szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:7/102)

Sprawdź kto wygrał zestaw 8 produktów od Hotz 115

Pamiętajcie, to jest zabawa! Nagrodę w zabawie wygrywa Pani Anna T. : (S) – SŁONECZNIKOWA PASTA idealnie będzie pasować na kanapki, (Ł) – Ładnie będzie też wyglądać na ciepłych bułeczkach – domownicy szybko nabiorą chrapki! (O) – O KETCHUP DOMOWY BEZ CUKRU też się dobrze zatroszczę… (D) – Do frytek go podam na stół, smak natury na dobre

Słodkie okruszki
Czosnkowe grzanki 159

Czosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozeta z cynamonowej rolady 164

Idealny sposób na szybkie odrywane bułeczki.Ciasto jest puszyste a bułeczki długo utrzymują świeżość.Polecam wypróbować. Środek bułeczek można modyfikować wedle uznania,sposobów jest ogrom. Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży 1/4 l letniego mleka 80 g cukru 100 g płynnej margaryny szczypta soli Mąkę przesiać do miski.W zagłębienie w mące w kruszyć drożdże,wlać mleko,dodać

Anielskie wypieki
Pasta kanapkowa z quinoy i białej fasoli 145

lodówce, bo nie miałam czasu iść na zakupy, albo przelew nie przyszedł w terminie itd. Ostatnio miałam kryzys śniadaniowy, płatki się skończyły, zakupów brak. Zrobiłam na szybko bezglutenowe bułeczki, bo naturalne mąki mam zawsze w zapasie, ale przydało by się jakieś smarowidło. Zajrzałam do szafki i do lodówki, pozornie pusto, ale nie tak całkiem ;) Znalazłam kilka skarbów - puszkę białej fasoli

Quinoa Raz!
Łatwe bułeczki pszenne z prażoną cebulką 107

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis jest prosty jak na pieczywo - bułeczki bardzo szybko się robi. (6 sztuk) 500g mąki pszennej (nie co mniej) 300 ml wody 35g miękkiego masła 7g drożdży instant (lub 25g świeżych) 10g soli Dodatkowo: 4-5 łyżek prażonej cebulki Opcjonalnie: 1 jajko sezam, czarnuszka, inne dodatki do posypania   Wszystkie składniki połączyć i zagniatać około

Di gotuje
Dyniowe scones 166

foremką lub szklanką o średnicy 5 cm wykrawać scones. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odstępach. Piec w temperaturze 230ºC przez około 15 minut. Jeśli bułeczki będą szybko 'łapały' kolor zmniejszyć temperaturę do 220ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce. Najświeższe w dniu pieczenia. Razem ze mną piekły

Ala piecze i gotuje
Wytrawne scones z cheddarem i szczypiorkiem… 233

Ze względu na specyfikę pracy Piotrka rzadko udaje nam się zjeść razem posiłek. Na ogół wychodzi z domu jeszcze w … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Odrywane bułeczki cynamonowe 397

najlepiej używać mleka 3,2 % ze względu na jego walory smakowe.Są to proporcje na blachę o wymiarach 25x35 cm.Z podanych składników wychodzi 12 bułeczek.W przypadku, gdyby bułeczki zbyt szybko rumieniły się na wierzchu, zmienić grzanie na samą grzałkę dolną lub na termoobieg.Źródło przepisu: Magda Kucharzy

Gospodyni Miejska
Chlebek drożdżowy z pomidorami 148

owsianymi, musicie spróbować bo chlebek drożdżowy z pomidorami jest pyszny. Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) jest jednym z wielu przepisów na pieczywo na blogu. Ostatnio upiekłam smaczne i szybkie mini bułeczki.   Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanki mąki żytniej 5 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 10 sztuk pieczonych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) 140

wierzch posypałam płatkami owsianymi, musicie spróbować bo jest pyszny. Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) jest jednym z wielu przepisów na pieczywo na blogu. Ostatnio upiekłam rewelacyjne do tego szybkie mini bułeczki. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanki mąki żytniej 5 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/2 łyżeczki czarnuszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rustykalne bagietki pszenne 153

przeznaczam dla tych, którzy nie mają dostępu do żytniej mąki chlebowej. Polecam też chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) , albo inne przepisy na pieczywo na blogu, w tym szybkie mini bułeczki. Uwielbiam aromat pieczywa roznoszący się po kuchni podczas jego pieczenia. A wystarczy poświęcić godzinę pracy i mamy pyszne rustykalne bagietki pszenne. Bagietki mają być rustykalne, czyli nie wymagające zbytniej staranności

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułka paryska ekspresowa 149

baton, jest ona lekka, puszysta, z chrupiącą skórką. Polecam wszystkim aby ją upiec . Polecam też rustykalne bagietki pszenno-żytnie , albo inne przepisy na pieczywo na blogu, w tym szybkie mini bułeczki. Uwielbiam aromat pieczywa roznoszący się po kuchni podczas jego pieczenia. Bułka paryska ekspresowa gdyż nie wymaga długiego czasu wyrastania, przepis jest kilkakrotnie sprawdzony i polecam go z czystym sumieniem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania