Nazwa jest adekwatna do potrawy. Koszyczki z chleba tostowego są chrupiące a w środku mega pyszna sałatka. Ja tutaj użyłam mięsa z kurczaka, możecie użyć swojego
Moje Małe CzarowanieKanapki, mnóstwo wariantów i dużo możliwości. Układamy nasze ulubione produkty na pełnoziarnistym chlebie najlepiej i potem zajadamy ze smakiem. Dziś proponuję tuńczyka, szynkę i ogórki, połączenie
Moje Małe CzarowanieJakie pyszne śniadanie miałam kilka dni temu na talerzu. Idealne śniadanie było u mnie, jednak pudding może królować na talerzu jako deser czy obiad. Przypomniało mi
Moje Małe CzarowanieGrzanki, tosty, ciepłe kanapki to wszystko po to aby nasze brzuchy były syte, odżywione a organizm pełen energii. Dziś propozycja bardzo smakowita, kolorowa i pyszna. Polecam
Moje Małe Czarowaniekremów i “kotletów” po wypieki – bułeczki, chleb czy babeczki. U mnie dziś połączenie babeczek z bułeczkami – delikatne ciasto drożdżowe z puree z dyni w foremkach na babeczki. Babeczki dyniowe świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska na drugie śniadanie, ale także baza na halloweenowe słodycze. Puree z dyni to po prostu podgrzana, zmiksowana dynia – jak prosto
CiastkozercyWśród wielu różnych chlebów czasochłonnych które ostatnio upiekłam dziś proponuję coś szybkiego i pysznego. Chleb jest pieczony w garnku żeliwnym i dzięki temu ma chrupiącą skórkę
Moje Małe Czarowaniemacie gdzieś schowany mus dyniowy? Jeśli tak, upieczcie drożdżowe bułki dyniowe. Są pyszne! Chrupiące z wierzchu i wilgotne w środku. Szybko znikają z talerza 😉. Moje bułki są inspirowane przepisem Gosi z bloga "Co do jedzenia" . Składniki (na 24 bułeczki): 500 g mąki pszennej + mąka do podsypania saszetka (7 g) suszonych drożdży 70 g cukru pół łyżeczki soli
Weekendy w domu i ogrodzieWitajcie :) zapraszam dzisiaj na przepyszne pączusie serowe, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Do ciasta użyłam mąki Młynów Stoisław. Zainteresowanych zapraszam do sklepu online http://
Sama słodycz i szczypta chilikurczaka bez skóry i kości, czasem można kupić w sklepie właśnie takie, lub samemu otrybować. Tak powstał szybki obiad który doda pozytywnej energii. Zostawiam Wam pole do popisu, z czym go podacie …ja jadłam z bułeczką J tak lubię, ale doskonały jest do ziemniaków czy kaszy. Składniki: Na dwie porcje: ½ kg mięsa z uda kurczaka bez skóry
Wanilia i Kardamonbułeczek rano okazało się niewykonalne z powodu braku masła. Ciasto dopiero zaczęło wyrastać zatem szanse na porządne światło po upieczeniu bułeczek są nikłe. Taka mała złośliwość losu i nauczka, żeby lepiej się zorganizować następnym razem. Niestety trudno tak szybko przestawić się z myślenia wielkomiejskiego, gdzie wejście do sklepu jest dokładnie naprzeciw wyjścia z bloku, na myślenie małomiasteczkowe, gdzie zakupy wiążą
Przepysznik - BLW i nie tylkododatkowe 5 minut). Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać bułeczki cukrem pudrem lub wcześniej przygotowanym lukrem Bułeczki mają pyszny czekoladowo-cynamonowy smak więc polecamy spróbować je zrobić tylko miejcie na uwadze, że bardzo szybko znikają http://kuchennewariacje.pl/?p=4770
Kuchenne WariacjePyszny i szybki deser. W zależności od sezonu, można śmiało zastosować inne owoce. Składniki: ½ kg wiśni bez pestek 4 suche bułeczki 3 jajka 1 szklanka mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu tłuszcz i bułka tarta do formy cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Bułeczki namoczyć w mleku, a w międzyczasie utrzeć masło z cukrem, wbić jajka
Tradycyjna Kuchniaciepłe bułeczki i każda posypać orzechami. Smacznego :) WYDAJE SIE ,ŻE DUZO ROBOTY ,ALE TO TYLKO WRAŻENIE...Robia sie bardzo szybko... Bagel
w mojej kuchniciasteczka orzechowe.Connie jest uczulona na pszenny i żytni gluten oraz laktozę. Jej mama poprosiła, żebym na śniadanie upiekła dla niej bułeczki. A ponieważ zostało mi nieco mąki orkiszowej, pomyślałam, że mogłabym przygotować coś jeszcze... Miało być prosto, raczej szybko, a jednocześnie efektownie. I wtedy przypomniałam sobie o stempelkach, które kupiłam, bo były w ogromnej przecenie. Postanowiłam upiec kruche ciasteczka
Pożeraczka, czyli raz adobrzepierwsze, są prześliczne. Po drugie, mięciutkie i sprężyste, o niewiarygodnie pomarańczowym kolorze. Barwa oczywiście zależy od rodzaju dyni, z której zrobicie puree. Ja użyłam intensywnie pomarańczowej Hokkaido. Bułeczki dynie Składniki: (na 10 sztuk) 360 g mąki pszennej 14 g świeżych drożdży 125 ml letniego mleka 1 jajko 45 g masła 125 g puree z dyni 1/2 łyżeczki soli(...)ciepłe miejsce). Następnego ranka wyjąć ciasto z lodówki, odstawić na około 45 minut, aż nabierze temperatury pokojowej. Ciasto szybko zagnieść, podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować kulkę, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Bułeczki spłaszczyć i naciąć każdą 8 razy do samej blachy, nie przecinając środka. Odstawić na 20 minut do napuszenia. Jajko roztrzepać
Pożeraczka, czyli raz adobrze