szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1407/2080)

CIASTO KOKOSOWE Z PTASIM MLECZKIEM I PIANKĄ CAPPUCCINO 333

kokosem będziemy się rozkoszować, a połączymy go z lekką puszystą pianką o smaku cappuccinio i czekoladowym biszkoptem. Dzieło wieńczą słodkie śmietankowe ptasie mleczka. Jest to ciacho łatwe do zrobienia, szybkie i smakuje genialnie! Idealnie nadaje się na wszystkie rodzinne święta i imprezy! Gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 25×25 ) BISZKOPT: * duże jajko(...)Żelatynę rozpuszczamy w odrobienie zimnej wody, podgrzewamy ( uważamy, by nie zagotować! ). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy cappuccino i żelatynę – bardzo dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto. Za pomocą widelca robimy dekoracyjne wzorki. Wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
KOKOSOWY JAGIELNIK Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ BEZ PIECZENIA – wegański, beglutenowy, bez laktozy, FIT 850

przepisy. Dziś mam dla Was przepis na pyszny kokosowy jagielnik ( taki sernik tylko z kaszy jaglanej ) z truskawkami i galaretką. Delikatny w smaku , idealnie kremowy, nie przesadnie słodki, łatwy, szybki, tani i mega mega smaczny! To taki wegański sernik, któremu nikt się nie oprze. Jest bezglutenowy, z małą ilością kalorii i bez laktozy, dzięki czemu śmiało mogą zajadać go osoby(...)ogniu aż płyny wsiąkną, zdejmujemy z ognia, zostawiamy pod przykryciem na ok. 10 minut. Słodzimy do smaku, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką kremową masę. Wyciągamy na schłodzone ciasto, wyrównujemy, układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy przygotowaną wcześniej galaretką truskawkową. Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego! Projekt powstał we współpracy z marką JAWO

Ostra na Słodko
Ciasto W–Z 342

innych ciast. Po originał odsyłam Was do Asi . Przepis lekko zmodyfikowałam, ponieważ miałam większą blaszkę i zredukowałam nieznacznie cukier. A ciasto polecam bardzo. Ciasto W–Z Składniki na ciasto( blaszka 23x33 cm): 7 jajek 170 g drobnego cukru 80 g mąki pszennej 4 łyżki ciemnego kakao 40 g mąki ziemnaczanej lub innej skrobi 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia(...)pokojowej. Mąkę i kakao przesiewamy. Białka oddzielamy od żółek. Białka ubijamy na sztywno z sola, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet, szybko mieszamy (masa spieni się) i mikserem na niskich obrotach dodajemy do białek. Do masy delikatnie dodajemy przesianą mąkę i kakao. Formę 23x33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę delikatnie

Mia Cucina Sofieta
ŚMIETANOWIEC/GALARETKOWIEC W MISIE TUPPERWARE. 186

mocniej, innego nieco słabiej. Głównym punktem osłabienia naszego samopoczucia jest kategoryczny zakaz używania piekarnika, który chodzi u nas dzień w dzień. Córka przeboleć nie może, że ma zakaz pieczenia ciast, więc i zjeść ich nie ma jak. A słodkie być musi! Tak, więc deser musiał być na zimno. Postawiłyśmy na mocno śmietanowego śmietanowca zwanego również galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało(...)wody. Śmietanę ubijamy na piankę, powoli dodając cukier i ubijając na wolniejszych obrotach, do ubitej śmietany wlewamy strumyczkiem, cały czas ubijając wystudzoną żelatynę, dorzucamy pokrojone galaretki i szybko, dokładnie mieszamy, przekładamy łyżką, chochlą śmietanowca do miski/naczynia z galaretką, wyrównujemy wierzch, szczelnie przykrywamy i schładzamy kilka godzin w lodówce. Co to za miska ? To nie miska, to nasze

Wypisz Wymaluj
Knedle z truskawkami. 86

Knedle z truskawkami. My Polacy uwielbiamy zajadać się knedlami i nic dziwnego, przecież są bardzo smaczne. Truskawki otoczone pysznym, ciągnącym się ciastem , ugotowane, a następnie polane

Zdrowy Styl Joanny
Ravioli czereśniowe - Ravioli di ciliegie 105

Przepis na te przepyszne ciasteczka pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany". Wszyscy wielbiciele pierożków ravioli będą zachwyceni, choć nie jest to wersja

Moje Małe Czarowanie
Kotlety serowo-czosnkowe 124

małych oczkach *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt, przetarty czosnek, płaską łyżeczkę soli oraz dużą szczyptę pieprzu *** *** Dodajemy starty ser i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** W tak powstałym cieście moczymy mięso i całość odstawiamy na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie kotlety obtaczamy w bułce tartej *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Kotleciki podajemy z dowolnymi(...)surówką, z bułką w formie burgerów albo z ryżem jak u mnie. Przepis na moje risotto z warzywami znajdziecie TUTAJ (klik) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety serowo-czosnkowe pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Lemoniada z rozmarynem 234

Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki z mango i kokosową nutą 247

Babeczki z mango i kokosową nutą. Dziś polecam Wam przepis na pyszne babeczki nadziane pulpą z mango. Ciasto ma delikatnie kokosowy smak, który uzyskacie dodając do

Słodkie okruszki
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 137

zajmie nam dużo czasu. Ja użyłam zwykłego pieprzu, ale teściowa dodała pieprz ziołowy, więc to wasz wybór. Bardzo polecam do spróbowania. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej i pora Szybka do zrobienia surówka o oryginalnym smaku. Składniki 6 liści kapusty pekińskiej 1/2 średniego pora Sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu szczypta soli, cukru i pieprzu Wykonanie Por i kapustę myjemy(...)Warzywa wrzucamy do miski. Składniki sosu mieszamy i doprawiamy według uznania. Warzywa mieszamy z sosem Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i pora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 107

podgrzać go i usmażyć testowo jedną oponkę. Z przepisu wychodzi w zależności od grubości wałkowania i wielkości oponek, ale ok. 20 sztuk. Drukuj Puszyste oponki twarogowe Pyszne, proste i szybkie do zrobienia oponki z serem białym, bez drożdży. Składniki 250 g sera białego dałam tłusty 250 g mąki pszennej 2 żółtka 1,5 łyżeczki sody 1/3 szkl cukru 1 łyżka(...)gęstej śmietany dałam 18% tłuszcz do smażenia Wykonanie Ser mielimy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków mąkę z sodą przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Za mnie zrobił to robot Stolnicę posypujemy delikatnie mąką i rozwałkowujemy ciasto. W oryginale jest grubość 1-1,5 cm, u mnie 0,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka, w środku wykrawamy

Mieszam w Garnku
Racuchy z jabłkami 136

czasów dzieciństwa, pyszne, słodkie, chrupiące, kojarzą nam się także z jabłkami i ich zapachem. Ponieważ najpyszniejsze racuchy to te z dodatkiem w środku jabłek. Ekspresowe danie, idealne na szybki obiad, a także pożywną kolację. Dziś klasyczny przepis na niezawodne i pachnące racuchy z jabłkami. Ostatnio media jak i różne programy pokazują całkiem nowatorskie i dość ekskluzywne warianty racuchów(...)klasykę, bo to ona zawsze zwycięża smakiem i aromatem. Pamiętajmy też o paru trikach doświadczonych kucharek na pyszne racuchy: do rozczynu należy dodać 2 łyżki mąki, a mąkę do ciasta należy przesiać, wtedy racuchy będą pulchniejsze, jabłka albo kroimy w kostkę albo ścieramy na tarce z dużymi oczkami, Oczywiście jak zawsze czekamy na Wasze komentarze, jak smakowały racuchy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Puszyste, pyszne twarogowe oponki 162

usmażyć testowo jedną oponkę. Z przepisu wychodzi w zależności od grubości wałkowania i wielkości oponek, ale ok. 20 sztuk. Print Recipe Puszyste oponki twarogowe Pyszne, proste i szybkie do zrobienia oponki z serem białym, bez drożdży. Ingredients 250 g sera białego dałam tłusty 250 g mąki pszennej 2 żółtka 1,5 łyżeczki sody 1/3 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego(...)gęstej śmietany dałam 18% tłuszcz do smażenia Instructions Ser mielimy lub rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków mąkę z sodą przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Za mnie zrobił to robot Stolnicę posypujemy delikatnie mąką i rozwałkowujemy ciasto. W oryginale jest grubość 1-1,5 cm, u mnie 0,5 cm. Wykrawamy szklanką kółka, w środku wykrawamy

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania