szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:6/102)

Bułeczki bezglutenowe z gotowego mixu domowego mąki od Balviten 118

piekarnik na 200 stopni i piekłam bułeczki przez 25 minut, aby mi się za bardzo nie wysuszyły, ponieważ zauważyłam, że bezglutenowe pieczywo ma to do siebie, że bardzo szybko wysycha. Bułeczki po upieczeniu od razu przeniosłam na kratkę, aby wystygły. Smakują wyśmienicie z samym masłem, a także z musem malinowym, który znajdziecie TUTAJ . Skomentuj

MamaOskarka
Puchate bułeczki 108

bułeczki się udały, bo niestety ciasta drożdżowe nie są moją najmocniejszą stroną, a wszystko to za sprawą świetnego przepisu, który znalazłam, jak dobrze pamiętam na blogu mojepasje. Bułeczkiszybkie w wykonaniu więc nie zabierają nam dużo czasu, a są bardzo smaczne. No i największy plus jest taki, że ciepłe, domowe bułeczki na śniadanie to idealna opcja

charlotte gotuje
Bułeczki maślane z twarożkiem ziołowym 119

Wiosna nadchodzi - tak mówią w telewizji ;) Grzebie się jednak, nie spieszy się jej wcale. Przeważnie o tej porze roku były już nowalijki. Od

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybkie kajzerki z makiem. 146

tygodniu w grupie Domowa Piekarnia, wypiekamy pieczywo z makiem.  Zrobiłam więc, takie bułeczki. Na szybko, bez wyrastania ciasta. Czekamy tylko 15 minut, żeby drożdże zaczęły pracować, dodajemy resztę składników, a później, bułki wyrastają już na blaszce. Oszczędzamy więc, około godziny. Bardzo polecam. Uwielbiam, takie świeże bułeczki ze swojskim dżemem. Coś pysznego :) Spróbujcie koniecznie. Składniki: 200 ml ciepłej wody

Agusiowe smakołyki
Scones z żurawiną 151

Popularne angielskie okrągłe bułeczki. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, a najlepiej smakują jeszcze gorące, zaraz po upieczeniu. Składniki na 9 sztuk: 250 g mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 100 ml mleka 1 jajko duża garść suszonej żurawiny Mleko wymieszać z jajkiem, żurawinę posiekać. Mąkę, cukier, sól i proszek(...)pieczenia przesiać do miski, dodać masło i rozetrzeć. Dodać żurawinę.  Zostawić trochę mleka na talerzyku, aby posmarować nim wierzch bułeczek, a resztę dolać do mieszanki i szybko zagnieść gładkie ciasto. Piekarnik nastawić na 220 stopni C. Następnie rozwałkować ciasto, aby miało grubość około 1,5 cm i wyciąć z niego szklanką lub foremką okrągłe bułeczki.  Ułożyć

wyzwania kuchenne
Dyniowe scones 137

szybkie brytyjskie bułeczki pojawiły się już kiedyś na moim blogu w wersji podstawowej. A skoro sezon dyniowy to tym razem postanowiłam wzbogacić ciasto o puree z dyni, dzięki czemu scones zyskały przepiękny mocno żółty kolor. Natomiast przyprawy takie jak cynamon, gałka muszkatołowa, imbir i goździki, które są zarówno w cieście, jak i w glazurze, nadały im specyficznego korzennego smaku(...)pieczenia, cukier, sól i przyprawy. Dodać masło i rozetrzeć całość palcami do połączenia.  W drugiej misce wymieszać puree z dyni, jajko, mleko. Następnie dodać suche składniki i szybko wyrobić na gęste, dość klejące ciasto. Ciasto przekroić na pół, a każdą połowę rozwałkować na okrąg o grubości około 1,5 cm, który podzielić na 6 trójkątów.  Przełożyć

wyzwania kuchenne
Bułeczki drożdżowe z serem 208

robienie, bo w rzeczywistości aż tak wiele czasu to nie zabiera. Smak ciasta drożdżowego i białego sera zapieczonego na nim bardzo mi odpowiada. Takie bułeczki świetnie pasują do zjedzenia na szybkie drugie śniadanie, z kawą lub herbatą. Bułeczki są umiarkowanie słodkie, więc na potrzeby słodszej wersji proponuję polać je lukrem. Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży(...)upieczeniu. Bułeczki przykryć ścierką i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie dnem od kieliszka wyciskać na środku każdej bułeczki dołki i wkładać w nie po łyżce masy serowej. Ciasto posmarować odrobiną mleka, tak szybko się nie przypiecze. Piec w nagrzanym do 190 stopni C 15 - 25 minut. Po upieczeniu studzić na kratce. Aby otrzymać bardziej słodkie

Kuchcik gotuje
Dzień cynamonowej bułeczki 135

dekoracyjne pachną i smakują cynamonem i kardamonem. Zazwyczaj dodaję kardamon do ciasta. W tym przepisie postanowiłam dodać kardamon do nadzienia razem z cynamonem. Moje ulubione korzenne przyprawy! Cynamonowe bułeczki wyrastają szybko i jak to bywa z drożdżowym rosną jak chcą. Za nim włożyłam je do piekarnika wszystkie były w miarę równe, a potem w trakcie pieczenia zaczęły się rozrastać

codojedzenia
Łososiowa przekąska 156

mogłabym tu uszczknąć z tych dobrości. No i mój wzrok padł na łososia wędzonego. I już wiedziałam, że to jest własnie to.Zrobiłam, pstryknęłam fotki na szybko i...wszamałam :)))Miałam paczuszkę wędzonego łososia w plastrach, podzieliłam go na mniejsze paski. każdy z nich posmarowałam masą twarożkową:kilka łyżek twarożku śmietankowego wymieszałam z połową serka topionego (można go zastąpić(...)posiekanej natki pietruszki (zastąpiłam ją suszoną, bo świeżej nie miałam).Pozawijałam takie roladki. Podałam do nich cytrynę do skropienia oraz podpieczone z czosnkiem na patelni bułeczki. Na szybko, bez zbędnych ceregieli, ale....pysznie :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dyniowe scones 194

cukrem. Dodać zimne masło pokrojone z drobną kostkę i wyrobić z mąką między palcami do połączenia. Puree dyniowe, jajka ,mleko i rodzynki wymieszać, następnie wsypać suche składniki i szybko wyrobić. Powstanie gęste, klejące ciasto (nie dosypywać mąki, choć będzie kusiło ;-). Stolnicę suto oprószyć mąką pszenną, wyłożyć na nią ciasto, znowu oprószyć mąką. Rozwałkować na grubość około 1,7 cm. Okrągłą(...)wykrawać scones. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w niedużych odstępach. Przed pieczeniem można z wierzchu posmarować mlekiem. Piec w temperaturze 230ºC przez około 15 minut. Jeśli bułeczki będą szybko 'łapały' kolor zmniejszyć temperaturę do 220ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce. Najświeższe w dniu pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie 232

wyrabiamy, tym ciasto jest lepsze i ładniej rośnie. Przepis pochodzi z bloga Domowa Fabryka . Aby skórka była fajna, ja kilkakrotnie w czasie pieczenia, spryskałam bułeczki wodą. Drukuj Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie Składniki 500 g mąki pszennej ( u mnie 400 g 550 i 100 g 650 ) 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 35 g świeżych drożdży(...)wierzch jajkiem i posypujemy ziarenkami. Pieczemy ok 15 min do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni i spryskanym wodą. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/buleczki-pszenne-drozdzach-szybkie/ MieszamWGarnku   Artykuł Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 223

MĄKĘ MOŻNA KUPIĆ: TUTAJ . Zamawiałyśmy ją w sklepie FRISCO.pl i muszę przyznać, że jesteśmy bardzo zadowolone. Ceny są niskie w stosunku do konkurencji, przesyłka szybka i zabezpieczona, więc - nic tylko chwalić i podsyłać dalej, tym bardziej, że w swojej ofercie mają: -   bezglutenowe , -   nieskobiałkowe , -   organic , (BIO od komosy, soczewicy, chia, po mydła i kremy) -   mąki(...)bardzo dobre w obu wersjach. Oczywiście jest różnica pomiędzy tradycyjnym, a tym nie zawierającym glutenu. Bg są nieco twardsze i bardziej kruche. Przypominają coś pomiędzy tradycyjnym pączkiem, a bułeczką. Polecam. Szybkie, proste i w moim skromnym odczuciu łasucha - bardzo dobre! Pączki pączkami, ale i inne propozycje czekają, m.in: OPONKI SEROWE - ( przepis

Wypisz Wymaluj
Domowe bułki z przedziałkiem – najłatwiejszy przepis 179

mąż najczęściej zajada się domowymi bułkami z ulubioną wędliną lub żółtym serem. Przygotowanie takich domowych bułek z przedziałkiem jest niezwykle proste. Dzisiejszy przepis uważam za najłatwiejszy. Do tego bułeczki bardzo szybko wyrastają. Przy minimalnym wysiłku mamy gotowe domowe świeże pieczywo. Idealny przepis, gdy najdzie nas ochota na bułkę lub gdy zapomnimy o niedzieli niehandlowej Spróbujcie, polecam.  Składniki(...)oprószamy ją mąką i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 20-30 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Ciasto dzielimy na 6-7 części i z każdej formujemy bułeczkę (kulamy na lekko osypanym mąką blacie). Bułeczki układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Delikatnie posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką , aby wyrosły. Zostawiamy tak na kolejne

Słodkie okruszki
Drożdżówki z dżemem i polewą czekoladową 160

czekoladow ą . Bułeczki maj ą  maślany smak i lekki aromat cytrynowy, a to wszystko komponuje się w idealn ą  całość . Świeże  bułeczki  bardzo szybko znikają  ze stołu , wi ę c zawsze staram się  zrobić  ich bardzo dużo 😊 Spróbujcie je upiec w swoim domu, a Wasze dzieci(...)zlepiamy. Układamy na blaszkę i odstawiamy na 40 min. Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 170 stopniach przez pół godziny. Czekoladę rozpuszczamy w mleku, mieszamy. Polewamy upieczone bułeczki. Smacznego

kulinarne odsłony pati
RAZOWE BUŁKI, ORKISZOWO- ŻYTNIE ZE SŁONECZNIKIEM 291

Przepis na bułeczki jest bardzo szybki. Idealny dla tych co lubią robić własne pieczywo, a przede wszystkim pieczywo z dużą ilością ziaren. Wychodzi z niego 6 bułeczek, dlatego proponuję zrobić z podwójnej porcji bo bardzo szybko znikają!:)Przepis znalazłam tutaj. Składniki:-1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej-1 szklanka mąki żytniej chlebowej-3/4 szklanki wody-10g świeżych drożdży (lub łyżeczka(...)Dodać 2 łyżki słonecznika i wgnieść w ciasto. Przełożyć do wysmarowanej oliwą miski, delikatnie posmarować wierzch oliwą i zostawić na 30-40 minut do wyrastania. Z wyrośniętego ciasta formować bułeczki lub odrywać małe kawałki, obtaczać w pestkach słonecznika i układać na blaszce wyłożonej papierem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrastania na około 30 minut.Piekarnik nagrzać do 230 stopni C.Wyrośnięte

Smaczne Zdrowe
DOMOWE PIECZYWO! PREMIERA E-BOOKa! 118

mój ulubiony chleb z dodatkiem mąki gryczanej czy też graham z mąki grubo mielonej. Wiem, że pokochasz je tak samo mocno, jak ja! Opracowałam, też kilka przepisów na szybkie domowe bułeczki, nauczysz się wykonywać bajgle i jestem pewna, że od tego momentu będą gościły dość często na Twoim stole. " Domowe Pieczywo" to również dwa przepisy prosto z Francji tj. Fougasse

SMYKWKUCHNI
Sprawdź kto wygrał zestaw 8 produktów od Hotz 115

Pamiętajcie, to jest zabawa! Nagrodę w zabawie wygrywa Pani Anna T. : (S) – SŁONECZNIKOWA PASTA idealnie będzie pasować na kanapki, (Ł) – Ładnie będzie też wyglądać na ciepłych bułeczkach – domownicy szybko nabiorą chrapki! (O) – O KETCHUP DOMOWY BEZ CUKRU też się dobrze zatroszczę… (D) – Do frytek go podam na stół, smak natury na dobre

Słodkie okruszki
Czosnkowe grzanki 159

Czosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozeta z cynamonowej rolady 164

Idealny sposób na szybkie odrywane bułeczki.Ciasto jest puszyste a bułeczki długo utrzymują świeżość.Polecam wypróbować. Środek bułeczek można modyfikować wedle uznania,sposobów jest ogrom. Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 40 g drożdży 1/4 l letniego mleka 80 g cukru 100 g płynnej margaryny szczypta soli Mąkę przesiać do miski.W zagłębienie w mące w kruszyć drożdże,wlać mleko,dodać

Anielskie wypieki
Pasta kanapkowa z quinoy i białej fasoli 145

lodówce, bo nie miałam czasu iść na zakupy, albo przelew nie przyszedł w terminie itd. Ostatnio miałam kryzys śniadaniowy, płatki się skończyły, zakupów brak. Zrobiłam na szybko bezglutenowe bułeczki, bo naturalne mąki mam zawsze w zapasie, ale przydało by się jakieś smarowidło. Zajrzałam do szafki i do lodówki, pozornie pusto, ale nie tak całkiem ;) Znalazłam kilka skarbów - puszkę białej fasoli

Quinoa Raz!
Łatwe bułeczki pszenne z prażoną cebulką 107

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis jest prosty jak na pieczywo - bułeczki bardzo szybko się robi. (6 sztuk) 500g mąki pszennej (nie co mniej) 300 ml wody 35g miękkiego masła 7g drożdży instant (lub 25g świeżych) 10g soli Dodatkowo: 4-5 łyżek prażonej cebulki Opcjonalnie: 1 jajko sezam, czarnuszka, inne dodatki do posypania   Wszystkie składniki połączyć i zagniatać około

Di gotuje
Dyniowe scones 166

foremką lub szklanką o średnicy 5 cm wykrawać scones. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odstępach. Piec w temperaturze 230ºC przez około 15 minut. Jeśli bułeczki będą szybko 'łapały' kolor zmniejszyć temperaturę do 220ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce. Najświeższe w dniu pieczenia. Razem ze mną piekły

Ala piecze i gotuje
Wytrawne scones z cheddarem i szczypiorkiem… 233

Ze względu na specyfikę pracy Piotrka rzadko udaje nam się zjeść razem posiłek. Na ogół wychodzi z domu jeszcze w … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Odrywane bułeczki cynamonowe 397

najlepiej używać mleka 3,2 % ze względu na jego walory smakowe.Są to proporcje na blachę o wymiarach 25x35 cm.Z podanych składników wychodzi 12 bułeczek.W przypadku, gdyby bułeczki zbyt szybko rumieniły się na wierzchu, zmienić grzanie na samą grzałkę dolną lub na termoobieg.Źródło przepisu: Magda Kucharzy

Gospodyni Miejska
Chlebek drożdżowy z pomidorami 148

owsianymi, musicie spróbować bo chlebek drożdżowy z pomidorami jest pyszny. Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) jest jednym z wielu przepisów na pieczywo na blogu. Ostatnio upiekłam smaczne i szybkie mini bułeczki.   Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanki mąki żytniej 5 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 10 sztuk pieczonych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) 140

wierzch posypałam płatkami owsianymi, musicie spróbować bo jest pyszny. Chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) jest jednym z wielu przepisów na pieczywo na blogu. Ostatnio upiekłam rewelacyjne do tego szybkie mini bułeczki. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanki mąki żytniej 5 dag drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/2 łyżeczki czarnuszki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rustykalne bagietki pszenne 153

przeznaczam dla tych, którzy nie mają dostępu do żytniej mąki chlebowej. Polecam też chlebek drożdżowy sypany (pszenno-żytni) , albo inne przepisy na pieczywo na blogu, w tym szybkie mini bułeczki. Uwielbiam aromat pieczywa roznoszący się po kuchni podczas jego pieczenia. A wystarczy poświęcić godzinę pracy i mamy pyszne rustykalne bagietki pszenne. Bagietki mają być rustykalne, czyli nie wymagające zbytniej staranności

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułka paryska ekspresowa 149

baton, jest ona lekka, puszysta, z chrupiącą skórką. Polecam wszystkim aby ją upiec . Polecam też rustykalne bagietki pszenno-żytnie , albo inne przepisy na pieczywo na blogu, w tym szybkie mini bułeczki. Uwielbiam aromat pieczywa roznoszący się po kuchni podczas jego pieczenia. Bułka paryska ekspresowa gdyż nie wymaga długiego czasu wyrastania, przepis jest kilkakrotnie sprawdzony i polecam go z czystym sumieniem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania