szparagi - 5593 przepisów (strona:301/373)

KISZONE RZODKIEWKI 157

Kiszonki cieszą się u nas niesłabnącą popularnością. W olbrzymich ilościach kiszę zawsze ogórki na zimę , które niezależnie od ilości znikają zawsze przed następnym sezonem. Oprócz ogórków kisiłam już szparagi (i choć te nie cieszyły się u nas wielkim powodzeniem, to było to ciekawe doświadczenie...), kisiłam także buraki na zakwas buraczany (dodaję go do barszczu, botwiny, można go także pić samego

Smaczne Zdrowe
Zupy na lato 213

Ciekawą propozycją są również kremy . Dowolność składników, z jakich można je zrobić jest ogromna. Najczęściej spotykane są pomidory, grzyby, cebule czy brokuły, choć zdarzają się i mniej popularne szparagi lub inne, zwykle bardziej ekskluzywne, komponenty. Po ugotowaniu zupa jest miksowana aż do uzyskania kremowej konsystencji. Krem można podać ze startym żółtym serem i chrupiącymi grzankami. Sprawi to, że będzie bardziej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Arbuzowa pizza 174

niego ulubione owoce lub warzywa (u mnie dzieciaki same ozdabiały pizzę). Możemy dodać też bardziej “dorosłe” dodatki jak zredukowany sos balsamiczny, przepis tutaj we wpisie o sałatce z szparagów lub ser np. typu feta (jak ktoś spożywa nabiał w diecie paleo), albo krem z mleka kokosowego, jagody goji, albo śledzie co kto lubi. Śledź z arbuzem to było by ciekawe

PaleoLife
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 173

grzanki wolała bym  parfai. Kolejna przystawka była  na ciepło, ale tym razem mięsa już nie było ... Wcale nie żałuję, nie myślcie sobie. Podano nam bowiem szparagi z zasmażką z orzechów laskowych i arachidowych, smażonej na oleju kokosowym . Boska, zasmażka BOSKA !!! Najeść się nie mogłam. Takiego połączenia smaków się nie spodziewałam. Polecam każdemu - naprawdę warto tego dania spróbować, choć

kolorowotorcikowo
Sałatka z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi 216

extra vergine i octu z czerwonego wina. Idealny dodatek do dań obiadowych. Ja podałam w towarzystwie „ Młodych ziemniaczków z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „Grillowanych szparagów i pomidorków koktajlowych z octem balsamicznym” . Przepyszny zdrowy i sycący obiad pełen smaków, błonnika i witamin! Składniki sałatki z rukolą: (4 porcje) 2 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki oliwy

Moja Delicja
Steki z tuńczyka 151

się przyprawami. Rozgrzej patelnię grillową i ułóż steki, smaż po 1 minucie z każdej strony, pamiętając żeby w trakcie smażenia steków nie sprawdzać.  Steki świetnie komponują się ze szparagami oraz fasolką szparagową, przygotowaną na parze i zasmażką z bułki tartej.  Idealny obiad na upalne dni :)  Smacznego

Niezły Młynek
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 119

boczniaków    Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb    Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli   Marzena   Jajko z szynką i szparagami   Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni   Angelika Lody malinowe   Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami   Iwona Pieczone ziemniaczki   Aga Sałatka makaronowa a'la caprese

Magiczne Życie Marty
Zakręcone bułeczki ze szpinakiem 129

szpinak lubi dużą ilość czosnku, inaczej będzie trochę mdły. Na blogu znajdziecie też:  szpinakowy chłodnik ,  spaghetti z sosem szpinakowym ,  ziołową sałatkę ze szparagami ,  tartę ze szpinakiem i ricottą ,  tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym .  spaghetti ze szpinakiem i pesto ,  szybką tartą z warzywami Koniecznie wypróbujcie tez pyszny i zdrowy

Kulinarne przygody Gatity
Makaron gryczany z bobem w sosie miętowym. Dietetyczny obiad 178

taki intensywny okres w roku, kiedy możemy dostarczyć bombę witaminową dla naszego organizmu, podładować akumulatory i zachwycać się smakiem świeżych warzyw i owoców. Po prostu kocham, kocham ten czas! Szparagi, truskawki, poziomki, czereśnie, fasolka, młody bób, botwinka ... można by tak wymieniać w nieskończoność! Dzisiaj mój talerz, też jest iście zielony! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 średnia cukinia - 2 porcje makaronu soba

SMYKWKUCHNI
Oswoić pokrzywę! 153

Lato tego roku (tak, tak wiem - została jeszcze chwila do Kupały i letniego przesilenia :)) obdarowuje nas wspaniałymi owocami i warzywami. Ryneczki pełne szparagów i truskawek przysparzają o kolorowy zawrót głowy! Warto czasem dobrze nam znane smaki przełamać czymś nowym ale niekoniecznie nowoczesnym. Dziś przedstawiam Wam częstego gościa w mojej kuchni - pokrzywę! Proste składniki, różnorodne smaki i sentymentalna pokrzywa w roli

Spektrum Smaku
Jak wyczarować wymarzony tort? - relacja z warsztatów kulinarnych - Atuty i Twardy Szparag 183

miałam okazję uczestniczyć w warsztatach, którego tematem przewodnim było pieczenie idealnego tortu.  Odbyły się one w Studiu Kulinarnym Atuty , a prowadził je sam Walentyn Pankiewicz , znany jako "Twardy Szparag" (finalista "Polskiego Turnieju Wypieków", uczestnik I edycji "MasterChefa", absolwent Akademii Kurta Schellera).  "Jak wyczarować wymarzony tort?" - z wielkim entuzjazmem podeszłam do tego zagadnienia. Pomimo, że posiadam "jakieś tam" doświadczenie

Di gotuje
Świetna książka o Włoszech na wakacje – nowość 281

wydawnictwa: „ Jak wybrać nie najdroższe, ale najlepsze włoskie wino, ocet, grappę czy oliwę? Co mówi prawo o wymiarach, sposobie i miejscu uprawy pomidorów wezuwijskic h, czosnku polezyjskiego czy szparagów z Bassano del Grappa? Ta książka pozwala spojrzeć na Italię z całkowicie nowej perspektywy. Znajdziecie w niej informacje przydatne dla tych, którzy chcieliby kupić we Włoszech nieruchomość, odmówić przyjęcia mandatu

Bon Ton Italia
TOP 3 - MAJ 2016 97

statystykach wyglądał tak :   9 73 polubień na FB       151 obserwujących       14 postów 41, 822 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Grillowane zielone szparagi z boczkiem Zupa gulaszowa ze śmietanką Malinowa pianka na herbatnikach   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która

Magiczne Życie Marty
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 209

Rabarbar ze szparagami rządzą teraz niepodzielnie w mojej kuchni. Sam rabarbar jest też bardzo wszechstronny w zastosowaniu. Można go przygotować klasycznie na słodko, lub na słono, na przykład jako chutney do mięs . Tym razem proponuję go w tradycyjnej, słodkiej odsłonie, jako pieczony dodatek do kremowego sernika z chrupiącą imbirową kruszonką z migdałami i szybką podstawą z herbatników. Jest on bardzo

karmelowy
Tuńczyk w pieprzu 113

Tuńczyka zdjąć i na chwilę odłożyć. Kroić w plastry grubości około 0,5 cm lub cieniej. Tuńczyka ułożyć na talerzu, oprószyć solą, podawać z sosem. Podałam z sałatką ze szparagów, sałaty i rzodkiewek, w sosie z octu i syropu z kwiatów czarnego bzu. zastawa

królestwo garów