13.03 .2021 Magda Pieczeń z mięsa mielonego, może brzmi zwyczaje, ale jest to danie które za każdym razem odbiera laury uznania. Podaje ją często na gościnne obiady, gdy mam dużą ilość wygłodniałych ludzi, a chce podać coś pysznego, ale też takiego przy czym się nie narobię. Taka pieczeń robi się sama…w piekarniku i wychodzi zawsze udana. Wypróbowałam już wiele wariacji smakowych, zapewne jeszcze nie jeden pomysł na pieczeń na blogu się pojawi. Tym razem postanowiłam moją pieczeń trochę udekorować, n... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.