Przepis na : śniadanie
Uwielbiam takie dni, kiedy mam więcej czasu na przygotowanie śniadanka. Kombinuję wtedy jak mogę i wykorzystuję to, co mam w lodówce. Tak oto powstała zielona jajecznica na bogato z wykorzystaniem „resztek” z lodówki, pełna witamin i minerałów, które na pewno dodadzą nam energii na cały dzień. Do dzieła Składniki na 3 porcje: – 6 jajek – 30ml mleka – 1 awokado – 2 garści szpinaku – 3 plastry szynki parmeńskiej (opcjonalnie) – 2 średnie cebule – 1/2 pęczka ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)