MINI CIABATTY ORKISZOWE

MINI CIABATTY ORKISZOWE

MINI CIABATTY ORKISZOWE

Cudowne bułeczki we włoskim stylu. Bardzo lekkie, mięciutkie i delikatne. Idealne do kanapek. Lubiane także przez dzieci. Przygotowałam je z mąki orkiszowej, ale jeśli chcecie, śmiało użyjcie zwykłej mąki pszennej (najlepiej chlebowej) lub mieszanki obu mąk.  Do zrobienia ciabattek potrzebujecie trzech zaledwie podstawowych składników: mąki, wody i drożdży oraz miksera ze specjalną końcówką do ciast drożdżowych. Ciasto jest bardzo kleiste i rzadkie, dlatego wymaga długiego wyrabiania (minimum 10 minut). W ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, bułki, drożdżowe, kanapka, kanapki, ciabatta, szybkie ciasto, bez pieczenia, bułka pszenna, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto orkiszowe, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.