Prosty Kremowy Tort BEZ PIECZENIA z polewą czekoladową – Zapraszam na pyszny tort bez pieczenia z serka mascarpone, herbatników i słodkiego mleka. Torcik jest bardzo kremowy, nie za słodki, troszkę waniliowy. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Przepis powstał na bazie przepisu „Kremowa Uczta Bez Pieczenia” trochę go zmodyfikowałam i dodałam borówki do kremu. Jeśli(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty Kremowy Tort BEZ PIECZENIA z polewą czekoladową Składniki: Krem: 750g serka mascarpone 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250ml słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 350g borówki (można pominąć, tort i tak będzie smaczny) Dodatkowo: około 220g herbatników 80-100ml mleka 2 łyżki kakao bez cukru Polewa czekoladowa: 70g gorzkiej
Mała Cukierenkakasy mijałam półki z dodatkami, co szybko przyniosło na myśl skojarzenie - ŻURAWINA :) Wróciłam do domu i zaczęłam planować co do takiego "sernika" powinnam dać, by był smaczny. No bo skoro "sernik" to nie potrzebuję mieć przepisu i można go stworzyć z głowy :) tak zrobiłam i... o mały włos upiekłabym samą bezę na kruchym cieście :P bo nie dodałam kluczowego przecież(...)formy zapłaciłam dokładnie 5,37 zł. Warto? Nawet bardzo! Szczególnie, że jogurt nawet bez promocji nie jest drogi :) Składniki: Ciasto: 3 szkl. mąki 1 kostka masła 82% tłuszczu 5 żółtek 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków (kryształu można dać odrobinę więcej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa jogurtowa: 1200g jogurtu naturalnego typu greckiego
Kolorowy Przepisownikwięc szybka zmiana receptury, mąkę ryżową zamieniłam na ziemniaczaną, ciasto przygotowałam także gęściejsze, nie rozlewało się tak na blaszce, stąd mniejszy rozmiar gotowych biszkoptów. Ja potrzebowałam biszkopty do sernika, ale świetnie sprawdzą się jako przekąska dla dzieci. Z podanych ilości wyszło mi coś ok.50 ciastek. Są bez dodatku cukru, bez pszenicy, bez proszku do pieczenia
Smaczne ZdroweW kuchni Rumcajsa znów zapachniało Indiami, ale tym razem bez dodatku curry. Słodki przysmak kokosowy, szybki do zrobienia, idealny na wypadek gości zapowiadających się później
Gotuj z Rumcajsemkokosu dodatkowo: słoiczek dżemu ananas z marakują Stovit Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść, owinąć folią i wstawić do lodówki na dwie godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie i wycinać koła (wycinałam foremką do babeczki, żeby brzegi były ładne). Układać na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C na 5 minut(...)czasie białka ubić, następnie ubijając dosypywać cukier i kokos. Wyjąc ciastka, na połowę nałożyć bezę i wstawić do piekarnika (temperaturę zmniejszyć do 150*C ) i piec jeszcze około 20 minut. Wyjąć i wystudzić. Ciastka bez bezy smarować grubą warstwą dżemu i przykrywać ciasteczkami z bezą. Dekoracyjnie można posypać cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepis ewoluował i powstało niezwykłe połączenie kremu cappuccino, bitej śmietany i kokosowej bezy. Ciasto to często gości na uroczystościach rodzinnych i zawsze szybko znika ze stoła. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na blat kokosowy: 8 białek szczypta soli 1 i 1/4 szklanki(...)dodawać stopniowo cukier. Na koniec wsypać kokos i całość delikatnie wymieszać. Przelać na blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną masłem. Piec 20 min w temp. 180 st. Beza powinna się lekko zarumienić. Krem cappuccino: 2 szklanki mleka zagotować z cukrami. Pozostałą szklankę mleka (zimnego) wymieszać z proszkiem cappuccino, żółtkami i mąką. Powstałą
My sweet a lifeBiszkopt z kremem cytrynowym to wersja ciasta dla wszystkich którzy nie lubią poświęcać pieczeniu zbyt wiele czasu. Jedyny wyjątek w tym przypadku to przygotowany wcześniej
RelaxtimeSKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 jako 1 żółtko 1 cukier wanilinowy 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 250 g sera białego (typu klinek lub z kostki) 250 g mascarpone 2 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 budyń waniliowy bez(...)grudki (przypominające mokry piasek). Dodajemy jajko i żółtko i szybko zagniatamy ciasto (pamiętajcie, że ciasto kruche im dłużej jest zagniatane, tym po upieczeniu twardsze :-( a tu chodzi o to by ciastka były kruche). 1/3 ciasta odkładamy do lodówki, a pozostałą część rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki do pieczenia (moja 22 x 23 cm). Ser biały rozgniatamy
Czary - gary w kuchnikubek malin mrożonych lub świeżych 1 galaretka malinowa Beza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko ucieramy, zagniatamy w kulkę, owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na około 60 minut Prostokątną formę smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem Pieczemy 180ºC przez około 12 minut białka ubijamy z cukrem(...)śmietany galaretkę przyrządzamy z połowy opisanej na opakowaniu wody, maliny blendujemy, dodajemy do galaretki Ciasto rozkrawamy na dwie równe części, na jedną wykładamy część bitej śmietany, wylewamy tężejąca galaretkę i przykrywamy drugim plackiem, wykładamy pozostałą śmietanę i przykrywamy bezą
Luźna Kuchniamasła, zimnego 1/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i wkładamy je do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia ( moja miała 23x33cm), wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 170 st. C Rabarbar: 600 g rabarbaru(...)nią wykładamy rabarbar. Beza: 8 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy z solą, następnie dodajemy partiami cukier i ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca, na koniec ostrożnie mieszamy z mąką ziemniaczaną. Bezę wykładamy na rabarbar i pieczmy w 170 st. C przez 20 minut bez termoobiegu. Następnie, zmniejszamy temperaturę
Cynamonowe szczęścienawet nie mam zamiaru się zbliżać. Babciny przepis na idealne ciasto drożdżowe to oczywiście: mąka, trochę drożdży, ciepłe mleko, trochę cukru, wszystko tak na oko, żeby była dobra konsystencja...no i to wszystko wyrobić dokładnie, jak będzie trzeba to dołożyć tego czego brakuje, a potem do pieca i piec aż będzie rumiane... Jasne? ;) i właśnie dlatego muszę mieć inny przepis(...)zobaczyłam, to nie wierzyłam, że to się może udać. Drożdżowe bez wyrabiania, jak to w ogóle możliwe???? I wiecie co? udało się! Naprawdę wyszło. I od teraz ten przepis zapisuję sobie na listę moich ulubionych, szybkich i łatwych ciast. Drożdżówka bez wyrabiania Składniki: Ciasto: 1) 100 g drożdży 2) 1 szkl. cukru 3) 1 szkl. zimnego mleka
Na kulinarnym poligonie. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Od środka smarujemy obręcz zimnym masłem i wysypujemy nie mąką, nie bułką tartą a drobnym białym cukrem – po upieczeniu ciasto będzie miało z zewnątrz delikatną, kruchą karmelową skorupkę. CIASTO UCIERANE Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. 2 całe jajka wbijamy do dużej miski(...)Gotową masę budyniową od razu wylewamy na ciasto, z wierzchu posypujemy cynamonem lub przyprawą do piernika i wkładamy ciasto na środkowy poziom do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ciasto przez 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy na blat. Zdejmujemy formę dopiero po całkowitym ostygnięciu. Najsmaczniejsze jest przez 1-2 dni po upieczeniu. To ciasto jest wilgotne, nie lubi lodówki
Karo in the Kitchenciasta dodać masło, wyrabiać ciasto do połączenia się składników i do momentu aż ciasto będzie odchodzić od ręki i od miski. Czym dłużej wyrabiamy ciasto drożdżowe tym jest lepsze. Pod koniec wyrabiania dodać rodzynki sparzone mleku. Ciasto przykryć ścierką i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę do momentu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść(...)przełożyć do foremek. Przykryć ścierką i zostawić do wyrośnięcia do podwojenia swojej objętości. Powinno wystarczyć 40 minut. Piec w temperaturze 180 o C bez termoobiegu (grzanie góra i duł) przez około 30 minut
Mama GotujePoznaj mój szybki sposób na pyszne ciasto cytrynowe . Przepis jest sprawdzony a samo ciasto wyjątkowo proste do upieczenia. Same popularne składniki i bez sztucznych aromatów owocowych. Deser na każdą okazję! - zawsze się udaje - ciasto pieczone na oleju - bardzo wilgotne i długo świeże
AniaGotuje.plpiekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok. 50 min. Jeżeli wierzch ciasta będzie się za szybko rumienił trzeba przykryć sernik od góry arkuszem papieru do pieczenia. Po wystudzeniu środek sernika może się trochę zapaść – ale to normalne bo ta pyszność jest bez proszku do pieczenia. Podawać ze świeżymi owocami, bitą śmietana lub kleksem jogurtu naturalnego
Gotujemy i jemyDziś przychodzę do Was z kolejnym ekspresowym ciachem bez pieczenia! Zrobiłam je tak naprawdę „przez przypadek”, ze składników, które miałam dostępne w kuchni, a zrobiło tak niesamowitą furorę, że postanowiłam pochwalić się przepisem! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie! Robi się je błyskawicznie! Warto zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce ” do przegryzienia
Ostra na Słodkoobyć bez czegoś słodkiego , dlatego też powstało to ciasto . Bez pieczenia , bez dodatkowego podnoszenia temperatury w kuchni , co w czasie ciepłych letnich dni też ma znaczenie. Solidna porcja delikatnej , puszystej masy kokosowej na czekoladowym spodzie i mnóstwo kwaskowatych , pachnących latem owoców. Szybko się robi i szybko znika :) Składniki: foremka -tortownica 22cm Spód : 300 g pokruszonych
Malinowa KawiarenkaSernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser
Karo in the Kitchen