szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:197/2080)

Miodownik, placek czeski, stefanka 218

byłam bardzo ciekawa jak smakuje taki krem z grysikiem. Przyznam szczerze, że początkowo bałam się tego osobnego pieczenia kolejnych warstw ciasta, bo wydawało mi się to takie długie i żmudne, ale jak się okazało poszło to szybko i sprawnie. Podwoiłam ilość wszystkiego, gdy się okazało, że przepis jest na tortownicę i podaję już taką podwojoną porcję, gdyż ciacho jest naprawdę(...)grubość około 5mm i wielkość blachy (około 23 x 34cm). Blaszkę wykładamy pergaminem, przekładamy ciasto i pieczemy na złoty kolor około 7 minut w 180 ⁰ C. Blaty ciasta bardzo szybko się pieką, dlatego trzeba pilnować, by się nie spaliły. Ja zrobiłam tak, że pierw wszystkie części ciasta rozwałkowałam i wycięłam, położyłam na osobne kawałki pergaminu, a później piekłam jeden

Smakowy Raj
SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ 133

się od niego oderwać 😀 Ciasto kruche: 25 dag mąki  15 dag masła 15 dag cukru 3-4 żółtka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek 25-30 dag cukru 2 budynie bez cukru skórka starta z 1 cytryny Żółtka utrzeć(...)końcu delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę. Kruszonka kokosową: 20 dag wiórków kokosowych 12 dag cukru 12 dag masła Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić. Dodatkowo: 1/2 kg malin Spód blaszki wyłożyć kruchym ciastem, rozprowadzić masę serową,rozłożyć maliny i posypać kruszonką kokosową. Piec ok 1 godziny w temperaturze ok. 180 strona.C. Przepis pochodzi od niezawodnej siostry Anastazji

Niespełnione zdolności kulinarne
Imprezowe mini tarty z kajmakiem i solonymi migdałami 176

opcjonalnie cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 3 żółtka, masło lub margarynę (siekam nożem, aby szybciej zagnieść ciasto), cukier puder i proszek do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto ręką. Foremki (u mnie z wyjmowanym dnem) smarujemy delikatnie margaryną. Następnie każdą wylepiamy ciastem (ja zgniatam kawałek ciasta w rękach tworząc a la placuszek, wkładam do foremki i ugniatam

Słodkie okruszki
Makowiec na kruchym cieście z kokosową kruszonką. 225

już poświątecznie i zapraszam na obiecany makowiec z kokosową kruszonką. Bardzo smaczny, wilgotny, łatwy w przygotowaniu. Praktycznie bez wad, no może jest jedna - za szybko znika ze stołu - :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm.) Ciasto kruche: - 20 dkg masła - 37 dkg mąki - 13 dkg cukru - 1 całe jajko + 1 żółtko - cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka śmietany(...)bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie  Ciasto: Masło ucieram do białości, stopniowo dodaję, cały czas ucierając, cukier, jajka, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę i sól. Szybko zagniatam ciasto i wkładam do lodówki na co najmniej pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowuję i przekładam na dno wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Wyrównuje i lekko na całej powierzchni nakłuwam

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta czereśnie i truskawki 90

ponieważ są szybkie do przygotowania i mało wymagające, a jednocześnie bardzo smaczne! Ciasto na tartę można przygotować w większej ilości i upiec za jednym zamachem spody do dwóch lub trzech ciast, lub surowe ciasto zamrozić i wykorzystać, kiedy będzie potrzeba. Jeśli zdecydujecie się upiec więcej spodów, należy ciasto po całkowitym wystudzeniu szczelnie owinąć w folię spożywczą i przechować w chłodnym(...)minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st C. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę o średnicy 27 około cm wylepiając również brzegi formy, całą powierzchnię ciasta nakłóć widelcem, wstawić do nagrzanego piekarnia i piec przez około 15 minut, lub do chwili, kiedy ciasto nabierze złotego koloru, gdyby ciasto zaczęło zbyt szybko przypiekać się, należy obniżyć temperaturę

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowe 265

mlecznej, dodatkowo z polewą czekoladową na wierzchu. Ciasto okryte woreczkiem, lub schowane w pojemniczku, zachowa świeżość i puszystość do kolejnego dnia. Przepis na ciasto czekoladowe znalazłam kiedyś u Asi z bloga kwestia smaku, szukając szybkiego deseru do popołudniowej kawy. Od tamtej pory gości u mnie regularnie, dlatego polecam i zachęcam do wypróbowania ciasta. Składniki: Ciasto: 50g czekolady gorzkiej 50g czekolady

NiePieprz.pl
Czekoladowe ciasto z gruszkami 175

skoro się pojawił, to niegrzecznie byłoby z niego nie skorzystać. Tak powstał przepis na czekoladowe ciasto z gruszkami, które przygotowałam z okazji urodzin mojej Babci. Niestety, tak szybko jak zostało to ciasto zrobione, tak samo szybko zostało zjedzone, nawet nie doczekało się zdjęć "środka", dlatego musicie mi uwierzyć na słowo, że ciasto jest pulchne, wilgotne i słodkie. Koniecznie wypróbujcie

Słodkie Przyjemności
Ciasto Milky Way 211

tylko cukier, który zgrzyta między zębami. Dlatego taką alternatywą jest domowe ciasto Milky Way upieczone na puszystym, czekoladowym biszkopcie. Krem najlepszy, puszysty i bardzo mleczny. Jednym słowem MNIAM 😋 Ciasto tak szybko znikło, że nawet nie zdążyłam zrobić porządnych zdjęć. PRZEPIS Ciasto 🌿 3/4 szkl. oleju 🌿 1/2 szkl. wody 🌿 3/3 szkl. cukru 🌿 3 łyżki kakao Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Zagotować(...)energicznie mieszać na zmniejszonym gazie, gdyż masa szybko gęstnieje. Odstawić do wystygnięcia ( będzie bardzo gęsta, wręcz sztywna ). Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Łyżka za łyżką dodawać ostudzoną masę mleczną, cały czas miksując.  Poncz 🌿 1 szkl. herbaty Teekanne Black Label  🌿 cytryna kilka kropli  Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół. Nasączyć herbatą i przełożyć

Kuchnia Paulettes
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 142

mojej siostrzenicy Luizki, już następna młoda osoba założyła własną rodzinę i zaczyna smodzielnie gotować i piec. Brawo Przepis na Thermomix na dole Ciasto kruche- wszystkie skłdniki wrzucić do miski i za pomocą miksera zmiksować szybko na jednolitą masę. Podzielić masę na dwie części, zawinąć w folię i na dwie godziny wstawić do lodówki. Ciasto musi być twarde, żeby można było(...)Piec godzinę. Ciasto pycha, dziękuję Luizka. Thermomix – kruche ciasto – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 2 minuty, naczynie zamknięte, interwał – wyjąć ciasto zlepić szybko w kulę, podzielić na dwie części. Zawinąć osobno w folię spożywczą i wstawić do lodówki na dwie godziny. masa serowa – masło, cukier, cukier waniliowy zmiksować, czas 30 sek,obroty

Kuchnia Pokoleń
Szybka pizza carbonara. 139

Gotowe ciasto francuskie? Tak czasem używam, nie mam ochoty, ani czasu na składanie, wałkowanie, składanie, wałkowanie i tak cały czas. Ale ciasto do pizzy, to w

Brzuszki Łakomczuszki
Jabłecznik z tymiankiem 145

tymiankiem Jabłecznik na kruchym cieście to jedno z najpopularniejszych ciast i każdy zna jego smak, więc zachwalać go nie muszę. Dziś proponuję Wam jabłecznik w nieco innej odsłonie, bo z … tymiankiem. Przepis znalazłam na blogu PrzepisAni i bardzo mnie zaciekawił, szybko więc zabrałam się do pieczenia, efekt mnie nie rozczarował. Jabłecznik jest świetny(...)całe jajko i 1 żółtko, dodaję śmietanę i zagniatam ciasto, które później owijam w folię i wkładam do lodówki.  Zagniatanie kruchego ciasta najlepiej wykonywać szybko i sprawnie, wtedy ciasto nie nagrzewa się zbytnio od rąk, nie wymaga dosypywania mąki i jest smaczniejsze (nadmiar mąki sprawia, że ciasto jest suche i twarde

Gotuj Się Kto Może
Ciasto marchewkowe 504

cieście. Nadaje mu słodkości. Dodatek orzechów i cynamonu powoduje, że smakuje ono trochę korzennie i piernikowo. Ciasto marchewkowe z tego przepis jest wilgotne, puszyste a dodatkowo chrupie w środku dzięki dodatkowy orzechów, ananasa oraz kokosu. Podstawowy przepis na ciasto marchewkowe zachwyca każdego, wzięłam część do pracy i każdy się nim zachwycał. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto marchewkowe(...)wszystkie składniki ciasta marchewkowego, Przygotuj blaszkę do ciasta wielkości 35 cm x 28 cm. Wysmaruj blaszkę masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni z opcją pieczenia góra – dół. Ciasto przelej do wcześniej przygotowanej blachy, włóż do piekarnika i piecz przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Jeśli ciasto zbyt szybko przyrumieni się

To Musisz Wiedzieć
Orkiszowa tarta rustykalna z rabarbarem 122

kilka kropel soku z cytryny Sposób przygotowania Ciasto: Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj erytrytol, sól i pokrojone zimne masło. Zacznij zagniatać ciasto, a po chwili dodaj śmietanę. Ciasto zagniataj szybko i krótko. Uformuj gładką kulkę z ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 15- 30 min. Nadzienie: Rabarbar umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Włóż

Mrs. Endorfina
Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta) 152

mikserze miksujemy mąkę, cukier, szczyptę soli i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajko; szybko wyrabiamy ciasto.  **** PREPARAZIONE Pasta frolla Per preparare la torta, come prima cosa riscaldate il forno a 180 gradi, poi foderate una teglia di 20 cm di diametro con carta da forno. A questo

La grande e la piccola cuoca
Kruche ciasteczka maszynkowe 81

składniki. Na początku rozmiksuj miękkie masło, dodaj cukier i cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Na koniec wsyp mąkę i miksuj aż ciasto zacznie się lepić. Odstaw mikser i szybko wyrób ciasto dłońmi, uformuj kulę i włóż do lodówki na 2 godziny. Przygotuj maszynkę do mięsa. Potrzebujesz tylko ślimaka do mielenia oraz plastikową część w kształcie znaczka mercedesa. Na to nakładasz

Słodki Blog
Ciasto comber czekoladowy 101

przepis zaintrygował ,że postanowiłam go wypróbować. Niezwykle smaczne, wyczuwalny dość mocno smak migdałów i czekolady. Dla wszystkich smakoszy ciast czekoladowych, suchych, polecam. Chyba najważniejsza rzecz w tym cieście ,bardzo szybko się piecze:) Lubię osobiście … Czytaj dalej Ciasto comber czekoladowy Artykuł Ciasto comber czekoladowy pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
TARTA Z RICOTTĄ I PESTO Z NATKI MARCHEWKI 143

sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody. Szybko ugnieć ciasto, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.  Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C. Wyjmij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik królewski 1007

pieczenia. Dodać jajko, śmietanę oraz pokrojone w kostkę zimne masło i smalec. Przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Kiedy składniki zaczną tworzyć kruszonkę, zagnieść szybko jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 2 godziny. Blachę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem

Opowieści z piekarnika
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) 186

formy o średnicy 24 cm. W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajko; szybko wyrabiamy ciasto.  Po ł ow ę  ciasta owijamy folią spożywczą, schładzamy w w zamrażalniku.  Pozostałym ciastem wykładamy form ę  razem z bokami

La grande e la piccola cuoca
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 258

opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2x40g) ½ szklanki oleju np. rzepakowego Dodatkowo: około 400g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Ciasto: wszystkie składniki dodajemy do miski i szybko zagniatamy ciasto , jeżeli będzie zbyt sypkie można dodać 2 łyżki wody. Ciasto dzielimy na dwie części po 60% i 40%, formujemy 2 kulki, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki najlepiej

Słodkie zapomnienie
Ciasto kruche z pianką i jagodami 602

Trwa sezon jagodowy. Korzystajmy z okazji i przygotowujmy z tych pysznych owoców ciasta, desery i inne słodkości. Dziś polecam przepis na pyszne ciasto kruche z pianką i jagodami. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! . SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg mąki, 200g masła, 4 żółtka, 20g drożdży, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki

Tradycyjna kuchnia Kasi
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 158

sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody.** Szybko ugnieć ciasto opuszkami palców, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.***   Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 119

masło pocięte na drobne kawałki. Podszczypując koniuszkami palców, połącz mąkę z masłem, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj żółtko, wodę i cukier. Szybko ugnieć ciasto tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 30 min. Rozwałkuj ciasto na okrągły placek o grubości ok. 1 cm. Wyłóż

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Keks świąteczny 154

Keks z bakaliami, to wyjątkowo świąteczne ciasto, jest szybki i bardzo łatwy do przygotowania. Takiego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole. Skórkę pomarańczową i inne produkty otrzymałam od firmy VOG ,bardzo dziękuję

Kuchnia Danusi
Imprezowe parówki w chrupiącym cieście 569

Dziś mam dla Was pyszny i szybki przepis na imprezowe parówki w chrupiącym cieście . Takie danie doskonale sprawdzi się na różnych uroczystościach, dla kibiców lub od tak. Ten przepis udowadnia, że parówki można jeść na wiele sposobów, a nie tylko z chlebem lub w formie hot-doga. Jednak pamiętajcie, żeby wybrać dobrej jakości parówki, aby nie rozpadły się Wam podczas

Słodkie okruszki
na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... 150

piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 35-40 minut, na ciemno złoty kolor, wystudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem - na szybko pyszne ciasto na deser..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mini tarty cytrynowe z bezą 199

chyba nic nie muszę mówić wystarczy spojrzeć. Mniam Kruche ciasto – wszystkie składniki wrzucić do miski i szybko zagnieść ciasto. Ulepić kulę i włożyć do lodówki na godzinę. Thermomix – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, naczynie zamknięte, interwał, czas 1 minuta. Wyjąć z naczynia i włożyć do woreczka foliowego i na godzinę do lodówki. Przygotowanie masy cytrynowej

Kuchnia Pokoleń
Babka piaskowa kokosowa 159

kokosowych i moją ulubioną polewą czekoladową zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy przykryjemy je luźno folią aluminiową. W dłuższym zachowaniu świeżości pomaga również właśnie ta polewa, nie pozwalając ciastu na szybkie wyschniecie. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że ciasto jest sypkie, jak babka piaskowa. Kto zatem lubi babki piaskowe i kokosowe smaki, temu bardzo polecam ten wypiek :) Babka piaskowa kokosowa keksówka

Posadzone i zjedzone
Clafoutis z czereśniami 124

Clafoutis to pyszny, francuski deser. Świeże owoce zapiekane w delikatnym cieście. Bardzo szybko się robi, wystarczy tylko wymieszać składniki ciasta i zalać nimi owoce. Nie potrzeba nawet robota kuchennego, wystarczy miska i trzepaczka. Takie nieskomplikowane przepisy lubimy najbardziej. Dzisiejsza wersja zawiera śmietankę i jajka więc nie nadaje się dla alergików.  0,5 kg. ciemnych czereśni 3 jajka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto rabarbarowe z powidłami i kruszonką 171

Powoli rozpoczyna się sezon rabarbarowy. Rabarbar możemy wykorzystać do przygotowania wielu pysznych ciast i deserów. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne krucho- drożdżowe ciasto z rabarbarem. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki, 100g margaryny, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, 20g drożdży, Kruszonka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kakaowe ciasto z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . 373

szybko :) Upiekłam kakaowy biszkopt z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku  oraz Oleju kokosowego ze Skworcu . Ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerzyków :) Zapraszam :)  Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej z Szadku  2 łyżki  mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 kopiasta łyżeczka proszku

Sama słodycz i szczypta chili
Pyszne oponki . 119

pieczenia 3, 5 szklanki mąki 1 łyżka spirytusu olej do smażenia  Wykonanie : Do miski przekładamy  wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy . Przekładamy  na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy. Wycinamy dowolne kształty z dziurką w środku.       Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy , smażymy oponki na złoty kolor z obydwu stron

Sama słodycz i szczypta chili
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 189

wsypać mąkę i ksylitol, dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki i energicznie zagnieść kruszonkę. Odstawić. Kruszonkę musimy sobie przygotować przed zarabianiem ciasta. Później nie zdążymy jej zagnieść, tak szybko wyrasta ciasto. W misie miksera utrzeć żółtka z solą, cukrem, cukrem waniliowym i rozkruszonymi drożdżami na puszystą, gładką masę. W rondelku roztopić masło z 1/2 szklanki mleka, doprowadzić prawie do wrzenia

Smaczne Zdrowe
Proste ciasto jabłkowo-orzechowe 446

miski z jabłkami. Dodać jaja. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe .     The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Ciasteczka Hamantaschen – „Uszy Hamana” 306

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 do 5 łyżeczek wody (tylko w razie potrzeby) Nadzienie: konfitury wg uznania Ponieważ gotowe ciasto dość szybko wysycha, to już przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta należy już wcześniej wybrać i przygotować nadzienie jakim będziemy wypełniać ciasteczka. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. W misce wymieszać jajka, cukier, olej, skórkę pomarańczową

Świat Ciasta
Szarlotka na kruchym cieście 431

Dodajemy cynamon i odrobinę cukru (do smaku). Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukry, masło pokrojone w kostkę i żółtka. Siekamy nożem ciasto. Na koniec dodajemy śmietaną i zagniatamy szybko kruche ciasto. Dzielimy je na dwie części, zawijamy i odkładamy na około 20 - 30 minut do lodówki, aby odpoczęło. Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jedną

Sto kolorów kuchni

Proponowane wyszukiwania