szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:220/2080)

Tarta z malinami mascarpone i mlekiem skondensowanym 130

jeszcze w brzuszku, zakupiłam słodkości na przyjęcie Baby Shower w jednej ze znanych cukierni. Moją uwagę szczególnie przykuły mini tarty z malinami, mascarpone i mlekiem skondensowanym. Kruche ciasto i to nadzienie – obłędne! Postanowiłam ten smak wskrzesić. W poszukiwaniu idealnego przepisu, który odzwierciedli smak przeszukałam internet wzdłuż i wszerz. Najbardziej trafny przepis znalazłam na jednej z najlepszych stron(...)jajko Składniki na masę 250g serka mascarpone 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka pudełeczko malin Instructions Posiekaj na "kaszę" mąkę, cukier i masło. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto. Owiń ciasto w folię spożywczą i schłodź w lodówce. Zmiksuj serek mascarpone z jajkami i mlekiem skondensowanym. Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na papierze do pieczenia starając się

Rusty Fork
Mazurek kajmakowy 79

krówkowej bakalie do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę, dodać zimne masło w kawałkach, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, wodę oraz szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto. Włożyć je do woreczka i wstawić do lodówki na 30 minut. 3 / 4 ciasta rozwałkować, formując prostokąt (ok.20/30cm), z pozostałej części zrobić wałeczki i wylepić nimi brzegi. Kruche ciasto

niecodziennikpary
Najlepsze ciasto z agrestem – Kruche ciasto z agrestem i pianką 313

szczęście w tym roku było inaczej :). Zapraszam na przepyszne ciasto z agrestem, mój kolejny wakacyjny hit. Ciasto jest kwaskowate, waniliowe, na kruchym cieście, dla mnie wspaniałe. Do tego proste w przygotowaniu i w miarę szybkie, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze ciasto z agrestem – Kruche ciasto z agrestem(...)pieczenia. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką, podsypując mąką ( patrz FILM ). Następnie krótko ciasto przygniatać palcami, nie rozcierać. Dodać żółtka, śmietanę i szybko rękoma zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części jedną trochę większą od drugiej i obie zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na 30muinuy. 2. Tortownicę o średnicy

Mała Cukierenka
Serowe ciastka z pastą pomidorową 113

Pyszne chrupiące domowe ciastka wytrawne serowe z nasionami. Tak szybko jak je zrobimy tak szybko je zjemy. Pachną parmezanem, a podane z pastą pomidorową i prosciutto rozpływają się w ustach. Polecam na imprezę sylwestrową. Na pewno zachwycicie domowników i gości. składniki na ciastka: 50 g masła 70 g mąki pszennej 70 g sera startego parmezan papryka ostra szczypta 1/2 łyżeczki(...)natka pietruszki 2 pomidorki koktajlowe 100 g prosciutto Ciastka: Do miski przesiewam mąkę, dodaję zimne pokrojone masło, żółtko, starty parmezan, paprykę wędzoną i ostrą, czubricę, pestki nasion, wodę. Ciasto zagniatam szybko rękoma i wstawiam na godzinę do lodówki. Rozwałkowuje na stolnicy podsypanej mąką. Jak ciasto za słabo wam się klei możecie dodać kilka kropel wody. Wycinam koła za pomocą szklanki

wesoła kuchnia
Ciasto Kokosowe z alkoholem 133

musiałam szybko iść do sklepu po nową, już myślałam, że nic nie wyjdzie z ciasta po zostawieniu ubitych białek na 20 minut, ale co się okazało, wyszło przepyszne ciasto i tak szybko zniknęło, że dopiero przy ostatnim kawałku zrobiłam zdjęcia. Ciasto Kokosowe z alkoholem Składniki: - 6 jajek - 3/4 szklanki cukru - łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka mąki pszennej Masa kokosowo

Kulinarne życie
Pikantne palmiery 213

smaku dominuje cynamon i cukier, reszta przypraw dodaje lekkie ostrości. Pikantne palmiery z chęcią będą zajadały także dzieci! To rewelacyjna szybka przekąska do kawy, tym bardziej, kiedy spodziewamy się gości, a nie mamy czasu na pieczenia ciasta. Wersję oryginalną nieznacznie zmodyfikowałam - zamiast białego cukru użyłam brązowego, użyłam też odrobinę mniej masła. Zobacz również inne przepisy na słodkie wypieki z ciasta

Moje Qulinaria
Mazurek pomarańczowy. 180

może zabraknąć babki, sernika, makowca i mazurka. Staram się nie piec co roku tych samych ciast i tak w tym roku  mazurek kajmakowy  zastąpię pomarańczowym. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, można je upiec już teraz, nadziać i ozdobić na kilka dni przed Wielkanocą, pamiętając że należy je przechowywać w chłodzie. Bazą jest pyszne migdałowo-pomarańczowe(...)Mąkę, migdały, przesiany cukier puder oraz skórkę z pomarańczy mieszamy w misce. Dodajemy masło i rozcierając palcami tworzymy kruszonkę. Teraz dodajemy sok z pomarańczy oraz żółtko i szybko zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w woreczek foliowy i chłodzimy w lodówce około godziny.  NADZIENIE: 1 duża, wyfiletowana pomarańcza garść suszonych moreli opcjonalnie 1 łyżeczka cukru      Cząstki pomarańczy

Rozpustne gotowanie
Po prostu... szarlotka 204

więc wspólnie smażyłyśmy pączki i faworki. Razem robiłyśmy pizzerki.   Dzieci lubią pomagać w kuchni. Poświęcajmy więcej czasu naszym dzieciom, bo tak szybko wyrastają z tego cudownego czasu, jakim jest dzieciństwo   (blaszka 25x36 cm) Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej przesianej (typ 450) 250 g masła (zimne) 150 g cukru 4 jajka 1 duża łyżka śmietany(...)łyżeczka proszku do pieczenia   Do nadzienia: 2 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu     Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto przełożyłam do miski, wymieszałam i szybko zagniotłam elastyczne ciasto. Podzieliłam na dwie części. Obie owinęłam w folię spożywczą.  J edną porcję włożyłam do lodówki a drugą do zamrażarki, na 1 godzinę.   W tym czasie obrałam jabłka, rozkroiłam

Kuchnia u Krysi
Placek z śliwką 188

Dzisiaj szybki przepis z mojej listy: ciast pieczonych jakiś czas temu. Szybki, smaczny placek, mocno owocowy. Pychotka dla ubóstwiających śliweczki. Na dzisiaj tyle, jutro spróbuje się zabrać za babeczki, Czy i jak wyjdą przedstawię jutro :). Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pół kostki margaryny 4 jajka czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy węgierek ile wlezie (wedle uznania) puder(...)wysmarowania blachy Wykonanie: Masło rozpuścić i wymieszać z cukrem. Mąkę przesiać wraz z proszkiem i cukrem waniliowy. Dodać do masła i wymieszać. Następnie dodawać kolejno jajka, cały czas mieszając. Ciasto będzie miało gęstą konsystencję. Węgierki pokroić i wyjąć pestki. (Kawałki według uznania. Mogą to być to połówki, jak i ćwiartki). Piekarnik nastawić na 180 stopni. Formę wysmarować masłem i obsypać

Moje pyszne gotowanie
bezglutenowy jabłecznik (paleo, keto) 172

planach. Oboje jednak z Sylwią stwierdziliśmy, że musimy się tym przepisem na bezglutenowy jabłecznik z Wami podzielić. Bo był po prostu przepyszny Dlatego też takie szybkie zdjęcie Składniki: (blacha 12cm średnica) Ciasto: 2 szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki erytrolu 2 łyżki oleju kokosowego (lub masła klarowanego) 1 jajko szczypta soli wanilia Nadzienie: 2 jabłka 2 łyżki erytrolu 1 łyżka tapioki(...)pół. Rozwałkowujemy połowy ciasta pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Jedną połowę wykładamy na spód blachy. Kolejno układamy nadzienie a na górę kładziemy pozostałą część ciasta (najlepiej zostawić ciasto na papierze, szybko odwrócić i powoli zdjąć papier). Pieczemy około 30-35 minut w zależności od tego czy góra ciasta robi się mocno brązowa. Jeśli możecie je czymś przykryć to jest

PaleoLife
Mocno czekoladowa tarta na spodzie bez pieczenia 87

wymaga włączania piekarnika. Jeśli w dodatku jest to ciasto bez dodatku białego cukru i białej mąki, to brzmi to jak spełnienie marzeń. Ciasto przygotowałam na prostym spodzie na bazie daktyli. Ta wersja jest moim zdecydowanym faworytem. Szybki w wykonaniu, o idealnej konsystencji i dodający całości fajnej delikatnej słodyczy.  Krem z kolei powstał z delikatnego serka ricotta i twarożku typu(...)rozpuścić w kąpieli wodnej Kiedy lekko ostygnie (ale nadal będzie płynna) dodać do połowy masy i wymieszać dokładnie Na przygotowany spód wyłożyć białą warstwę Następnie wyłożyć równomiernie warstwę czekoladową Ciasto schłodzić w lodówce

HealthyCreations
Tarta z jabłkami i orzechami 80

duże, twarde jabłka 70 g orzechów włoskich 3 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Do przesianej mąki dodać sól, cukier, żółtko, wodę i posiekane zimne masło. Szybko zagnieść ciasto, włożyć je do woreczka i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę na tartę, ponakłuwać widelcem. Przykryć kawałkiem papieru do pieczenia, wysypać

niecodziennikpary
Tarta pomidorowa z kozim serem i rukolą 87

sera koziego 1 garść rukoli 2 łyżki słonecznika Dodatkowo: ocet balsamiczny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać masło, wodę, żółtko, suszony tymianek i sól. Szybko zagnieść ciasto, włożyć je na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem i ponownie wstawić do lodówki na 30 minut. Sos: Cebulę obrać, pokroić

niecodziennikpary
Chlebek pizza 135

sera mozzarella Drożdże połączyć z wodą i łyżeczką cukru, odstawić na 5 minut. Papryki, polędwicę  ser żółty pokroić w kostkę.Zaczyn drożdżowy  połączyć z pozostałymi składnikami ciasta i szybko wymieszać całość drewnianą łyżką. Dodać składniki nadzienia (oprócz sera mozzarella), krótko wyrobić ciasto dłońmi, aż całość się połączy. Przykryć ściereczką, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka z budyniową pianką 178

szklanki cukru 2 budynie - proszek (u mnie waniliowe) Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce, zmiksować, jak porządnie się rozkruszą, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki, resztą wylepić foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i nakłuć widelcem. Włożyć do lodówki. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Jeśli są soczyste, należy

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z wiśniami i pianką + film 129

Świeże, soczyste i kwaśne wiśnie doskonale komponują się z kruchym słodkim ciastem a całości smaku dopełnia pianka z białek i kiselu. Kruche ciasto z wiśniami i pianką to ciasto które szybko się przygotowuje i błyskawicznie znika z talerzy.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Kruche ciasto z wiśniami i pianką + film 127

Świeże, soczyste i kwaśne wiśnie doskonale komponują się z kruchym słodkim ciastem a całości smaku dopełnia pianka z białek i kiselu. Kruche ciasto z wiśniami i pianką to ciasto które szybko się przygotowuje i błyskawicznie znika z talerzy.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Kostka budyniowa bez pieczenia 141

ciasto zrobione jest dosłownie z tego co znalazłam w domu. Bez pieczenia, na szybko. Kilka składników wystarczy aby mieć co nie co do kawki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kruche ciasto z rabarbarem 186

łyżki cukru pudru 1słoiczek dżemu truskawkowego 5-6 lasek rabarbaru Wykonanie: 1. Mąkę i cukier puder zagnieć z żółtkami i zimnym pokrojonym na małe kostki masłem. 2. Ciasto wyrabiaj szybkimi energicznymi ruchami. Kruche nie lubi ciepła i długiego ugniatania w przeciwienstwie do ciasta drożdzowego. 3. Uformowaną z ciasta kulę schłodź w zamrażarce przez pół godziny lub w lodówce przez

U Fiolki
sernik z kruchym ciastem i rabarbarem... 202

żółtka, śmietanę, proszek siekaczką lub nożem połączyć składniki, zrobić kulę, podzielić na 3/4 i 1/4 ciasta, większą zawinąć w folię i do lodówki, do mniejszej dać kakao i szybko wyrobic ciasto, zawinąć w folię i do zamrażalnika jajka, cukier, cukier wanilinowy w robocie utrzeć do białości na dużych obrotach z 3 minuty dodać twaróg śmietankowy-nie trzeba mielić i połączyć

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 134

powodzeniem możecie wykorzystać z innymi owocami czy innym nadzieniem. Kruszonka robiona z przepisu na placek z rabarbarem i kruszonką , ponieważ nie chciało mi się już jej zagniatać. Ciasto wyrasta szybko i łatwo się formuje. Lubię wchodzić do kuchni i patrzeć, czy wierzch ciasta wraz ze ściereczką wystaje już ponad miskę. Jeśli macie ochotę na drożdżówki, to serdecznie polecam. Doskonałe zarówno

Mieszam w Garnku
Herbatniki Waniliowe z Czekoladą 225

cukier puder, mieszam. Wrzucam pokrojone na kawałeczki masło i rozcieram je pomiędzy palcami razem z mąką i cukrem pudrem. Następnie wlewam roztrzepane jajko z ziarenkami wanilii i ciasto wyrabiam szybko do uzyskania jednolitej masy. Naprawdę, cały cykl trwa tylko kilka minut. Z ciasta formuję kulę, spłaszczam, owijam folią spożywczą i wstawiam do lodówki na minimum godzinę. Ja zwykle ciasto zagniatam

Blondynka Gotuje
Rustykalna tarta ze śliwkami (galette) 174

śliwek 1/2 łyżeczki cynamonu żółtko do posmarowania 2 łyżki cukru brązowego cukier puder do posypania Ciasto: Mąkę, cukier i sól posiekać dokładnie z zimnym masłem. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 1 godzinę. Śliwki umyć, osuszyć i przekroić na pół usuwając pestki. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość

Smakołyki Asi
Kruche ciasto z rabarbarem 193

łyżki cukru pudru 1słoiczek dżemu truskawkowego 5-6 lasek rabarbaru Wykonanie: 1. Mąkę i cukier puder zagnieć z żółtkami i zimnym pokrojonym na małe kostki masłem. 2. Ciasto wyrabiaj szybkimi energicznymi ruchami. Kruche nie lubi ciepła i długiego ugniatania w przeciwienstwie do ciasta drożdzowego. 3. Uformowaną z ciasta kulę schłodź w zamrażarce przez pół godziny lub w lodówce przez

Fiolka w kuchni
Christmas Mince Pie z Angli 135

zakręcić i wstawić do lodówki na 4 tygodnie. Przed użyciem nadzienie jeszcze raz wymieszać. Przygotować ciasto: Mąkę wymieszać z solą. Masło i smalec posiekać z mąką a następnie szybko zagnieść ciasto, porcjami dolewając zimną wodę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki w kształcie głębokich miseczek o średnicy

Mama Gotuje
Tarta ze szparagami na cieście francuskim 240

Wiosenna tarta szparagowa z serem w wersji najprostszej z możliwych, ponieważ przygotowana na gotowym cieście francuskim. Szybki i niezawodny pomysł na lekki bezmięsny obiad, kolację lub przekąskę.  Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów 100 g sera (np. ricotta, feta lub kozi) 3 jajka 3/4 szklanki śmietany 18 % sól, pieprz gałka muszkatołowa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Szparagi

wyzwania kuchenne
Kokosowy pleśniak 400

szkl * kokos – 200 g * powidła śliwkowe – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Margarynę z mąką siekamy nożem. Dodajemy pozostałe składniki oprócz kakao i zagniatamy szybko gładkie ciasto. Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao, zagniatamy i wkładamy do mrożenia. Jasne ciasto wałkujemy i wylepiamy nim blachę ( 20 x 24 ) wyłożoną papierem do pieczenia. Po całości nakłuwamy widelcem

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania