szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:124/1736)

Raffaello bez pieczenia 128

Raffaello bez pieczenia Raffaello bez pieczenia, czyli ciasto kokosowe na maślanych herbatnikach. Smaczne herbatniki, które przełożone kremem budyniowym z dużą ilością kokosu smakują świetnie, a ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Raffaello bez pieczenia najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce - herbatniki zmiękną, ciasto łatwo można pokroić i bardzo szybko zjeść Polecam   Przepis na blaszkę o wymiarach(...)krem ( mniejsza porcja ). Górna warstwę kremu posypać wiórkami kokosowymi. Raffaello bez pieczenia przechowywać w lodówce. Uwaga! Herbatników należy mieć w zapasie trochę więcej niż podana przeze mnie ilość ponieważ ciasta różnią się grubością, a co za tym idzie może okazać się, że ciastek będzie mniej niż potrzeba i nie wystarczy na pokrycie całego ciasta. Artykuł Raffaello bez pieczenia pochodzi

WSZYSTKO SMACZNE
Chlebek bananowy z daktylami 220

Chlebek bananowy z daktylami Wariacja na temat chlebka bananowego - szybkiego i banalnie prostego w przygotowaniu ciasta. Tym razem wzbogaciły je kawałki daktyli oraz płatki migdałów na wierzchu. Do zrobienia chlebka bananowego wykorzystaj dojrzałe banany, a odpłacą ci się delikatnym i niepowtarzalnym smakiem. Dzięki daktylom chlebek bananowy zyskuje jeszcze więcej słodyczy, a całe ciasto pozostaje lekko wilgotne. Zobacz również przepis

Moje Qulinaria
Rozetki karnawałowe 1079

warstwę oleju. Powinien mieć ok. 180-190ºC. Gdy będzie za zimny – ciastka będą chłonąć tłuszcz, gdy za gorący – będą się zbyt szybko rumienieć i palić. Najlepiej jest wrzucić dużą kroplę ciasta do oleju – będzie dobry, gdy ciasto zacznie skwierczeć i zarumieni się w ciągu ok. 30 sekund. Do gorącego oleju wstawiamy formy na rozetki(...)Pierwszy raz na dłużej – aby się nagrzały. Jedną z foremek wyjmujemy, strząsamy nadmiar oleju (gdy zostaną krople oleju, ciasto nie przylepi się – zostanie w misce) i szybko zanurzamy w cieście – uważając, aby nie zanurzyć wierzchu foremki – inaczej nie będzie można jej zdjąć bez uszkodzenia – najlepiej zanurzać do 3/4 wysokości). Szybko przenosimy ją z powrotem

Poezja smaku
Proste ciasto z rabarbarem 353

Proste ciasto z rabarbarem...Puszyste, słodkie ciasto.Z kawałkami kwaśnego rabarbaru.Oprószone cukrem pudrem.Szybkie, smaczne, tanie.Idelane do kawy. Zapraszam!Składniki:250 g margaryny;1 szklanka białego

Gospodyni Miejska
Ekspresowy murzynek na maślance (bez jajek) 100

Ekspresowy murzynek na maślance (bez jajek) – czyli coś słodkiego w kilka chwil :) Ciasto jest szybkie w wykonaniu, pyszne i idealnie wilgotne. Podane składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 35x26cm. Jeśli lubicie takie ciasta bez wysiłku, The post Ekspresowy murzynek na maślance (bez jajek) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jogurtowe z mąki ryżowej i porzeczkami 160

Składniki: – 1 szklanka mąki ryżowej – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 150 ml. jogurtu naturalnego – 1/4 szkl, oleju ( u mnie z pestek winogron ) –

I LOVE LIFE
Ciasteczka maślane 161

masła  6 łyżek cukru pudru +2 łyżki do wersji kakaowej  30 g kakao  opcjonalnie skórka z pomarańczy, aromat waniliowy, cytrynowy  Przygotowanie: Składniki na ciasto jasne szybko zagnieść i wyrobić. Uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut.  Z ciasta formować kuleczki i wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Słodka Strefa
Mini Napoleonki Na Herbatnikach 437

Szybkie, pyszne ciasto i w dodatku bez pieczenia ! Składniki na blaszkę 23x23 cm 2 paczki małych herbatników (2 x 100 gr) 3 szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 żółtka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 1. Blaszkę wykładamy folia spożywczą i układamy pierwszą warstwę ciastek. 2. Dwie szkl mleka zagotowujemy z cukrem i margaryną

Gotowanie...to proste !
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 154

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 15 dag cukru 1 łyżeczka

Apetyczna babeczka
Szybka pizza carbonara. 155

Gotowe ciasto francuskie? Tak czasem używam, nie mam ochoty, ani czasu na składanie, wałkowanie, składanie, wałkowanie i tak cały czas. Ale ciasto do pizzy, to w

Brzuszki Łakomczuszki
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1052

zresztą nie pokusiłam się nawet o próbę, skoro na wyciągnięcie ręki jest gotowe. Tak więc ciasto francuskie,  schłodzone, gotowe po rozwinięciu, lubię mieć.Takie ciasto sprawdza się znakomicie w każdej sytuacji, jak np. szybki obiad, szybka kolacja, szybki deser czy niespodziewana wizyta gości, aczkolwiek na spodziewanych i planowanych wizytach  wypada równie efektownie:)Nie dysponuję na tą chwilą(...)sami, że sprawdza się ono doskanle w wersji na słono jak i na słodko. Apropo wersji słodkiej - jedna z moich Bliskich Koleżanek  zdradziła mi swój super szybki pomysł - ciasto francuskie dzieli na małe kwadraty, smaruje jajkiem i posypuje cukrem. Piecze kilka minut w nagrzanym piekarniku i ma szybkie słodkie ciasteczka, którymi zajada się cała rodzinka. Nieco bardziej

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 230

drobno w mikserze. Następnie przesypujemy otrzymany migdałowy proszek do miski, dodajemy mąki, cukru oraz soli i wrzucamy zimne masło. Wszystko siekamy nożem, a następnie szybko rozcieramy grudki w palcach (zbyt długie wyrabianie ciasta rękoma ogrzeje(...)ciasto straci na kruchej konsystencji – zamiennie można użycć robota z mieszadłem do wyrabiania ciasta). Kiedy z mieszanki powstanie coś w rodzaju piasku, dolewamy 1 łyżkę zimnej wody i szybko ugniatamy ciasto do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa nadal słabo się łączy, dodajemy jeszcze jedną łyżkę wody i ugniatamy. Gotowe ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce

Nerds Kitchen
Mazurek JAJO z czekolada, muzyczka i pierwsza wiosenna burza czyli Slodki Czwartek odc.77 221

zjadłam kawałek mazurka.  Wiem, że do świąt jeszcze chwila ale zawsze mam problem w tym okresie... za dużo fajnych ciast do wypróbowania a na stole wielkanocnym i tak muszą wylądować te co zwykle :) Tak więc postanowiłam wypróbować ten szybki przepis z Moich Wypieków . Kruchy spód i bardzo czekoladowy wierzch, czego chcieć więcej??? U mnie wersja ekstremalna czyli z czekoladą(...)żółtko Na papierze do pieczenia rysujemy kształt pisanki (jaja). W dolnej części powinno mieć średnicę ok 20 cm. Składniki ciasta wkładamy do miski, siekamy nożem i szybko zagniatamy. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 - 4 mm i wycinamy z niego kształt pisanki wg wzornika

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepsza babka piaskowa 222

wyjdzie. Zrobiłam je raz i okazało się, że po dodaniu wrzątku ciasto robi się bardziej gładkie i lśniące. Przelałam je do formy i okazało się, że ciasta jest za dużo… więc szybko poszukałam jakiś małych foremek, żeby przelać pozostałe(...)ciasto. Po upieczeniu ciasto lekko opadło, ale nie było wcale zakalca. Babka piaskowa smakowała rewelacyjnie i pomyślałam, że może opadła, bo w dużej foremce było za dużo ciasta… Ponieważ babka szybko zniknęła zrobiłam ją jeszcze raz. Tym razem przygotowałam dwie foremki, jedną do babek a drugą keksówkę. Niestety znowu ciasto lekko opadło, ale dalej nie było zakalca i ciągle

UgotujmyTo.pl
NALEŚNIKI CYTRYNOWE : 2 sposoby na ciasto naleśnikowe 159

ciasto było lejące i wymieszać. Ciasto na naleśniki przed smażeniem powinno 'odpocząć' minimum pół godziny. Można wstawić nawet na całą noc do lodówki i rano szybko usmażyć idealne naleśniki na śniadanie.  Ciasto naleśnikowe sposób II :     1 szklankę pełnego mleka i 1 szklankę wody, 4 żółtka, szczyptę soli i 4 łyżki mąki pszennej wymieszać dokładnie, aby grudek(...)niż tradycyjne naleśniki bez piany. Smażenie naleśników:         Rozgrzać dobrze patelnię, smarując ją za każdym razem skórką od słoniny. Nalewać na środek patelni porcje przygotowanego ciasta naleśnikowego, poruszać szybko patelnią na wszystkie strony, żeby ciasto równo się po niej rozpłynęło. Nadmiar ciasta zlać na powrót do miski z ciastem naleśnikowym. Smażyć naleśniki z każdej strony na złoty

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania