szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:212/2080)

Tarta na kruchym cieście z budyniem i owocami 165

mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka Jako krem - 2 budynie waniliowe owoce do przybrania Sposób przygotowania Ze składników szybko zagniatamy ciasto kruche. Owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30-60 min. Ciasto wałkujemy, wyklejamy blaszkę, nakłuwamy widelcem. Obciążamy ciasto np grochem, ryżem czy fasolą rozłożonymi na papierze do pieczenia

Mieszam w Garnku
Kruche ciasto ze śliwkami z budyniową pianką 3171

piankę i od razu ciasto nabrało takiego świątecznego wyglądu. Zakupiłam jakąś dziwną odmianę śliwek, troszkę się bałam, że nie nadają się do wypieków, ale wyszło rewelacyjnie, smacznie i szybko. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny pół łyżki proszku do pieczenia 5 żółtek 4 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek pół szklanki cukru pudru pół szklanki cukru

na moim stole...
Bajaderki 250

środku klik zostało mi kakaowe ciasto. Szkoda było wyrzucać a okruszki podać na talerzu to trochę nie elegancko. :) Dodałam trochę bakali i zrobiłam pyszne kuleczki-bajaderki. Znikały bardzo szybko. Składniki: Ciasto 125 g margaryny lub masła 1 jajko 1 szkl cukru 2 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 1 szkl kefiru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Dodatki

Ala piecze i gotuje
Parówki z meksykańskim czatnejem zapiekane w cieście francuskim. 179

myśli nie chodzą po głowie! Na początek kolacja, jakoś tak bez weny... Chutney, czyli spolszczony czatnej jest gęstym sosem, u mnie dziś przyprawiany po meksykańsku z parówkami w cieście francuskim. Szybka propozycja na kolację dla dwójki przerażonych staruchów, których dziecko pierwszy raz wybyło z domu na tak długo bez nich. Czego użyłem? -5 parówek -ciasto francuskie, kupne niestety Czatnej: -cebula

BaRepas
KRUCHE CIASTO BEZGLUTENOWE - BAZA 240

wody. WYKONANIE: Ciasto bezglutenowe najwygodniej zagnieść w garnku ręką.  Wszystkie składniki wrzucamy do garnka (pomijając śmietanę/wodę). Pamiętajmy, że masło zimne kroimy w drobną kostkę.  Szybko zagniatamy ciasto.  Jeśli nie łączy się zbyt dobrze dodajemy 2 łyżki śmietany lub wody. Ciasto bezglutenowe ma inną konsystencję niż zwyczajne ciasto kruche - bardziej pęcznieje i szybciej wysycha.  Zagniecione

Wypisz Wymaluj
Marmurkowy bananowy chlebek 264

babka chociaż tak wygląda. To jedno z naszych ulubionych, szybkich, weekendowych ciast, czyli chlebek bananowy - banana bread. Tym razem w wersji biało-czarnej, marmurkowej i ze szklanką pysznej, gorącej kawy smakuje wyśmienicie. Przepis od Roxanny . Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tarta cytrynowa z winem 245

kosteczkę. Cukier mieszamy z mąką. Szybko siekamy masło razem ze składnikami suchymi, ewentualnie robimy to w malakserze, używając funkcji pulsacyjnego siekania. Następnie dodajemy żółtka i sok z cytryny - szybko zagniatamy ciastoCiasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Zimne ciasto wałkujemy, przenosimy do blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem. Na wierzch

kolorowotorcikowo
Bananowa tarta z bezą 220

porannych rytuałów i rozleniwienia, towarzyszył mi stary przyjaciel: pośpiech . Szybko się umyłam, uczesałam, ubrałam. W biegu wypiłam kilka łyków wczorajszej herbaty, chwyciłam czekoladowe ciastko zamiast śniadania. Pobiegłam łapać życie za ogon; znów się nie udało. A może...?  Odpowiedzi, póki co, brak. Dzisiaj mam dla Was bardzo ciekawe, nieoczywiste ciasto. Znalazłam je w książce Saved by cake Marian Keyes, gdzie(...)masła 1 banan beza: 4 białka 170 g cukru dodatkowo: 2 banany Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozterzeć palcami. Na końcu wbić jajko, szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na koło o średnicy nieco większej niż średnica formy. Wyłożyć ciastem foremkę. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. W tym czasie przygotować krem bananowy. Mleko zagotować. Cukier

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik 208

Składniki Kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła 50g cukru pudru skórka otarta z jednej cytryny Sól szczypta Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy(...)łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas

w mojej kuchni
Racuchy drożdżowe jak u babci – na świeżych drożdżach 293

już gorące i całkowicie rozpuszczone, do rondelka wlewamy mleko i po pół minuty wyłączamy gaz pod naczyniem. W ten sposób masło szybko się schłodzi, a mleko delikatnie się ogrzeje.   Zaczyn drożdżowy to podstawa przygotowania każdego drożdżowego ciasta, również racuchów. Drożdże suche, których używam najczęściej, nie wymagają dodatkowej pracy – wystarczy wymieszać je z mąką i resztą składników oraz ciepłym płynem(...)równiej się smażyły. Trzycentymetrowa warstwa oleju byłaby idealna. I teraz najważniejsze – olej do pierwszych racuchów powinien być rozgrzany dosyć mocno – sprawdźcie czy jest gotowy wrzucając kawałeczek ciasta. Jeśli skwierczy i szybko wypływa – olej jest idealnie rozgrzany. Kładziemy porcje ciasta na rozgrzany olej i od razu zmniejszamy płomień. Racuchy lubią się przypalić, a zostaną w środku surowe. Żeby tego uniknąć należy

Karo in the Kitchen
GALETTE Z CUKINIĄ I SEREM CHEDDAR 127

galette z cukinią i serem cheddar. Do przygotowania galette użyłam sera cheddar, ale ser kozi, lub inny ulubiony ser również się sprawdzi. Uważam, że to doskonała propozycja na szybką kolację, ciasto robi się błyskawicznie, a nadzienie jeszcze szybciej Mam nadzieję, że zachęciłam Cię do przygotowania tej przepysznej przekąski, która skradła moje podniebienie Składniki: 250 g mąki pszennej 120 g zimnego

Kukuleczki
GALETTE Z CUKINIĄ I SEREM CHEDDAR 163

galette z cukinią i serem cheddar. Do przygotowania galette użyłam sera cheddar, ale ser kozi, lub inny ulubiony ser również się sprawdzi. Uważam, że to doskonała propozycja na szybką kolację, ciasto robi się błyskawicznie, a nadzienie jeszcze szybciej Mam nadzieję, że zachęciłam Cię do przygotowania tej przepysznej przekąski, która skradła moje podniebienie Składniki: 250 g mąki pszennej 120 g zimnego

Kukuleczki
Ciasto czekoladowe z malinami i kremem / Chocolate Cream Raspberry Cake 134

lepsze z malinami  - te pyszne owoce zamknęłam ostatnio w cieście, które powinno posmakować wszystkim wielbicielom czekolady. Ciasto czekoladowe z malinami i kremem jest sycące, słodkie i pyszne, idealne na spotkania w większym gronie. Zainspirowałam się przepisem, który znalazłam tutaj , ale jako spód wykorzystałam moje ulubione uniwersalne, błyskawiczne ciasto z kakao, które wykorzystuję do wielu wypieków. Jeśli wolicie, możecie upiec(...)posypania ciasta Przygotować spód:  w misce wymieszać mąkę, kakao i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Ciasto nałożyć do wyłożonej papierem blaszki. Piec w  180 C ok. 25 minut. Wystudzić. Przygotować krem: Żelatynę zalać niewielką ilością wody, tak by ją zakryła. Odstawić do napęcznienia. Śmietankę ubić

Lekcje w kuchni
Czekoladowa tarta z wiśniami 228

serka mascarpone - 100g czekolady mlecznej - 200g śmietanki 30% - 1 duża łyżka budyniu waniliowego - 1 jajko i białko z jajka do ciasta - 300g wiśni Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy szybko, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.  Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni. Wałkujemy ciasto najlepiej między foliami

Wypieki Rene

Proponowane wyszukiwania