Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe
Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe
Frangipane to popularny we Francji i Włoszech migdałowy krem używany do ciast i tart. Tym razem zamiast jednej dużej tarty przygotowałam małe tartaletki z rabarbarem w wersji na szybko z ciasta francuskiego. Proste, urocze, a krem idelnie łączy maślane ciasto francuskie z kwaskowatym, bardzo wyrazistym w smaku rabarbarem w taki sposób, że naprawdę trudno im się oprzeć. Polecam, pracy przy nich niewiele, a smakują bosko! Składniki: 1 rolka ciasta francuskiego 100 g mielonych migdałów 75 g cukru/ksylitolu 1 jajko L 30 g ro... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, mielone, tarta, ciasteczka, ciastka , ciasto z kremem, ciasta z kremami, proste ciasto, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, ciastka z ciasta francuskiego, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz