kruchych okrągłych ciasteczek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Podzielić na połowę, każdy kawałek owinąć folią i schłodzić w lodówce. Jeden kawałek ciasta wyjąć, szybko rozwałkować na wielkość dna blaszki, nakłuć w kilku miejscach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 20 minut aż się zarumieni. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPodejrzewam, że to ostatni mój wpis w tym roku. Miałam podzielić się tym przepisem jeszcze przed świętami albo zaraz po nich, ale czas tak szybko ucieka, że nie dałam rady. To ciasto może wizualnie nie należy do najpiękniejszych. Tu można sporo dopracować gdyż składałam je w pośpiechu i na wykończenie zabrakło mi czasu więc(...)jest jak jest. Za to doznania smakowe nie rozczarują. To bardzo fajne połączenie ciasta makowego z sernikiem. Te wiśnie i cieniutkie warstwy czekolady dopełniają całości. Żałuje tylko, że ciasto tak szybko się rozeszło, ale święta rządzą się swoimi prawami. Tort makowo-serowy z wiśniami składniki na ciasto: 4 jajka 100 g ksylitolu 100 g mielonych migdałów 100 g sypkiego maku
Przysmaki Karolkiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Jest to bardzo prosta propozycja na smaczny i szybki posiłek. Ciasto doskonale zaspokaja głód i swobodnie może zastąpić obiad. Składniki farszu nie są zbyt wyszukane, ale dzięki idealnemu połączeniu - całość komponuje się naprawdę wyśmienicie! Spróbujcie i przekonajcie się, że "w prostocie siła". (Forma o średnicy 18 cm) Ciasto: 250g mąki pszennej(...)większej średnicy) masło/olej do smażenia Wierzch: żółty ser Przygotować ciasto. Mąkę przesianą z solą - posiekać z zimnym masłem i smalcem. Dodać jajko, wlać mleko i szybkimi ruchami zagnieść jednolite ciasto. (Kruche ciasto nie lubi długiego zagniatania i ciepłoty naszych rak.) Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki - minimum na pół godziny. W międzyczasie przygotować nadzienie
Di gotujeKolejny szybki przepis. Można go zrobić w mig. Tak naprawdę najdłużej trwa obieranie jabłek,a reszta to pikuś. Ja przy wykonywaniu tej szarlotki zwykle narzekam na to, że bolą mnie ręce od ścierania jabłek. Szarlotka jest tak prosta w wykonaniu, że nawet największy laik cukierniczy sobie z nią poradzi! Jeśli macie ochotę na inne szarlotki to znajdziecie(...)mnie także: szarlotkę tradycyjną , szarlotkę tatrzańską , szarlotkę francuską oraz szarlotkę z płatkami kukurydzianymi . Dla kogo: dla lubiących ciasta z jabłkami dla kochających domowe wypieki dla szukających ciasta na szybko Składniki: 1,5kg jabłek (waga bez obrania) - po obraniu ok. 1,1 - 1,2 kg cynamon (pół łyżeczki) szklanka mąki pszennej szklanka kaszy manny pół szklanki cukru brązowego łyżeczka
Mania Wypiekaniawiem czy tak często jak jeszcze do niedawna. Dzisiaj chciałam Wam podrzucić przepis na szybkie i bardzo smaczne ciasto z dodatkiem rabarbaru, białej czekolady i kokosu. Ciasto bardzo szybko się przygotowuje a mikser nie jest koniecznie niezbędny do jego przygotowania. Ciasto przepięknie rośnie i naprawdę bardzo długo pozostaje puchate i świeże. Do ciasta można użyć różnych sezonowych owoców
Krakowskie smaki Anirozsypać na niej cukier waniliowy lub drobny cukier kryształ. Upieczone ciasto położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem truflowy z rodzynkami: Cukierki pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać. Do garnuszka(...)naczynia, dodać schłodzony serek mascarpone i ubić razem na wolnych obrotach miksera, do otrzymania gładkiego, sztywnego kremu ( ubijanie nie trwa długo, krem szybko gęstnieje ). Do gotowego kremu wmieszać rodzynki. Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Wyłożyć krem truflowy, rozsmarować na całej powierzchni. Zwinąć z powrotem w roladę. Włożyć do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Polewa
Opowieści z piekarnikapełni wydobyć jej niepowtarzalny aromat, który na długo zapada w pamięć. Proste ciasto jogurtowe z owocami Na koniec tradycyjnie mam dla Was pyszny przepis. Tym razem na proste, szybkie, bardzo wiosenne ciasto jogurtowe z lekko cytrusową nutą i owocami, które najlepiej smakuje z filiżanką ulubionej herbaty. Życzę Wam cudownego, słonecznego weekendu Print Proste ciasto jogurtowe z truskawkami Proste, szybkie
Fitsweet.mePracowity weekend. Szybka kawa. Ciasto. W drogę. Zdjęcia na łonie natury mają w sobie coś wyjątkowego. Wystarczy kilka ujęć, dosłownie parę akcesoriów i piękne zdjęcia gotowe. O tej porze roku kwiaty same się pchają do ręki a ogródek podsuwa pomysły na aranżację. Szkoda tylko, że nie mam takiego ogródka za oknem... Ciasto, które Wam dzisiaj prezentuję, jest niebywale aromatyczne(...)orzechami i brązowym cukrem. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę, aż do suchego patyczka. Jeśli góra zbyt szybko się zarumieni należy ją przykryć w czasie pieczenia papierem lub folią aluminiową. Przed podaniem ciasto należy całkowicie wystudzić
My simple kitchenOsobiście nie znam osoby, która nie lubi ciasta z jabłkami. Ciasta te zawsze są szybkie, proste i tanie w przygotowaniu, a później bardzo szybko znikają z talerza. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ciasto, którego składniki wystarczy wymieszać oraz migdałową kruszonkę. Zapraszam // KRUSZONKA – składniki: 80 g mąki 40 g masła 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego pół
Via GustoNajłatwiejszy mazurek kajmakowo-porzeczkowy . Szybki, smaczny, prosty, idealny na święta. Pyszne kruche ciasto, słodycz kajmaku przełamana kwaskowatością konfitury porzeczkowej, do tego proste ozdoby. I czasem nie trzeba nic więcej Oczywiście jeśli wolicie możecie swój mazurek przyozdobić „bujniej”. Ja jednak zawsze stawiam na prostotę. Do przygotowania mazurka wykorzystałam mąkę pszenną tortową od PZZ Białystok . Podlaskie Zakłady Zbożowe w swojej(...)kajmak (mleczny) słodkie kwiatki do ozdoby cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło (siekamy je). Następnie wbijamy całe jajko, dodajemy cukier puder i szybko zagniatamy składniki. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i schładzamy w lodówce przez około 60 minut. Ciasto wyciągamy z lodówki, szybko rozwałkowujemy na macie silikonowej lub obsypanym mąką blacie
Słodkie okruszkisportowych, do piwka czy jako szybka kolacja. SKŁADNIKI: - 300 g mąki pszennej - 5 żółtek - sól (1/2 łyżeczki) - letnia przegotowana woda, tak aby zagnieść ciasto Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Owijamy folią i odstawiamy na 15 minut. Wałkujemy na dość cienkie blaty, o grubości 1-2 mm. Układamy na nagrzanej suchej patelni, smażymy z oby dwóch stron
SMYKWKUCHNIProste, szybkie, wilgotne ciasto z mąki orzechowej. Wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki, upiec i można cieszyć się wspaniałym smakiem ciasta. Dodatkowo podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny zapach orzechów. Uwielbiam orzechy, a to ciasto zasmakowało mi tak bardzo, że na pewno upieke je jeszcze nie raz :) Składniki na blachę 18 x 18 cm: * 200 g mąki orzechowej (użyłam
Zrób to smacznieBardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami, które dostarczy nam białka. Ciasto zdecydowanie należy do tych zdrowych! Ciasto owsiane z truskawkami i odżywką białkową Via Gusto Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami, które dostarczy nam białka. Ciasto zdecydowanie należy do tych zdrowych! Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 10 minut Czas
Via GustoWiem, że ciasto poduszkowiec już jest na blogu dlatego proszę na mnie nie krzyczeć Ale pewnie nie wiecie, że jest to również najczęściej oglądane i komentowane
RelaxtimeMąkę pszenną mieszamy z nawodnioną tapioką, dodajemy cukier oraz jajko. Na środek dodajemy również pokrojone zimne masło i całość siekamy nożem lub specjalnym siekaczem do ciasta kruchego. Bardzo szybko zagniatamy ciasto, żeby jak najmniej zdążyło się ocieplić, wyklejamy nim dno standardowej dużej blachy wyłożonej papierem i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Tak przygotowany spód ciasta pieczemy przez
MamaOskarkabiałek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników na kruche ciasto bardzo szybko zagniatamy kulę ciasta, którą dzielimy na 1 równe części. Wkładamy je do zamrażarki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na mandolinie. Mieszamy je z sokiem z cytryny, cukrami oraz
MamaOskarkaUpiekłam szybkie ucierane ciasto daktylowe. Puszyste, wilgotne i bardzo łatwe do zrobienia, a co najważniejsze zawsze się udaje. Może skusicie się na takie słodkości. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu , które Wam polecam. Jeżeli przygotowaliście danie z mojego przepisu proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zdjęcia waszych potraw mile widziane. Składniki
O kuchni z uczuciemłyżki cukru 3 łyżki mąki Kruszonka: 130 g mąki 90 - 100 g zimnego masła 80 g brązowego cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy szybko jednolitą masę ciasta. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut, a nawet dłużej. Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkujemy na formę do tarty
W Moim Magicznym Domuśmietany 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 240 g konfitury (z owoców leśnych lub inna) 3 kostki czekolady (mleczka, gorzka, deserowa) Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować na kształt formy (cm x cm) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do lodówki. Na ciasto włożyć papier
KuchniaWeDwoje.plSzybkie i ł atwe w wykonaniu , ciasto marchewkowe. W smaku przypomina piernik. Jest puszyste i bardzo smaczne. Można zrobić masę z bitej śmietany i mascarpone, świetnie pasuje, lub oprószyć cukrem pudrem, też smacznie :) 1 i 1/4 szkl. oleju - 4 jajka (L) - 2 szkl. startej marchewki - 2 szkl. mąki -1 szkl
Takie tam pichcenie6+ do 60 min Łatwe Tanie Przepis na ekspresowe świąteczne pierniki dla spóźnialskich. Większość z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierników. To właśnie podczas ich
PysiaGotuje.plSzybkie do zrobienia i jednocześnie pyszne, ciasto czekoladowe z karmelizowanymi jabłkami i płatkami migdałów. Mocno czekoladowe, ale nie wytrawne. Bez dodatku mąki pszennej, za to z niewielką ilością mąki kukurydzianej. Spód ciasta jest bardzo delikatny i wilgotny, jabłka mięciutkie i rozpływające się w ustach, natomiast posypka z z migdałów chrupiąca. Ciasto ładnie prezentuje się na stole, a po lekkim przestygnięciu
cool and mintyniż 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli opcjonalnie: żurawina, posiekane orzechy, kawałki czekolady, etc. ewentualnie rozpuszczona czekolada do oblania całych ciasteczek Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto połączcie i szybko zagniećcie ciasto (jak wcześniej dodałam będzie bardzo klejące). Obwińcie ciasto folią i włóżcie do lodówki na co najmniej pół godziny. Piekarnik nagrzejcie do 180 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem
OliveandThymedekoracji Skwarki zmiel dwa razy w maszynce do mięsa. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia po czym dodaj schłodzone skwarki. Dodaj pozostałe składniki ciasta, i wyrób szybko kruche ciasto. Wstaw je do lodówki na pół godziny po czym podsypując delikatnie mąką rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra.] Wykrawaj niewielkie kółeczka po czym upiecz je w średnio gorącym piekarniku
Gotuj Sam!czarnej porzeczki Ganasz: 250 g śmietanki 30% 250 g czekolady deserowej 70% 50 g miękkiego masła 25 ml alkoholu (np. amaretto, rum) Przygotowanie: Kruche ciasto: Ze składników szybko zagnieść ciasto (jeśli ciasto jest za suche, możemy do niego dodać 2-3 łyżki wody). Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 h. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy
Malinowo w kuchnijest moje ulubione ciasto, ale to ciasto mogłabym jeść bez końca. Ciasto na spodzie kruche i słodkie, masa jogurtowa delikatna i baaardzo puszysta. W przygotowaniu bardzo proste ciasto i szybkie zwłaszcza jak korzysta się z robota kuchennego. Ja korzystam z robota Kitchen Assistent firmy Electorlux. Powiem Wam !!genialny!! sprzęt. Z nim praca jest dziecinnie prosta i szybka. Zrobienie np. ciasta
Kuchnia VikiKolejne ciasto z cyklu „szybko i łatwo”. Powstał przypadkiem. Dzień wcześniej dowiedziałam się, że jeden z trenerów, na którego zajęcia uczęszczam ma urodziny. Na dodatek w ten dzień prowadzi właśnie trening. Trening(...)który chciałam nie iść, bo ileż można pedałować bez bólu nóg? Pomyślałam jednak, że koleżanka i tak mnie rano wyciągnie z łóżka na ten spinning, więc na szybko poczyniłam ciasto z twarogu i mascarpone. Okazało się, że koleżanka z łóżka nie wyciągnęła, ale skoro już upiekłam urodzinowe ciasto, to głupio teraz nie iść na trening ;) {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type
KucharzycaCiasto ucierane z malinami, borówkami i kruszonką Dziś ciasto bardzo klasyczne, ale jednocześnie łatwe. Ciasto to będzie również szybkie, jeżeli spełnimy kilka warunków. Pierwszy i najważniejszy: masło musi być miękkie, inaczej będziemy czekać na nie pół dnia. Dlatego najlepiej wyjąć je z lodówki już dzień wcześniej. Jeżeli masło będzie miękkie to reszta pójdzie już szybko Kiedyś bałam się ciast ucieranych
Relaxtimewodę i dodajemy rozkruszone drożdże. Ciasto, wyrabiamy mikserem (dwoma hakami). Do momentu wymieszania wszystkich składników, ciasto wyrabiamy na wolnych obrotach. Następnie, około 5 minut, ciasto wyrabiamy na szybkich obrotach. Ciasto powinno mieć gładką, jednolitą konsystencję. Na koniec, do ciasta, dodajemy oliwę i wyrabiamy jeszcze około minuty. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, na 20 minut. Dla mnie
Smak mojego domuBardzo szybkie, zawsze udane ciasto. Jest to przepis który mam już od ponad 20 lat. Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę wrzucić do garnuszka i podgrzewać. Masło musi się rozpuścić, wymieszać na gładką masę. Zdjąć z ognia i przestudzić. Jak już masa jest chłodna dodać żółtka, jajko, wymieszać za pomocą miksera. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie. Białka
Kuchnia Pokoleńserka mascarpone 100 ml schłodzonej kremówki łyżka cukru pudru 6-7 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 50 g czekolady deserowej dodatkowo: masło i mąka do foremek Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść, gotowe ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce. Foremki wysmarować masłem i wysypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie, wycinać kółka odrobinę większe od średnicy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia