szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:113/1736)

Najłatwiejszy mazurek kajmakowo-porzeczkowy 203

Najłatwiejszy mazurek kajmakowo-porzeczkowy . Szybki, smaczny, prosty, idealny na święta. Pyszne kruche ciasto, słodycz kajmaku przełamana kwaskowatością konfitury porzeczkowej, do tego proste ozdoby. I czasem nie trzeba nic więcej Oczywiście jeśli wolicie możecie swój mazurek przyozdobić „bujniej”. Ja jednak zawsze stawiam na prostotę. Do przygotowania mazurka wykorzystałam mąkę pszenną tortową od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej(...)kajmak (mleczny) słodkie kwiatki do ozdoby cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło (siekamy je). Następnie wbijamy całe jajko, dodajemy cukier puder i szybko zagniatamy składniki. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez około 60 minut. Ciasto wyciągamy z lodówki, szybko rozwałkowujemy na macie silikonowej lub obsypanym mąką blacie

Słodkie okruszki
Podpłomyki- smak dzieciństwa. 729

sportowych, do piwka czy jako szybka kolacja.  SKŁADNIKI: - 300 g mąki pszennej - 5 żółtek - sól (1/2 łyżeczki) - letnia przegotowana woda, tak aby zagnieść ciasto Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i odstawiamy na 15 minut.  Wałkujemy na dość cienkie blaty, o grubości 1-2 mm. Układamy na nagrzanej suchej patelni, smażymy z oby dwóch stron

SMYKWKUCHNI
SZYBKIE CIASTO Z MĄKI ORZECHOWEJ 136

Proste, szybkie, wilgotne ciasto z mąki orzechowej. Wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki, upiec i można cieszyć się wspaniałym smakiem ciasta. Dodatkowo podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny zapach orzechów. Uwielbiam orzechy, a to ciasto zasmakowało mi tak bardzo, że na pewno upieke je jeszcze nie raz :) Składniki na blachę 18 x 18 cm: * 200 g mąki orzechowej (użyłam

Zrób to smacznie
Proteinowe ciasto owsiane z truskawkami 160

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami, które dostarczy nam białka. Ciasto zdecydowanie należy do tych zdrowych! Ciasto owsiane z truskawkami i odżywką białkową Via Gusto Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami, które dostarczy nam białka. Ciasto zdecydowanie należy do tych zdrowych! Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 10 minut Czas

Via Gusto
Ciasto poduszkowiec krok po kroku 184

Wiem, że ciasto poduszkowiec już jest na blogu dlatego proszę na mnie nie krzyczeć Ale pewnie nie wiecie, że jest to również najczęściej oglądane i komentowane

Relaxtime
Kruche ciasto z owocami i serem 171

Mąkę pszenną mieszamy z nawodnioną tapioką, dodajemy cukier oraz jajko. Na środek dodajemy również pokrojone zimne masło i całość siekamy nożem lub specjalnym siekaczem do ciasta kruchego. Bardzo szybko zagniatamy ciasto, żeby jak najmniej zdążyło się ocieplić, wyklejamy nim dno standardowej dużej blachy wyłożonej papierem i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Tak przygotowany spód ciasta pieczemy przez

MamaOskarka
Szarlotka z budyniową pianką 171

białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników na kruche ciasto bardzo szybko zagniatamy kulę ciasta, którą dzielimy na 1 równe części. Wkładamy je do zamrażarki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na mandolinie. Mieszamy je z sokiem z cytryny, cukrami oraz

MamaOskarka
Ciasto daktylowe 115

Upiekłam szybkie ucierane ciasto daktylowe. Puszyste, wilgotne i bardzo łatwe do zrobienia, a co najważniejsze zawsze się udaje. Może skusicie się na takie słodkości. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu , które Wam polecam. Jeżeli przygotowaliście danie z mojego przepisu proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia waszych potraw mile widziane. Składniki

O kuchni z uczuciem
Tarta ze śliwkami i cynamonową kruszonką 204

łyżki cukru 3 łyżki mąki Kruszonka: 130 g mąki 90 - 100 g zimnego masła 80 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki cynamonu  Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy szybko jednolitą masę ciasta. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut, a nawet dłużej. Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkujemy na formę do tarty

W Moim Magicznym Domu
Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną 319

śmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt formy (cm x cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do lodówki. Na ciasto włożyć papier

KuchniaWeDwoje.pl
Marchewkowe ciasto Marzenki 184

Szybkie i ł atwe  w wykonaniu , ciasto marchewkowe.  W smaku przypomina piernik.  Jest puszyste i bardzo smaczne. Można zrobić masę z bitej śmietany i mascarpone, świetnie pasuje, lub oprószyć cukrem pudrem, też smacznie :) 1 i 1/4 szkl. oleju - 4 jajka   (L) - 2 szkl. startej marchewki - 2 szkl. mąki -1 szkl

Takie tam pichcenie
Pierniki 203

6+ do 60 min Łatwe Tanie Przepis na ekspresowe świąteczne pierniki dla spóźnialskich. Większość z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierników. To właśnie podczas ich

PysiaGotuje.pl
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTO Z JABŁKAMI I KARMELIZOWANYMI MIGDAŁAMI 154

Szybkie do zrobienia i jednocześnie pyszne, ciasto czekoladowe z karmelizowanymi jabłkami i płatkami migdałów. Mocno czekoladowe, ale nie wytrawne. Bez dodatku mąki pszennej, za to z niewielką ilością mąki kukurydzianej. Spód ciasta jest bardzo delikatny i wilgotny, jabłka mięciutkie i rozpływające się w ustach, natomiast posypka z z migdałów chrupiąca. Ciasto ładnie prezentuje się na stole, a po lekkim przestygnięciu

cool and minty
PEŁNOZIARNISTE CIASTECZKA ORKISZOWE 130

niż 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli opcjonalnie: żurawina, posiekane orzechy, kawałki czekolady, etc. ewentualnie rozpuszczona czekolada do oblania całych ciasteczek Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto połączcie i szybko zagniećcie ciasto (jak wcześniej dodałam będzie bardzo klejące). Obwińcie ciasto folią i włóżcie do lodówki na co najmniej pół godziny. Piekarnik nagrzejcie do 180 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem

OliveandThyme
Ciasteczka orzechowe ze skwarków 186

dekoracji Skwarki zmiel dwa razy w maszynce do mięsa. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia po czym dodaj schłodzone skwarki. Dodaj pozostałe składniki ciasta,  i wyrób szybko kruche ciasto. Wstaw je do lodówki na pół godziny po czym podsypując delikatnie mąką rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra.] Wykrawaj niewielkie kółeczka po czym upiecz je w średnio gorącym piekarniku

Gotuj Sam!

Proponowane wyszukiwania