szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:193/367)

Sernik z toffi 162

taki jak lubię. Ten jest szybki i prosty bo bez pieczenia. Chcecie więcej? To przygotujcie go koniecznie! Składniki : * 150g herbatników * 50g masła * 500g borówek amerykańskich   * 250g serka śmietankowego typu Philadelphia * tabliczka czekolady karmelowej  * ewentualnie mięta do dekoracji  Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć, masło rozpuścić i dodać do ciastek. Wymieszać, wyłożyć formę do ciasta, dobrze docisnąć i odstawić(...)lodówki. Wysypać dno ciastek borówkami. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, serki wymieszać z czekoladą - można całość dosłodzić.Masę przełożyć na borówki, odstawić na noc do stężenia. Gotowy sernik ozdobić owocami i świeżą mięta

Magiczne Życie Marty
Kruche ciasto ze śliwkami i aromatyczną kruszonką 153

bardziej już jesienny niż letni. Dlatego to ciasto, śliwki wciąż jednak letnie owoce, ale kruszonka na cieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu i dość wyrazisty smak kardamonu plus kokos. Zwykłe ciasto, które dzięki tym dodatkom zyskało niezwykły smak.  Składniki na cisto półkruche(...)kostka margaryny 200 g cukru 2 jajka + 1 żółtko cukier wanilinowy ok 600-700 g śliwek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem wanilinowym, dodać jajka i szybko zagnieść z margaryną. Gdyby ciasto było zbyt "sypkie" można dodać odrobinę śmietany.  Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. W między czasie myjemy śliwki i  dzielimy

Słodka Kraina Wypieków
Tarta jeżynowa 176

wyglądem, bo jest on przeciętny, za to smak samej tarty jest wyjątkowy. Z połączenia śmietany, białek i proszku budyniowego powstała lekka i smaczna pianka okalająca owoce. Polecam wszystkim zwolennikom tart owocowych :-) SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru 3 żóltka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 500-600 g czarnej jeżyny(...)kopiaste łyżki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, żółtka, cukier i wodę, zagnieść szybko ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można dodać jeszcze trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury

Passions hobbies life
Kruche ciasto z czarnymi porzeczkami i owocową bezą 184

pieczenia i kwaśnej śmietany zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części i zawinąć w folię. Jedną część wstawić na 2 godziny do zamrażalnika a drugą schłodzić. Blachę o wymiarach 25 x 34 cm wysmarować tłuszczem a następnie ułożyć na niej rozwałkowaną jedną część ciasta, tą która była schładzana. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni(...)minut aby spód się podpiekł. Przygotować bezę: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, pod koniec dodać kisiel i wszystko wymieszać. Gdy spód będzie już podpieczony wyłożyć na nim owoce a na nie wyłożyć pianę. Z zamrażalnika wyjąć drugą część ciasta i zetrzeć na tarce tak aby starte ciasto przykryło całą pianę. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego

Na słodko lub wytrawnie
Warsztaty z Alpro - moja relacja 278

Wegetariański Żur na zakwasie owsianym    Szybki podział na grupy, przydzielenie zadań i już para buch ! Wahałam się nieco co wybrać, czy słodko czy makaronowo.... Ostatecznie zdecydowałam, że chcę być w "Drużynie Tortelini". Wspólnie z Sylwią i Anetą podjęłyśmy wyzwanie stworzenia najbardziej wymagającego dania warsztatów z Alpro. Przygotować ciasto makaronowe, przygotować farsz, ulepić tortelini, usmażyć krewetki, przygotować

kolorowotorcikowo
Torcik jogurtowy z truskawkami 808

Torcik jogurtowy z truskawkami to bardzo proste ciasto, czy może deser Jogurtowiec wygląda pięknie, szczególnie za sprawą kolorystycznego, ciemnego kontrastu na bokach. A ciemne boki i

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegańskie batoniki jabłkowo-cynamonowe 285

Święta niestety już za nami, jednak powrót do rzeczywistości po kilku dniach błogiego lenistwa i zajadania się wyjątkowymi smakołykami, zdecydowanie nie należy do łatwych- szczególnie dla

peanutbuttermonster
ROLADKI Z BRYNDZĄ I SZPINAKIEM. 192

Jaką mamy piękna pogodę, nieprawdaż? Słońce cudownie przygrzewa, już z samego rana,aż chętniej wstaje się z łóżka i z przyjemnością rusza się wykonywać swoje obowiązki

W kuchni Karmel-itki
TĘCZOWE BABECZKI 174

  Upały ostatnio nie odpuszczały,nie chciało się korzystać z piekarnika.Postanowiłam,że zrobię coś szybkiego ale dobrego.W domu pełno galaretek,które trzeba wykorzystać.Hmm,ptasie

Niespełnione zdolności kulinarne
Minibabeczki z owocami 156

Coś słodkiego i pysznego na deser. Malutkie, kruche babeczki nadziewane lekko słodkim gotowanym kremem z porzeczkami lub borówkami amerykańskimi. Słodkości na jeden kęs:) Składniki 24 kruche

Kulinarne Inspiracje
Muffinki z truskawkami i kruszonką. Jest ten hejt czy go nie ma? 171

teraz muffinki. Na szybko, w środku sezonu truskawkowego.... zrobiłam z mrożonymi truskawkami. Co za profanacja! Ale był środowy wieczór... w czwartek Boże Ciało. Moje jeszcze zielone, a świeżych już nigdzie nie można było kupić :) Ale za to przepis jest bardzo prosty, taki jak lubię najbardziej, bez użycia wagi, czyli "na szklankę i na oko" :)  Ciasto: 1 szklanka maślanki(...)cukru ½ szklanki oleju 2 ½ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ew. ekstrakt z wanilii   truskawki (po 1 większej lub 2 mniejsze na jedną babeczkę) lub inne owoce sezonowe Przygotowanie: Mieszamy mąkę, cukier i proszek.  Osobno lekko ubijamy jajko, maślankę, olej i ekstrakt waniliowy.  Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy energicznie

bistro mama
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2383

powinny być schłodzone. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść na jednolite ciasto, włożyć do woreczka, a następnie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Blaszkę (o wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C(...)piec kruchy spód przez ok. 15-20 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Wiśnie odsączyć z kompotu na sitku. Galaretki wiśniowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce. Przygotować krem

Kulinarne Przeboje
Jaglane placuszki z twarogiem i owocami. 144

jednocześnie szybkim, prostym, sycącym i odżywczym daniem, które doda energii na cały dzień. Znacie truskawki ananasowe? Lubicie? Składniki (6-7 placuszków): 3-4 łyżki płatków jaglanych 100 gramów twarogu półtłustego 1 łyżka mąki jaglanej 1-2 łyżki miodu lub syropu klonowego wg upodobań 1 duże jajko kilka kropel ekstarktu waniliowego szczypta soli himalajskiej Dodatkowo: świeże owoce miód lub syrop(...)klonowy do polania olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: 1) Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko oraz resztę składników i dokładnie wymieszać (zacząć od 3 łyżek płatków jaglanych, jeżeli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie dodać jeszcze jedną). 2) Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. 3) Gotowe placuszki podawać z miodem i świeżymi owocami

Fitsweet.me
STYROPIAN Z MANDARYNKAMI 238

łatwo i szybko, nie ma opcji żeby nie wyszło. SKŁADNIKI Ciasto: (blaszka 25x25 cm) 250 g masła, ¾ szkl. cukru, 5 żółtek, 3 szkl. mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 litr jogurtu naturalnego, 1 szkl. cukru, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 5 białek, dodatkowo mandarynki w zalewie WYKONANIE   Ciasto:   Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy(...)układamy na blasze wyłożonej pergaminem, drugą wkładamy do zamrażarki.   Masa:   Białka ubijamy z cukrem, dodajemy budynie, delikatnie mieszamy, a na końcu jogurt.  Wylewamy na ciasto, układamy osączone owoce, na wierzch ścieramy resztę ciasta.  Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach.  Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem

słodki bratek
Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej. 207

pierogów z owocami. Składniki: a)ciasto (na 30pierogów) 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli 1 łyżka oleju rzepakowego 3/4 szklanki gorącej wody b)farsz około 6-7 średnich ziemniaków kostka twarogu posiekana i zeszklona na odrobinie oleju średnia cebula cząber c) naczynia garnek i patelnia praska lub widelec stolnica/blat szklanka butelka lub wałek Wykonanie: a) ciasto 1. Weź miskę/stolnicę/dużą deskę. Przesiej mąkę i dodaj sól. 2. Do goracej wody w szklance dodaj olej. Zamieszaj. 3. Wlej wodę z olejem do mąki. Mieszaj szybko łyżką. 4. Następnie wyrabiaj ciasto (około 5 minut) by było giętkie i elastyczne. 5. Odstaw na 30 minut by ciasto odpoczęło (ale nie dłużej!) b) farsz 1. Ugotuj (przy okazji obiadu

U Fiolki

Proponowane wyszukiwania