szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:184/367)

Kakaowe gofry wg Ani Starmach 144

sposobem trafiłam na bloga Ani Starmach i jej przepis na gofry, szybkie i pyszne gofry! Składniki: 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 1 jajko 1 łyżka cukru 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kakao dodatkowo cukier puder, bita śmietana lub owoce do podania Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Do miseczki z żółtkami(...)dodajemy mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier i sól. Mieszamy mikserem. W osobnej miseczce ubijamy białka. Delikatnie mieszamy białka z masą. Mocno rozgrzewamy gofrownicę. Nakładamy chochlą porcje ciasta i smażymy około 2-3 minut, aż ciasto się przyrumieni. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podajemy z cukrem pudrem lub bitą śmietaną i owocami

Życie zaczyna się w kuchni
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 155

foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. (Gotowe powinno być sprężyste.) (*) Jeśli nie posiadacie blendera/malaksera to polecam Wam ręczną szatkownicę , która jest do nabycia na stronie Goodest . Co prawda jej nazwa mówi, że jest przeznaczona do warzyw i owoców, ale dzięki nisko zawieszonym ostrzom(...)drobno pokroi też orzechy i zioła. Z wafelkami również sobie poradziła. Dodatkowo jest łatwa do demontażu, a wykonane z tworzywa części nadają się do szybkiego zmywania ręcznego jak i w zmywarce

Di gotuje
Bezglutenowe pancakes 135

Idealna propozycja na weekendowe śniadanie. Proste i szybkie do wykonania placuszki z dodatkiem owoców i syropu klonowego lub miodu. Pyszny początek dnia. Polecam! SKŁADNIKI: 250 ml maślanki  200 g mieszanki chlebowej Mix per pane Nutri free 1 jajko  1 płaska łyżeczka sody  1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia  szczypta soli  1 łyżka cukru(...)miód  borówki W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Maślankę wymieszaj dokładnie z jajkami i oliwą. Połącz zawartość obu naczyń.  Na dobrze rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką niewielkie placki ciasta. Smaż je na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj z borówkami i miodem

Kuchnia bezglutenowa
A może by tak coś wydestylować? 179

nadzieję użyć swojej do przygotowania perskiego ciasta miłości. Może macie jeszcze jakieś sugestie? *Jak może zauważyliście, link przy "wodzie destylowanej" odsyła na zewnątrz bloga, do sklepu frisco.pl, z którym miałam okazję nawiązać mini-współpracę. Jest to internetowy supermarket, który przed podlinkowaniem pozwoliłam sobie przetestować i mogę z czystym sumieniem polecić:-) Zamówienia dokonałam szybko i bezproblemowo- jedyny ból(...)mieszkając daleko od Warszawy, miałam ograniczony dostęp do produktów (ok, mięso wysłane kurierem mnie nie kusiło, ale już warzywa i owoce jak najbardziej, bo wybór dla warszawiaków jest konkretny). Zdecydowałam się na opcję zapłaty przy odbiorze, ponieważ nasz osiedlowy kurier DPD podchodzi bardzo kreatywnie do swojej pracy. Zamówiona w niedzielę paczka przyszła w środę. I powiem Wam, że tyle

les mirabelles
Jabłkowe przetwory 206

nalewki :) Dziś nadszedł czas na jabłka, które zapasteryzowane, świetnie nadają się na szarlotkę, czy jabłkowe bułeczki z ciasta francuskiego. Wszystko pyszne, świeże i to w środku zimy! Jabłkowe przetwory Przedstawię Wam proporcje, z których ja otrzymuję 3 litry musu z kawałkami owoców.   Składniki: 5 kg jabłek 1 opakowanie cynamonu 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki miodu w zależności(...)kilka łyżek) Jabłka obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie gotujemy na bardzo małym ogniu, około 20 - 30 minut. Nie trzeba nic dodawać ani ich zalewać - jabłka bardzo szybko zaczną puszczać sok. Wystarczy je często mieszać aby się nie przypaliły. Przyprawiamy cynamonem (uwielbiam cynamon, więc używam go naprawdę dużo), cukrem waniliowym, miodem i do smaku cukrem (niektóre gatunki

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Jogurtowa tarta z truskawkami i czereśniami 132

dajmy się zwariować owocowemu szaleństwu. Warto wykorzystać te ułamki roku kiedy możemy zasmakować w owocach lata. Prezentowana tarta to alternatywa dla tych, którzy chcą szybko coś stworzyć. Jogurtowy delikatny smak w połączeniu z owocami zasmakuje także dzieciom :) Spróbujcie :) Składniki: 100g cukru 100g margaryny lub masła 250g mąki szczypta soli 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 250ml jogurtu naturalnego(...)cukier, oraz sól wsypujemy do miski i łączymy. Do mąki dodajemy pokrojona w kostkę zimna margarynę. Wszystkie składniki wyrabiamy, dodając na koniec całe jajka. Masa musi być jednolita. Zawijamy ciasto w folię aluminiową i wstawiamy na 30-60 minut do lodówki w celu schłodzenia. Po upływie tego czasu wyjmujemy  ciasto, rozwałkowujemy na grubość ok 3mm i układamy we wcześniej

ChilliJemy
"Sernik" na zimno z kaszy jaglanej z owocami 209

świtu do nocy. Oczywiście taka dieta szybko by zrujnowała moje zdrowie i sylwetkę...ale gdyby tak stworzyć coś słodkiego i jednocześnie zdrowego, pożywnego? Np. kaszę. kasza jest zdrowa. Kaszę można jeść na słodko, np. jaglankę z wanilią i truskawkami. A gdyby tak pójść o krok dalej i zrobić z niej ciasto? Brownie z kaszy gryczanej okazało się bardzo dobrym pomysłem(...)czemu by więc nie spróbować z kaszą jaglaną? Tak więc powstał deser, który dosłownie "robi dobrze". Słodki, kremowy, z dodatkiem owoców-idealny na lato. Może się na niego skusić praktycznie każdy, bo deser jest w 100% wegański, bez nabiału, bez jaj, bez glutenu, bez białej mąki, bez rafinowanego cukru. A najlepsze w nim jest to, że spokojnie możemy zjeść

Zawsze głodna!
Sernik z brzoskwiniami - klasyk! 301

pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu  - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać! Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm.) :  kruche ciasto  - 400 g mąki (u mnie pół na pół krupczatka z pszenną pełnoziarnistą) - 200 g masła - 2 łyżki cukru(...)półtłustego twarogu typu klinek - 125 g gęstego greckiego jogurtu (u mnie waniliowy) - 5 białek - 4 łyżki cukru - kisiel brzoskwiniowy (40 g) - słoik dżemu brzoskwiniowego (u mnie 100 % owoców) - puszka (ok. 800 g) brzoskwiń Przygotowanie:  Kruche ciasto: Wszystkie składniki uformować na gładkie jednolite ciasto. 1/3 zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalki.Tortownicę natłuścić, podsypać bułką tartą

Kuchnia Ellie
LIEBSTER BLOG AWARD 144

mieszkaniu :) 6. Przyrządzenia jakiego dania byś się nie podjęła? Podjęłabym się raczej każdego, natomiast po jego zrobieniu nie wiem, czy wykonałabym go po raz drugi. Tak miałam z ciastem francuskim - raz zrobiłam i chyba drugi raz już nie zrobię 7. Ulubiony przepis to..? Szarlotka, która zawsze mi wychodzi! :] 8. Kuchnia jakiego państwa najbardziej Cię kręci?  Pierwsza myśl to Francja(...)zjeść tatara. Jednak mięsa usmażonego pół na pół nie przełknę choćby za sam wygląd... 9. Twoja ulubiona potrawa ?  Taka, która szybko znika z talerza ;) 10. Wschód czy zachód słońca? Zachód 11. Owoce czy warzywa? Wypadło na owoce, bo są alfabetycznie przed warzywami :) Teraz pora na moje pytania: 1. Ulubiony film o tematyce kulinarnej to... 2. Ulubiona książka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałata z fenkuła i mandarynek 187

  Okres świąteczny kojarzy się dla mnie z mandarynkami i pomarańczami. Gdy byłam dzieckiem owe cytrusy pojawiały się na sklepowych półkach i straganach tylko w grudniu

Szybko Tanio Smacznie
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 156

Jesień to taki okres, kiedy najwięcej u mnie gości ciast ze śliwkami. Ciasta ucierane ze śliwkami, ciasta drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, tarty ze śliwkami i

Ostra na Słodko
Zupa z suszonych owoców - śliwek 138

Dzisiaj przedstawiam wam kolejną zupę z serii smaki z dzieciństwa mojej babci. Jest to zupka z suszonych śliwek z kładzionymi kluseczkami. Składniki: - 2litry wody - 300g suszonych

Tanio szybko zdrowo
Kruchy przekładaniec z jeżynami 327

świeżych jeżyn 1 galaretka przeźroczysta Winiary 2 szklanki wody Ciasto kruche. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mąką krupczatką oraz cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na wielkość dwóch jednakowych form (21×25). Schłodzić w lodówce(...)drugie ciasto. Na wierzchu rozsmarować drugą połowę kremu. Wstawić do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc. Na wierzchu ciasta ułożyć świeże jeżyny i zalać tężącą galaretką. Odstawić do lodówki, a po zastygnięciu galaretki pokroić. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty

https:KKuchniaMniam
Torcik serowy bez pieczenia 216

Szybki torcik bez pieczenia z przepisów mojej mamy, kolorowy i atrakcyjny, na pewno zachwyci niezapowiedzianych gości ( i domowników też :) SKŁADNIKI: 2 galaretki 4 łyżki żelatyny 300

Z Marcepanem
Wysokobłonnikowy chleb z bakaliami. 191

Internecie na ten przepis i po prostu nie mogłam się nim z Wami nie podzielić. Po drobnych modyfikacjach powstał genialny chleb (albo jak kto woli ciasto), który świetnie sprawdzi się w roli śniadania lub szybkiej przekąski. To trochę takie musli w pieczonej formie, które w zasadzie bez żadnych dodatków jest już gotowe do jedzenia. Jak widzicie sporą jego część stanowią(...)szklanki pokrojonych suszonych owoców, najlepiej niesiarkowanych (np. rodzynek, moreli, jabłek, mango) 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. W dużej misce ubij mikserem jajka, miód i maślankę. 3. W innej misce wymieszaj mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj owoce i orzechy, następnie wrzuć wszystko do mokrych składników. Dobrze wymieszaj. 4. Przelej ciasto do foremki

Powiedz dietom nie
Ciasteczka z nadzieniem piernikowo - owocowym, z nutą cynamonu 196

cieście je zakręciłam, po upieczeniu i przestygnięciu cukrem pudrem oprószyłam. Apetyt na pierniki i pieczenie zaspokoiłam, a smakiem ciasteczek najbliższych zaskoczyłam. Bardzo im posmakowały, bo szybko poznikały.     Składniki na ok. 40 szt.: ciasto: 400 g mąki krupczatki, 150 g masła, 1 opakowanie suchych drożdży ( na 0,5 kg mąki), 2 żółtka, 1 opakowanie cukru trzcinowego z cynamonem(...)lepsze będą miękkie), 100 g suszonych moreli, 1 żółtko, 1 opakowanie pierników „Serca lukrowane w kratkę” KOPERNIK TORUŃ 120 g, lub Serca Toruńskie lukrowane, 4 duże łyżki konfitury z owoców leśnych lub innych lekko kwaśnych, ponadto: mąka krupczatka do podsypania, cukier puder trzcinowy lub zwykły do oprószenia. Przygotowanie: Ciasto: Suche składniki : mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem z cynamonem

Moniki Smakołyki
pyszne ciasto czekoladowe z jabłkami i pianką... 181

mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i szybko połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć ciasto i wyrównać wierzch na ciasto zetrzeć na grubszych oczkach tarki czekoladę gorzką, obrane jabłka, na jabłka wyłożyć ubitą pianę piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, aby pianka(...)mocno się nie przypiekła do można nakryć papierem do pieczenia, ciasto wystudzić w formie w chłodnym miejscu - bardzo łatwe, smaczne, aromatyczne ciasto na deser, można dodać czekoladę smakową, owoce różne sezonowe..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chrust czy faworki? Tradycyjnie na tłusty czwartek 221

Przewijamy jedną końcówkę przez nacięcie w środku.     4. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju na średnim ogniu - można zrobić próbę temperatury: kawałeczek ciasta wrzucamy na tłuszcz i jeśli szybko wypłynie i zarumieni się, to tłuszcz jest gotowy. Smażymy faworki na złoty kolor z obu stron. 5. Odkładamy na papierowy ręcznik w celu odsączenia tłuszczu. 6. Układamy na talerz(...)własną książkę kucharską z dobrą gospodynią! Pobierz plik PDF z przepisem na faworki - chrust książka kucharska dobrej gospodyni - faworki chrust Inne przepisy na słodkości od dobrej gospodyni: racuchy z owocami ciasteczka twarogowe muffiny z dodatkami

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Placek brzoskwiniowy 150

mąki 4 brzoskwinie Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą niedbale łyżką i przelać na wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą blachę. Na ciasto wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Składniki kruszonki wymieszać ze sobą i wyłożyć na owoce. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. Artykuł Placek brzoskwiniowy pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 192

Bezę rozkładamy na blaszkę, formując na kształt naszej formy w której piekliśmy ciasto. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona.  Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując

Kulinarne Fantazje Marioli
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 192

Bezę rozkładamy na blaszkę, formując na kształt naszej formy w której piekliśmy ciasto. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona.  Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując

Kulinarne Fantazje Marioli
Pełnoziarniste placuszki ryżowe bezglutenowe :) 161

Placuszki bezglutenowe są wykonane w 100% z mąki ryżowej, pełnoziarnistej. Są proste i szybkie w przygotowaniu oraz nie sprawiają trudności podczas smażenia. Są delikatne i puszyste, nieco suche, dlatego polecam je zjeść np. z jogurtem, domową konfiturą czy mnóstwem owoców :)  Składniki: 50 g mąki pełnoziarnistej ryżowej (PRO-BIO) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml napoju roślinnego(...)mnie ryżowo-kokosowe  (PRO-BIO) Dodatki: nerkowce (PRO-BIO) borówki  Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!) wymieszać w misce za pomocą łyżki.  Patelnię dobrze nagrzać. Nalać porcję ciasta i przewrócić placuszka, kiedy powierzchnia pokryje się mnóstwem pęcherzyków.  Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie nerkowce i borówki

Zdrowie na języku :P
Truskawkowe pyszności nie dla Bożenki :-) 204

duża blacha 23/33 Składniki ciasto: * 4 jajka * szklanka mąki * szklanka cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki wody Masa: * 4 żółtka * 2 i pół szklanki mleka * 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej * 3 czubate łyżki mąki pszennej * szklanka cukru * margaryna / masło Dodatkowo: * 2 opakowania bezów * 2 galaretki ( u mnie truskawkowa) * owoce wg uznania ( ja dałam truskawki) Do dzieła(...)podanych składników pieczemy biszkopt. Następnie 2 szklanki mleka gotujemy. W połowie szklanki rozcieramy mąki, żółtka i cukier. Gotujemy z tego budyń - trzeba szybko mieszać aby grudki się nie zrobiły. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną (do utartego masła dodajemy po łyżce budyniu). Ja dodatkowo dodałam jeszcze troszkę wódki i łyżkę soku z cytryny. Połowę masy wykładamy

sierotka maRysia w kuchni
Kruche ciasto z pianką i owocami 151

ciasta dałam borówkę amerykańską. Koniecznie upieczcie duża porcję, bo na jednym zjedzonym kawałku się nie skończy ! Kruche ciasto z pianką i owocami Proporcje na formę o wymiarach 30 x 40 cm Czas przygotowania: 3 godziny Składniki Ciasto: 400 mąki pszennej 200 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka zimnej wody 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki(...)białek szczypta soli 1 łyżeczka   domowej esencji waniliowej 2 budynie śmietankowe bez cukru 120 ml oleju 400 g borówek amerykańskich Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do robota lub malaksera i szybko zagniatamy ciasto. Jeśli nie posiadamy robota składniki umieszczamy na blacie i najpierw siekamy je nożem, a potem szybko zagniatamy. Gotowe ciasto dzielimy na 2 części

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto jagodowe z mascarpone 532

zawsze coś mogę po pichcić. Dlatego gdy zobaczyłam ten przepis nie wahałam się ani chwili. Do tego w lodówce mnóstwo jagód :) Sami spróbujcie z dowolnym owocem a się nie zawiedziecie. przepis znalazłam u Kasi :) Ciasto: 550 g mąki krupczatki  3/4 szklanki cukru pudru 3 jajka 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z mascarpone: 250 g mascarpone(...)posypania Mąkę łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy posiekane masło i wcieramy je w mąkę do chwili utworzenia się kruszonki. Następnie dodajemy jajka i szybko zagniatamy ciasto, podsypując sobie stolnicę krupczatką. Ciasto ma być miękkie i delikatne.   Gotowe ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach 2/3 i 1/3. Mniejszą część wkładamy do zamrażarki. Blaszkę

Delicious Titbits
Tarta „tiramisu” z borówkami 147

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 150 ml śmietany kremówki, 3

królestwo garów
Proste śniadanie niedzielne - naleśniki z syropem klonowym i waniliowy budyń z ryżem 208

się z maślanych naleśników polanych syropem klonowym, luźnego budyniu wymieszanego z łyżką ugotowanego na sypko ryżu z dodatkiem wiśniowej konfitury. Do tego owoce (gruszka), sok pomarańczowy i kawa. Zapewniam Was, ze szybko się to przygotowuje :) Naleśniki (z tej porcji wychodzi 8-10 sztuk, w zależności od wielkości patelni): 2 jajka , pół szklanki mleka , około 1/3 szklanki mąki pszennej(...)natłuszczenia patelni. Jajka roztrzepać z cukrem, wlać mleko i wsypać mąkę i sól. Dokładnie zmiksować lub roztrzepać trzepaczką. Masło stopić i przestudzić lekko, żeby nie było gorące. Wlać do ciasta, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Patelnie rozgrzać do mocno, natłuścić ją lekko olejem. Najlepiej używać do tego celu silikonowego pędzelka. Na gorąca

Codzienna kuchnia niecodzienna