szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:229/2080)

Kruche Z Dżemem i Pianką Owocową 134

Kruche ciasto, owocowe nadzienie i pianka to pyszne połączenie. Proste ciasto które szybko przygotujecie, a może i jeszcze szybciej zjecie ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Kruche ciasto: 2 szkl nie czubate, mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka  130 g masła 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18 % 1/2 szkl cukru Pianka owocowa

Gotowanie...to proste !
Sernikomakowiec 82

maku mielonego 1 / 2 szklanki mleka szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać zimne masło, razem posiekać. Wbić jajka, wsypać cukier, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Jeżeli nie używamy sera z wiaderka, należy go trzykrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka oddzielić

niecodziennikpary
Strudel z jabłkami 209

elastyczne i tylko lekko kleiste (nie może kleić się do rąk). By ciasto dobrze się rozciągało najlepiej energicznie rzucić nim 100 razy o stół (bez obaw idzie bardzo szybko). Gotowe ciasto odstawiamy w natłuszczonej misce na około godzinę, by odpoczęło. Wierzch zabezpieczamy folią. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je na małe kawałki. Dodajemy do nich 3 łyżki soku

Dieta bez mleka
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 429

sypkich wlać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Schłodzoną margarynę dzielimy na kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtko. Wymieszać nożem, po czym szybko zagnieść ciasto. W przypadku, gdy ciasto klei nam się do dłoni, można dodać trochę mąki pszennej. Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować ciasto o grubości około 1/2 cm i wycinać dowolne kształty

Ciastka - domowe słodkości
Kruche ciasteczka z powidłami 141

masła 150 g powideł śliwkowych lub innych, wedle uznania 1 jajko do smarowania ciastek przed pieczeniem opcjonalnie: 30 g kakao Składniki na ciasto wyrabiamy kruche ciasto. Staramy się ciasto wyrobić szybko, by nie zagrzało się od naszych dłoni. Można je także wyrobić przy użyciu miksera planetarnego. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 3-4 mm. Wykrawamy z niego okrągłe ciastka

Kucharzyca
Papierówki pod migdałową kruszonką 125

Klasyczne kruche ciasto z orzeźwiającym jabłkami otulonymi chrupiącą kruszonką migdałową to świetny pomysł na łatwe w przygotowaniu i szybkie sezonowe ciasto. Składniki: 500g jabłek papierówek 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka cynamonu masło do wysmarowania tortownicy Ciasto: 380g mąki pszennej 150g masła 80g cukru pudru 2 jajka całe Kruszonka: 80g mąki pszennej 40g cukru 40g masła

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta cytrynowa z granatem 160

cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 śmietan-fix 1 owoc granatu WYKONANIE Ciasto kruche: Do miski wsypać mąkę, cukier puder, sól, wbić jajko i dodać posiekane nożem masło. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 40 minut do lodówki.  Zimne ciasto rozwałkować i wylepić nim formę tortową o średnicy 26 cm, podwijając boki do góry. Formę

Passions hobbies life
Karnawałowa szarlotka z pianką 249

masło. Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią.  Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko zagnieść. Ciasto uformować w walec, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godz.- na koniec chłodzenia przenieść ciasto na ok. 10 min. do zamrażarki, będzie się wtedy lepiej kroiło

Grunt to przepis!
Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 176

wilgotne . Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią.  Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko zagnieść. Ciasto uformować w walec, owinąć folią spożywczą i schłodzić w zamrażarce przez minimum 30-40 minut. Rabarbar umyć, obrać z włókien, i pokroić w kostkę. Wsypać do miski, zasypać połową

Grunt to przepis!
Jabłecznik 146

reneta - 2 kg galaretka cytrynowa -2 opak 1 płaska łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Ciasto Mąkę wysypać na stolnicę, dodać pokrojone na kawałki masło, posiekać nożem. Następnie dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 kawałki, włożyć do torebek i zamrozić. Masa jabłkowa : Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwiartki. Przełożyć jabłka do garnka, przesmażyć. Zdjąc garnek z ognia

Kuchnia Danusi
Pora na jabłka. Tarta karmelowo-jabłkowa 106

szklanka cukru trzcinowego 1 garść płatków migdałowych  Przygotowanie:  ciasto: Mąkę z cukrem i cukrem waniliowym łączymy w misce. Dodajemy jajko, masło oraz szczyptę soli  szybko zagniatamy ciasto, które rozwałkowujemy i układamy w formie.  Następnie formę z ciastem wstawiamy do lodówki na 30-40 minut.  Po tym czasie ciasto zapiekamy obciążone kulkami do pieczenia lub fasolą

Bon appetit mon amie
Stefanka 274

gorzkiej   - pół szklanki cukru   - 50 ml spirytusu (jeśli będą jadły dzieci nie dodawać )   - pół szklanki wody Dodatkowo : - 400 g powideł śliwkowych Sposób wykonania : Składniki na ciasto zagnieść szybko do jednolitej konsystencji ,podzielić na trzy równe części , blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozwałkować ciasto ,zrobić tak ze wszystkimi częściami i na papierze wstawić do lodówki

Wypieki Rene
KRUCHE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 140

sypkich wlać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Schłodzoną margarynę dzielimy na kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtko. Wymieszać nożem, po czym szybko zagnieść ciasto. W przypadku, gdy ciasto klei nam się do dłoni, można dodać trochę mąki pszennej. Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować ciasto o grubości około 1/2 cm i wycinać dowolne kształty

Ciastka - domowe słodkości
MAKOWIEC GWIAZDA 593

potem kolejny raz. Powtórz tę czynność z pozostałymi parami ciasta. Delikatnie nałóż boki tortownicy, zepnij i posmaruj wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem. Piecz makowca przez 45 minut. Ciasto dość szybko się mocno rumieni, dlatego przykryj je w trakcie pieczenia kawałkiem foli aluminiowej. Ja przykryłam swoje ciasto około 15-20 minut od rozpoczęcia pieczenia.  Upieczony makowiec wyjmij z piekarnika i pozostaw

Słodko-Słony Świat Ilony
KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 126

sypkich wlać przestudzoną rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Schłodzoną margarynę dzielimy na kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtko. Wymieszać nożem, po czym szybko zagnieść ciasto. W przypadku, gdy ciasto klei nam się do dłoni, można dodać trochę mąki pszennej. Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkować ciasto o grubości około 1/2 cm i wycinać dowolne kształty

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z rabarbarem pod bezą i chrupiącą kruszonką. 208

dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Z ciasta odkładamy 1 łyżkę na kruszonkę (wkładamy je do lodówki), natomiast resztę ciasta wałkujemy i przekładamy do formy

Rozpustne gotowanie
Tarta z botwinką. 144

dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Odcinamy 1/4 część ciasta, wkładamy je do lodówki, a pozostałą porcję wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty

Rozpustne gotowanie
Tarta z botwinką, pieczarkami i mięsem. 152

dodajemy pokrojoną w kostkę, zimną margarynę i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy), wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty (nie wykładamy jej papierem), wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut

Rozpustne gotowanie
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 154

dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Odcinamy 1/3 część ciasta, wkładamy je do zamrażarki, a pozostałą porcję wałkujemy i wykładamy nią formę wyłożoną papierem

Rozpustne gotowanie
Tarta z dyni z żurawiną. 115

dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy), wałkujemy i wykładamy nim formę do tarty (nie wykładamy jej papierem), wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut

Rozpustne gotowanie
Tarta z boczkiem, warzywami i serem ricotta 251

cebula dymka 1 ząbek czosnku szczypiorek natka pietruszki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE kruchego ciasta: Mąkę i sól przesypujemy na stolnicę. Dodajemy zimne masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. PRZYGOTOWANIE farszu do tarty: Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w kostkę i smażymy z odrobiną oliwy

kulinarnyJa
Tarta cytrynowa z bezową pianką 251

łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Pianka bezowa: 3 białka 150 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu      Składniki na kruche ciasto zagniatamy szybko ze sobą, formujemy kulę i chowamy do lodówki na 40 minut. Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy i wyklejamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pamiętając o bokach. Spód nakłuwamy

sama złodycz
Żytni chleb radzieckiego żołnierza, czyli styczniowa piekarnia 201

stopni Wykonanie: W ciepłej wodzie dokładnie rozpuszczamy sól, następnie dodajemy zakwaszone ciasto i miksujemy przez około 5 minut. Ma powstać jednorodny płyn bez grudek. Dosypujemy mąkę i szybko wyrabiamy, ciasto powinno być dosyć gęste. Miskę z ciastem przykrywamy i odstawiamy do fermentacji na 2 godziny w ciepłe miejsce (30 stopni), ciasto powinno minimalnie urosnąć. Po tym czasie ciasto przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka z rabarbarem i żurawiną 351

Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią.    Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko zagnieść.   Ciasto uformować w walec, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godz.- na koniec chłodzenia przenieść ciasto na ok. 5-10 min. do zamrażarki, będzie się wtedy

Grunt to przepis!
Szarlotka z nutą wanilii i cynamonu 485

Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią.  Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko zagnieść.  Ciasto uformować w walec, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godz.- na koniec chłodzenia przenieść ciasto na ok. 5-10 min. do zamrażarki, będzie się wtedy lepiej

Grunt to przepis!
Crumble z truskawkami na szybkiego 168

Crumble z truskawkami na szybkiego…Moim domownikom zachciało się ciasta. Myślałam, że przed urlopem nie będę musiała piec coś słodkiego…W wypadku, kiedy mam mało czasu piekę crumble z truskawkami. Crumble to to ciasto z kruszonką, które jeszcze gorące idealnie smakuje z waniliowymi lodami. Jest to zdecydowanie deser na szybkiego, do którego niewiele potrzeba. Piekę crumble z różnymi(...)piecz około 20-25 minut. Wyjmij crumble z piekarnika i odstaw na 10 minut i odstaw do odparowania. Nałóż ciasto do miseczek, na wierzchu ułóż porcję lodów. Smacznego!     Spara Spara Spara Spara The post Crumble z truskawkami na szybkiego appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Babeczki z kremem bananowym i truskawkami 190

sił powoduje, że nie mogę zbytnio zaszaleć, dlatego zawsze przygotowuję coś szybkiego, prostego i oczywiście smacznego, aby po krótkiej chwili móc delektować się smakiem. Jakiś czas temu, gdy miałam chrapkę na małe co nieco, postanowiłam przygotować to co lubię i potrafię najlepiej - Kruche babeczki. Z kruchym ciastem miałam do czynienia od najmłodszych lat i choć przepis doprecyzowałam i poprawiłam(...)naturalnego szklanka truskawek Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy  mąkę, dodajemy masło pokrojone na małe kawałki, żółtka wymieszane z cukrem trzcinowym (kogiel mogiel). Dodajemy ziarenka wanilii i całość szybko zagniatamy. Ciasto możemy włożyć do lodówki na około 30 minut lub od razu rozwałkować na obsypanym mąką blacie i wyciąć kółka którymi następnie wypełniamy foremki na babeczki które wstawiamy do rozgrzanego

Słodkie Przyjemności
Ciasto Gargamel 69

Ciasto Gargamel to bardzo smaczne ciasto o dosyć nietypowej i śmiesznej nazwie. Wszystko dzięki ciemnym herbatnikom, które dekorują wierzch ciasta. Ciasto Gargamel składa się

Alle Dobre!
Ciasteczka karnawałowe rozetki-idealne na tłusty czwartek 144

wlewamy na wysokość foremek. Foremki wkładamy do oleju i podgrzewamy go. Foremki muszą być bardzo dobrze nagrzane. Następnie wyciągamy foremkę, strzepujemy resztę oleju i zanurzamy ją w cieście tak do 2/3 wysokości. Szybko wkładamy na olej, w ciągu kilku sekund ciasto się zezłoci i powinno samo odejść od foremki, jeśli nie odejdzie trzeba leciutko podważyć widelcem.  Ciasteczka smażymy(...)słoty kolor  z obu stron, one cię smażą bardzo szybko. Tak postępujemy z całym ciastem. Usmażone ciasteczka dajemy na ręcznik papierowy by obciekły z nadmiaru oleju. Posypujemy cukrem pudrem. Są bardzo łatwe, chrupiące i bardzo zachęcam do wypróbowania :) Zapraszam do obejrzenia filmu gdzie pokazuję jak je  smażyć

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Smerfowy jogurtowiec z borówkami 164

Lekki, orzeźwiający torcik, idealny na upały, nie wymagający odpalania piekarnika, szybki do przygotowania, a jeszcze szybszy do zjedzenia 😃 polecam! SKŁADNIKI: 7 podłużnych biszkoptów 25 dag borówek

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto z czerwonymi porzeczkami 154

Porzeczek w moim ogrodzie nie brakuje, dlatego dziś przepis na szybkie biszkoptowe ciasto z tymi właśnie owocami. Jeśli lubicie ciasta z wiśniami o kwaśnym posmaku to Ciasto z czerwonymi porzeczkami również powinno Wam zasmakować. Składniki: - 4 jajka  - 250g margaryny - 2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 1 szklanka cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 mały cukier waniliowy

Kuchnia co dnia
CIASTO UCIERANE Z JABŁKAMI I BUDYNIEM 412

Przepis znaleziony  tutaj Szybkie sylwestrowe ciasto! W poszukiwaniu rozkoszy podniebienia sylwestrowej nocy postanowiłyśmy razem z córką upiec takie oto ciasto- przepyszny jabłecznik. Składniki na ciasto: - 4 jajka - 250g masła - 2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) - 1 szklanka ksylitolu( lub cukru) - 1 mały proszek do pieczenia Na masę budyniową: - 3 budynie śmietankowe(bez cukru) - 1 litr mleka - 80g ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 185

trafione, a do tego krem budyniowy fajnie połączył oba smaki. Ciasto o dziwo jest lekkie, nie za słodkie i jedynym minusem jest to, że za szybko znika. Składniki:           Ciasto: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1/4 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao

Kuchcik gotuje
Kruche ciasto rabarbarowe 182

cukru cukier waniliowy 1 jabłko 3 laski rabarbaru szczypta soli 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Z zimnego masła, żóltek, mąki, cukru waniliowego i proszku do pieczenia szybko zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, resztę do lodówki. Obrane jabłko ścieramy na grubej tarce, kroimy  w plasterki rabarabar. Białko ubijamy ze szczyptą soli i z cukrem na sztywną(...)posypujemy przyprawami, wykładamy pianę z białek, a na samą górę ścieramy na tarce z dużymi oczkami ciasto wyjęte z  zamrażalnikana. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Raz na jakiś czas należy zajrzeć do piekarnika i jeśli beza za szybko brązowieje, obniżyć temperaturę do 160 stopni

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania