Przepis na : obiad
Dla miłośników szpinaku. Dla miłośników ryby. Dla miłośników pstrąga. Ryba i szpinak to zawsze smaczny duet. ok. 170 g pstrąga bez skóry ok. 100 g szpinaku 1/2 średniej cebuli 1 łyżeczka oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku łyżka sera feta Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak. Gdy liście zwiędną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Rybę wykładamy na blasze do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy szpinak i ser feta. Zapiekamy ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...