szybkie bułeczki - 1518 przepisów (strona:15/102)

Torcik z musem z mrożonych truskawek i dżemem aroniowym. 122

cukru pudru Wszystko razem zagotować na budyń. Ostudzić. Następnie utrzeć z 1/2 kostki margaryny (125g). Do kremu można dodać aromat.  Zajrzyj również: 1.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 2.  Bułeczki drożdżowe z twarogiem 3.  Gniazdka/Hiszpańskie pączki - idealne do porannej kawki Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to proszę o zdjęcia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą

My World by Dagmara Rek
KURS PIECZENIA CHLEBA-RECENZJA KSIĄŻKI 137

rozdział poświęcony różnym zakwasom na chleb, swoją drogą przygotowanie zakwasu wcale nie jest takie trudne :) Oprócz tradycyjnych przepisów na chleb znajdziemy również receptury na ciasta drożdżowe, bułeczki, a nawet przepisy na "szybkie" chleby wyróżniające się tym, że zamiast drożdży używa się proszku do pieczenia oraz sody. "Kurs pieczenia chleba" to książka którą bardzo polecam wszystkim miłośnikom chleba :) Tytuł

Kukuleczki
Chrupiące bułeczki. 164

śniadanie, na kolację i jako przekąska taka bułeczka zaspokoi smak najbardziej wybrednych. Szybko ją przygotujecie i zaskoczycie rodzinę  czy gości. SKŁADNIKI: 5 bułek kajzerek  2-3 jajka szynka lub kiełbasa łosoś wędzony papryka po 1/2 każdego koloru kawałek cukinii lub bakłażana 15 dag. startego na grubych oczkach sera żółtego  szczypiorek koperek pomidor przyprawy: sól, pieprz, lubczyk suszony

Kuchnia Beaty
Jagodzianki zimową porą 100

Ja bardzo lubię zimę, BARDZO! Puchaty śnieżek, mrozik szczypiący w policzki, jazdę na łyżwach itd, itp. Ale jedno czego mam serdecznie dosyć w obecnym sezonie zimowym

peggiwkuchni
Drożdżówki z białym serem i czereśniami 134

kupnej bule? Tłuszcz roślinny utwardzony (olej palmowy), spulchniacze, polepszacze smaku, syntetyczne dodatki. Nie twierdzę, że wszystko to jest złem wcielonym. Ale po co to jeść, kiedy bardzo szybko można zrobić swoje własne bułeczki, z ulubionym farszem. A jaka duma nas rozpiera, kiedy domownicy je chwalą!  Składniki: CIASTO: 1/2 kg mąki 21g suchych drożdży (40g świeżych) 1 łyżka miodu

Cakes By Kejt
Pełnoziarniste bułeczki orkiszowo-pszenne 108

Przeglądając ostatnio przepisy na różnego rodzaju chleby, trafiłam na blog "Szybkie gotowanie" i pomysł na bułeczki gryczane bez wyrabiania. Postanowiłam jednak zrobić to po swojemu i zmodyfikowałam przepis :) Tak też powstały bułeczki orkiszowo-pszenne z mąk pełnoziarnistych, wyrabiane :) To moja pierwsza przygoda piekarnicza, nie licząc chleba orkiszowego :) Jak wyszły bułki? Nieźle... ;) Na pewno należy wyrabiać ciasto dłużej, niż

Spektrum Smaku
Domowa bułka tarta, sposób na wykorzystanie resztek pieczywa. 237

robiła i moja babcia i moja mama i robię od zawsze ja. To pewno wynika z prostej przyczyny, nie lubię wyrzucać jedzenia. A wykonanie takiej domowej bułeczki jest dziecinnie proste i szybkie... a jak głosi slogan... wiem co jem :) Wykonanie: Każdy kawałek przesuszonej bułki, kromki weka, czy nawet piętki z białego chleba kroje na mniejsze kawałki i odkładam na dużą

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciotka Nina i bułeczki 131

każdą naciąć wzdłuż ostrym nożem.Piec w 225 st. C. przez 15-20 minut.Ostudzić na kratce.Smacznego!Jeśli też nie macie ciotki Niny, nie przejmujcie się - takie bułeczki można zrobić samemu bardzo szybko i prosto. A czyż perspektywa zostania taką ciotką nie jest równie kusząca

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bułki pełnoziarniste 152

robię gdy, że tak powiem, nie mam co sobą zrobić ;P Zapraszam na pyszne, pełnoziarniste bułki, które są o niebo lepsze od tych sklepowych! Ciasto zagniata się szybko, pozostaje tylko czekać aż bułeczki sobie urosną i można cieszyć się tymi pysznościami :) Przepis pochodzi ze strony Filozofia Smaku. Porcja na 6 dużych bułek. Składniki: 300g mąki pszennej pełnoziarnistej 230g mąki

Czerwona Porzeczka
Scandinavian Love Fika, czyli warsztaty o szwedzkich przekąskach z Electrolux i Ikea 167

przyjemność spróbować gotowanych szwedzkich raków, ponieważ akurat następnego dnia w Szwecji przypadało Święto Raka. Do tego oczywiście schłodzone białe wino ! W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Kanelbullar, czyli bułeczki cynamonowe z kardamonem Kladdkaka, czyli szybkie ciasto czekoladowe z bitą śmietaną  Toast Skagen, czyli klasyczny sandwich z białego chleba tostowego z krewetkami zimnowodnymi Roastbeef podany na chrupkim chlebie z marynowanymi burakami

Kulinarne przygody Gatity
Zawijane keksowe bułeczki z lukrem. 150

kawy, ale można podać je z mlekiem, jak kto lubi. Takie bułeczki można również upiec również na świąteczny stół, będą pyszną ozdobą stołu, ale również szybko z niego znikną. Do przygotowania tych pysznych bułeczek użyłam  mieszanki keksowej , którą otrzymałam od  HELIO w ramach  świątecznej współpracy . Dodam, ze mieszanka jest bardzo wysokiej jakości i bardzo ją polecam. Zapraszam

Izabelawkuchni
Bułeczki Cynamonowe 90

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki cynamonowe to bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która z pewnością posmakuje każdemu z Was! Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru 7 g drożdży instant szklana ciepłego mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 20 g roztopionego masła Nadzienie: 4-5 łyżek cukru 3 łyżeczki cynamonu 2 jajka Sposób przygotowania(...)okrągła cześć leżała na blaszce). Piec w nagrzanym piekarniku, jedną blachę po drugiej, ok. 18-20 minut w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Bułeczki Cynamonowe pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Drożdżówki z jabłkami i kruszonką. 136

Dawno nie piekłam drożdżówek. Trzeba było to nadrobić, więc są :) Pyszne, mięciutkie bułeczki z jabłkami i kruszonką. Dość szybkie i proste w przygotowaniu. Wszystko robimy w jednej misce, nie trzeba osobno robić zaczynu. Zaczyn robimy od razu w dużej misce, następnie dodajemy resztę składników. Sami zobaczcie jakie to proste. Przygotowanie nie zajmie Wam wiele czasu, a smak domowych bułeczek przebija

Agusiowe smakołyki
Scones, czyli angielskie bułeczki 152

mleka, masło - więc kombinuję co by tu zrobić, żeby się nie narobić i najeść do syta przy okazji. Chwila, moment - i już wiem! Czas na wypróbowanie szybkiego przepisu na scones - czyli angielskich bułeczek. Polecam Wam wypróbować, najlepiej smakują właśnie z prawdziwym masłem i dżemem. No i ten zapach podczas pieczenia! Smacznego! Źródło: Moje Wypieki Składniki: 200 g mąki pszennej(...)mlekiem, tak żeby całość płynu obejmowała 125 ml dżem i masło do podania Wykonanie: Masło siekamy z mąką, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Wlewamy mleko z jajkiem i szybko wyrabiamy rękoma (gdyby za bardzo się kleiło, dosypujemy odrobinę mąki). Grubo wałkujemy (na ok. 1.5 cm). Wycinamy szklanką krążki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

psgotujemy
Japońskie bułeczki Hokkaido / Japanese Hokkaido Rolls 104

naszych polskich drożdżówkach i bułeczkach. Bułeczki japońskie Hokkaido formuje się w charakterystyczny, ale banalnie prosty sposób (jak na filmie). Jeśli wolicie, możecie uformować je w kształt tradycyjnych, okrągłych bułeczek - będzie szybciej, ale tak samo smacznie. Moje mleczne bułeczki są do odrywania - rosną więc blisko siebie, nie trzeba zostawiać między nimi dużych odstępów. Nasze maślane bułeczki będą przysmakiem dla dzieci(...)wyrośnięciu podzielić na 9 bułeczek. Każdą bułeczkę rozwałkować, zawijać brzegi do środka i zrolować (jak na filmie). Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 40-50 minut. Posmarować bułeczki mlekiem, jajkiem lub śmietanką. Piec w 180C około 20-25 minut. Bułeczki japońskie powinny być wyraźnie zarumienione, gdyby jednak rumieniły się za szybko, można je przykryć papierem

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania