Dietetyczna pasta kanapkowa to świetny pomysł nie tylko wtedy, kiedy jesteś na diecie. To świetna alternatywa na kanapki zamiast masła. Jeśli chcesz otrzymywać za darmo na
IzaGotujePokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj ! ) przełożony delikatnym
Ostra na SłodkoI kolejny sernik gotowy! Był już sernik z karmelem … Sernik z brzoskwiniami … Sernik z wiśniami … Sernik cappuccino … i wiele wiele innych! Tym
Ostra na SłodkoJak święta to bakalie, jak bakalie to keks. W tym okresie często mamy nadmiar białek z pieczenia ciasteczek lub pierniczków. Ja proponuję Wam wykorzystać białka do
Ala piecze i gotujewygląda apetycznie. Mnie i moim gościom bardzo smakował. Przygotowałam go specjalnie dla mojej bratanicy, która uwielbia bezę i serniki, więc połączyłam oba przysmaki. W przygotowaniu jest prosty i szybki. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Pod Pierzynką Składniki: Spód: 230g zmielonych maślanych(...)najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięty sernik wstawić na całą noc do lodówki. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i przełożyć na paterę. Udanych wypieków
Mała Cukierenkanią problem, być może dlatego, iż jako dzieciak nie zdawałam sobie sprawy z tego czym w istocie kaszanka jest. W każdym razie, Nigel wykonał danie z taką gracją, tak szybko i tak apetycznie, że postanowiłam zrobić je następnego dnia. Oglądając kulinarną stację w środku nocy często miewam głupie pomysły, ten jednak faktycznie zrealizowałam. A że akurat miałam świeżutką kaszankę(...)domu. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) 4 kawałki dobrej jakości kaszanki 2 duże białe cukrowe cebule kilka świeżych gałązek estragonu kilka świeżych gałązek rozmarynu kilka suszonych liści laurowych opakowanie ciasta francuskiego 2 czubate stołowe łyżki musztardy francuskiej 2 czubate stołowe łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka słodkiej śmietany 30-36 % sól pieprz świeżo mielony masło klarowane
OstryKęsopadły (jak nigdy). Jedynie na wierzchu lekko pękł podczas pieczenia, ale to pęknięcie według mnie dodało mu uroku i nawet już go niczym nie dekorowałam. Keks powstał na szybko, na ostatnią chwilę a najszybciej zniknął ze świątecznego talerza:) składniki: 4 białka (z jajek średniej wielkości) szczypta soli 0,5 szklanki cukru 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)piana będzie lśniąca. Następnie porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko i olej. Na końcu dodać aromat rumowy. Bakalie wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać łyżką. Foremkę keksówkę (30x10) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć masę. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 40 minut, do suchego patyczka, funkcja
Monia miesza i gotujeniż zwykle.. Popcorn może oczarować w domowym zaciszu, bez dużego ekranu, za to wśród znajomych, rozmów i dobrego piwa Popcorn u nas okazał się karnawałowym numerem jeden, obok ciast i muffinek, które ostatnio powstają jakoś hurtowo.. Dziś popcorn od HELIO , na ostro, przygotowany w chwilę, ma kilka odsłon. Zapraszam do czytania, wypróbowania pomysłów, mam nadzieję że się spodobają(...)sposobów, z dodatkami, okazjonalnie, na raz;) Producent o popcornie “Popularny na całym świecie popcorn to ziarna prażonej kukurydzy. Dzięki HELIO przygotowanie tej smacznej przekąski jest wyjątkowo łatwe i szybkie – wystarczy z foliowego opakowania HELIO wyciągnąć papierową torebkę i włożyć do mikrofalówki na 2–4 minuty (zależnie od ustawionej mocy mikrofalówki). Po wyjęciu z mikrofali możemy zacząć seans
Zasmakuj Kuchnizawsze jest najlepszy. Wiemy z czego jest zrobiony i dlatego smakuje o dużo lepiej niż kupowany. Dziś idealny chlebek dla ludzi bardzo zabieganych i nie mających czasu na wyrobienie ciasta. Chleb wg. tego przepisu jest bardzo prosty w przygotowaniu, bo wcale nie potrzebuje zagniatania , wystarczy tylko wymieszać składniki łyżką i wstawić do lodówki na długie godziny. Sam etap zrobienia(...)szkole. Po powrocie chlebek wstawiam do piekarnika i już za godzinkę jest gotowy! Na liczbach wygląda, że jego zrobienie zajmuje bardzo dużo czasu, ale tak naprawdę mija to bardzo szybko. W smaku jest bardzo, a nawet bardzo dobry! Jest mięciutki, pulchny i to tylko na 1 łyżeczce drożdży. Ma bardzo fajną chrupiącą skórkę. Idealnie nadaje się do kanapek, jako dodatek
Kuchnia ŁukaszaWarstwowy pudding chia z truskawkami. Ten puszysty pudding chia z truskawkami to zdrowy i smaczny sposób na wyśmienita przekąskę w ciągu dnia! Ten pełen koloru deser
Zdrowy Styl Joannyciasto będzie gładkie i miękkie (starajcie się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się lekko kleiło). 5. Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi objętość (około 1 – 1,5 godziny). 6. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, krótko wyrobić. 7. Pączki formować ręcznie - odrywać kawałki ciasta(...)zależności od temperatury otoczenia). 9. W tym czasie rozgrzać w garnku smalec. Powinien osiągnąć temperaturę 175 stopni C. Temperatura oleju nie powinna być zbyt wysoka, ponieważ pączki szybko zbrązowieją od zewnątrz, a w środku będą surowe. 10. Smażyć pączki po mniej więcej 1,5 minuty z każdej strony. 11. Bezpośrednio po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. 12. Powidła
W mojej kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Jeśli zabraknie pieczywa w domu polecam szybki w przygotowaniu przepis na bagietki. Idealne na kanapki, czy tak jak u mnie do mega hot-dogów z parówką oraz ulubioną surówką :) Składniki: 500g mąki pszennej tortowej u mnie tym razem pszenna orkiszowa 300g letniej wody 40g świeżych drożdży 25g oleju(...)łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w letniej wodzie dodać cukier oraz pozostałe składniki, wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto od razu podzielić na 4 części i z każdej uformować podłużną bagietkę. Ułożyć bagietki na papierze do pieczenia, na blasze.U mnie forma do bagietek. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia. W tym czasie nagrzać piekarnik
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Jeśli zabraknie pieczywa w domu polecam szybki w przygotowaniu przepis na bagietki. Idealne na kanapki, czy tak jak u mnie do mega hot-dogów z parówką oraz ulubioną surówką :) Składniki: 500g mąki pszennej tortowej u mnie tym razem pszenna orkiszowa 300g letniej wody 40g świeżych drożdży 25g oleju(...)łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w letniej wodzie dodać cukier oraz pozostałe składniki, wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto od razu podzielić na 4 części i z każdej uformować podłużną bagietkę. Ułożyć bagietki na papierze do pieczenia, na blasze.U mnie forma do bagietek. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do napuszenia. W tym czasie nagrzać piekarnik
W garach u Gosilussekatter popijając gorącym kakao. W tym roku postawiłam na szafranowe rogaliki nadziewane nutellą. Mało tego! Do ciasta dodałam sok i otartą skórkę z pomarańczy. Rogaliki są przepysznie puszyste. Nie muszę dodawać, że szafran, pomarańcza i czekolada to świetne kombo. Uwielbiam naturalne aromaty do ciast w postaci cytrusowych dodatków. Lubicie piec rogale? Ja uwielbiam wszelkie wypieki, które mają różne formy. Takie(...)oraz jajko. Zacznij zarabiać ciasto i wtedy dodaj sól. Ciasto powinno być dosyć luźne. Jeśli jest za mocno klejące dodaj resztę mąki. Pamiętaj aby dodać mąkę przed masłem. Kiedy ciasto jest już wytworzy nitki glutenu dodaj małymi porcjami miękkie masło. Wyrobione ciasto przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 minut. Wyłóż ciasto na oprószoną stolnicę. Złóż
codojedzeniaziemniaczane kopytka bezglutenowe przechodzi ona niezauważona w smaku, zapewniając jednak swoje dobroczynne właściwości. Ciasto na kopytka bezglutenowe robi się tak samo, jak ciasto na klasyczne kopytka. Ugotowane i zmielone lub przeciśnięte przez praskę ziemniaki mieszamy z jajkiem i mieszanką mąk. Ja dodatkowo dodaję do ciasta jakieś warzywo lub zioła. Najczęściej jest to koperek lub zielona pietruszka, ale daję też czasem(...)oraz koperek. Wyrabiamy ręką ciasto. W 3-5 litrowym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli oraz 1 łyżki oleju (można pominąć, ale ja dodaję po to, by kopytka się nie sklejały). Blat lub deskę posypujemy mąką ziemniaczaną. Odrywamy po kawałeczku ciasta i formujemy na desce wałeczki, które następnie tniemy na ok. 2-centymetrowe kluski. Jeśli ciasto będzie się bardzo kleiło
Wiszniówka