szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:207/2080)

Szybkie wegańskie ciasto z kaszy manny z cytrusową nutą 160

Ciasto codziennie, banalnie proste do wykonania, ot takie na szybko ucierane (mieszane) wszystko w jednej misce, a jak dodać trochę bajerów to nawet nieźle wygląda. Jest miękkie, wilgotne i aromatycznie dzięki cytrusom, idealne do gorącej popołudniowej herbaty. Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 300 g kaszy mammy 2 średnie banany 150 g cukru 150 ml oleju roślinnego (kokosowy(...)Udekoruj lukrem, może zostały Ci jakieś bajery do ciastek ze świąt to nie żałuj sobie Smacznego! ps. Zawinięte w folię alu zachowuje świeżość 3-4 dni.   Artykuł Szybkie wegańskie ciasto z kaszy manny z cytrusową nutą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Sernik śmietankowy w kruchym cieście 164

zmielonego 5 jaj 100g miękkiego masła szklanka drobnego cukru opakowanie budyniu śmietankowego Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Wykonanie: Kruche ciasto: mąkę siekamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 równie części i schładzamy 30 minut w lodówce. Następnie jedną część rozwałkowujemy na wielkość dna formy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto. Dociskamy palcami

Smak mojej kuchni
Mazurek orzechowo-kajmakowy 123

orzechów włoskich mielonych 200 ml mleka Masa kajmakowa Puszka masy krówkowej 1 kostka masła Ulubione bakalie Sposób przygotowania Ciasto Mąkę przesiewamy, wkrajamy masło. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto kruche. Odstawiamy do lodówki na 30-60 min. Masa orzechowa Mleko gotujemy. Orzechy zalewamy mlekiem i zostawiamy do napęcznienia. Masa kajmakowa Masło ucieramy i dodajemy po łyżce masy krówkowej. Pieczemy

Mieszam w Garnku
TARTA Z PIECZONYM KALAFIOREM I MUSZTARDĄ 161

możecie pominąć) 200 g kwaśnej śmietany 3 jaja dobry olej dobra sól, świeżo zmielony pieprz pomidorki koktajlowe Przygotowanie Najpierw ciasto. Posiekajcie masło, dodajcie do niego resztę składników.Zagniećcie szybko kruche ciasto (ważne, aby nie ogrzało się nadmiernie od dłoni- ja używam do tego celu malaksera). Spłaszczcie, obwińcie folią spożywczą i włóżcie na pół godziny do zamrażarki. Piekarnik rozgrzejcie

OliveandThyme
Kruche z rabarbarem i bezą 114

budyń waniliowy • 150 ml mleka Beza • 4 białka • 1 szklanka cukru • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Kruche ciasto • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin, u mnie na noc. • Dno i boki

To co kocham
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 152

24cm   (ja używam dużej blachy, którą pomniejszam wkładając do niej małą keksówkę) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski. Masło siekam nożem, a następnie szybko zagniatam. Ciasto dzielę na dwie równe części i obwijam folią spożywczą. Odkładam do lodówki na minimum 30 minut. Białka ubijam aż zesztywnieją. Wtedy dodaję cukier i znowu miksuję, aż piana będzie się pięknie

Kuchnia co dnia
Kruche ciasto z morelami i pianką budyniową 597

szklanki oleju rzepakowego (np.Kujawskiego) Dodatkowo: 80 dag moreli cukier puder do posypania Zaczynamy od kruchego ciasta. Masło pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części (2/3 i 1/3 porcji). Każdą zawinąć osobno w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 1 godzinę. Blachę o wymiarach 23 x 35 cm, wysmarować masłem i wyłożyć

Świat Ciasta
Szybkie ciasto z truskawkami i kokosem 199

miała 23x33 cm) wykładamy p apierem do pieczenia, wylewamy ciasto, na cieście rozsypujemy truskawki, a nie roz s marowu jemy piankę kokosową. Wstawiamy do pieka rnika (180st. C) na 45 minut (ja po ok 20 zmnie jszam temperaturę na 150) i gotowe . Pra wda , że prosto i szybko

Cynamonowe szczęście
Tartaletki serowe z matcha 136

cukru 1 łyżka herbaty matcha 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki budyniu śmietankowego Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Makę przesypać na stolnicę dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki, po tym czasie rozwałkować na grubość około ½ cm –lekko podsypując mąką, metalowymi foremkami do tartaletek wycinać kółka i wylepić

Wanilia i Kardamon
Ciasto z rabarbarem i płatkami migdałowymi 141

Ciasto proste, szybkie i smaczne, idealne do popołudniowej kawki albo herbatki. Ciasto z rabarbarem i płatkami migdałowymi Składniki Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 dkg margaryny Dodatkowo: kilka łodyg rabarbaru płatki migdałowe według uznania cukier puder do posypania ciasta

Kuchnia u Bietki
WIŚNIOWY POEMAT 165

olej. Delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 25-30 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Nasączamy herbatą. Ciasto kruche: masło siekamy z mąką, dodajemy resztę składników, szybko zagniatamy ciasto, przekładamy na formę, pieczemy w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Wystudzone ciasto nasączamy herbatą. Krem cytrynowy: 1/4 szkl. mleka odlewamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem

słodki bratek
Rurki z masą budyniową 179

dałam ] Do miski przesiać mąkę dodać cukier , cukier waniliowy,śmietanę, żółtka i startą na tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek. Jajko roztrzepać

Moje domowe kucharzenie
Mazurek migdałowy 2 121

dekoracji: biała i ciemna czekolada migdały, suszona żurawina lub inne bakalie lukier np. zabarwiony barwnikami spożywczymi Wykonanie: Przygotować ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. przygotować masę migdałową: migdały, cukier i śmietanę wymieszać ze sobą na gładką masę. Z ⅓ ciasta uformować cienkie

Mama Gotuje
Sernik krakowski 127

rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wody wszystko razem utrzeć Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę , dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, owinąć folią i schłodzić w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkować i odciąć 1/4 ciasta. Wyłożyć plackiem blaszkę, a pozostałą część pokroić na paseczki o szerokości około

O kuchni z uczuciem
Krówka inaczej, wykwintne ciasto na różne okazje 316

nią ciasto musi przestygnąć ale ciągle powinno być płynne. Ułatwi to rozsmarowanie. Delikatnie rozsmarować na górze ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Oczywiście przykryć folią aluminiową, takie ciasta lubią szybko wchłaniać zapachy z lodówki, a tego nie lubię Ciasto jest przepyszne, czasami trzeba sobie pozwolić na takie szaleństwo. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami - miękkie i wilgotne 153

sezon śliwkowy, to obowiązkowo ciasto jogurtowe ze śliwkami. Przepis jest dziecinnie prosty i szybki, a ciasto cudownie miękkie, wilgotne, pełne owoców- po prostu pyszne :) SKŁADNIKI (40 cm x 23 cm) 2,5 szklanki maki orkiszowej jasnej lub pszennej 1 szklanka brązowego cukru lub ksylitolu 400g jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego 3 jajka 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku

DefinicjaSmaku
Drożdżowe faworki (chrust). 212

odstawiamy w ciepłe miejsce na około 45-60 minut, czyli aż podwoi swoją objętość.       Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub blat i szybko zagniatamy ciasto (żeby pozbawić je nadmiernej ilości pęcherzyków powietrza). Następnie ciasto dzielimy na pół i każdą część kolejno wałkujemy na placek o grubości 0,5 cm i za pomocą radełka

Rozpustne gotowanie
Piaskowiec z owocami 141

razem bardzo proste i szybkie ucierane ciasto PIASKOWIEC. W moim wypieku posłużyłam się świeżymi jabłkami, równie dobrze smakuje ze śliwkami, nawet tymi z kompotu. Przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika Domowego, bardzooo starego zresztą. Składniki 25 dag masła 2 szkl maki 1 szkl cukru torebka budyniu śmietankowego 3 jaja mus owocowy lub świeże owoce (najbardziej smakuje ze śliwkami) 2 łyżeczki proszku

Kuchenne aromaty
Tarta z dynią 135

miąższu dyni 2 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka 1 łyżeczka cynamonu kilka kropel aromatu pomarańczowego Wykonanie: Przygotować ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Przygotować farsz: dynię zetrzeć na tarce lub zmiksować blenderem. Do dyni dodać resztę składników i dokładnie wymieszać Formę

Mama Gotuje
Jabłecznik w murzynku 386

sobotnie przedpołudnie zapraszam na szybkie, orzeźwiające ciasto z jabłkami. Każdemu będzie smakować. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 4 jajka, 15 dag cukru, 6 łyżek oleju, 1 szklanka mąki, 2,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka cynamonu, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek, 2 galaretki zielone. PRZYGOTOWANIE: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję żółtka oraz cukier. Nadal

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką i brzoskwiniami 147

Dawno na moim blogu nie było przepisu na ciasto, więc szybko nadrabiam tę zaległość i pędzę z przepisem   To ciasto ma ciekawą 1 zaletę: jest łatwe, więc jest w stanie zrobić go każdy : )  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Zofiana
Pierogi ze szpinakiem i bryndzą 169

chłodzi przygotowuję ciasto pierogowe. Na stolnice wysypuje mąkę, dodaję żółtko i   ciepłą wodę (około 1 kubka, tak aby ciasto było zwarte i nie kleiło się do rąk). Szybko wyrabiam ciasto. Rozwałkowuje ciasto bardzo cienko i wykrawam kółka szklanką. Nakładam po łyżeczce farszu i sklejam. Gotowe pierogi gotuję w osolonej wodzie dwie minuty po wypłynięciu. Podaję z podsmażoną cebulką. Smacznego

Magiczna kuchnia Darii
Kruche pierożki do barszczu wigilijnego 383

mała  cebula 1 łyżka tartej bułki 1 całe surowe jajo sól pieprz masło przygotowanie ciasto Wszystkie  składniki połączyć siekając je nożem, a następnie szybko zagnieść   ciasto, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. farsz Grzyby posiekać, można rozdrobnić w blenderze. Bardzo drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać  drobno posiekane  grzyby, przesmażyć wszystko razem

Stare Gary
MINITARTALERKI Z BOTWINKĄ/ SAŁATKA WŁOSKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 164

soli - tłuszcz do wysmarowania formy NA MASĘ: - pęczek świeżej botwinki - 5 jajek - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - 100 g serka śmietankowego (lub ser kozi) - 2 małe buraczki WYKONANIE: Ciasto dość szybko zagniatamy, schładzamy 30 minut w lodówce, wylepiamy foremki ciastem (zostawiamy 1/5 część do stworzenia kratownicy na tartaletkach. Jaja roztrzepujemy w misce, łączymy z serkiem, solą, dodajemy posiekaną botwinkę, buraczki

SMYKWKUCHNI
Miało wyjść co innego, ale nie żałuję, czyli pyszne ciasto z jagodami:) 191

orkiszowych otrąb (k) i płatków owsianych (o) i dodałam łyżkę  jogurtu greckiego (k) Składniki na ciasto dodawałam w przedstawionej kolejności, lekko mieszałam, a potem  szybko zagniotłam ciasto - bardzo na tym etapie kruszące, co zresztą pozostało mu dalej, nawet po leżakowaniu w lodówce przepisowe 1/2 godziny;) Jagody wymieszałam z fruktozą i mąką. Ciastem wylepiłam foremkę, rozłożyłam jagody

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kurki zwane doryjkami 114

razem przedstawiamy Wam przepis na przepyszne ciasteczka, bez których w naszym domu nie ma świąt. Kurki, bo o nich mowa są łatwe i szybkie w wykonaniu, a co najważniejsze dobre dla osób nieunikających cukru, bo ciasto samo w sobie nie zawiera go ani grama. SKŁADNIKI: 3 szklanki(...)mąki  pół kostki smalcu pół kostki margaryny 1 żółtko  2 dag świeżych drożdży  3 łyżki śmietany 18 % cukier puder marmolada - najlepiej twarda Z podanych składników szybko wyrabiamy ciasto i od razu wałkujemy na 3 mm placek. Radełkiem lub nożem do pizzy tniemy go w kwadraty o bokach 4-5 cm. Robimy to krojąc ciasto w paski. Najpierw

Kuchnia od dwojga
Parówki na cieście francuskim z żółtym serem 171

Musicie to spróbować! Są bardzo dobre i można je zrobić naprawdę szybko. Idealne na każdą okazję. Można zrobić dla rodziny lub dla gości. Zasmakują każdemu. Polecam! Parówki na cieście francuskim z żółtym serem 5-6 parówek 40 dag sera żółtego 1 opakowanie ciasta francuskiego natka pietruszki 1 jajko pieprz Ciasto francuskie pokroić w paski, jednak zostawić z jednej strony

Gotuję Testuję
Babeczki z karmelem i orzechami 105

orzechów włoskich 2 łyżki masła 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki miodu Przygotowanie: Ciasto : Na dużej stolnicy siekamy masło, margarynę i przesianą mąkę. Dodajemy cukier i żółtka. Szybko zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce przynajmniej przez 30 minut. Foremki na babeczki mocno natłuszczamy. Ciasto trzeba cienko rozwałkować i wykleić nim foremki. Do każdej foremki z ciastem nakładamy cienką warstwę pianki

Lawendowe Niebo
Tarta z grzybami leśnymi 153

swój smak zawdzięcza w większości aromatycznym i świeżym grzybom, a nie jakimś moim magicznym zabiegom. Ale najważniejsze, że jest pysznie i ciężko powstrzymać się przed kolejnym kawałkiem. Kruche ciasto 250g mąki krupczatki 125g zimnego masła 3 łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki soli Farsz grzybowy 400g miesznych grzybów (u mnie borowik, kozaki, kurki) 2 łyżki masła 2 cebule 4 łyżki bulionu(...)łyżeczka posiekanego tymianku 2 szczypty soli 2 szczypty gałki muszkatołowej 2 szczypty pieprzu Mąkę wymieszać z solą, dodać masło w kawałkach, posiekać nożem. Dodać wodę i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Grzyby oczyścić, jeżeli trzeba szybko opłukać i osączyć. Pokroić na mniej więcej równe kawałki. Cebule

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania