szparagi - 5593 przepisów (strona:286/373)

Truskawki 131

miętą Mrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem

Moja smaczna kuchnia
DORSZ Z PIECA, Z MASŁEM CZOSNKOWYM 199

każdym kawałku ryby rozsmarować plaster masła czosnkowego, ziołowego, itp. U mnie czosnkowe z dużą ilością natki pietruszki. Podawać z dowolnymi jarzynami, ryżem, itp. U mnie sezonowo - ryba ze szparagami. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Klopsy drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą 189

mnie te pyszne klopsy zagościły w zestawie z tłuczonymi ziemniakami i szparagami, ale będą do nich pasować też inne dodatki. Są pyszne i wbrew pozorom przygotowuje się je łatwo i szybko. Na około 9 sztuk średniej wielkości klopsów (sycąca porcja dla 3 osób) SKŁADNIKI 530 g piersi z kurczaka 400 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła

Passions hobbies life
Boczek z grill, pyszny i prosty przepis 242

grill, pyszny i prosty przepis Co przygotowujecie na grilla najchętniej ? Boczek z grilla, u nas gości na grillu w miarę często.         Na grilla przygotowujemy przeważnie szparagi w boczku , białe kiełbaski ( kupne z dobrym składem ale też i domowe ) lubimy też kaszankę. Raz na jakiś czas robimy też boczek. Używamy boczku wędzonego surowego, ten najbardziej nam smakuje

Kuchnia na wzgórzu
Rzodkiewka na ciepło 157

podałam z bułką tartą zarumienioną na masełku. Rzodkiewka podczas gotowania nieco wyblakła i straciła swój ostry smaczek ale smakowała całkiem dobrze. W smaku przypomina jakby nieco kalarepkę czy szparagi. Polecam spróbować rzodkiewki w takim mało znanym wydaniu. składniki: 1 kg rzodkiewki bez listków, najlepiej aby była w miarę tej samej wielkości 70 g masła 2-3 łyżki bułki tartej

Monia miesza i gotuje
Risotto z kurczakiem i groszkiem 227

sobą dobrze się komponować, czy danie będzie smaczne :) Zatem do dzieła, poniżej znajdziecie listę składników i przepis. A jeśli szukacie inspiracji na zupełnie inne risotto z curry i szparagami to zapraszam TUTAJ . Składniki 1/2 szklanki ryżu do risotto 600 ml bulionu 1 pierś z kurczaka 1 łyżka przyprawy curry 2 łyżki oliwy mała czerwona cebula łyżka masła 10 suszonych pomidorów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 165

ciepło. Nie wiem jak wy ale w równym stopniu czekam na wiosnę, słońce i temperaturę w okolicach 20°C jak na szparagi, szczaw , kurki oraz oczywiście młodą kapustkę. Aż ciężko się powstrzymać aby nie skusić się wcześniej na szklarniowe, czy zagraniczne wersje. Wiele osób przyrządza tą potrawę

kuron.com.pl
Bezglutenowa tarta z rabarbarem i kremem figowym 132

którym najwięcej czasu spędzam w kuchni. Na straganach i bazarkach pojawia się wszystko, za czym najbardziej tęskniłam. Pyszne rzodkiewki, kalarepki, botwinka, szpinak, młoda kapusta, niezliczona ilość aromatycznych ziół, szparagi i oczywiście król wiosny – rabarbar. Nie sposób przejść obojętnie obok najzwyklejszego nawet warzywniaka. Dlatego niemal codziennie targam do domu siatkę, pełną świeżych warzyw i owoców, a potem szaleję przy garach

Mienta blog
Botwinka z boczniakami / Young beet soup with oyster mushrooms 177

przyznam, że smakowała wyśmienicie. Opcjonalnie można dodać do niej pieczonego kurczaka, żeby dodać jej trochę mocy z zakresu sytości. Polecam też także moje inne pomysły na botwinkę, ze szparagami, z cukinią lub klasyczną zabielaną – wszystkie przepyszne. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Botwinka z boczniakami (4-5 porcji) Składniki: 2 pęczki botwinki, umyte, buraczki i łodygi pokrojone

karmelowy
Sos pietruszkowy do ryby 269

czasu aż ryba będzie gotowa.  Danie podajemy z zieloną sałatą i ziemniakami z wody. Taki sos pietruszkowy jest także idealny do warzyw na ciepło np. gotowanych brokułów, szparagów lub kalafiora. Sos pietruszkowy świetnie również smakuje z różnymi rodzajami mięs np.: pieczonym kurczakiem . Smacznego

Moja Książka Kucharska
Łosoś w miodowej glazurze / Honey glazed salmon 161

zrobić w domu to też nic trudnego, wystarczy użyć funkcji grilla w piekarniku;) Jeżeli lubisz łososia w postaci grillowanej, zajrzyj także do mojego przepis na grillowanego łososia ze szparagami , mojego ulubionego w glazurze miodowo-musztarowej , lub g rillowanego w miodzie i paście miso . Wszystkie przepyszne! Scroll down for recipe in English Łosoś w miodowej glazurze (4 porcje) Składniki: 4 filety

karmelowy
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 173

czosnku niedźwiedziego. Danie zdobi rzepa arbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów z puree z kalafiora, zielone szparagi na maśle tymiankowym, pestki dyni i puder z czarnych oliwek. Podsumowując: Bardzo smaczne, interesujące menu. Danie pięknie podane, obsługa przemiła, warto skosztować wiosennego, festiwalowego menu! Polecam restaurację PATIO i zachęcam

Mała Cukierenka
Sałatki na grilla 246

sałatki, które możecie przygotować na grilla czy np. piknik. Wśród przepisów perełka-ogórki małosolne w plasterkach! Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym kozim

Moja smaczna kuchnia
Hibiskusowy krem jaglany 135

Najpiękniejsza pora roku trwa właśnie teraz i ja ją uwielbiam ten czas kiedy kwitnie wszystko wokół, kiedy wieczór jest tak długi, kiedy poranek powoli zaczyna na zmianę pachnieć szparagami lub truskawkami, kiedy słońce delikatnie muska mój nosek by za chwilę stał się nieznośnie czerwony. Wiesz, właśnie wtedy moja kreatywność sięga zenitu i właśnie wtedy chce mi się najwięcej, najbardziej

Mango Papaja
Omlet cesarski ze szparagami 113

który piecze się w piekarniku a nie smaży na patelni. Poza tym nie ma większych różnic: można do niego dodać w zasadzie każde dodatki ;) Tym razem wybór padł na szparagi, które są tak krótko w Polsce, że trzeba wykorzystać je na każdy możliwy sposób

Milion Smaków