 Szynka w miodzie i musztardzie 241
Szynka w miodzie i musztardzie 241Bardzo fajne mięsko zarówno do obiadu, jak i na kanapkę. Jeśli lubicie słodko-pikantne smaki, ta szynka jest specjalnie dla Was ;) Przepis pochodzi z Kuchni
Czerwona Porzeczka Polędwiczki  zapiekane w szynce i cieście francuskim 255
Polędwiczki  zapiekane w szynce i cieście francuskim 255składniki:2 polędwiczki wieprzowe (ok 700 g)1 opakowanie ciasta francuskiegomajeranekczosnek granulowanysólolej rzepakowy do smażenia2 łyżki musztardy delikatesowej100 g szynki dojrzewającej w plastrach1 jajkoPolędwiczki oprószyć majerankiem,czosnkiem i odrobiną soli. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Posmarować musztardą i zawinąć w plastry szynki a potem w folię spożywczą lub aluminiową.Odłożyć na godzinkę.Potem odwinąć z folii i owinąć ciastem
Monia miesza i gotuje Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem 94
Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem 94jestem. Dodatkowo My wybył na szkolenie, więc mogę bez skrupułów gotować gluten, wieprzowinę i inne ostatnio niewskazane produkty. Obecnie na gazie pyrka sobie gulasz wieprzowy dla Toli, rano zrobiłam sobie sałatkę z makaronem i szynką. Łaa, nawet po południu ugotuję ziemniaki i zjem nie oglądając się za siebie. Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem powstała, bo najnormalniej
Kardamonovy Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem 132
Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem 132jestem. Dodatkowo My wybył na szkolenie, więc mogę bez skrupułów gotować gluten, wieprzowinę i inne ostatnio niewskazane produkty. Obecnie na gazie pyrka sobie gulasz wieprzowy dla Toli, rano zrobiłam sobie sałatkę z makaronem i szynką. Łaa, nawet po południu ugotuję ziemniaki i zjem nie oglądając się za siebie. Sałatka z selerem konserwowym, serem żółtym i ananasem powstała, bo najnormalniej
Kardamonovy Pieczeń z mięsa mielonego w glazurze 161
Pieczeń z mięsa mielonego w glazurze 161udekorować, nabłyszczyć i pokryłam ją glazurą. Nie muszę chyba mówić, ze wyszła palce lizać – wypróbujcie sami. Składniki (na około 4 duże porcje): 1kg wieprzowego mięsa mielonego – użyłam pół na pół z łopatki i szynki wysuszona bułka kajzerka 1 duża szalotka lub zwykła cebula łyżka siekanej natki pietruszki 1 jajko płaska łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Smaczna Strona Pasztet szlachecki 135
Pasztet szlachecki 135formy o wymiarach 10 cm na 25 cm: 200 gr wołowiny (może być tłustsze, byle nie żylaste) 200 gr wątróbki drobiowej 200 gr podgardla wieprzowego 200 gr surowego boczku 400 gr wieprzowiny (może być szynka, łopatka, karkówka, gulaszowe) 12 jajek rozmiar L 2 cebule 1 kajzera 1 ząbek czosnku 8 łyżeczek chrzanu 1 łyżeczka kolendry 4 kulki jałowca 1 łyżeczka
moj przepis na Pasztet szlachecki 138
Pasztet szlachecki 138formy o wymiarach 10 cm na 25 cm: 200 gr wołowiny (może być tłustsze, byle nie żylaste) 200 gr wątróbki drobiowej 200 gr podgardla wieprzowego 200 gr surowego boczku 400 gr wieprzowiny (może być szynka, łopatka, karkówka, gulaszowe) 12 jajek rozmiar L 2 cebule 1 kajzera 1 ząbek czosnku 8 łyżeczek chrzanu 1 łyżeczka kolendry 4 kulki jałowca 1 łyżeczka
moj przepis na Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach 306
Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach 306Ciasto francuskie bardzo smacznie komponuje z delikatnym mięsem, jakim jest polędwiczka wieprzowa. Idealny pomysł na obiad i zimną przekąskę. Artykuł Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim
Pieprzyć z Fantazją Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami 132
Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami 132francuskim z pieczarkami. Do tego garść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko pieprz sól tymianek papryka słodka papryka ostra 4-5 łyżek oleju 1 łyżka
To co lubię - gotuję i polecam Pasztet szlachecki 161
Pasztet szlachecki 161formy o wymiarach 10 cm na 25 cm: 200 gr wołowiny (może być tłustsze, byle nie żylaste) 200 gr wątróbki drobiowej 200 gr podgardla wieprzowego 200 gr surowego boczku 400 gr wieprzowiny (może być szynka, łopatka, karkówka, gulaszowe) 12 jajek rozmiar L 2 cebule 1 kajzera 1 ząbek czosnku 8 łyżeczek chrzanu 1 łyżeczka kolendry 4 kulki jałowca 1 łyżeczka
moj przepis na Bitki wieprzowe w sosie grzybowym 139
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym 139Bardzo lubię grzyby leśne i dania z ich udziałem. Kładę je do każdej zupy, wzbogacam ich smakiem sosy. Na dzisiejszy obiad przygotowałam medaliony wieprzowe w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa z szynki lub łopatki 30 dag. świeżych lub mrożonych grzybów kilka suszonych grzybków średnia cebula 2 łyżki mąki 200ml śmietany 30% olej sól,pieprz WYKONANIE: grzybki suszone zalać
Kuchnia Beaty Tuszonka w/g JackaW 444
Tuszonka w/g JackaW 444SUROWIEC WIEPRZOWY -boczek 1 kg -karkówka 1 kg -łopatka 1 kg -szynka 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 12-13 g/ kg -cebula suszona 3,5 g/ kg lub świeża tarta w ilości 4 razy więcej -pieprz czarny 1 g/ kg -liść laurowy mielony 0,3 g/kg lub cały w ilości 4 razy więcej -smalec -słoiki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza. Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 251
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 251mieć w lodówce ciasto francuskie na wypadek niespodziewanych gości. Przygotowanie polędwiczek w cieście francuskim zajmuje nam kilkanaście minut, a zachwyt gości 100% 1 polędwiczka wieprzowa 1 łyżka oliwy 1 5 cienkich plasterków (60 g) szynki parmeńskiej Ciasto francuskie żółtko do posmarowania ciasta Sol, pieprz do smaku Świeży tymianek
Kulinarne pyszności Molki Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi borowikami i zawinięta w szynkę parmeńską. 229
Polędwiczka wieprzowa faszerowana suszonymi borowikami i zawinięta w szynkę parmeńską. 229spotkanie, odpowiednia na niedzielny obiad lub nawet jako świąteczne danie. Całość jest bardzo aromatyczne, a smaki fajnie się przenikają. Polecam! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 10 g suszonych borowików 1/2 cebuli 3-4 plastry szynki parmeńskiej sól, pieprz papryka czerwona słodka czosnek granulowany olej Przygotowanie: Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą (ok. 2/3 szklanki
Symfonia smakowa peklowana wieprzowa łpatka, wędlina pieczona w niskiej temperaturze 248
peklowana wieprzowa łpatka, wędlina pieczona w niskiej temperaturze 248pokazać że wyrób z niedocenianej łopatki, może śmiało konkurować z innymi ( często uważanymi za szlachetniejsze) , mięsami takimi jak szynka, karkówka czy schab. składniki 1,5 kg ładnego kawałka wieprzowej łopatki sucha mieszanka peklująca ( ilość podana na półtorej kilo mięsa) sól kamienna 30 g saletra 3 g cukier brązowy
Miód i pieprz