajemy więcej bułki tartej
Szefowa kuchni250g odrobina soku z cytryny pół opakowania mozzarelli – ok. 60-70g 3 duże kawałki suszonych pomidorów papryka słodka w proszku sól i pieprz do smaku 2 listki świeżej bazylii mąka pszenna jajko bułka tarta olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dorsz panierowany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – Wykonanie: Jeśli używacie ryby mrożonej, to trzeba(...)rozmrozić i osuszyć. Następnie delikatnie skropić sokiem z cytryny z obu stron, a kolejno doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Każdy kawałek ryby otoczyć najpierw w mące pszennej, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę z każdej strony na złoty kolor. Mozzarellę odsączyć z serwatki, pokroić na plasterki. Pomidory
Kulinarne Przebojemięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majeranku papryka słodka papryka ostra 2 łyżki oleju sól, pieprz Wykonanie: Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą, paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Rozłożyć na płasko w formie prostokąta masę mięsną(...)rozgrzać olej i zeszklić cebulę, a następnie dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Smażyć do odparowania wody. Dodać sól i pieprz. Po przestudzeniu dodać do pieczarek bułkę tartą i wyłożyć na masę mięsną. Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią. Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa. Podawać pokrojoną
O kuchni z uczuciemDziś będzie słodko :) Dni coraz krótsze i zimniejsze, nie pozostaje więc nic innego jak tyko osłodzić je pysznym deserem :D A ponieważ jesienią lubi nas także złapać mały leń, to podsuwam pomysł na tartę, przy której nie trzeba się zbytnio napracować :D Przy przygotowywaniu tej tarty zainspirowałam się popularnym ciastem milky way, którego masa zrobiona jest między
HealthyCreationscielęciny ( istotne jest aby z mięsa można zrobić płaski kawałek ) Sól pieprz Kilka pieczarek Po 1/3 papryk, czerwonej, zielonej, żółtej vegeta 1 jajko Bułka tarta Olej Bulion cielęcy 50-100 ml śmietany słodkiej Ew. mąka do zagęszczenia Sznurek wędliniarski Wykonanie: Cielęcinę kroimy tak aby uzyskać jak największy, płaski kawałek ( można rozbić ), przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem
Smaki EwySKŁADNIKI ok. 1 kg ziemniaków 1/2 kg mięsa mielonego 1/2 kg kiszonej kapusty 1 marchew kilka plasterków wędzonego boczku 3-4 łyżki bułki tartej (opcjonalnie) czosnek gałka muszkatołowa cynamon kminek papryka słodka mielona pieprz ziołowy zatar (opcjonalnie) olej lniany olej (do smażenia i polania zapiekanki) sól WYKONANIE Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze talarki
Zofianadodaję jogurtu naturalnego. Zatem nie wiem czy mogę to ciasto nazywać armeńską gatą… W każdym razie jest przepysznie kruche i pomimo niewielkiej ilości cukru całkiem słodkie. Polecam Składniki (na małą foremkę do tarty o średnicy ~20 cm): 1 1/2 szklanki (360 ml) mąki pszennej 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia szczypta soli 1/4 szklanki (60 ml) brązowego
Lamarida.plSkładniki: 70 dkg łopatki wieprzowej 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule 1 jajko 2 kromki czerstwego chleba 50 g tartego parmezanu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz słodka i ostra papryka … Czytaj dalej Mielone z selerem naciowyn
czarrna od kuchnismażę naleśniki, bo lubię to robić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli jest kwaśna przepłukujemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Drobno siekamy. 3. Smażymy
Na moim talerzuWarstwa mięsna: 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem wieprzowe) 1 cebula 1/2 ugotowanej marchewki 1/2 ugotowanej pietruszki 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki gałka muszkatołowa sol, pieprz Szpinak: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (około 450g) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz
Di gotujekiełbasy wiejskiej 100 g masła 400 ml jogurtu naturalnego sól pieprz 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 20 dag sera żółtego tartego Przygotowanie: Ziemniaki obieramy,myjemy a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Tłuczkiem lub przez prasę przeciskamy ziemniaki. Kiełbasę obieram ze skóry, kroję w kostkę. Do miski
Gotowanie PatkiNietypowe, trzyskładnikowe, szybkie marchewkowe rogaliki zachwycają nie tylko pięknym kolorem, ale też cudownym smakiem i kruchą strukturą. Nadziewane słodkim dżemem pomarańczowym. Składniki: 200g masła 200g tartej marchewki 200g mąki pszennej dżem pomarańczowy z cukinii cukier puder do posypania Marchewkę należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić. Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć
Słodki Zakątekczosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego oregano bazylia sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka mielona szczypta cukru oliwa z oliwek tarty parmezan (opcjonalnie) Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż będzie miękka i po odsączeniu odstawić. Przygotować sos. Na patelni rozgrzać oliwę
https:KKuchniaMniamPulpeciki z indyka w sosie pomidorowym 0,5 kg mielonego mięsa z piersi indyka 2 marchewki 1 duża żółta cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól, słodka papryka do smaku 4 łyżki bułki tartej 1 jajko Sos pomidorowy 1 kg pomidorów 1 cebula 4 ząbki czosnku papryka ostra szczypta cukru łyżka oregano suszonego łyżka bazylii suszonej pieprz i sól
Kuchnia na wzgórzuczas i ochotę! Z gotowego ciasta francuskiego powstają na szybko nie tylko słodkości tego typu, także wytrawne ciastka z twarogiem, serem feta, oliwkami, wędliną czy tartym żółtym serem. Połączone z różnymi dipami, słodkimi, ostrymi, delikatnymi. Przekąska w ciągu dnia, która szybko znika, znam, wiem, polecam. Idealne i szybkie ciastka słodkie posypane dodatkowo brązowym cukrem – rozpusta, ciastka pyszne
Zasmakuj Kuchnisosie chrzanowym Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g schabu cebula liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 200 g słodkiej śmietanki 18% do sosów 3 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżka mąki (opcjonalnie) sól i pieprz Przepis 1 Schab kroimy w plastry. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem i solimy i pieprzymy z obu stron. Schab smażymy
Kuchnia Bazyliiwcześniej przed planowanym podaniem żeby ciasto przełożone kremem zmiękło. Warto poczekać i cieszyć się jego smakiem. Orzechy włoskie nadają się zarówno do wypieków słodkich jak i wytrawnych, np. takich jak tarta z boczniakami i kozim serem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSkładniki: torebka kaszy gryczanej, 2 plastry schabu, po 1/2 niedużej papryki żółtej i zielonej, 250 ml bulionu (może być z kostki), sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, garść posiekanego szczypiorku, 100 g tartego sera żółtego, łyżka oleju. Przygotowanie: Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich. Kiedy mięso lekko się
JejKuchniasól,pieprz, słodka papryka mielona, majeranek 4 łyżki bułki tartej farsz: pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 3 ugotowane marchewki mała cebula 4 ogórki kiszone wywar do gotowania: 2 litry bulionu warzywnego ziele ang 3 szt liść laurowy 1 szt sól 3 łyżki mąki 3 łyżki śmietany 18% dodatkowo: musztarda 8 plastrów boczku wędzonego bułka tarta
Z Majeczką w kuchniciasta na bliny. Podawać je można na wiele sposobów - dlatego tak je uwielbiam. Z różnymi gatunkami ryb, ze śmietaną, roztopionym masłem, marynowanymi grzybami, kawiorem, tartym serem, krojonym jajkiem, pastami rybnymi. Na słodko, z konfiturami. Ja sięgam po te z niczym. Zjadam pierwsze zanim trafia na stół. 1 i 1/2 szklanki mąki gryczanej jajko 2 łyżki mąki
AZgotuj!mają też w składzie twarożek wiejski. Kluski robi się podobnie jak leniwe pierogi . Tylko, że pierogi leniwe robię z twarogu w kostkach, podaję na słodko i polewam masłem ze zrumienioną bułką tartą i cukrem, a te kluski są wytrawne podane z podsmażoną cebulką i szynką. Zamiast twarogu w do tych klusek wykorzystałam twarożek wiejski ze śmietaną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodaję z duszonymi ziemniaczkami oraz buraczkami. Składniki: marchew 4 szt, ser żółty mozzarella 2 garście, jajko 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, sól, pieprz, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie szczypta, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Marchew obieramy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy
kulinarne odsłony patiSkładniki: -pałki drobiowe -2 marchewki -1 pietruszka -1 seler -1 por -sól -pieprz -słodka papryka mielona -mąka -jajko -mleko -bułka tarta -olej Sposób przygotowania: Pałki myjemy, wsadzamy do garnka i zalewamy wodą. Wstawiamy na gaz, podczas podgrzewania wody zbieramy szumowinę. Warzywa obieramy i myjemy. Kiedy zbierzemy już szumowinę, warzywa dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy
Magia jedzenia.piersi z kurczaka trochę ponad pół kostki masła (zimnego) pokrojonego na słupki o szerokości około 1 cm masło roślinne lub klarowane do smażenia papryka słodka i ostra sól jajko i bułka tarta na panierkę 2 piersi delikatnie rozkrój na pół pod kontem aby oba kawałki były zwarte.Posól z obu stron i delikatnie rozbij aby nie zrobić dziur
cukrem pudrem posypane800g mięsa: 0,8 kg mięsa mielonego z piersi kurczaka kostka żółtego sera (250g) 1 jajko 1 czerstwa bułka (namoczona) lub 3-4 łyżki bułki tartej świeża pietruszka Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka pikantna mielona, czosnek granulowany, bazylia […] Artykuł Mielone z kurczaka nadziewane serem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plKluski ziemniaczano-serowe podane bardziej na słodko niż wytrawnie. Z masełkiem i bułką tartą, ale świetnie smakują także z gęstą śmietaną w połączeniu z cukrem pudrem, może szczyptą cynamonu? Wersja ze szklistą gorącą cebulką też się sprawdzi. Na pewno każda Wasza wariacja będzie pyszna, w końcu nie zawsze musimy mieć ochotę na podane sugestie w gotowym
Zasmakuj Kuchnisprawa tej pogody - szaro, buro i ponuro, a i zimno jeszcze😱. A skoro leniwy dzień to i leniwy obiad. Lubicie takie? A w której wersji słodkiej czy słonej? Ja najbardziej z bułką tartą ;) Składniki: 250 gram sera chudego 90 gram maki 1 jajko duża szczypta soli dodatkowo: tłuszcz bułka tarta Przygotowanie: Jajko mieszamy za pomocą rózgi
Życie zaczyna się w kuchnitarta marchew z jabłkiem Składniki: - 170 g słodkiego jabłka - 110 g marchwi Wykonanie: Jabłko
Atlas Smakówmarchewki i zielonej soczewicy. Chcąc odtworzyć jego smak w domu, stworzyłam dzisiejszy przepis na pyszną pastę, świetną na kanapkach lub jako dip do warzyw. Tartą marchewkę przesmażam z cebulką, czosnkiem, kurkumą, słodką papryką i koniecznie czubatą łyżeczką mielonej kolendry. To ona nadaje charakteru tej paście, a z marchewką tworzy parę idealną. Warzywa miksuję z ugotowaną zieloną soczewicą
Chilli Czosnek i Oliwaokruchów razowego chleba 250 g pieczarek 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 2 cebule 1 ząbek czosnku sól, pieprz gałka muszkatałowa imbir majeranek papryka w proszku - słodka, ostra, wędzona 2-3 łyżki bułki tartej - opcjonalnie Wykonanie: groch umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę, zalać zimną, przegotowaną wodą i odstawić do namoczenia przez noc wodę po namoczeniu odlać, zalać świeżą i gotować(...)pasztet będzie wówczas bardziej aksamitny puree z grochu połączyć z cebulą i pieczarkami, dodać posiekane pomidorki. Doprawić do smaku przyprawami. Gdyby masa była mało stabilna należy dodać bułkę tartą, jeśli jednak groch został należycie odsączony nie jest to konieczne. Foremkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą. Masę przełożyć do foremki, wyrównać. Ułożyć na górze plasterki pieczarek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczarek królewskich 500 g mielonej wołowiny 1/2 szklanki kukurydzy 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia ok 200 g boczku mocno wędzonego Mięso zmielić w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Cebulę pokroić drobno
https:KKuchniaMniamprostu niebo w gębie Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 1 jajko 100 g kaszy jaglanej koperek przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czasami dodaje przyprawę do gyrosa bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego
Kuchnia Vikiczekam na początek sezonu owocowo-warzywnego, więc gdy zobaczyłam pierwszy rabarbar, stało się jasne, że pora z nim poszaleć! :) Akurat miałam gości, więc postawiłam na słodki, ale jednocześnie lekki wypiek w postaci tarty. Kruche ciasto wypełniłam budyniem, który został zapieczony wraz z lekko podduszonym rabarbarem, który wykonał resztę pracy w postaci kropki nad przysłowiowym "i". Chyba nie muszę
Fabryka pomysłówmożecie znaleźć w zakładce mięsa Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 duży por 1 średnie jabłko 1 ząbek czosnku 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz słodka papryka Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić drobno. Mięso włożyć do miski i wymieszać wszystko bardzo dokładnie z z pozostałymi składnikami. Mięso
O kuchni z uczuciemsłonego, kruchego ciasta i wytrawnego nadzienia zalanego jajeczno-śmietanową masą. Nadzienie stanowi mięso, bądź warzywa z przyprawami. Quiche zawsze jest wytrawny, w odróżnieniu od tarty, która może być albo wytrawna albo słodka. Prezentuje się ciekawie i stanowi idealne danie przekąskowe, na ciepło i na zimno. Świetna na poczęstunek dla rodziny i znajomych, na lunch, obiad lub kolację
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!delikatna. rozsądna. przepis na 4 porcje 400 gram gravlaxa albo wędzonego łososia kilka listków boćwiny 4 łyżeczki chrzanu - świeżo tartego 2 łyżeczki gęstej kwaśnej śmietany 2 słodki gruszki 1 łyżeczka oliwy młotkowany czerwony pieprz ECOBLIK kiełki mięty Gravlax przygotowujemy z tego przepisu KLIK Gruszkę kroimy na cienkie plastry marynujemy w oliwie i czerwonym pieprzu następnie
na gazieIdealny jako wypełnienie do tarty, ciastek. Jako dodatek do gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować
Mango Papajasmażę naleśniki, bo lubię to robić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli jest kwaśna przepłukujemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Drobno siekamy. 3. Smażymy
NA MOIM TALERZUpomidory. Są nasycone smakiem. Zrobiłam flan pomidorowy, delikatny,puszysty, pachnący bazylią na 4 porcje: 4 duże pomidory miesiste ( u mnie pomidory paprykowe) łyżeczka słodkiej papryki 2 jaja 40 gram sera tartego parmezan łyżeczka bazylii oliwa z oliwek ząbek czosnku odrobina soli pieprz do smaku opakowanie orzeszków pini (opcjonalnie) 4 łyżki ryżu ugotowanego na sypko pesto bazyliowe
AZgotuj!solą do smaku. Dodać śmietanę. Chwile gotować. Na koniec posypać posiekanym koperkiem. Pulpety: 300g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli garść bułki tartej 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku. Przygotowanie: Czosnek i cebulę posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do mięsa z pozostałymi składnikami. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Formować pulpety. Piec
Fabryka pomysłówpęczka szparagów - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - kilka plasterków kiełbasy/ 2 plasterki wędliny - 4 łyżki jogurtu greckiego - sok z 1/2 cytryny - olej rzepakowy - 3 łyżki tartego parmezanu - sól, pieprz czarny, ziołowy, papryka słodka, ostra, gałka muszkatołowa Makaron ugotuj zgodnie z opakowaniem, koniecznie al dente. Dokładnie umyte szparagi pozbaw stwardniałych końcówek i gotuj ok. 4-5 minut we wrzącej
Corner With Recipessztuk): - 200 g kaszy jaglanej - 2 łyżki oleju - 1,5 szklanki wrzątku - 1 szklanka puree dyniowego - 1 łyżka parmezanu(innego twardego sera) - 1 łyżka bułki tartej - sól, pieprz ziołowy do smaku - papryka słodka, chili cayenne, bazylia suszona Kaszę podgrzej na oleju, aż lekko zbrązowieje. Wlej wrzącą wodę i gotuj minimum 15-20 minut pod przykryciem (aż zmięknie). Do ugotowanej
Corner With Recipessolance 36 godzin. Po wyjęciu należy go dokładnie wytrzeć do sucha i natrzeć w środku i na zewnątrz przyprawami: 5 łyżek oliwy 1 łyżka tartego cynamonu 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka pieprzu cayenne 1 łyżka suszonej i rozgniecionej kolendry 1 łyżka suszonego imbiru Naciąć ścięgna przy nogach Do środka indyka włożyć farsz i "zszyć
Jemy Pijemymakaronów oraz kasz. Tak czy inaczej boczniaki są mega PYSZNE. Polecam je każdemu kto jeszcze nie próbował!!! Składniki: boczniaki jajko bułka tarta mąka pieprz i sól (opcjonalnie papryka słodka) Wykonanie: Kapelusze boczniaków myjemy i suszymy (można pokroić w paski). Przyprawiamy. Obtaczamy z obu stron w kolejno:mące, jajku i bułce. Smażymy
Lubczyk i Waniliaduża cebula 1 jajko 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 2 łyżki bułki tartej sól do smaku Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, rumienimy posiekaną cebulę wraz z sosem sojowym. W misce łączymy ugotowaną cieciorkę z cebulą, wbijamy jajko
Kolorowy PrzepisownikKotlety ryżowe Składniki: 1 i 1/2 szklanki ryżu, mały por, 1/2 papryki zielonej, cebula, 2 marchewki, pietruszka, ziemniak, 1/2 małego selera, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, bułka tarta, 4 jajka, olej. Wykonanie: Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Marchewki, pietruszkę, seler, ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy na małą kostkę
paapilotkaaDzwoni telefon. Odbieram. W słuchawce słyszę: Cześć, wpadnij na kawę, ale zabierz coś słodkiego. Odpowiadam: Jasne daj mi godzinkę :) Ekspresowa tarta, grzechu warta ;) SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta kruchego 4 jajka 120 g drobnego cukru 200 ml śmietanki 30 % 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej skórka otarta z 1 pomarańczy 150 ml soku z pomarańczy A jak to zrobić: Formę
Kuchnia w opałach