Szybko, pysznie i pożywnie, oto przedstawiam bardzo delikatne danie ze szpinakiem. Wystarczy zakręcić, na blaszkę wylać i do piekarnika, potem zajadać ze smakiem. Polecam gorąco, kisz jest bardzo delikatny i puszysty. Placek ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemłodą kalarepką i słonecznikiem . W drugiej propozycji kalarepkę można zastąpić ziemniakami oraz wędzonym łososiem, który jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 500 g młodego szpinaku, umytego i oczyszczonego 2 cm kawałek pora, pokrojony w piórka łyżka posiekanego koperku sól, pieprz 100g wędzonego łososia w plastrach Przygotowanie: Do gorącego bulionu wrzucamy posiekanego pora oraz szpinak. Gotujemy chwilę
Życie ze smakiemPyszny obiad mam dziś do pokazania. Będzie szybko, smacznie i pożywnie, rozkosz znajdą miłośnicy serów, jak i makaronu, niech dołączą do nich szpinakowi wielbiciele. Burrata to taki ser jak mozzarella, tylko w środku ma płynną masę śmietanową, pyszny. Zachęcam do gotowania. Makaron ze szpinakiem, serem i boczniakami cytrynowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 4 pieczarki portobello 1/2 bakłażana 100 g szpinaku 100 g boczku 1 cebula sól, pieprz 1/2 kulki mozzarelli Galbani słodka papryka Przygotowanie: Z pieczarek usunąć ogonki i drobno posiekać. … Czytaj dalej Portobello z bakłażanem i szpinakiem
czarrna od kuchniczasu za wiele, powstają takie oto pyszne i szybkie dania. Kotleciki szybko się smaży, pure to tylko obranie ziemniaków a szpinak smaży się błyskawicznie. Do tego chrupiące pieczarki i danie prawie gotowe, zapraszam serdecznie. Kotlety wołowe z pure ziemniaczanym ze szpinakiem i pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest on bardzo lekkie i stanowi świetną alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Polecam na weekendowe śniadanie lub kolację. Składniki: 2 jajka szczypta kurkumy 30 g łososia wędzonego 1/3 awokado garść szpinaku świeżego twarożek lub serek naturalny sól, pieprz olej kokosowy do smażenia Wykonanie: W misce roztrzepać jajka. Dodać kurkumę, sól i pieprz. Patelnię rozgrzać i posmarować olejem kokosowym. Wlać jajka(...)smażyć pod przykryciem około 3 minuty, delikatnie przewrócić i jeszcze chwilkę smażyć. Wyłożyć na talerz, posmarować twarożkiem, na to położyć świeży szpinak, łososia i awokado. Przykryć lub zawinąć
Healthy food explorerbezglutenowe). Bardzo lubię kuchnie azjatycką oraz włoską. Dziś więc przepis na takie szybkie i moim zdaniem pyszne danie w nieco orientalnych smakach :) Składniki (2 porcje): 100 g mrożonego szpinaku filet z indyka 200 g makaronu ryżowego ok. 300 g mieszanki warzyw chińskich 200 g mieszanki meksykańskiej kawałek świeżego imbiru 2 ząbki czosnku Sos: 2 łyżki sosu sojowego(...)posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego. Wrzucić imbir i czosnek i chwilkę podsmażyć, po chwili wrzucić indyka, zmniejszyć ogień i smażyć (ok. 5 minut). Następnie dodać szpinak i pozostałe warzywa, smażyć na średnim ogniu około 8-10 minut, można pod przykryciem w razie potrzeby dolać wody. Na koniec dodać makaron, wlać sos, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze
Healthy food explorertworzenia nowych przepisów. Jestem też wtedy skłonna do większej kulinarnej brawury ;-) Na około 8 gofrów. SKŁADNIKI 2 jajka 200 g mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g szpinaku mrożonego lub świeżego 200 ml wody 50 ml oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki octu winnego białego sól, pieprz Do podania: jajka (po 1 sztuce na każdy gofr) pęczek szczypiorku opcjonalnie pomidorki(...)koktajlowe WYKONANIE W misie blendera umieścić szpinak, dodać wodę, olej rzepakowy i włączyć urządzenie. Do gładkiej masy wbić jajka, dodać mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, ocet winny, doprawić dobrze solą i pieprzem, po czym ponownie włączyć urządzenie. Masa powinna się dobrze połączyć. Na rozgrzaną maksymalnie gofrownicę nalewać dużą porcję ciasta (większą niż do zwykłych gofrów) i piec około
Passions hobbies lifeTaka innowacja chlebowa z użyciem różnych mąk. Mąka gryczana w połączeniu z orkiszową tworzą dobry duet a dodatek szpinaku wzbogaca chleb o żelazo. Chleb jest wilgotny, zwarty i pożywny. Polecam do upieczenia, jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Chleb ze szpinakiem na mące gryczanej i orkiszowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SAŁATKA Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – garść świeżego umytego szpinaku – garść kiełków – kiełki rzodkiewki – natka pietruszki – 1 jajko – 1 łyżka octu – 60-80 g wędzonego pstrąga lub innej wędzonej ryby – 1/4 szklanki kaszy(...)gryczanej niepalonej – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 mały ząbek czosnku – 1 łyżeczka musztardy dijon – sól, pieprz Na talerzu ułóż umyte liście szpinaku, kiełki, pietruszkę i kawałki wędzonej ryby. W międzyczasie w garnku zagotuj wodę i dolej do wrzątku 1 łyżkę octu. Jajko wbij do miseczki. Za pomocą łyżki zrób w garnku wir, mieszając energicznie w jedną stronę
nietylkopasta.plsami przyznacie, że dla tych wszystkich zalet warto dac jej szansę. Dodatki- oczywiście wg uznania. Ja zrobiłam małe czyszczenie lodówki więc na moim placku wylądowały podsmażone na chrupko pieczarki, szpinak, pomidorki koktajlowe oraz oczywiście spore ilości sera. 1 kalafior (600-700 gramów) 100-120 gramów parmezanu, startego na tarce o drobnych oczkach 1 jajko 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka(...)pizza będzie bardziej krucha i stabilna. Następnie posmarować spód ulubionym sosem sosem i ułożyć wybrane dodatki. W moim wypadku były to pieczarki, które zrumieniłam na osobnej patelni, świeży szpinak, pomidorki koktajlowe i ser mozarella oraz cheddar. Zapiekać dodatkowe 10-15 w temperaturze 200 stopni C. Przed pokrojeniem dać pizzy chwilę odpocząć. Artykuł Pizza z kalafiora pochodzi z serwisu Olalacooking.com
olalacookingczas na nowych dań degustowanie. Składniki: 3 szt. filetów z kurczaka, 200 g mielonej wołowiny, 250 g sera sałatkowo-kanapkowego solankowego półtłustego, musztarda sarepska Roleski, 3 – 4 garście świeżego szpinaku, ok. 25 – 30 szt. oliwek zielone cale bez pestek, ok. 800 g młodych małych ziemniaków, 2 duże czerwone cebule, 1 czerwona papryka, 2 – 3 marchewki, 1 młoda cukinia, pieprz czarny(...)rozbijamy za pomocą tłuczka, kurczak dzięki temu nam się nie rozpadnie i łatwo będzie można zwinąć w roladę.) Tak rozbite filety smarujemy musztardą sarepska. Na posmarowanym musztardą filecie, układamy szpinak, następnie wzdłuż dłuższego boku dodajemy przygotowane mięso mielone (w formie walca). Na mięsie, po długości układamy oliwki jedną koło drugiej. Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę
Moniki Smakołykibowl ! I zauważyłam, że nie robiłam jeszcze tej koktajlowej miseczki w wersji zielonej. Dlatego będąc w posiadaniu The Supergreens Formula od marki ZOJO połączyłam ją ze słodkim bananem, świeżym szpinakiem i mlekiem migdałowym, aby stworzyć zieloną "miksturę". Wzbogacając ją od różne dodatki możesz stworzyć pełnowartościowy posiłek, bogaty w węglowodany, białka i tłuszcze, a do tego z mnóstwem cennych składników! Więcej(...)produktach ZOJO możesz przeczytać TUTAJ . Składniki: 1 duży, dojrzały mrożony banan 1 duża garść świeżego szpinaku 1 łyżeczka The Supergreens Formula (ZOJO) 125 ml mleka migdałowego Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję. Gotowe udekoruj wybranymi dodatkami. U mnie maliny, nasiona chia, nasiona konopi, wiórki kokosowe oraz granola
Zdrowie na języku :Pprzygotować zielone tortille, które są wspaniałym rozwiązaniem na kolację dla całej rodziny. Potrzebujemy: 4 tortille 2 szklanki ugotowanego bobu 8 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 garści świeżego szpinaku serek caprese (typu włoskiego) 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz majonez Na patelni rozgrzewamy oliwę, dorzucamy na nią pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Podsmażamy je z odrobiną soli(...)nich cały sok. Bób należy obrać z osłonek i również dodać na patelnię. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Tortille podgrzewamy, smarujemy niewielką ilością majonezu. Na placku układamy liście szpinaku, plastry serka, dodajemy 1/4 części naszego ciepłego farszu i zawijamy. Wioleta Gargula
MamaOskarkaskładniki na maskaron szpinakowy: 300 g mąki pszennej 1-2 jajka 70 g świeżych liści szpinaku 1 łyżeczka oleju wykonanie: Mąkę miksujemy ze szpinakiem, dodajemy jajko oraz olej i zagniatamy ciasto. Gotowe odstawiamy na ok. 10-15 min. Następnie rozwałkowujemy i tniemy w prostokąty (tak jak na lazanie ok. 10×20 cm). Gotujemy w osolonej wodzie. składniki
Domowy Smak Jedzenia