Składniki: 4 filety z kurczaka lub 4 kotlety z piersi indyka 100 g szpinaku 160 g ricotty 1 ząbek czosnku sól, pieprz przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki masła Przygotowanie: Mięso … Czytaj dalej Filet z ricottą i szpinakiem
czarrna od kuchniSkładniki: naleśniki: 150 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli woda nadzienie: 200 g szpinaku 100 g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz … Czytaj dalej Naleśniki ze szpinakiem
czarrna od kuchniryżu, a w zamian dodać więcej warzyw. Składniki: 6 pszennych tortilli 200 g piersi z kurczaka kopiata łyżka majonezu ok. 100 g serka mascarpone papryka w ulubionych kolorach garść szpinaku baby średnia cebula 2 ząbki czosnku torebka ryżu długoziarnistego sól, pieprz do smaku łyżeczka curry oliwa z oliwek Wrapy z kurczakiem, ryżem i warzywami – przepis Ryż ugotuj według instrukcji(...)wlej odrobinę oliwy i podsmaż kurczaka z obu stron, aż będzie idealnie miękki. Odłóż na bok i na kolejnej porcji oliwy podsmażaj osobno cebulę, paprykę, a na samym końcu szpinak. Zgrillowanego kurczaka pokrój w grubsze paseczki. Tortille podgrzewaj w piekarniku, następnie smaruj sosem i nakładaj na nie mięso, ryż, oraz warzywa. Całość zwiń w rulon. Na koniec możesz całość podgrzać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chcesz wprowadzić do swojej diety więcej warzyw? Szukasz alternatywy dla nudnych dodatków? Sprawdź, jak pyszna jest BRUKSELKA ZE SZPINAKIEM! Artykuł BRUKSELKA ZE SZPINAKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINECoś na szybki obiad? Makaron tu się sprawdzi idealnie. Może makaron ze szpinakiem i pieczarkami? Szybko, prosto i smacznie! Żyjemy w tych pięknych czasach, kiedy to dieta bezglutenowa nie wyklucza jedzenia makaronu, pieczywa czy innych dań kiedyś zakazanych. W sklepach możemy dostać różnego rodzaju mąki bezglutenowe, pieczywo czy makarony (np. makaron kukurydziany, gryczany, makaron z […] The post Makaron(...)szpinakiem i pieczarkami – prosty przepis na obiad appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.compowstaje smaczne i pożywne danie. Spróbujcie! Składniki: – 8 naleśników gryczanych – 250g ricotty/serka śmietankowego/twarożek domowy – 4-8 łyżek pesto z bazylii – 2 garści szpinaku – 3 ogórki gruntowe – 1 cukinia – 1 marchewka – 1 papryka czerwona – sól, pieprz Smażymy naleśniki. Cukinię i marchewkę kroimy na cienkie paski julienne. Paprykę i ogórki kroimy(...)słupki. Naleśniki smarujemy ricottą i pesto. Na każdym naleśniku układamy szpinak, paprykę z ogórkiem, cukinię i marchewkę, doprawiamy, składamy jak krokieta i kroimy na pół. Smacznego! Artykuł Wrapy gryczane z ricottą, pesto i warzywami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongporcje Do przygotowania pęczaku będziesz potrzebować: szklankę kaszy pęczak, 2 czerwone papryki, 100g sera feta, 4 łyżki natki pietruszki, 4 łyżki ziaren słonecznika, 2 kiszone ogórki, opakowanie szpinaku baby, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. W osolonej wodzie ugotuj pęczak. 2. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, przełóż kaszę, dorzuć papryki i ogórki pokrojone w kostkę(...)Dodaj umyty szpinak, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i słonecznik. 4. Gotuj całość 10-15 minut cały czas mieszając, dopraw do smaku solą i pieprzem. 5. Na koniec pokrój w kostkę fetę i dorzuć na wierzch. 6. Przed podaniem posyp jeszcze łyżką posiekanej natki pietruszki
Z notatnika dietetykajarmuż. Zdarzają się dni, kiedy takie smoothie robię zamiast zupy, choć najczęściej jednak na drugie śniadanie. Piejmy 3-4 razy w tygodniu, zmieniając trochę składniki. Raz jest jarmuż, raz szpinak, zawsze pomarańcze, czasami gruszka zamiast jabłka, mango, seler, natka pietruszki, sok z cytryny, imbir. Czasami dosypię szczyptę kurkumy albo dla smaku zmielony kardamon. Na zdrowie! Składniki: 2 garści umytego(...)jarmużu lub szpinaku 2 jabłka 1 banan 1 lub 1/2 awokado wyciśnięty sok z 2-3 pomarańczy seler naciowy wg uznania ew. 1 łyżeczka miodu ok. 350 ml wody można dodać również sok z cytryny, imbir, Przygotowanie: Owoce myjemy i warzywa myjemy. Z pomarańczy wyciskamy sok, pozostałe owoce i selera kroimy na mniejsze kawałki. Jabłek
bistro mamachyba mój ulubiony posiłek w ciągu całego dnia w sumie. Dlaczego ? bo jest pełen smaku, różnych tekstur i ma ukochaną czarnuszkę. Danie to zawsze zaczynam od porcji liści zielonych ( szpinak, mieszanka sałat, rukola ..co tam akurat mam ), potem serek, potem warzywa w kostkę i reszta poniższych dodatków. Miska szczęścia na zdrowe drugie śniadanie garść mieszanki sałaty / rukoli / szpinaku
Kuchnia na wzgórzudrożdży świeżych 500 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżki oleju z pestek winogron 1 czubata łyżka pure z dyni 2 łyżki zmiksowanego szpinaku Drożdże i cukier rozpuścić w 250 ml ciepłej wody, dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut by drożdże zaczęły pracować. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, wlać rozczyn(...)drożdżowy, olej i resztę wody. Wyrobić ciasto (użyłam robota) i podzielić na 3 równe części. Jedną pozostawić białą, do drugiej dodać pure z dyni a do trzeciej zmiksowany szpinak. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Każdą część ciasta rozwałkować tworząc mniej więcej takiej samej wielkości prostokąty które w dowolnej kolejności nałożyć na siebie. Zawinąć je tak aby powstała rolada. Podłużną
Kolorowa kuchnia Elkiroślinnego 2 cebule pokrojone w kostkę 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 5 cm imbiru pokrojonego w talarki 1 papryka chili drobno pokrojona Puszka pomidorów San Marzano 75 g młodego szpinaku 2 kapusty bak choy 75 g rukoli 250 – 500 ml bulionu warzywnego Sól Pieprz świeżo zmielony Ryż Gulasz z trzech mięs, jak zrobić, dowiesz się za chwilę Oczywiście(...)użyłem San Marzano i wlej je na patelnię, zamieszaj teraz w lewo i chwilę grzej. Wydaje się, że teraz już z górki i masz rację. Dodaj szpinak, rukolę, i posiekaną sałatę bak choy, wlej bulion, dopraw solą i pieprzem Dla wyjaśnienia już możesz mieszać w lewo i prawo. Zmniejsz temperaturę, przykryj patelnię pokrywką i gotuj
RafalCookNaleśniki ze szpinakiem i pieczarkami chodziły za mną już od jakiegoś czasu. A, że dziś akurat nie miałam zbytniego pomysłu na obiad, a w sklepie wpadły mi w rękę ładne pieczarki, to decyzja została podjęta raz dwa – będą naleśniki :) Polecam j The post Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojecoś pożywnego, zdrowego i oczywiście smacznego. Do dania można dodać również kurczaka lub indyka, ale według mnie w takiej wegetariańskiej wersji też jest pyszne. Składniki (2 porcje): 300 g szpinaku 1/2 szklanki lekko prażonych orzechów włoskich (mogą być też nieprażone) 2 ząbki czosnku 50-80 g sera parmezan około 80 ml oliwy sól do smaku 150 g makaronu Penne Wykonanie(...)Makaron ugotować al dente, odcedzić. Szpinak opłukać, oderwać łodyżki i osuszyć. Przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładkie pesto. Następnie wymieszać z makaronem i podawać (danie można też przed podaniem podgrzać na patelni
Healthy food explorer