Przyznaję się bez bicia. W dużej mierze kocham maj za światło rano. Za bez, za rabarbar i za szparagi też. Ale co z tego. To światło o 7:00 czy 8:00 rano jest bezbłędne i od aparatu aż ciężko mi się oderwać. Zupełnie przypadkowo poszłam w stronę fioletu. Teraz sama jestem sobie wdzięczna za ten zmysł dobierania dodatków
Mango Papajadodatkiem pomidora i ogórka małosolnego. Farsz do naleśników można wzbogacić o inne składniki: warzywa, wędliny, mięso itp. będą wtedy bardziej sycące. Polecamy inne przepisy na naleśniki: naleśniki ze szparagami wiosenne naleśniki naleśniki z parówką i serem naleśniki pikantne z kurczakiem i warzywami naleśniki z pieczarkami My nasze grillowane naleśniki zjedliśmy na śniadanie, resztę zostawiliśmy na później. Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiękną i soczystą zieleń, która wybucha ze zdwojoną siłą wokół nas, ale także z kilku innych powodów. Po pierwsze maj obfituje w pyszne sezonowe warzywa; na targach pojawiają się szparagi i mój ulubiony rabarbar. Po drugie w maju mamy dwie rodzinne uroczystości, czyli urodziny męża i młodszej córki, a jeszcze 21 maja przypada Światowy Dzień Pieczenia - a jak wiecie
Kulinarne przygody GatityWiosna za oknem, to i w kuchni się zazieleniło. Zielone szparagi, koktajle, smoothies, sałatki i zupy. Jest w czym wybierać. Mimo pięknej pogody zdecydowałam się na zieloną zupę. Można przygotować ją w wersji wegetariańskiej, lub dodać do niej trochę mięsiwa. Warto pamiętać, że zielone warzywa uznawane są za najzdrowsze. Zawierają mnóstwo witamin, m.in. witaminę C, kwas foliowy, a także żelazo
Smakowity Blog KulinarnyPolsce sos bearneński, to sos który powstaje na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu. Jest klasycznym, kremowym sosem, który doskonale pasuje do dobrych mięs - zwłaszcza steków, oraz warzyw, np szparagów. W zasadzie pasuje wszędzie tam, gdzie podalibyśmy sos holenderski a smak estragonu wzbogaci danie
Milion SmakówPONIEDZIAŁEK Sałatka z kurczakiem i awokado WTOREK Sałatka libańska z kaszą ŚRODA Sałatka z figą i kurczakiem CZWARTEK Sałatka z grillowanymi krewetkami PIĄTEK Sałatka z ryżem i szparagami! SOBOTA Sałatka z SEREM FETA ! NIEDZIELA Fit sałatka z łososiem
SMYKWKUCHNIrozsypały :) Piekłam je tak około 20 minut, aż się lekko skarmelizowały i zmieniły kolor a wtedy posypałam je świeżo mielonym pieprzem. Podałam je w towarzystwie steka i szparagów i karczochów. Były pyszne :) Grillowane rzodkiewki na ostro – przepis na grilla
Kuchnia na wzgórzublasze lub w naczyniu do zapiekania. Kawałki kurczaka wyłożyć na plasterki cytryny. Piec na środkowej półce piekarnika około 40 minut, w połowie pieczenia mięso obrócić. Podawać np. z gotowanymi szparagami i mizerią z ogórka i awokado. Mizeria z ogórka i awokado: 1 nieduży ogórek szklarniowy 2 nieduże awokado 2 – 3 łyżki jogurtu roślinnego lub zwierzęcego 1/2 pęczka szczypiorku nierafinowana sól
Even Better Foodpoprawić nadać jeszcze większego słodkiego aromatu. Po chwili dodajemy nasze kurczaki. Obtaczamy je w sosie. Gotowe! Naszego kurczaka możecie podawać na trzy sposoby: z ryżem; z groszkiem cukrowym; ze szparagami. Koszt: 18 zł (porcje dla dwóch osób) Przygotowanie: 30 minut Kurczak teriyaki Kurczak teriyaki Kurczak teriyaki Szukasz dobrej patelni do smażenia – sprawdź propozycje tutaj. Artykuł Kurczak teriyaki pochodzi
Kuchennyviral.plprawda? Jest ona polecana dla osób będących na diecie (jest małokaloryczna), a także tych, które chcą wzmocnić włosy i paznokcie. Jest naturalnym antybiotykiem oraz wspomaga pracę układu pokarmowego. Szparagi – sezon na nie trwa bardzo krótko dlatego staram się korzystać z niego jak pojawią się w sklepach już pierwsze pęczki. Są one prawdziwą skarbnicą witamin. Polecane kobietom w ciąży oraz
Kuchnia Bazyliiniebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już w maju, a jego temat to: " Ryby, raki i szparagi". Tym razem niestety nie będę mogła uczestniczyć. Ale w czerwcu pojawię się na pewno i znów opowiem Wam smaczne historie
kolorowotorcikowomoje uzależnienie od blogowania, gotowania i robienia zdjęć.. chociaż nie, edit. Gotowanie było w międzyczasie ale niewidzialna siła pochłonęła wykonane fotografie i o tamtych przepisach na ramen, zielone szparagi i ciasto ze szpinakiem możecie przez chwilę pomarzyć. A były genialne. Ale to zupełnie nie szkodzi, moja miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością niebawem
Mango PapajaKoniec miesiąca kończę śniadaniem ze szparagami i ciastem rabarbarowym. Kwiecień nie rozpieszczał, ale przygotowałam dla Was kolejne zestawienie ciekawych linków, które Was zainspirują. W sumie najlepsza pora na obranie kierunku na urlop i szukanie tanich lotów. Jak co roku chciałabym wybrać się w inne miejsce i poznać nowe miasto, jednak po przeglądzie ostatnich zdjęć z […] Artykuł Co mnie inspiruje
Pink Envelopedoceniajmy pieczarki ! Podrzucam jeszcze kikla pomysłów: Pieczarki z czosnkiem Faszerowane jajka z pieczarkami Kremowe risotto z szynką i pieczarkami Krokiety z pieczarkami Placki ziemniaczane z pastrami Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami Kapusta z grzybami Gryczotto z grzybami ----------------------------------------------------------- Najprostszy sos pieczarkowy Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500 g pieczarek 300 ml śmietany 18% 1 duża cebula natka pietruszki masło klarowane
Kulinarne przygody Gatity