Ciasteczka składane z pianką 204żółtek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: - 3 białka - 30 dag cukru pudru Dodatkowo: - twarda marmolada lub domowe konfitury Wykonanie: 1. Łączymy ze sobą składniki na ciasto i szybko zagniatamy dłonią. 2. Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy cukier puder i łączymy ze sobą. 3. Ciasto wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Na połowę krążków dajemy piankę
Apetyczna babeczka
ŚWIDERKI FRANCUSKIE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 219Szybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA
Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z dekoracją mleczną od HELIO 150miksera, szybkie i proste ciasto na maślance z dodatkiem dekoracji mlecznej (oraz polewą w jednym, używamy w zależności od potrzeb) od HELIO. Delikatne, puszyste, mleczne, posypane cukrem pudrem, na jedną keksówkę. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy. Smacznego Ciasto z dekoracją mleczną od HELIO poleca się do kawy! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Zasmakuj Kuchni
Ciasto z czarnym sezamem na maślance 141miksera, szybkie i proste ciasto. Z czarnym sezamem na maślance. Delikatne, puszyste, posypane cukrem pudrem. Polecam do popołudniowej kawy. Smacznego SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki czarnego sezamu 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki 2 jajka kilka kropel aromatu śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę
Zasmakuj Kuchni
Piernik herbaciany z rumem 173lubi szybkie i łatwe ciasta to gwarantuję, że przepis jest właśnie dla niego! Dodatkowo jeśli użyjecie własnego powidła lub marmolady, ciasto będzie jeszcze pyszniejsze! Do dzieła! Składniki 4 jaja od kur z wolnego wybiegu 1 szklanka mocnej herbaty Melisa/Lemon Teekanne 1 szklanka prawdziwego miodu, obojętnie jaki, byle nie sztuczny 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 szklanka oleju 2 łyżeczki sody
Z Kuchni Do Kuchni
ŚWIDERKI FRANCUSKIE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 227Szybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA
Kuchnia MagdaLeny
Ciasto orkiszowe z truskawkami św.Hildegardy z Bingen 150Banalnie proste, szybkie i puszyste ciasto z truskawkami, w sam raz do kawy, w sam raz na śniadanie według średniowiecznej uzdrowicielki św. Hildegardy z Bingen. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz dostarczania nam walorów smakowych ma także na celu uchronić nas przed rozmaitymi chorobami, przynosząc dobre samopoczucie, zdrowie i radość. Jest to możliwe nie tylko dzięki temu, że oparta jest
Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś zapiekany w cieście (Salmone al forno in crosta) 220piątek rybka na obiad musi być a jeżeli nie macie pomysłu, jak j ą przygotować, spieszę z pomocą ;) Przepis na pieczony filet z łososia w cieście jest szybki, prosty w przygotowaniu i do tego niezwykle smaczny. Ryba jest bardzo soczysta a pokrywające j ą puszyste ciasto, idealnie komponując si ę z łososiem
La grande e la piccola cuoca
Kakaowiec śliwkowy 216szybkie i proste ciasto, które możecie upiec w wolnej chwili. Dodatek dżemu śliwkowego sprawia,że ciasto jest wilgotne i smaczne SKŁADNIKI: 3 szkl. mąki 1 łyżeczka płaska sodki 1 łyżka czubata kakao 1 szkl. cukru 2 jaja 1 szkl. mleka zapach migdałowy mały słoiczek dżemu śliwkowego Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i mleko, wymieszać, dodać resztę składników, wszystko utrzeć
Z Marcepanem
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ 152Zawsze szukałam szybkiego przepisu na ciasto, aby móc je błyskawicznie przygotować, gdy rano zadzwonią goście z informacją, ze wpadają na obiad. Tak to jest najlepszy i najszybszy przepis na sernik! Idealny do niedzielnej kawy. Lekki, mało słodki i orzeźwiający. Składniki 500g twarogu 3x mielonego 400g śmietany 18% 2 śnieżki w proszku 3 galaretki cytrynowe 5-6 łyżek cukru
Słodki Zakątek
Ciastka francuskie z wiśniami 197Cześć Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na bardzo szybkie ciastka. Ciasto francuskie jest chyba dostępne w prawie każdym sklepie. Kompot wiśniowy zresztą też. W kilka chwil można wyczarować pyszne, słodkie co nieco do kawy. Ciastka francuskie z wiśniami Przygotuj płaską blachę do pieczenia, papier do pieczenia, nóż lub radełko, sitko, łyżkę, kratkę do wystudzenia ciasteczek, łopatkę do wyłożenia ciastek
blog.moje-pasje.info
Ucierana truskawka pod kruszonką 201Szybkie i proste ciasto dla zabieganych. Warto wykorzystać sezon na truskawki i je zrobić. Z dodatkiem kefiru dłużej pozostaje wilgotne. Składniki: 60 g masła 130 g drobnego cukru do wypieków 8 g cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 duże jajko 250 ml kefiru 270 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej
Słodka Strefa
Focaccia z oliwkami z ciasta uniwersalnego 214smaczniejsza ( klik ). Ta ma jednak tę przewagę, że nawet jeżeli musimy zagnieść ciasto, jej przygotowanie nie zajmie dużo czasu. Najsmaczniejsza zaraz po upieczeniu, jeszcze lekko ciepła. Ciasto dosyć szybko obsycha, więc lepiej naszykować niewielką porcję, tak, aby nie trzymać focacci do następnego dnia. składniki 1/4 porcji ciasta uniwersalnego ( przepis tutaj ) 1- 2 łyżki oliwy
Stare Gary
Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką 251cukrem + 350 ml wody szklanka malin Wykonanie: Przygotowujemy ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, cukier oraz dodajemy masło, które drobno siekamy nożem. Dodajemy jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto formujemy w kulkę i wkładamy na godzinę do lodówki. W zależności od tego, jaką formę używamy, dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a formę do tarty smarujemy masłem
Smak mojego domu