Roladki z tortilli z łososiem wędzonym i szpinakiem – to szybka i pyszna przekąska na imprezę. Roladki takie można wykonać na wiele różnych sposób wymieniając pojedyncze składniki na swoje ulubione. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przekąskę taką można przygotować parę godzin szybciej przed przyjściem gości i przechowywać w lodówce, szczelnie zawiniętą w folię spożywczą (lub aluminiową) i schowaną w pudełeczku. Tuż przed(...)przyjściem gości należy rozwinąć ją z folii i pokroić na mniejsze kawałki. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem, szpinakiem i serkiem chrzanowym również mogą posłużyć nam jako drugie śniadanie do pracy, czy do szkoły. Z poniższych składników wychodzi 7-8 roladek. Roladki z tortilli z łososiem i sałatami – Składniki: 1 pszenny placek tortilli o średnicy
Kulinarne Przebojesprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam! (Forma o wymiarach około 10 cm x 22) Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego(...)ugotowanej pietruszki 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska) 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki gałka muszkatołowa sol, pieprz Szpinak: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (około 450g) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz Marchewkę z pietruszką zetrzeć na grubych oczkach tarki, a cebulę z czosnkiem drobno posiekać. Wszystkie składniki
Di gotujeChrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać! Crostini z serem mozzarella i szpinakiem SKŁADNIKI: kilka kromek bagietki 200 g mrożonego szpinaku(...)duża kulka mozzarelli drobno posiekana sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa 3 ząbki czosnku olej rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Kromki bagietki lekko skrapiamy odrobiną oleju. Szpinak rozmrażamy na patelni, gdy woda odparuje doprawiamy do smaku. Czosnek obieramy i siekamy drobniutko. Na kromkach bagietki układamy kolejno: rozsmarowujemy szpinak, na to kilka kawałeczków czosnku i 2-3 kawałeczki posiekanej mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Zasmakuj Kuchniszybki a jednocześnie taki smaczny. Składniki: makaron penne filet z kurczaka brokuły 2 łyżki masła 1 garść szpinaku baby 1/2 szkl śmietany 18% odrobina oleju sól pieprz starty parmezan Na patelnię wrzucamy masło, dodajemy odrobinę oleju. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, smażymy aż kurczak zrobi się biały, solimy odrobinę. Wrzucamy szpinak, mieszamy, by szpinak się udusił. W garnku z osoloną(...)wodą gotujemy brokuły. Gdy brokuły będą miękkie dodajemy je do kurczaka i szpinaku. Zalewamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron penne gotujemy w osolonej wodzie. Na makaron wykładamy sos, obficie posypujemy startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego. Artykuł Makaron penne z kurczakiem, szpinakiem i brokułami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pluwielbiałam naleśniki z nadzieniem w wersji wytrawnej, a że dawno nie robiłam, to postanowiłam, że będą na obiad. Bardzo lubię wersję w greckim stylu z serem seta, oliwkami i szpinakiem, ale tym razem zdecydowałam się na całkowitą zmianę składników. I tak też powstały naleśniki faszerowane kurczakiem, szpinakiem, papryką i mozzarellą, pod kołderką w postaci serowego beszamelu. Przepyszne :-) SKŁADNIKI Naleśniki(...)jajka szczypta soli 400 ml mleka 100 ml wody 340 g mąki pszennej tortowej 4 łyżki oleju rzepakowego Farsz: 500 g piersi z kurczaka oliwa 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 duża czerwona papryka 200 g śmietany 30% 1 kulka mozzarelli sól, pieprz Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej typ 500 500 ml mleka
Passions hobbies lifeCzasami tak mnie nachodzi,żeby zjeść dobrego, wytrawnego naleśnika. Dziś panierowany, chrupiący naleśnik ze szpinakiem i kurczakiem. Jako dodatek wystarczy sos czosnkowy i obiad gotowy :) SKŁADNIKI: 4-5 osób Paczka mrożonego szpinaku Kawałeczek sera pleśniowego Filet z kurczaka Cieniutkie naleśniki -mogą być z tego przepisu: https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/crepes-cieniutkie-nalesniki-francuskie.html 2 ząbki czosnku Gałka muszkatołowa Sól Pieprz Jajko Bułka(...)tarta Masło (łyżeczka) Tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Szpinak rozmrażamy, na patelni roztapiamy masło, dodajemy czosnek pokrojony w cieniutkie paseczki, na to szpinak. Chwilę smażymy,aż woda całkowicie odparuje, dodajemy ser i odrobinę śmietanki. Doprawiamy gałką, pieprzem, ew. solą. Filet z kurczaka oczyszczamy, kroimy z małą kostkę, doprawiamy solą i pieprzem-smażymy kilka minut na niewielkiej ilośći oleju-tak,żeby mięso
Kopystką po garachLekkie i smaczne danie obiadowo-kolacyjne. Bogate w składniki, sycące i uzależniające. Naleśniki nadziewamy podsmażonym szpinakiem, suszonymi pomidorami i ricottą (lub twarogiem). Robiąc większą ilość można jednorazowo zapiec wszystkie naleśniki z sosem pomidorowym i dodatkowo posypać całość parmezanem lub tartą mozzarellą. SKŁADNIKI / 8 szt. 8 naleśników np. z TEGO przepisu FARSZ 50 g masła 400 g świeżego szpinaku(...)doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia, przed podaniem podgrzewamy. Jeśli sos jest za rzadki, można pogotować go chwilę bez przykrycia. FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek ścieramy na tarce, szpinak opłukujemy, dokładnie osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy na średnim ogniu, często mieszając, przez 5 minut. Nie rumienimy
cool and mintybyć rybka! Generalnie warto jeść ryby nawet częściej, ale dzisiaj można chociaż podeprzeć się tradycją;) Dziś proponuję łatwego i szybkiego łososia w pysznym kremowym sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, szpinakiem i odrobiną parmezanu. Świetny pomysł na obiad w każdy dzień tygodnia! Jeżeli jesteś fanem łososia, polecam także z sosem z mango , w miodowej glazurze czy zupę z łososiem i szpinakiem(...)posiekane 1 szklanka śmietanki 36 % ½ szklanki bulionu drobiowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ szklanki startego parmezanu 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub mąki kukurydzianej 1 szklanka posiekanego szpinaku ½ szklanki pokrojonych w paski suszonych pomidorów z oleju sól, pieprz Przygotowanie: Dopraw porządnie łososia solą i pieprzem z każdej strony. Rozgrzej większą patelnię na średnim ogniu dodaj olej i łososia
karmelowyPieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu Składniki: 4 sznycle z indyka 200 g świeżego szpinaku „baby” około 100 g koziego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła oliwa z oliwek sól pieprz sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło(...)dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszklić. Wrzucić lekko posiekany szpinak i podgrzewać mieszając, aż zwiędnie (około 3 minut). Ewentualnie odcisnąć z nadmiaru wody i doprawić solą i pieprzem. Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem i doprawić solą i pieprzem. Na każdy nałożyć porcję szpinaku i kawałek koziego sera. Następnie zawinąć i spiąć szpikulcami do mięsa. Każdą roladkę posmarować oliwą z oliwek
Oryginalny smakFaszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim Wyśmienity pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka(...)muszkatołowa 1 jajko – do posmarowania 1 łyżka masła *** Na patelni roztapiamy masło i szklimy na nim drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek oraz szpinak i podsmażamy całość, aż woda odparuje. Szpinak doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy
Blog z ApetytemSkładniki: uda z kurczaka bez skory i kości 3 łyżki masła 5 łyżek oleju 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku szpinak świeży (200 g) 200 ml śmietany 30% 10 suszonych pomidorów z zalewy z ziołami 10 pomidorków koktajlowych mąka sól pieprz Na patelnię wrzucam masło (2 łyżki), dodaję olej. Mięso solę, pieprzę, obtaczam w mące. Smażę z obydwu stron na złoty(...)kolor. Przekładam mięso na talerz. Dokładam 1 łyżkę masła na patelnię. Wrzucam cebulę i czosnek (rozmiażdżony) chwilę duszę. Dodaję szpinak. Gdy szpinak zmięknie i zmniejszy swoją objętość dodaję mięso. Chwilę musi się podusić tak samo ze szpinakiem (około 15 minut), od czasu do czasu mieszam. Dodaję pokrojone w kostkę suszone pomidory. Duszę (około 15 minut) – mieszam czasami. Zalewam śmietaną
MojaQchnia.plBardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wyjątkowo pyszne i apetycznie wyglądające danie ze schabem w roli głównej. Cieniutko rozbite płaty schabu nafaszerowane szpinakiem z pomidorkami koktajlowymi, uduszone w sosie własnym z dodatkiem cebuli to pyszny obiad dla całej rodziny, a także zaproszonych na uroczysty obiad gości. Proste, efektowne danie, szybkie do przygotowania. Można przygotować więcej roladek i odgrzać następnego dnia. Składniki na 2 porcje: 4 kawałki(...)schabu grubości około 1 cm około 200 g mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku gałka muszkatałowa sól, pieprz 4 suszone pomidorki z oliwy 1 cebula 2 łyżki masła ghee 1 łyżka mąki około 1 szklanki bulionu warzywnego zielenina do przybrania/zielona natka pietruszki Wykonanie: szpinak rozmrozić na sitku, odcisnąć nadmiar wody. Cebulę i czosnek obrać, następnie pokroić w małą kostkę i zeszklić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest prosty, szybki i świetnie smakuje. Porcja jest dość spora i spokojnie możecie ją zamrozić, a potem odgrzać bez utraty smaku. Ja zrobiłam wersję trochę bardziej czasochłonną ze świeżym szpinakiem, ale jeżeli się spieszycie możecie użyć mrożonego liściastego szpinaku. Danie nie straci na walorach smakowych – moja sąsiadka robi tak od lat. A tak jeszcze na marginesie – tą zapiekanke(...)przygotowałam kilka miesiecy temu, kiedy nie było jeszcze takich upałów Składniki: 1 kg szpinaku (ja wzięłam świeży i porcja zapiekanki była ogromna) 2 pęczki koperku 250 g twarożku 4 jajka 2 łyżki mąki 150 g sera owczego 150 g goudy 150 g żółtego sera o dużej zawartości tłuszczu sól, pieprz Przygotowanie: Zacznijcie od umycia szpinaku i jego ugotowania. Jeżeli decydujecie
Szybko Tanio SmacznieLato ze swoim bogactwem owoców i warzyw sprzyja eksperymentowaniu w kuchni. Podczas ostatnich zakupów na ulubionym straganie dostrzegłam piękny, zielony szpinakiem. Kupiłam go niezwłocznie. Dopiero w domu zaczęłam zastanawiać się co z niego przyrządzić.. może pyszne zielone smoothie, aromatyczne kaszotto lub niezwykłą sałatkę. Ostatecznie stanęło na dość oryginalnej szakszuce ;) Z dodatkiem cebulki i suszonych pomidorów stanowił pyszną całość. Zwieńczeniem(...)dania było rozpływające się żółto… polecam nie tylko na śniadanie ;) Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 2 Składniki: Garść szpinaku 4 suszone pomidory 2 łyżki zielonego groszku 2 jajka ½ cebuli 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów Przyprawy: pieprz, sól, gałka muszkatołowa Szpinak myjemy pod bieżącą wodą i odcinamy ogonki liściowe. Liście szpinaku rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju
Kolizje Smaków