Ciasto czekoladowe na śmietanie przygotowuje się nie tylko szybko, ale również bez użycia miksera. Ciasto jest puszyste, a w środku lekko wilgotne. Smakuje dobrze bez dodatków, ale w sezonie letnim, polecam podawać je z frużeliną z dowolnych, ulubionych przez Was owoców. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Ciasto czekoladowe na śmietanie Składniki: 160g mąki pszennej 175g śmietany
Smakołyki BerenikiWitajcie!, dla wszystkich zabieganych i jednocześnie pragnących ukochanych witamin - prosta, szybka i zdrowa sałatka w 5 minut!. Polski jarmuż, angielski cheddar i słoneczne pomidorki cherry oblane
Kuchnia PROzdrowotnadeser – proste ciasto z dodatkiem jogurtu, wanilii i rodzynek. Połączenie banalne, ale idealne w smaku, mogłabym powiedzieć moje smaki . Ciasto delikatne, pulchne, wspaniała propozycja na szybki i niedrogi deser. To ciasto, do którego wrzucicie nie tylko bakalie, ale także świeże lub mrożone owoce. Gotowe, smaczne, czeka na wielbicieli o każdej porze dnia Weźcie ulubiony kubek napoju i zapraszam
Zasmakuj KuchniSzukałam idealnego ciasta na wuzetkę, by było łatwe i szybkie w przyrządzeniu, lekko wilgotne i kakaowe, więc stwierdził am, że zrobię ją na spodzie z ciasta na szybką babkę . Muszę powiedzieć, że właśnie o taki smak mi chodziło, a ciasto babkowe kolejny raz mnie nie zawiodło :) Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju 400 ml kefiru 2 łyżeczki Sody
Smakowy RajBardzo szybki i łatwy do zrobienia tort. Biszkopt można upiec sobie dzień wcześniej, a w drugim dniu przełożyć kremem. Truskawki można zastąpić malinami, wiśniami lub innymi owocami. Ciasto wilgotne, smaczne i szybko znika. Polecam! Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeśli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach
O kuchni z uczuciem(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Miałam ochotę na coś słodkiego, najlepiej na sernik… jednak energii na pichcenie w kuchni już brak ;) i w ten oto sposób powstał
Kulinarne PrzebojeDostałam bardzo fajny przepis na piwne ciasto, które można wykorzystać na wiele sposobów. Można go użyć do przygotowania słodkich rogalików lub wytrawnych pasztecików. Ciasto jest proste, szybko się je robi i równie szybko znika ;) Przymierzałam się do tego ciasta z nieufnością, gdyż nie lubię piwa. Wydawało mi się, że jego dodatek pozostawi charakterystyczny gorzki posmak. Na szczęście, ku mojemu zaskoczeniu
Codzienna kuchnia niecodziennaCiasto rewelacyjne, mokre i pyszne. Mam przepis od mojej synowej. Upiekłam i szybko został zjedzony. Pycha. Wykonanie ciasta – wszystkie składniki zmiksować razem za pomocą miksera lub robota kuchennego. Ciasto musi być gładkie. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do tak przygotowanej blaszki. Na górze rozłożyć owoce. Wykonanie w thermomix – wszystkie
Kuchnia Pokoleńresztę zjedliśmy i przerobiłam na powidła i wypieki. Niestety mamy tylko jedno drzewo tych fioletowych skarbów, które na dodatek bardzo szybko spadają, więc akcja była szybka. Powstało z nich wspaniałe ciasto, słodkie i pyszne, w sam raz do kawki na tarasie :) Składniki: (na blaszkę 20x20cm) CIASTO: 350g mąki 200g cukru ziarenka z 1 laski wanilii 200g masła 2 jajka(...)śliwek (po wypestkowaniu) 200g cukru 2 łyżeczki cynamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 opakowania budyniu waniliowego + 100ml wody LUKIER: 120g cukru pudru sok z cytryny Przygotowanie: CIASTO: Składniki zagnieść szybko w elastyczne, gładkie ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie podzielić na dwie części (2/3 i 1/3). Większą rozwałkować na wielkość formy razem z brzegami. Przełożyć
Cakes By Kejtpokrojone w kostkę masło i szybko wyrobić (siekać nożem) do momentu aż ciasto zacznie przypominać kruszonkę. Następnie dodać żółtka jajek, cukier zwykły i wanilinowy, sól oraz kwaśną śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, podzielić na 2 równe części i każdą z nich włożyć w woreczek i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Przygotować bezę: Białka wraz(...)widelcem. Wysmarować spód połową dżemu z czarnej porzeczki, a następnie wyłożyć na to połowę ubitych białek i posypać połową migdałów w płatkach. Tak samo postąpić z drugą połową kruchego ciasta, dżemu, ubitych białek i migdałów. Każdy tak przygotowany placek piec w temperaturze 160 st. C przez około 35-40 minut (do lekkiego zarumienienia bezy). Jeśli placki piecze się osobno
Kulinarne Przebojewiele, jednakże to jest w smaku naprawdę wyjątkowe, delikatne i przepyszne. Jego kolejnym atutem jest szybkość przygotowania, mi zajęło to 20 minut. Kinder Country to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Jedyny jego mankament to szybkość znikania z talerza. Ciasto znikło niemalże tak szybko jak szybko je przygotowałam. Koniecznie zrób to ciasto jak najszybciej. Przepis na ciasto
Pani domowaDziś zapraszam Was na przepis na ciasto z cynamonowym jabłkiem. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, wykonuje się je bez użycia miksera. Wystarczy drewniana łyżka i troszkę chęci Jabłoń na działce obrodziła w tym roku, więc u mnie będzie sporo wypieków z ukochanymi jabłkami. Ciasto przygotowałam dziś na przyjęcie urodzinowe męża. Mam nadzieję, że będzie wszystkim smakowało Polecam
Słodkie okruszkiPuszysta i delikatna rolada biszkoptowa o smaku cappuccino :) Jak już nie raz wspominałam, wszelkie kawowe smaki, to moje smaki ;) Rolada jest łatwa i dość szybka w wykonaniu. Bardzo polecam :) Biszkopt: 135 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dużych jajek 180 g cukru 3/4 szklanki proszku cappuccino o dowolnym smaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody(...)Równomiernie oprószyć ją cukrem wanilinowym lub drobnym cukrem kryształem. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem: Wszystkie składniki ubić razem do otrzymania sztywnego kremu. Nie ubijać zbyt długo
Opowieści z piekarnikaKruche rogaliki z ciasta serowego! Szybkie, kruche i przepyszne rogaliki. Robi się je łatwo i w zasadzie ekspresowo, gdyż ciasto nie wymaga wyrastania, wyrabiania ani chłodzenia. Jakby tego było mało to na drugi dzień smakują tak samo dobrze, jak nie jeszcze lepiej, jak w dzień pieczenia. Polecam! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 150g miękkiego masła 100g miękkiej(...)przez 15-20 minut – do zrumienienia *** *** Upieczone rogale posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z ApetytemKolejne ciasto z rodzaju magicznych, znikających w bardzo szybkim tempie. Moja ulubiona propozycja podania, to chyba ta na ciepło, z gałką lodów waniliowych, z bitą śmietaną oraz posypane cynamonem.. CIASTO KRUCHE: 2 szklanki mąki luksusowej 1 szklanka mąki krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 4 żółtka jaj (białka odstaw do lodówki) kostka margaryny(...)zabarwi masę jabłkową. Można zamiast galaretki dodać 3 łyżeczki żelatyny. Zaczynamy od kruchego ciasta. Wszystkie składniki wsypać do miski, wbić żółtka, dodać posiekaną margarynę. Szybko zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i do lodówki na około godzinę. Teraz zabieramy się za jabłka. Myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy i do gara. Gotujemy. Gdy jabłka będą już miękkie
Pora na pora