szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:85/536)

,,Malinowa chmurka’’ 480

się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom malin i bez! Pyszne ciasto malinowe powstało dzięki uprzejmości marki Frisco, Helio oraz Stovit . Składniki na kruche ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego 150 g mąki pszennej 100 g ziemnego masła Składniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita i gładka masa, formujemy kulę(...)Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru pudru, po czym gotową masę wykładamy na galaretkę. Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia bezy. Składniki bezy: 3 białka w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru lub drobnego do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie bezy: Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera

Podróż w kulinaria
Muffinki czekoladowe last minute 164

Muffinki czekoladowe - prosty przepis na szybkie babeczki Ten przepis na muffinki czekoladowe warto mieć zawsze pod ręką. Te babeczki przygotowuje się dosłownie 10 minut z nagrzaniem piekarnika plus 15 do 20 minut pieczenia. Gdy odwiedzą nas niespodziewani goście ten przysmak możemy z powodzeniem podać jako słodką przekąskę. W takiej sytuacji warto przygotować niewielką porcję babeczek i cieszyć się(...)łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej kawy. Wszystko szybko mieszamy tylko tyle, aby składniki połączyły się. Dodajemy wanilię i masę przelewamy

Gotujemy i jemy
Muffinki czekoladowe last minute 136

Muffinki czekoladowe - prosty przepis na szybkie babeczki Ten przepis na muffinki czekoladowe warto mieć zawsze pod ręką. Te babeczki przygotowuje się dosłownie 10 minut z nagrzaniem piekarnika plus 15 do 20 minut pieczenia. Gdy odwiedzą nas niespodziewani goście ten przysmak możemy z powodzeniem podać jako słodką przekąskę. W takiej sytuacji warto przygotować niewielką porcję babeczek i cieszyć się(...)łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej kawy. Wszystko szybko mieszamy tylko tyle, aby składniki połączyły się. Dodajemy wanilię i masę przelewamy

Korniszonki
CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BEZĄ 196

szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę (ok. 20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 190ºC do zarumienienia. Warstwa owocowa : Porzeczki należy odszypułkować, dokładnie umyć i osuszyć. Wymieszać z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną i bułką tartą. Wyłożyć na zapieczony spód. Beza

Słodki Zakątek
Ciasto „Danio” 1744

smakowało. Masa śmietanowa z serkami danio i galaretką cytrynową jest prosta i szybka w wykonaniu. Całości zaś dopełnia dżem brzoskwiniowy i podprażone płatki migdałowe. Całościowo jest bardzo delikatne. Polecam:) Ciasto: 6 jajek 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 op. budyniu waniliowego bez cukru (lub 1 szkl. mąki tortowej) 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody

Smaki Na Talerzu
Ciasto z figami i orzechami 149

Ostatnio cały czas mam zachcianki na coś słodkiego najlepiej żeby było to ciasto bez masy, ucierane, typu babka. Tak właśnie powstało to cudownie szybkie i smaczne ciasto! Chyba każdy zna idealne smakowo połączenie orzechów i cynamonu, figi dodają niesamowity aromat dodatkowo ciasto jest niesamowicie wilgotne. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Muffinki z krówką 178

ubić jajka z mlekiem i wlać do suchych składników razem z masłem.Szybko wyrobić metalową łyżką,tak aby połączyć składniki.Nie mieszać zbyt długo,ciasto powinno być grudkowate.Łyżką wkładać ciasto do formy mufinkowej  wypełniając każdy otwór do 3/4 objętości.Jeżeli babeczki będą pieczone bez papilotek to każdy otwór trzeba nasmarować tłuszczem,aby się nie przykleiły.Piec

Anielskie wypieki
Oszukany sernik. 1467

białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany 18% 2 budynie śmietankowe bez cukru Wielkość blachy 32x20 cm Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę wraz z kakao. Zrobić dołek w mące, dodać żółtka, cukier,cukier waniliowy,rozdrobnione zimne masło, proszek do pieczenia,wodę. Wszystko szybko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę owinąć w folię i schłodzić w lodówce około

O kuchni z uczuciem
Szarlotka z budyniową pianką 618

oleju. Kiedyś piekłam to ciasto w wersji malinowej (zainteresowanych odsyłam do przepisu: Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką . Zobaczcie też przepis na Szarlotkę z kisielową pianką ), teraz przyszedł czas na szarlotkę. W końcu pora roku zobowiązuje;) Ciasto najbardziej smakowało mi na 2 dzień po upieczeniu. Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru(...)budyniu waniliowego bez cukru około 90-100 ml oleju Masa jabłkowa: 1,2 kg jabłek sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 płaska łyżeczka cynamonu opcjonalnie – cukier Dodatkowo: bułka tarta Mąkę przesiewamy na stolnicę razem z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy starte na tarce masło, siekamy. Dodajemy żółtka, szybko zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy

Smaki Na Talerzu
OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika) 146

Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz

Kuchnia MagdaLeny
Owocowa chmurka - kruche ciasto, galaretka, krem i beza 7518

słowo, że nie spływał z ciasta! Jeżeli jesteście ciekawi, jak przygotować taki krem bez żelatyny czy śmietan-fixów to zajrzyjcie do poniższego przepisu. Zachęcam do przygotowania! Składniki na prostokątną formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: kruche ciasto 4 żółtka (rozmiar M) 1/2 kostki masła (100 g) 1 czubata szklanka mąki pszennej(...)robota kuchennego szybko wyrobić kruche ciasto. Następnie włożyć je do woreczka i wstawić na co najmniej 30 minut do lodówki. Po upływie czasu, ciasto rozwałkować i przełożyć na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Kruche ciasto nakłuć za pomocą widelca. Piec około 15-20 minut w 195 ºC  (aż do zarumienienia). Spód ostudzić. Kruche ciasto wyjąć z blaszki

Ugotować
Jagodowy placek z kruszonką 188

ciasto: 2 i 1/5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru pudru 2 duże lub 3 mniejsze żółtka  2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na nadzienie jagodowe :  około 6 szklanek jagód, u mnie były 4 20 dag mielonych migdałów - bez skórki 1/2 szklanki cukru  2 łyżki rumu(...)posiekać nożem, dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko mokrymi rękoma W przepisie podano by schłodzić ciasto przez godzinę w lodówce, a ja rozwałkowałam ciasto, ułożyłam w foremce o wymiarach 25 x37 cm i takie trzymałam w lodówce przez godzinę Po tym czasie upiekłam przez 20 min. w temp. 180 stopni C.- ciasto po upieczeniu przestudziłam  Zrobiłam kruszonkę z podanych

Proste Potrawy
Tort koszula 171

wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy.  Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić.  Wystudzony biszkopt zetnijcie z wierzchu (jeśli urósł wam z górką) Krem na bezie szwajcarskiej  -do posmarowania tortu z wierzchu pod masę cukrową(...)puści sporo soku. Dodać cytrynę i mąkę wymuszaną z dwoma łyżkami wody. Zagotować i zdjąć z palnika. Delikatnie wmieszać napęczniałą żelatynę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wykonanie. Pierwszy blat ciasta red velvet ułożyć na podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort koszula 198

wymieszajcie ocet i sodę oczyszczoną - będzie się pienić- szybko połączcie z ciastem. Szybko wymieszać i przełożyć do przygotowanej formy.  Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wystudzić.  Wystudzony biszkopt zetnijcie z wierzchu (jeśli urósł wam z górką) Krem na bezie szwajcarskiej  -do posmarowania tortu z wierzchu pod masę cukrową(...)puści sporo soku. Dodać cytrynę i mąkę wymuszaną z dwoma łyżkami wody. Zagotować i zdjąć z palnika. Delikatnie wmieszać napęczniałą żelatynę i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Wykonanie. Pierwszy blat ciasta red velvet ułożyć na podstawce, posmarować warstwą frużeliny żurawinowej i kremem czekoladowym. Następnie przykryć kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarować frużeliną i kremem czekoladowym i przykryć ciastem. Tak złożony tort należy schłodzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 314

cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1/2 szkl. oleju Owoce 500 g owoców (maliny, jagody, borówka amerykańska) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto szybko ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i się nie klei, dodajemy kilka łyżek lodowatej wody. Ciasto dzielimy na dwie części - mniej więcej 40% i 60 % ( u mnie(...)blachę ścieramy większą część zamrożonego ciasta. Rozkładamy je po całym dnie i lekko dociskamy. Podpiekamy spód w 190 stopniach ok 15-20 min. Na podpieczony spód wykładamy piankę. Na piankę układamy owoce. Jeśli używamy malin, układamy je otworkiem do góry. Delikatnie wpychamy łopatką owoce w piankę. Na wierzch ścieramy pozostałe kruche ciasto. Pieczemy do zrumienienia góry - ok 30 min. Pianka

Mieszam w Garnku