nieco wiosenny zestaw jedzonka do pracy. Śniadanie : serek wiejski z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kaparami. Lunch : makaron z zielonym pesto i zielonymi warzywami gotowanymi na parze (brokuł, groszek, szparagi). Przekąska : krakersy. Smacznego
Codzienne Gotowaniejajka. Wymieszać całość nad palnikiem, by jajko się ścięło, ale nie wysuszyło. Podawać gorące np. z sałatką z pomidorów. ----------- Podobne: Seler naciowy w tempurze Jajecznica z pieczarkami Omlet ze szparagami
Weekendy w domu i ogrodziejest ‚poręczna’, wkładam ją do torebki i zabieram ze sobą. 130 przepisów, 332 strony, 20 rozdziałów. Bardzo spodobał mi się podział na rozdziały, odpowiadające produktom albo grupom produktów: I Szparagi, bób, groszek II Cukinia i kwiaty cukinii III Pomidory IV Truskawki, maliny, jagody, wiśnie… V Dynia VI Jabłka i gruszki VII Marchew i buraki VIII Ziemniaki i bataty IX Pory
Moja pasja smakuTofucznicę chyba zna już każdy wege, dodatki do niej mogą być przeróżne ( tak jak np szparagi ), ja robię w różnych wersjach, od dzisiaj ulubioną będzie ta z boczniakami :) Jak każda jest prosta do zrobienia. Składniki: - 1 paczka tofu (300 g), - ok 200 g boczniaków, - szczypiorek, - olej (np kokosowy), - szczypta kurkumy, - sól różowa (kala namak), - pieprz. Wykonanie: Tofu rozgnieść dokładnie widelcem
Co na wege obiad?śniadanie można jeść zupę...a na kolację obiad. It's sesja time a w takim czasie wszystkie chwyty dozwolone-niczym w miłości i na wojnie! Sos. Idealny do szparagów,ziemniaków,frytek,placków... Składniki: ser pleśniowy camembert 2-3łyżki mleka garść suszonych pomidorów pieprz papryka suszona Sposób przygotowania -naprawdę tego sosu nie da się schrzanić(najwyżej przepieprzyć :P) ! 1. Rozdrobnij
Fiolka w kuchninajeść przed zakuwaniem 8. Wcinać z makaronem lub pieczywem. Nie gotować makaronu z zupą jeżeli robimy ją na kilka dni-a robimy-przecież jest sesja! U mnie wcinane - resztką szparagów. 9. A teraz do nauki! A już niedługo: Student na wakacjach i piekarnik. Czy kuchnia będzie cała?! Od poprawki strzeż Nas panie czyli śniadanie antypoprawkowe studenta Wałówka czyli
Fiolka w kuchnicynamon czy gałka muszkatołowa. Do dzisiejszego, słodkiego wydania wykorzystałam kopytka dyniowe , które zostały podsmażone na klarowanym maśle i polane miodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych albo tradycyjnych), to polecam wypróbować ten ciekawy przepis- n a słodką kolację idealny! :) * kopytka- 300 g * masło
Kraina Miodem Płynącazrobić lasagne z dodatkiem sosu beszamelowego, ale można też zrobić nieco lżejszą wersję z sosem pomidorowym, którą też przygotowałam razem z mamą. Znana jest też wersja ze szpinakiem lub szparagami, niektórzy moi znajomi lubią też wersję z samymi pieczarkami. Najbardziej klasyczna wersja zakłada obecność między płatkami lasagne mielonego mięsa wieprzowego, ale bardzo dobra jest także wersja z kurczakiem. Skąd
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzepis. 4. Jajka faszerowane Kliknij tu po przepis. 5. Sałatka z tortellini Kliknij tu po przepis. 6. A la "Buritto" Kliknij tu po przepis. 7. Szparagi w cieście francuskim Kliknij tu po przepis. 8. Ryżowa sałatka z kurczakiem i ananasem Kliknij tu po przepis. 9. Kulki ryżowe Kliknij tu po przepis. Szczęśliwego Nowego Roku
W kuchni u Monikizamrozić, ale dopiero po ich usmażeniu. Rozmrażać należy je w lodówce, powoli. A już odmrożone odpiec w piekarniku albo odsmażyć. Hamburgery zjedliśmy w klasycznej bułce z sezamem, z dodatkiem szparagów smażonych na maśle, świeżego pomidora, cieniutko pokrojoną czerwoną cebulką, majonezem, sosem BBQ, plastrami awokado i plasterkiem topionego żółtego sera. SKŁADNIKI 1,5szkl soczewicy zielonej ½ kostki bulionowej warzywnej 3 szklanki wody
Karo in the Kitchen