szparagi - 5593 przepisów (strona:300/373)

Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 214

Puree z topinambura z jarmużem - prawie jak ruskie autorka: jazzowesmaki z bloga Jazzowe Smaki   Ulubione pieczone warzywa autorka: PatK z bloga pat-elnia Linguine z grzybami shitake i szparagami autor: vegetanie z bloga Vegetanie      Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi              autorka: matra z bloga

Weekendy w domu i ogrodzie
Warzywo - Dominika Wójciak i KONKURS!! 174

lasagne bolognese! Poza tym jest sporo wspaniałych propozycji na zupy - chłodnik marchewkowy z pomarańczą i melonem, kremowa zupa z białej fasoli z wędzoną oliwą czy miso z chrupiącą marchewką, szparagami i omletem japońskim! Sami powiedzcie - aż chce się wszystko zjeść! My na pierwszy rzut musimy zrobić - smażoną fasolę z kaparami, suszonymi pomidorami i majerankiem, pasztet z fasoli z pieczonym czosnkiem

Plate of Joy
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 195

każdą wymagającą tego mieszankę suszymy. • SÓL BEKONOWA – do jajek w każdej postaci – sadzonych, tych gotowanych na miękko, w koszulkach, do jajecznicy. Pasuje do awokado i purée ziemniaków. Pyszna do szparagów. Do jej zrobienia potrzebujecie cieniutkich (1-2mm) plastrów wędzonego bekonu, praktycznie całkowicie wypieczonych z tłuszczu i chrupiących jak chipsy. Bekon wytapiamy w piekarniku, na papierze, przez czas około

Karo in the Kitchen
Wędzony kurczak w galarecie 229

decydujemy jak nasza przystawka będzie finalnie wyglądała. Zależnie od upodobań, możemy użyć również wędzonego fileta z kurczaka, albo kurczaka pieczonego, smażonego lub gotowanego. Pokrewne inspiracje Szynka w galarecie ze szparagami Przez Krystian Kulinarna Pokusa   #gallery-159 {margin: auto;} #gallery-159 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-159 img {border: 2px solid #cfcfcf

Kulinarna Pokusa
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 209

wpływa dodatnio na system nerwowy i mózg, decyduje o dobrym samopoczuciu, zapewnia sprawne działanie wątroby,żołądka i jelit Dzienne zapotrzebowanie: 200-400 µg Źródło występowania: sałata, szpinak, kapusta, brokuły, szparagi, kalafior, pomidory, brukselka, soczewica, buraki, żółtko jajka Witamina B12  Właściwości: uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych ciałek krwi, przeciwdziała niedokrwistości Dzienne zapotrzebowanie: 1.4- 2.4  µg Źródło występowania: mięso,ryby, skorupiaki

Fit & Healthy Life
Pierś z kurczaka na kremowym sosie ze świeżych kurek - czyli kura na kurach 207

minuty.  Przystawkę można podać w głębokim talerzu, na spód którego wykładamy nasz sos kurkowy, a na wierzch kurczaka. Danie zapewne świetnie wyglądałoby z zielonym groszkiem lub zielonymi szparagami. Rzodkiewka też genialnie przełamuje słodycz sosu i pikanterię kurczaka. I to wszystko w 10 minut. Endżoj

Right Behind The Kitchen
SZYNKA Z SOSEM CHRZANOWYM ZE SZPARAGAMI W GALARECIE 219

Druga przystawka z serii w galarecie. Zrobiłam sos z chrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku. Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i szparagi. Półmisek wypełniłam jeszcze ćwiartkami jajek, brokuł,pokrojoną marchewką i marynowanymi kukurydzami. Zalałam wszystko galaretką. Spróbujcie! Smacznego

potrawyregionalne
JAJKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM,KAPARAMI I OLIWKAMI W GALARECIE 215

powyższym zdjęciem jest następujące. Cztery jajka przekroiłam na pół. Każdą z połówek owinęłam wędzonym łososiem. W środek włożyłam czarną oliwkę i trzy kapary. Pomiędzy jajka ułożyłam ugotowane brokuły,szparagi, marchewkę i rzodkiewki. Zalałam wszystko żelatyną i voila;-) Smacznego

potrawyregionalne
OMLET PARYSKI 191

omlet około 15 minut. Przed końcem smażenia,ułożyłam na wierzch plasterki sera. Przykryłam wszystko przykrywką, aby ser się rozpuścił  a jajka dokładnie usmażyły. Smacznego! Polecam  OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET BISZKOPTOWY

potrawyregionalne
DORSZ W TEMPURZE 176

TEMPURA jest potrawą kuchni japońskiej. Tempurę robi się ze wszystkiego: z ryb,owoców morza, drobnych warzyw (strąki groszku, fasolka szparagowa, szparagi), większych warzyw pokrojonych w plasterki lub słupki (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula, cukinia, bakłażan, papryka),  z różyczek kalafiora i brokułów. Ja do dzisiejszego dania wykorzystałam flety z dorsza. Pokroiłam je na małe kawałki. Rybę posoliłam i posypałam pieprzem

potrawyregionalne
OMLET BISZKOPTOWY 180

dżemem truskawkowym (klik) lub z dżemem rabarbarowym z imbirem (klik) Smacznego śniadanka życzę! A gdy sezon na truskawki, to można je polać syropem klonowym. Polecam inne omlety OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET PARYSKI

potrawyregionalne
Jedzonko do pracy #21 168

nieco wiosenny zestaw jedzonka do pracy. Śniadanie : serek wiejski z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kaparami. Lunch : makaron z zielonym pesto i zielonymi warzywami gotowanymi na parze (brokuł, groszek, szparagi). Przekąska : krakersy. Smacznego

Codzienne Gotowanie