szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:8/102)

Bułki z serem camembert i szczypiorkiem. 206

doczekały do jajecznicy. Tak smakowały mężowi, że zjadł je bez dodatków.... Podzielił się mini z bratem i swoimi rodzicami i im też . Przepis na te pyszne bułeczki znalazłam w książce: "Szybko i smacznie. Chleby i chlebki." Bułeczki z camembertem i szczypiorkiem. Składniki:6 szklanek mąki pszennej;20 g drożdży;1 łyżka cukru;1 łyżka soli;posiekany pęczek szczypiorku

Miksturownik
SZYBKA OWSIANKA (bez gotowania) 133

Doda Ci energii, odżywi. Owsianka na szybko jest również świetna opcja na 2-gie śniadanie. Szybko przygotowujesz + wykładasz do pojemniczka + zabierasz do pracy = lepsza/ zdrowsza alternatywa la słodkich bułeczek kupionych "na szybko)"w drodze do pracy :) SKŁADNIKI: - płatki owsiane - 3łyżki - żurawina suszona - 1 łyżka - rodzynki suszone - 1 łyżka - orzechy arachidowe - 1 łyżka - odżywka białkowa (opcjonalnie) - 1 miarka - banan

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Maślane bułeczki z przepisu Tomka Jakubiaka 1124

przestało odchodzić od rąk. Autor podaje także aby posmarować wyrośnięte bułeczki rozbełtanym białkiem. Ja użyłem całego jajka. Zwróćcie uwagę, że po posmarowaniu płynem delikatne, wyrośnięte i puszyste bułeczki, surowe jeszcze pieczywo może szybko opaść.  Tak czy siak - bułeczki maślane są przepyszne. Delikatne, słodziutkie! Zamiast dużych bułek można zrobić malutkie kuleczki, które podamy w koszyku jako ciepłe czekadełko na domowej

Right Behind The Kitchen
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! 194

Laski rabarbaru kroimy na mniejsze kawałki i układamy na bułeczkach, posypujemy kruszonką. PRZEPIS NA KRUSZONKĘ: - 45 g masła - 80 g mąki tortowej - 50 g cukru Zagniatamy szybko w dłoniach.  BUŁECZKI PIEKŁAM W TEMPERATURZE 170 STOPNI C, PRZEZ 35 MINUT. Ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Bułeczki pieczemy na złoty kolor (pamiętaj każdy piekarnik piecze troszkę inaczej) Pozostaw komentarz

SMYKWKUCHNI
Tosty na słodko z chili i cynamonem 122

Dziś szybkie i pyszne śniadanie, jeśli takie lubicie i jadacie. U nas śniadania są raz na słodko raz na ostro, lub jaki mamy nastrój. Takie śniadanie

Moje Małe Czarowanie
Lawendowe Sconsy z brzoskwinią i karmelizowanymi jabłkami 211

Sconsy (tzw. scones) już dawno zakradły się do naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo, bez użycia miksera. Wystarczy tylko wymieszać suche składniki, dodać mokre, zagnieść delikatnie ręką i uformować. Po 15 minutach spędzonych w nagrzanym piecu, otrzymujemy świeże, pachnące i chrupiące bułeczki. Smak sconsów możemy dowolnie urozmaicać, dodawać

Moja Delicja
Domowe pieczywo - bułeczki śniadaniowe 177

się Wam skrycie, że zrobienie domowych bułek nie kojarzyło mi się nigdy z czymś prostym i ku własnemu zdziwieniu przekonałam się, że bardzo się myliłam. Ten przepis jest szybki, łatwy, a bułeczki były pyszne! Przekonajcie się sami :)  Bułeczki śniadaniowe    SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 120 ml mleka 50 ml wody 30 g masła 1 jajko 1/2 opakowania

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lawendowe Sconsy z brzoskwinią i karmelizowanymi jabłkami 102

Sconsy (tzw. scones) już dawno zakradły się do naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo, bez użycia miksera. Wystarczy tylko wymieszać suche składniki, dodać mokre, zagnieść delikatnie ręką i uformować. Po 15 minutach spędzonych w nagrzanym piecu, otrzymujemy świeże, pachnące i chrupiące bułeczki. Smak sconsów możemy dowolnie urozmaicać, dodawać

Moja Delicja
Szukanie i powroty. Focaccia na początek. 211

później. Kroję na pół, smaruję oliwą, nadziewam szynką, pomidorami, bazylią, czosnkiem i mozarellą. Składam tą dużą kanapkę i opiekam na grillu. Powstaje okrągła, chrupka panini, która znika równie szybko jak małe bułeczki. I co najważniejsze smakuje tak, jak powinna, tak jak lubię, tak jak pamiętam! A zatem wróciły smaki i ja wracam do kuchni. Nareszcie!  Jeśli macie ochotę

KUCHARNIA
Bułki hamburgerowe w 30 minut 146

folię z długim terminem przydatności do spożycia. Naprawdę warto sobie odpuścić takie pieczywo i samemu zrobić bułeczki do hamburgerów. Mamy dla Was super prosty i bardzo szybki przepis na zrobienie bułeczek. Ciasta nie trzeba długo zagniatać, ani odstawiać do wyrośnięcia na długi czas. Wystarczy 10 minut. Tyle samo trwa pieczenie bułeczek. Ciasto można zrobić w mąki pełnoziarnistej, wtedy będzie zdrowsze

Niedzielny kucharz
MINI CIABATTY ORKISZOWE 219

Cudowne bułeczki we włoskim stylu. Bardzo lekkie, mięciutkie i delikatne. Idealne do kanapek. Lubiane także przez dzieci. Przygotowałam je z mąki orkiszowej, ale jeśli chcecie, śmiało użyjcie zwykłej mąki pszennej (najlepiej chlebowej) lub mieszanki obu mąk.  Do zrobienia ciabattek potrzebujecie trzech zaledwie podstawowych składników: mąki, wody i drożdży oraz miksera ze specjalną końcówką do ciast drożdżowych. Ciasto jest bardzo(...)dzieży i owinąć się wokół haka. Wciąż jednak będzie bardzo luźne i nie da się z niego uformować kuli. Tak ma być. Dzięki temu ciasto jest lekkie i szybko wyrasta, a bułeczki po upieczeniu są mocno napuszone i prawie nic nie ważą. SKŁADNIKI / 6-8 bułek 300 g/ 2 szklanki mąki orkiszowej Typ 630 ( lub mąki pszennej

cool and minty
Bułeczki zajączki do koszyczka wielkanocnego 173

Bułeczki w zajączki szybko się zmieniają, oczkami z ziaren słonecznika do nas mrugają, uszka    wesoło im odstają i do zjedzenia    zapraszają. Takie zajączki do koszyczka wielkanocnego się nadają, a u mnie często do szkoły z dziećmi kicają. Składniki: 50 g świeżych drożdży, 450 g mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczki cukru, 20 ml oleju rzepakowego, ponadto(...)dodajemy pozostałą część mąki, olej rzepakowy i wyrabiamy na gładkie, jednolite ciasto.  W zależności od potrzeby dodajemy mąki.  Ciasto dzielimy na 10 równych części, formułujemy lekko podłużne bułeczki, wykałaczką robimy dwie dziurki – będą to oczka zajączka.  W każdy otwór wkładamy po jednym ziarenku słonecznika.  Nożyczkami nacinamy  ciasto w dwóch miejscach, (nad oczkami) będą to uszy

Moniki Smakołyki
Jagodzianki 153

jagodzianki są wynikiem porządkowania zamrażarki. Okazało się, że całkiem przypadkowo zapodziało się w niej małe pudełeczko zamrożonych jagód. Ponieważ niedługo będą świeże postanowiłam je wykorzystać i przerobić na pyszne bułeczki z nadzieniem jagodowym. Nie miałam ich sporo więc wymieszałam je z własnoręcznie zrobionym zeszłorocznym dżemem, oczywiście z jagód leśnych. Zapraszam więc na jagodzianki jeszcze przed sezonem jagodowym:) Jagodzianki(...)podwoi swoją objętość rozwałkować je na prostokąt i podzielić je na 12 części. Zamrożone jagody wymieszać z dżemem i nałożyć po czubatej łyżce na środek każdego kawałka ciasta. Szybko uformować szczelne bułeczki. Ułożyć je na blaszce z papierem do pieczenia w dość dużej odległości od siebie i zostawić do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie posmarować jagodzianki

Pieguskowa Kuchnia
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 318

kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy(...)pieczarkami Na słodko Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym Ciasto korzenne Keks piernikowy Ciasto śnieżny puch z limonką Donaty (donuts) z piekarnika Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasto rafaello dla leniwych Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Ciasto czekoladowo-buraczkowe Orzechowy nugat Czekoladowe salami

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki odrywane z cynamonową kruszonką. 268

Takie bułeczki robi się szybko i są tanie . Oczywiście pomijam czas wyrastania ciasta , ale tego nie da się już przyspieszyć. Idealnie pasują do kubka kawy czy mleka. Składniki : (20 sztuk) Ciasto: 3 i pół szklanki mąki (600g) 1 szklanka mleka (250ml) pół szklanki cukru (110g) 2 żółtka 1 jajko 1/4 szklanki oleju (60ml)  4 dkg drożdży świeżych szczypta soli(...)najmniej podwoi swoją objętość dzielimy je na dwadzieścia części , formujemy kulki i układamy na blasze dość blisko siebie  (z maksymalnie 1 cm odstępem ) Znów przykrywamy i pozwalamy bułeczkom wyrosnąć (ok 20 min) W tym czasie robimy kruszonkę . Wszystkie składniki umieszczamy w misce i delikatnie wyrabiamy palcami ,aż uzyskamy grudkowata konsystencję. Posypujemy wyrośnięte bułki . Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego

Malinowa Kawiarenka