szpinak - 15265 przepisów (strona:449/1018)

Zielony koktajl z roszponką, kiwi, szpinakiem i bananem 209

pewne owoce i warzywa, co da nam pyszny smak pełen witamin ;-) Nie taki więc diabeł straszny jak go malują. SKŁADNIKI 2 kiwi 1 banan 50 g roszponki 60 g szpinaku 500 ml wody WYKONANIE Kiwi i banana obrać ze skórki. Szpinak i roszponkę umyć. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera, wlać wodę i zmiksować. Podawać z mieszadełkiem lub słomką

Passions hobbies life
Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą 184

Dzisiejsze danie to czysta eksplozja smaku i aromatu. Delikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania. Polecam każdemu wielbicielowi czekolady bo smakuje tutaj wybornie. Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kaszotto z bobem, pomidorami i szpinakiem 165

Dziś danie pyszne i pożywne z wykorzystaniem mojej ulubionej kaszy pęczak. Kaszę uwielbiam na różne sposoby a tak podana z warzywami smakuje wyśmienicie, polecam. Wykorzystałam tutaj bób i szpinak a także pomidory, wszystko to co lubię. Zaczynamy gotować? Kaszotto z bobem, pomidorami i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka szpinakowa z sosem pistacjowym 242

opakowanie szpinaku sałatkowego 150g. 1 granat 150 - 180g. sera  ( ser ulubiony: feta, bryndza owcza, lazur... ja użyłam pleśniowy kozi) sos: 40g. obranych pistacji 250g. jogurtu nat. gęstego kilka listków mięty szczypta soli Pistacje zblendować, miętę drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku solą. Włożyć szpinak do salaterki, dodać pokrojony ser, posypać ziarenkami granata. Sosem polać już

Lubię to gotuję
Pesto szpinakowe z natką 267

250g. świeżego szpinaku 2 pęczki natki pietruszki 80g. orzeszków nerkowca 50g. pestek dyni 1 główka czosnku (ok. 55g) 400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok z 1 cytryny sól do smaku Szpinak i natkę opłukać i osuszyć. Natkę posiekać/rozdrobnić, aby ułatwić sobie późniejszą pracę. Czosnek warto zmiksować oddzielnie, i dodawać stopniowo do smaku, powinien być wyczuwalny

Lubię to gotuję
Sałatka z cukinii i kurczaka. 181

się warte upowszechnienia. Cieniutkie plasterki, zamarynowane krótko w cytrynie i oliwie, pozostają jędrne i świeże, pozbywając się tylko nadmiernej surowości. Idealnie łączą się z delikatnym smakiem kurczaka i szpinaku, a towarzystwo wyrazistych elementów w postaci cebuli, parmezanu i mięty dopełnia całość idealnie. Szczerze polecam ten przepis - u nas w domu na pewno będziemy nie raz go powtarzać :) Składniki: 1 pierś(...)kurczaka  1 bardzo młoda cukinia 1/2 czerwonej cebuli garść liści młodego szpinaku 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka posiekanej mięty 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz cukier oliwa do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka nasmarować oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Usmażyć na patelni grillowej po około 7 minut z obu stron. Pociąć na cienkie

zadanie-gotowanie
STRUDEL ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 195

STRUDEL czyli zawijane ciasto z nadzieniem nie musi być tylko... Artykuł STRUDEL ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kasza bulgur z vermicelli ze szpinakiem i ricottą 202

Vermicelli to włoski makaron podobny do spaghetti, tutaj w mieszance z kaszą bulgur, cienki i pomidorowy. Połączenie kaszy, makaronu i szpinaku to połączenie idealne, delikatna ricotta dopełnia całości. Spróbujcie, posmakujcie i napiszcie jak smakowało? Szybkie i pożywne danie obiadowe a do tego bardzo smakowite. Mieszankę kaszy bulgur z makaronem vermicelli do nabycia w każdym dobrym sklepie. Kasza bulgur z vermicelli(...)szpinakiem i ricottą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron na zielono. Moc witamin. Brokuły, szpinak, papryka 164

Makaron na zielono Składniki na sos: 1 brokuł 1 zielona papryka 100 g mrożonego szpinaku 3 ząnki czosnku sól do smaku ocet jabłkowy do smaku oliwa z oliwek do podsmażenia 100 ml wody zielone oliwki (można pominąć) Na rozgrzanej oliwie delikatnie podsmażyłam czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Dodałam brokuł, szpinak, ocet jabłkowy, sól i wodę. Wszystkie składniki dusiłam

nietadieta
Dal z soczewicy z batatem i szpinakiem. 212

Składniki: 200 g czerwonej soczewicy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duży pomidor malinowy lub 1 puszka krojonych pomidorów 1 nieduży batat 1 litr bulionu warzywnego 3 garście młodego szpinaku 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kolendry mielonej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chili olej kokosowy (lub inny) sól gęsty naturalny jogurt Wykonanie: Cebulę pokrojoną w drobną(...)małym ogniu 10 minut. Dodać przyprawy, wymieszać i gotować dalej, aż batat stanie się miękki, ale nie rozpadnie. W razie konieczności dodawać więcej bulionu. Po zdjęciu z ognia dodać szpinak i dobrze wymieszać. Podawać z dużą ilością jogurtu, w towarzystwie ryżu lub indyjskiego pieczywa

zadanie-gotowanie
zupa szpinakowa z fetą 179

składniki: 600 g liści szpinaku 1000 ml bulionu 100 g sera feta 100 g śmietany kremówki 1-2 ząbki czosnku 3 dymki 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: Białą część dymki oraz czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem przez

Domowy Smak Jedzenia
Tęczowy koktajl na imprezę i dla dzieci 388

deser zawiera mnóstwo dobrego dla naszych milusińskich! :) Skła dni ki (na jede n ko kta jl): 2 garście fioletowych owoców (jeżyny, jagody) garść czerwonych owoców (wiśnie, truskawki) kilka liści szpinaku 0,5 banana 0,5 mango 2 waniliowe serki homogenizowane kilka listków mięty niebieski barwnik spożywczy śmietana kremówka Wy ko n an i e: Zblenduj wszystkie owoce, włóż je następnie(...)serkiem waniliowym, przygotowując poszczególne kolory tęczy: FIOLETOWY : jeżyny i jagody (mniej owoców, więcej serka) INDYGO : jeżyny i jagody (więcej owoców, mniej serka) NIEBIESKI : serek i niebieski barwnik ZIELONY : szpinak, mięta, banan ŻÓŁTY : banan POMARAŃCZOWY : mango  CZERWONY : wiśnie lub truskawki Podawaj najlepiej schłodzone, możesz udekorować wierzch bitą śmietaną i posypać ozdobami.  Cudownej zabawy przy robieniu i smacznego

Garniec Magalie
SZPINAKOWE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM I CZEKOLADĄ 172

Składniki na 4 naleśniki (2 porcje): 2 kosteczki mrożonego szpinaku (około 20 g) 2 białka (60 g) 1 jajko M (65 g) 2 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej (30 g) 1 łyżka oliwy (10 g) sól/słodzik Rozmrozić szpinak i przestudzić, zblendować wszystkie składniki. Jeśli ciasto jest zbyt gęste można dodać odrobinę wody. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Dodatki

Vroblewska-fitlife
KOKTAJL SZPINAKOWY 192

garści świeżego szpinaku (50 g) 2 kiwi (180 g) 1 mały banan (180 g) 1/2 szklanki wody mineralnej Szpinak umyć, kiwi i banana obrać. Wsadzić do blendera, wlać wodę. Zblendować. Gotowe! SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 181 kcal 3,4 g białka 1,7 g tłuszczów 44,5  g węglowodanów 5,8 g błonnika Taki

Vroblewska-fitlife
OMLET, SZPINAK, CUKINIA - LUNCHBOX 181

jajka L (140 g w skorupkach) 150 g serka wiejskiego lekkiego 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 45 g) 2 łyżki mąki pszennej (ok. 25 g) 7 kosteczek mrożonego szpinaku (ok. 140 g) 12 cienkich plasterków cukinii (ok. 70 g) 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5 g) 2 plasterki cebuli (ok. 20 g) 50 g jogurtu naturalnego Serek wiejski(...)całe z pełnoziarnistej też dobrze wychodzą próbowałam). Wylać na minimalnie natłuszczoną patelnię i smażyć pod przykryciem. W międzyczasie cukinię pokroić w ćwiartki, cebulkę posiekać, wrzucić na patelnię razem ze szpinakiem, podlać wodą, poddusić, dosłownie na koniec dodać oliwy, aby cała woda się wyparowała, ale nic się nie przypaliło. Ja nie doprawiam niczym warzywek (nawet solą) w takim

Vroblewska-fitlife