szpinak - 15265 przepisów (strona:430/1018)

Sorgo ze szpinakiem, pomidorami i scamorzą 168

świecie. Jest fajne do pierogów, potrawek, gulaszy. Trzeba je jednak namoczyć na 12 godzin aby potem smakowało wybornie. Scamorza jest południowo - włoskim serem krowim. Do kompletu dołożyłam ulubiony szpinak i dojrzałe w słońcu pomidory. To był wspaniały obiad, który przedstawiam. Sorgo, scamorca, szpinak i pomidory. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielony koktajl z ogórka i szpinaku 137

zdrowe. W ramach zielonego piątku prezentuje Wam idealny koktajl na lato, ponieważ świeży ogórek w połączeniu z kwaśną cytryną zaspokoją nasze pragnienie. Spróbujcie :) Składniki: 1 duży ogórek duża garść szpinaku  pół cytryny 5 listków świeżej mięty szklanka wody Przygotowanie: Liście mięty i szpinaku myjemy i osuszamy. Ogórek i cytrynę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki

ChilliJemy
Zupa-krem z pokrzywy / Nettle-cream soup 140

niepowtarzalny, delikatny smak i naprawdę nie powiedzieli byście, że jest z pokrzywy. Wypróbujcie koniecznie! Życzę Wam wszystkiego smacznego! :) Składniki: (6 porcji) 2 garści liści młodej pokrzywy 1 garść liści szpinaku 2 łyżki masła 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 średnie ziemniaki 1 pietruszka 10 cm. kawałek zielonych części pora 1 szklanka śmietanki 30% 2 - 2,5 szklanki wody(...)czosnek, podsmażaj przez 2 minuty. Dodaj ziemniaki, pietruszkę i por. Smaż 2 minuty. Wlej wodę i wsyp łyżeczkę soli. Gotuj pod przykryciem 20 minut. Do zupy wrzuć pokrzywę, szpinak i tymianek. Gotuj 5 minut. Wlej śmietankę i doprowadź do zagotowania. Dopraw zupę pieprzem i ewentualnie solą. Zmiksuj na krem. Podawaj posypaną listkami tymianku i parmezanem. Today I come with

Delicious Place
CYTRYNOWE CIASTO SZPINAKOWE – BEZGLUTENOWE! 143

zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe! Koniecznie wypróbujcie! #ScharBio #ScharBezGlutenuBio SKŁADNIKI: * Mix C Mix Pâtisserie Schär – 170 g – KLIK W LINK! * ciasteczka Apple Bisco BIO Schär – 1 op * świeży szpinak – 150 g * olej – 110 ml * jajko M – 3 szt * cukier – 200 g * proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki * sok z cytryny – 5-6 łyżek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Szpinak blendujemy

Ostra na Słodko
Muffinki szpinakowe 135

sztuk Do przygotowania muffinek będziesz potrzebować: 150g mąki owsianej, łyżeczkę proszku do pieczenia, łyżeczkę soli, szczyptę gałki muszkatołowej, szczyptę pieprzu, jajko, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 garści liści szpinaku, 400g twarogu półtłustego, ząbek czosnku, 2/3 szklanki kefiru. 1. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawami. 2. Kefir połącz z jajkiem, olejem i posiekanym czosnkiem. 3. Do suchych składników dodaj(...)mokre i zmiksuj. 4. Twaróg rozgnieć widelcem i dodaj do masy. 5. Drobno posiekaj liście szpinaku i wymieszaj z ciastem.  6. Ciasto nałóż łyżką do foremek na muffinki i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 35-40 minut

Z notatnika dietetyka
Chlebek nadziewany 142

Chlebek nadziewany - przepis Do przygotowania chleba będziesz potrzebować: 250g mąki owsianej, 4 jajka, 100ml mleka, 50ml jogurtu, 70g oleju rzepakowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczkę soli, 100g liści szpinaku, 5-6 pieczarek, pół czerwonej papryki, pół zielonej papryki, 150g wędliny, 100g żółtego sera, cebulę, 2 ząbki czosnku, łyżkę masła klarowanego. 1. Do miski wbij jajka, dodaj mleko, jogurt(...)pieczenia i powoli dodawaj do zmiksowanych składników cały czas wyrabiając ciasto. 3. Gdy ciasto będzie już gotowe przykryj je i odstaw na 15 minut. 4. Pieczarki, cebulę, czosnek i szpinak posiekaj. Czosnek warto posiekać chwilę wcześniej, aby móc w pełni wykorzystać jego właściwości . 5. Na patelni rozgrzej masło klarowane, zeszklij cebulę, po czym dodaj pieczarki i przesmaż. 6. Papryki

Z notatnika dietetyka
Boczniak w szpinaku 196

Jeżeli chodzi o grzyby to boczniaki są jednymi z bardziej lekkostrawnych odmian. Koniecznie musicie sprawdzić jak smakują w towarzystwie szpinaku.… Czytaj dalej Boczniak w szpinaku

Pij soki wyciskane
Kaszotto ze szparagami i szpinakiem – kasza jaglana ze szparagami 167

wykorzystuje kasze jaglaną. Tak samo kremowe i pyszne, zdrowe i sycące. Podane z opalonymi na gazie białymi szparagami, ale nadadzą się też zielone. Pyszne wiosenne kaszotto ze szparagami i szpinakiem proszę Państwa! Kremowa kasza jaglana z opalanymi szparagami Opalane Read More Artykuł Kaszotto ze szparagami i szpinakiem – kasza jaglana ze szparagami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Makaron z cukinią, szpinakiem i krewetkami 142

Wystarczy kilka składników i około 30 minut czasu, żeby przyrządzić taki wyśmienity obiad. Bardzo polecam. Składniki (2 porcje): 150 g makaronu  150 g krewetek 1 cukinia 100 g szpinaku 3 ząbki czosnk 1 łyżeczka suszonego oregano 3 łyżki oliwy  2 łyżki masła 4 łyżki białego wytrawnego wina tarty parmezan, szczypiorek lub świeża bazylia Wykonanie: Makaron ugotować al dente(...)osolonej wodzie. W międzyczasie rozmrozić krewetki w letniej wodzie. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Na dużej patelni na oliwie podsmażyć obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać szpinak  i smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając. Dodać masło, krewetki i cukinię. Doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Smażyć, co chwilę mieszając, przez ok. 2 minuty. Wlać wino

Healthy food explorer
BEZGLUTENOWE SPAGHETTI Z PESTO I BROKUŁAMI – pyszny obiad! 132

mega pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * Makaron BIO Spaghetti Cereal – 200 g PESTO: * oliwa z oliwek – ok. 125 ml * migdały bez skórki – 1 duża garść * czosnek – 3 ząbki * szpinak – 2 duże garści * sok z cytryny * sól * pieprz DODATKOWO: * świeży brokuł SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MAKARON: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu – czyli ok. 10-12 minut. Odcedzamy. PESTO: Do blendera wlewamy(...)oliwę i dodajemy migdały. Dodajemy szpinak, czosnek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu ( w razie potrzeby doprawiamy już po zmiksowaniu ). Blendujemy tak, by kawałki migdałów były jeszcze wyraźnie wyczuwalne. BROKUŁ: Świeży brokuł bardzo drobno siekamy albo ścieramy na grubej tarce. CAŁOŚĆ: Na patelni rozpuszczamy odrobinę oliwy z oliwek, wrzucamy pesto, dodajmy brokuła i wrzucamy makaron – podgrzewamy dosłownie

Ostra na Słodko
SAŁATKA Z BATATÓW I POMARAŃCZY 135

Życzę Wam wszytkim dużo zdrowia! Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 55 min Porcja dla 4 osób ● 2 małe bataty (około 800g) ● 2 pomarańcze ● 4 garści roszponki (lub rukoli, listków młodego szpinaku…) ● 2 czerwone cebule ● 30 g orzechów laskowych ● 2 łyżki miodu ● 2 łyżki soku z cytryny ● 2 łyżeczki mielonego cynamonu Na dressing : ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 2 łyżki miodu(...)grubo posiekaj i upraż w piekarniku przez około 10 minut, tak, by lekko się zezłociły. Pomarańcze obierz, pokrój w cząstki, usuwając białą wewnętrzną skórkę. Na talerzach wyłóż roszponkę (listki szpinaku…), cząstki pomarańczy, upieczone bataty i cebulę, posyp z wierzchu uprażonymi orzechami laskowymi. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu, dodaj do sałatki. Smacznego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z brokułem i mozzarellą 174

pomidorem.  Taka salatka świetnie się sprawdzi jako  kolacja lub drugie śniadanie do pracy . Składniki: 1 brokuł 120 g mozzarelli 250 g pomidorów koktajlowych 3-4 garście szpinaku 200 ml jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, cukier Wykonane: Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu i doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować(...)Mozarellę pokroić na mniejsze kawałki, pomidory przekroić na pół. Na półmisku bądź na 4 mniejszych talerzach rozdzielić szpinak, ułożyć brokuł, mozarellę i pomidorki. Całość polać sosem czosnkowym. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 110

Makaron z kurczakiem i szpinakiem to szybkie, pyszne i sycące danie. Kuchnia włoska w takiej wersji jest wyjątkowo łatwa, każdy … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Makaron z kurczakiem</span> i szpinakiem pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Łosoś z chorizo i gorgonzolą 112

Przepyszna kiełbasa chorizo, cudowny, wędzony na zimno łosoś, kremowy szpinak, chrupiąca ciecierzyca i jeszcze gorgonzola z niebieską pleśnią, toż to bomba aromatyczno - smakowa. Efekt jest zabójczo dobry, pyszne danie sprawdzi się na obiad, kolację czy śniadanie. Polecam do spróbowania, czekam na Wasze opinie, czy smakowało? Łosoś ze szpinakiem i serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie