szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:74/536)

Ciasto z owocami i budyniem 204

bardzo zimnej wody budyń: 3 budynie śmietankowe bez cukru 1 l mleka 5 łyżek cukru dodatkowo: około 500 g owoców: rabarbar, jabłka, nektarynki, lub dowolne inne jakie lubicie Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z solą, proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekaną zimną margarynę, żółtka, cukier oraz łyżkę bardzo zimnej wody. Szybko zagniatamy ciasto kruche, dzielimy je na 2 części

na moim stole...
Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę i z nadzieniem 210

razu zrobić i jedne, i drugie. Szybko, łatwo i pysznie! Piernik to jedno z najstarszych staropolskich ciast – sekretem pierników jest miód, mąka i kombinacja przypraw. Dzisiaj wiele przepisów na pierniki ma w składzie tylko i wyłącznie mąkę pszenną. A kiedyś piekło się je wyłącznie z mąki żytniej – pierniki były drogim, eksportowym ciastem, miały przetrwać długo w nienaruszonym stanie między innymi(...)ciasto robię w następujący sposób – do dzieży wsypuję przesiane i wymieszane suche produkty. Rozgarniam je na boki, w środek wlewam masło z miodem i cukrem. Wbijam jajko. Hakiem do zagniatania ciast drożdżowych, na najniższej możliwej prędkości miksera (bo to ciężkie ciasto) zagniatam ciasto piernikowe około 6-7 minut, następnie wyjmuję je z misy i zagniatam na stolnicy, ręcznie. Ręcznie, bez

Karo in the Kitchen
Sernik bez sera (Styropian) 556

Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, a następnie podzielić na dwie równe części. Owinąć je w folię spożywczą i umieścić w zamrażalniku na około 3 godziny (lub dłużej). Po tym czasie jedną część ciasta zetrzeć na tarce na spód blaszki o wymiarach 33x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta z piaNką Bezową 202

krupczatki 1 kubek cukru 4 żółtka 0,5 kostki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia    Nadzienie: 4 białka (te które pozostały z jajek wykorzystanych do ciasta) 0,5 kubka cukru 1 cukier wanilinowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 0,5 kubka oleju słonecznikowego 500 g jabłek (mogą być mrożone) cukier puder(...)większą część ciasta. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia   Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, ubijamy  pianę  z białek, stopniowo dosypujemy cukry i proszek budyniowy. Strużką wlewamy olej, ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na ciasto:) Na wierzchu układamy jabłka, zcieramy pozostałą część ciasta   Pieczemy około 15 minut

Luźna Kuchnia
Krem daktylowy 128

Zdrowy krem daktylowy, bez dodatku cukru i tłuszczu zwierzęcego. Rewelacyjny dodatek do deserów, ciast, wafli, a nawet zwykłej owsianki. Sam również cudownie smakuje i nawet

Kuchcik gotuje
Ciasteczka z konfiturą z czarnej morwy i z bezą 133

masło, a następnie szybko zagnieść i wyrobić jednolite ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i odłożyć na około pół godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wykroić ciasteczka o średnicy około 4-5 cm i ułożyć na macie silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przygotowanie bezy Białka ubić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Malinowy pocałunek pod chmurką. 783

i cukrem połączyć szybko z zimnym masłem. Uformować  w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce min 60 min. Blaszkę o wymiarach ok 36x24 cm  wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy dno schłodzonym ciastem. Dokładnie je wyrównujemy i ponownie schładzamy 30 min w lodówce. Nakłuwamy widelcem i pieczemy(...)temp 180 stopni do zrumienienia. Kiedy jest gotowe wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Beza: 4 białka 250 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Białka ubijamy na sztywno i dodajemy dosłownie łyżka po łyżce cukier stale ubijając. Kiedy uzyskamy sztywną, błyszczącą i gęstą pianę dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Wykładamy ją na papier do pieczenia w wymiarach zbliżonych

Malinowe Pocałunki
sernik na zimno z musem truskawkowym 461

Pyszny, bardzo lekki sernik na zimno z musem truskawkowym. Ciasto możecie przygotować na gotowych biszkoptach albo herbatnikach, wtedy będzie miało jeszcze jedną zaletę - bez pieczenia

babka w formie
Szarlotka na kruchym cieście z różową pianką 204

ciasta kruchego) 3/4 szkl cukru pudru 1,5 op. kisielu truskawkowego bez cukru (1 op. 38 g)   Dodatkowo: kilka łyżek bułki tartej cukier puder do oprószenia ciasta (opcjonalnie)   Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki przełożyć do miski i szybko zagnieść rękami. Połowę ciasta umieścić w blaszce o wymiarach 24x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Pyszotka 147

pojemnika. Też będę musiała szybko coś z nimi niedługo zrobić. Orzechy włoskie najczęściej jem same albo dodaję do ciast. Tak było i tym razem. Upiekłam ciasto Pyszotka. Już dość dawno nie piekłam tego ciasta, głównie dlatego, że nie miałam orzechów Ciasto kruche, beza, powidło śliwkowe, orzechy włoskie i masa budyniowa są podstawą tego ciasta. Ciasto nie jest przesadnie słodkie. Jest(...)Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta Pyszotka. Kruche ciasto: 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 40 dkg mąki pszennej 20 dkg margaryny bez soli 15 dkg cukru pudru 20 dkg orzechów włoskich 30 dkg powidła śliwkowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody Beza z białek: 4 białka

mecooks
Pleśniak z jabłkami i orzechami 157

Przygotowanie: Na stolnice przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy żółtka oraz posiekana margarynę, zagniatamy szybko kruche ciasto dodając śmietanę. Ciasto dzielimy na 3 części. (część na spód największa ) Do jeden części dodajemy kakao. Częścią ciasta na spód wykładamy blachę, nakłuwamy i wkładamy do lodówki, pozostałe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki(...)oczkach, dodajemy sok z cytryny i cynamon, mieszamy. odstawiamy. Spód ciasta podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni prze z 7-8 minut. Ciasto smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, na wierzch wykładamy dociśnięte z  soku jabłka, oprószamy całość posiekanymi orzechami.  Na jabłka ścieramy zmrożoną część ciemnego ciasta. Beza: białka ubijamy na sztywno dodając szczyptę soli, następnie dodajemy cukier

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia 66

Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator(...)był zachwycony smakiem i nawet nie świadomy, że jest ono zrobione z kaszy :) Deser robi się bardzo szybko i jest z łatwo dostępnych produktów, dlatego ten przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;)  Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal

zdrowo i aktywnie
Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia 73

Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator(...)był zachwycony smakiem i nawet nie świadomy, że jest ono zrobione z kaszy :) Deser robi się bardzo szybko i jest z łatwo dostępnych produktów, dlatego ten przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;)  Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto cytrynowe z makiem i wiśniami 236

Pyszne, ucierane ciasto o intensywnie cytrynowym smaku, z dodatkiem ziarenek maku i wiśni. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, bez użycia miksera ;) Miękkie, delikatne, długo zachowuje świeżość. Nam smakowało bardzo :) Polecam! Składniki: 325 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g maku 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1/4 szklanki(...)cukier waniliowy, wymieszać. Do suchych składników wlać mleko i olej, dodać roztrzepane jajko, skórkę oraz sok z cytryny. Całość dokładnie połączyć. Wiśnie wydrylować, mrożone wcześniej rozmrozić. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Zdrowe przepisy z wykorzystaniem truskawek 117

Zestawienie moich przepisów, do których wykorzystywałam truskawki. Wszystko w jednym miejscu.  Przygotowałam dla Was zestawienie moich przepisów ze strony, w których wykorzystałam truskawki. Ciasta i

zdrowo i aktywnie