szparagi - 5593 przepisów (strona:279/373)

Pałac Poraj 127

Bardzo smacznie. Pasztet z selera wygrał wszystko. Jadłam nie jeden jarski pasztet, ale ten trzeba spróbować, by się przekonać, że tak naprawdę, jeszcze się nie jadło idealnego. Krem ze szparagów – petarda! Zdarzyło mi się zjeść tutaj wegetariańsko i choć już się kulałam z kulinarnego szczęścia (tak, tak, zwykłego obżarstwa, ale co zrobić, gdy smaczne?) to jeszcze zaangażowałam swój osobny

Kucharzyca
Heidelberg – przewodnik kulinarny 159

ceny sprzyjają temu, żeby mogła tu przyjść na randkę miejscowa brać studencka. Jakie lokalne potrawy je się w Heidelbergu? Oprócz klasyków kuchni niemieckiej jak 100 rodzajów sznycla i kiełbasek, szparagów, Käsespätzle, czyli kluseczek z serem są też bardziej lokalne dania jak Leberknödle, czyli przepyszne pulpety z wątróbki. Do tego miejscowy Riesling albo Spätburgunder i sami zakochamy się w Heidelbergu. Jeśli

Ugotowane pozamiatane
Restauracja Eliksir 131

Kwiat radości – Beefeater, schrub (syrop z octem) lipowy, likier Italicus, wytrawny wermut. OLYMPUS DIGITAL CAMERA W wersji wegetariańskiej pojawiła się sałatka, a w niej cząstki gotowanych młodych ziemniaków, szparagi, fasolka szparagowa, szpinak baby, jajko na miękko gotowane w zakwasie buraczanym, dresing ziołowy. Uzupełnieniem był koktajl Mokra Włoszka, klasyczny koktajl Americano – Punt e Mes, wermut Zucca Rabarbaro, soda

Kucharzyca
Ogranicz plastik z lniankami i zrób leczo z ziemniakami 168

jarmuż.  ☐ Średni woreczek , o wymiarach 22x30 cm także bez problemu pomieści na przykład kilogram jabłek, gruszek, pomidorów czy ogórków oraz winogrona lub czereśnie. Będzie również idealny na szparagi. ☐ Mały woreczek , o wymiarach 18x22 cm jest naprawdę uroczy i świetnie nada się na taką żywność, jak orzechy, bakalie czy drobne owoce. Zmieścisz tam również małe ilości warzyw, przykładowo pomidory, papryka

Zdrowie na języku :P
Targi Rolniczo-Ogrodnicze w Kościerzynie-Relacja 118

udany, że sezon na młode warzywa jest w pełnym rozkwicie. Zgromadzonym podczas godzinnego pokazu zaserwowaliśmy Żeberka z młodą kapustą, ziemniakami z koperkiem i szparagami. Przygotowaliśmy grubo powyżej 100 porcji, aby poczęstować jak najwięcej osób. Nie odnotowaliśmy negatywnych opinii, wszyscy byli zachwyceni.   Smakuj regionalnie   Po pokazie w końcu był czas

kuron.com.pl
Krem z zielonych warzyw z grzankami 131

dostępem do nich to u mnie marnie, wręcz beznadziejnie. Wyobraźcie sobie, że będąc wczoraj w sklepie nie kupiłam nawet podstawowej sałaty, pomidora malinowego i rzodkiewki... A gdzie szparagi, fasolki, botwinki i inne pyszności...? Napatrzyłam się też w Anglii ile towaru na półkach i powiem Wam, że to póki co chyba jedyny argument na to, by nie wracać do własnego domu

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 269

Weźcie poprawkę na marynowanie ogórka – trzeba go włożyć do octu dzień wcześniej, żeby przez noc poleżał w lodówce. A tu inny przepis na Sałatkę z ziemniaków i szparagów gdzie zamiast majonezu jest sos z pesto. Print Sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewki i marynowanego ogórka Pyszna wiosenna sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewki i marynowanego ogórka, idealna na grlilla Course Salad

Cooking for Emily
Pstrąg pieczony z kaparami 123

sprawdzić czy ryba jest upieczona, należy metalową wykałaczką nakłuć rybę do środka, jeżeli po 10 sekundach metal będzie ciepły/gorący oznacza, że ryba jest gotowa. Podałam z zielonymi szparagami i czarnym ryżem

królestwo garów
Wiosenne smaki dzieciństwa 124

Jakby cieplej, a w słońcu i zaciszu to nawet gorąco. W piątkowym targowym koszu stałe fragmenty gry: szparagi, botwina, rabarbar, młode ziemniaki, zielenina, małe ogóreczki z zestawem do małosolnych

Na moim stole
Deserownik. Kuchniokracja – recenzja 137

fasoli azuki, sernik z shiro miso i słonym karmelem, ciasteczka z miso, albo muffinki z wasabi i białą czekoladą. Z wytrawnym wypieków dobrze wyglądają quiche z kurkami, ze szparagami, z łososiem lub ze szpinakiem i cukinią, tarta cytrynowa z kozim serem i tarte flambee. Deserownik. Kuchniokracja Autorka: Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: Publicat Data premiery: 2019 Liczba stron: 208 Okładka: twarda

Ugotowane pozamiatane
Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym 102

Danie, które przyrządzicie w kilka minut.  Makaron ze szparagami to pyszne połączenie. Nie bójcie się eksperymentować i twórzcie własne wariacje smakowe

Z Hrabiną w kuchni
Cukiniowa zupa krem z czosnku niedźwiedziego 139

Kocham wiosnę przede wszystkim za to, jak smakuje. Zawsze wyczekuje maja z ustęsknieniem, bo to oznacza rabarbar, szparagi, truskawki, botwinkę no i czosnek niedźwiedzi! Kocham jego ostro – słodkawy smak i uwielbiam blendować na pesto albo pasty do kanapek. Doskonale smakuje również na ciepło – Read More Artykuł Cukiniowa zupa krem z czosnku niedźwiedziego pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Bałkańskie smakołyki z grilla - Bubamara 126

serce! Cevapi w połączeniu z ajvarem, pljeskavica z sosem na bazie sera pleśniowego i białej czekolady - wyśmienite! Tego trzeba spróbować! Nie zabrakło także grillowanych warzyw, gdy zobaczyłam bataty i szparagi już wiedziałam, że będzie genialnie. I mimo, że mięska bym sobie nie odmówiła to myślę, że tak zgrillowane warzywa zadowoliłyby każdego na diecie wege. Ale oczywiście mięsa było coraz więcej

Cooking Monster
Sałatka z pieczonym batatem 147

sałatka gyros –  sałatka cezar z kurczakiem –  sos do sałatki –  pieczone faszerowane bataty –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą –  sałatka ze szparagami i jakiem –  sałatka kebab –  sałatka brokułowa –  kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację SAŁATKA Z PIECZONYM BATATEM Ilość porcji: 2 Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Ziemniaczane placuszki z botwinką 191

Dookoła Maj wyświęca ogrody najpiękniejszymi kwiatami i zapachami, urodzajem nowalijek :) Wystają z ziemi smukłe szparagi, pęcznieją rzodkiewki, błyszczą w majowym słońcu rubinowe łodygi rabarbaru i szeleszczą botwinkowe liście. I własnie dziś będzie o tych ostatnich...szeleszczących :) Siadajcie wygodnie, bo na blogowym stole stygnie już talerz pełen bardzo wiosennych placuszków ziemniaczanych. A w nich oprócz ziemniaczanej podstawy plączą się listki pysznej

Kuchnia w Słońcu Skąpana