szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:199/2080)

Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta) 152

mikserze miksujemy mąkę, cukier, szczyptę soli i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajko; szybko wyrabiamy ciasto.  **** PREPARAZIONE Pasta frolla Per preparare la torta, come prima cosa riscaldate il forno a 180 gradi, poi foderate una teglia di 20 cm di diametro con carta da forno. A questo

La grande e la piccola cuoca
Kruche ciasteczka maszynkowe 81

składniki. Na początku rozmiksuj miękkie masło, dodaj cukier i cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Na koniec wsyp mąkę i miksuj aż ciasto zacznie się lepić. Odstaw mikser i szybko wyrób ciasto dłońmi, uformuj kulę i włóż do lodówki na 2 godziny. Przygotuj maszynkę do mięsa. Potrzebujesz tylko ślimaka do mielenia oraz plastikową część w kształcie znaczka mercedesa. Na to nakładasz

Słodki Blog
Ciasto comber czekoladowy 101

przepis zaintrygował ,że postanowiłam go wypróbować. Niezwykle smaczne, wyczuwalny dość mocno smak migdałów i czekolady. Dla wszystkich smakoszy ciast czekoladowych, suchych, polecam. Chyba najważniejsza rzecz w tym cieście ,bardzo szybko się piecze:) Lubię osobiście … Czytaj dalej Ciasto comber czekoladowy Artykuł Ciasto comber czekoladowy pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
TARTA Z RICOTTĄ I PESTO Z NATKI MARCHEWKI 143

sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody. Szybko ugnieć ciasto, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.  Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C. Wyjmij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik królewski 1007

pieczenia. Dodać jajko, śmietanę oraz pokrojone w kostkę zimne masło i smalec. Przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Kiedy składniki zaczną tworzyć kruszonkę, zagnieść szybko jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 2 godziny. Blachę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem

Opowieści z piekarnika
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) 186

formy o średnicy 24 cm. W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajko; szybko wyrabiamy ciasto.  Po ł ow ę  ciasta owijamy folią spożywczą, schładzamy w w zamrażalniku.  Pozostałym ciastem wykładamy form ę  razem z bokami

La grande e la piccola cuoca
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 258

opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2x40g) ½ szklanki oleju np. rzepakowego Dodatkowo: około 400g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Ciasto: wszystkie składniki dodajemy do miski i szybko zagniatamy ciasto , jeżeli będzie zbyt sypkie można dodać 2 łyżki wody. Ciasto dzielimy na dwie części po 60% i 40%, formujemy 2 kulki, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki najlepiej

Słodkie zapomnienie
Ciasto kruche z pianką i jagodami 602

Trwa sezon jagodowy. Korzystajmy z okazji i przygotowujmy z tych pysznych owoców ciasta, desery i inne słodkości. Dziś polecam przepis na pyszne ciasto kruche z pianką i jagodami. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! . SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg mąki, 200g masła, 4 żółtka, 20g drożdży, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki

Tradycyjna kuchnia Kasi
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 158

sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody.** Szybko ugnieć ciasto opuszkami palców, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.***   Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 119

masło pocięte na drobne kawałki. Podszczypując koniuszkami palców, połącz mąkę z masłem, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj żółtko, wodę i cukier. Szybko ugnieć ciasto tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 30 min. Rozwałkuj ciasto na okrągły placek o grubości ok. 1 cm. Wyłóż

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Keks świąteczny 154

Keks z bakaliami, to wyjątkowo świąteczne ciasto, jest szybki i bardzo łatwy do przygotowania. Takiego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole. Skórkę pomarańczową i inne produkty otrzymałam od firmy VOG ,bardzo dziękuję

Kuchnia Danusi
Imprezowe parówki w chrupiącym cieście 569

Dziś mam dla Was pyszny i szybki przepis na imprezowe parówki w chrupiącym cieście . Takie danie doskonale sprawdzi się na różnych uroczystościach, dla kibiców lub od tak. Ten przepis udowadnia, że parówki można jeść na wiele sposobów, a nie tylko z chlebem lub w formie hot-doga. Jednak pamiętajcie, żeby wybrać dobrej jakości parówki, aby nie rozpadły się Wam podczas

Słodkie okruszki
na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... 150

piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 35-40 minut, na ciemno złoty kolor, wystudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem - na szybko pyszne ciasto na deser..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mini tarty cytrynowe z bezą 199

chyba nic nie muszę mówić wystarczy spojrzeć. Mniam Kruche ciasto – wszystkie składniki wrzucić do miski i szybko zagnieść ciasto. Ulepić kulę i włożyć do lodówki na godzinę. Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, naczynie zamknięte, interwał, czas 1 minuta. Wyjąć z naczynia i włożyć do woreczka foliowego i na godzinę do lodówki. Przygotowanie masy cytrynowej

Kuchnia Pokoleń
Babka piaskowa kokosowa 159

kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa. Kto zatem lubi babki piaskowe i kokosowe smaki, temu bardzo polecam ten wypiek :) Babka piaskowa kokosowa keksówka

Posadzone i zjedzone
Clafoutis z czereśniami 124

Clafoutis to pyszny, francuski deser. Świeże owoce zapiekane w delikatnym cieście. Bardzo szybko się robi, wystarczy tylko wymieszać składniki ciasta i zalać nimi owoce. Nie potrzeba nawet robota kuchennego, wystarczy miska i trzepaczka. Takie nieskomplikowane przepisy lubimy najbardziej. Dzisiejsza wersja zawiera śmietankę i jajka więc nie nadaje się dla alergików.  0,5 kg. ciemnych czereśni 3 jajka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką 171

Powoli rozpoczyna się sezon rabarbarowy. Rabarbar możemy wykorzystać do przygotowania wielu pysznych ciast i deserów. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne krucho- drożdżowe ciasto z rabarbarem. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki, 100g margaryny, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, 20g drożdży, Kruszonka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kakaowe ciasto z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . 373

szybko :) Upiekłam kakaowy biszkopt z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku  oraz Oleju kokosowego ze Skworcu . Ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerzyków :) Zapraszam :)  Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej z Szadku  2 łyżki  mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 kopiasta łyżeczka proszku

Sama słodycz i szczypta chili
Pyszne oponki . 119

pieczenia 3, 5 szklanki mąki 1 łyżka spirytusu olej do smażenia  Wykonanie : Do miski przekładamy  wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy . Przekładamy  na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy. Wycinamy dowolne kształty z dziurką w środku.       Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy , smażymy oponki na złoty kolor z obydwu stron

Sama słodycz i szczypta chili
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 189

wsypać mąkę i ksylitol, dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i energicznie zagnieść kruszonkę. Odstawić. Kruszonkę musimy sobie przygotować przed zarabianiem ciasta. Później nie zdążymy jej zagnieść, tak szybko wyrasta ciasto. W misie miksera utrzeć żółtka z solą, cukrem, cukrem waniliowym i rozkruszonymi drożdżami na puszystą, gładką masę. W rondelku roztopić masło z 1/2 szklanki mleka, doprowadzić prawie do wrzenia

Smaczne Zdrowe
Proste ciasto jabłkowo-orzechowe 446

miski z jabłkami. Dodać jaja. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe .     The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Ciasteczka Hamantaschen – „Uszy Hamana” 306

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 do 5 łyżeczek wody (tylko w razie potrzeby) Nadzienie: konfitury wg uznania Ponieważ gotowe ciasto dość szybko wysycha, to już przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta należy już wcześniej wybrać i przygotować nadzienie jakim będziemy wypełniać ciasteczka. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. W misce wymieszać jajka, cukier, olej, skórkę pomarańczową

Świat Ciasta
Szarlotka na kruchym cieście 431

Dodajemy cynamon i odrobinę cukru (do smaku). Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukry, masło pokrojone w kostkę i żółtka. Siekamy nożem ciasto. Na koniec dodajemy śmietaną i zagniatamy szybko kruche ciasto. Dzielimy je na dwie części, zawijamy i odkładamy na około 20 - 30 minut do lodówki, aby odpoczęło. Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jedną

Sto kolorów kuchni
PYSZNE KRUCHE CIASTECZKA Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ 183

miksera umieścić mąki, dodać jajko, esencję waniliową, ksylitol oraz pokrojone na małe kawałki masło i zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie, wówczas musimy to robić dość szybko, by ciasto nam się zbytnio nie ogrzało. Jeżeli ciasto będzie zbyt miękkie możemy je schłodzić kilka minut w lodówce. Moje było zimne, od razu rozwałkowywałam je na blacie i wycinałam ciastka

Smaczne Zdrowe
Kruche rogaliki (ciasto serowe) 159

Kruche rogaliki z ciasta serowego! Szybkie, kruche i przepyszne rogaliki. Robi się je łatwo i w zasadzie ekspresowo, gdyż ciasto nie wymaga wyrastania, wyrabiania ani chłodzenia. Jakby tego było mało to na drugi dzień smakują tak samo dobrze, jak nie jeszcze lepiej, jak w dzień pieczenia. Polecam! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej margaryny 200g(...)pieczemy przez 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Upieczone rogale posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł

Blog z Apetytem
Proste Ciasto Karmelowe z Czekoladą a’la Twix 376

Proste Ciasto Karmelowe z Czekoladą a’la Twix – Dzisiaj pyszna, bardzo słodka propozycja z karmelem i czekoladą. Ciasto jest proste w przygotowaniu i szybkie. Wygląda wspaniale i w smaku przypomina batoniki twix. Delikatny karmel i duża porcja czekolady na kruchym cieście. Propozycja dla prawdziwych łasuchów. Należy pamiętać, aby ciasto podawać w temperaturze pokojowej, wtedy ładnie się kroi(...)się zagotuje i trochę się przyrumieni, patrz FILM . Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Należy ciasto, od czasu do czasu, sprawdzać, aby masy karmelowej nie przypalić, dosyć szybko się piecze. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa czekoladowa: 4. Obie czekolady połamać i przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować i gorącą śmietanką zalać czekoladę, mieszać, aż czekolada

Mała Cukierenka
Rurki z kremem budyniowo - kawowym. 154

upiec i przechować w szczelnie zamkniętym pojemniku a gdy przyjdą niespodziewani goście szybko przygotować dowolny krem i już mamy coś do kawy. Rurki możecie nadziewać kremem śmietanowym z serkiem mascarpone też wyśmienicie smakują. Moje dzieci lubią masę budyniową więc zrobiłam taką.  Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto kruche tradycyjne : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru(...)Wykonanie :     Do miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek. Jajko

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO JOGURTOWE Z KAJMAKIEM 120

jogurcie z dodatkiem kajmaku. Sprawdzony przepis, bez miksera, niezawodny, który zawsze wyjdzie. To wypiek, który upieczesz w blaszce lub keksówce. Sprawdzi się na szybki deser ot tak, na święta lub uroczystości domowe. Do ciasta, które jest wyśmienitą bazą do innych wypieków możecie dodać: bakalie rozmaite, owoce świeże, mrożone, także kandyzowane, kakao, cynamon, masło orzechowe. Zapraszam po przepis na ciasto jogurtowe

Zasmakuj Kuchni
Babka zebra 377

ciekawie układające się wzory, które za każdym razem przybierają inne kształty. Babka ta jest pieczona przeze mnie dość często, ale widać , że nie znudziła się domownikom , bo znika bardzo szybko, jedzona czy to z herbatką czy z zimnym mlekiem. Przepis zaczerpnięty z zeszytu mojej Mamy. Czas pieczenia:   około(...)dwie równe części. Jedną wymieszać z kakao, a drugą z 2 łyżkami mąki i aromatem cytrynowym. Foremkę wyłożyć papierem.Na środek wylewać na przemian po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta, aż do wyczerpania masy.  Zebrę piec około 50  minut w temperaturze 180*C . Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Keksówka mierzona na spodzie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik Toffi 457

słodki a co mnie najbardziej zaskoczyło nie opadł .  Kocham serniki i toffi a połączenie obu składników to niebo w gębie :) polecam ,łatwy ,szybki i pyszny... Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto na spód :  - 250 g maki pszennej typ 480 - 130 g masła - 100 g cukru pudru ( ja miksuję cukier puder w młynku do kawy ) - 1 żółtko - kilka(...)opcjonalnie kilka łyżek cukru pudru - szczypta soli Polewa kajmakowa: - reszta kajmaku z puszki - 50 ml śmietanki 30 % - 50 g płatków migdałowych lub posiekanych migdałów Sposób wykonania : Składniki na ciasto zagnieść szybko i włożyć do lodówki w woreczku na pół godziny . Po tym czasie wyłożyć na blaszce i rozgnieść równomiernie ,można palcami lub jak ktoś woli rozwałkować . Piekarnik rozgrzać

Wypieki Rene
Puszyste pączki – najlepszy przepis 99

usmażeniu będą gorzkie w smaku. Po wymieszaniu ciasta z rozczynem drożdżowym ugniatamy tak długo, aż ciasto samo zacznie odchodzić od palców lub od haka robota kuchennego. Ciasto w misce przykrywamy czystą ściereczką i trzymamy przez 1 godzinę w pokojowej temp. (24-28*C). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na ok. 2cm. Ciasto podsypujemy dużą ilością mąki. Szklanką lub okrągłą foremką (średnica(...)wyższa niż 358C. Jeśli drożdże rosną zbyt szybko wydzielają substancje, które nadadzą ciastu gorzkiego posmaku. Po godzinie ciasto powinno ładnie urosnąć. Przygotuj stolnicę. Wysyp na nią cienką warstwę mąki. Na tak przygotowaną stolnicę przłóż wyrośnięte ciasto drożdżowe. Ciasto może być lekko lepkie. Odrobiną mąki obsyp też ciasto od góry. Rozwałkuj wałkiem na grubość 2 cm. Wykrawaczką wytnij kółka o średnicy

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania