szparagi - 5593 przepisów (strona:308/373)

Zrazy wołowe jak u babci 144

śmietaną lub mlekiem. Zrazy wołowe z obłędnym sosem winno-grzybowym najlepiej smakują z pyzami. Podobne przepisy Sos tatarski prawdziwy Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli ... Zielone szparagi w szynce parmeńskiej z sosem hole... Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z fasolki szparagowej, quinoa i rukwi wodnej 161

którymi w dzieciństwie i młodości nie przepadałem, a polubiłem dopiero po zrobieniu w parowarze. A quinoa bardzo lubię i często używam, ostatnią moją sałatkę z quinoa, mango i szparagami znajdziecie w linku :) Składniki :  ok. 100 g fasolki szparagowej żółtej  3 łyżki quinoa czerwonego  kilka listków rukwi wodnej Quinoa czerwone, zwane również komosą ryżową, wsypujemy na sitko

Parowar Faceta
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 159

Zapiekanka dająca sporo energii a dodatkowo zawiera cudowne, pyszne szparagi :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Łososiowe trio z rieslingiem 150

jest naprawdę przeogromna. Dzięki temu mają bardzo wszechstronne zastosowania kulinarne. Te wytrawne dobrze sprawdzą się z daniami z ryb oraz z owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga minął... ale, oczywiście Rieslinga

królestwo garów
Łososiowe trio z rieslingiem 149

jest naprawdę przeogromna. Dzięki temu mają bardzo wszechstronne zastosowania kulinarne. Te wytrawne dobrze sprawdzą się z daniami z ryb oraz z owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów oraz lekkich dań z drobiu. Te słodsze doskonale uzupełnią dania orientalne i dobrze przyprawione. Najsłodsze można pić same lub z deserami i owocowymi ciastami. Tydzień Rieslinga minął... ale, oczywiście Rieslinga

królestwo garów
Warsztaty z North Fish i Folwark 140

różne ciekawostki kulinarne związane z rybami i owocami morza.   Krewetki słodko-kwaśnie podane z  aromatyczną sałatką ze świeżych warzyw. Grillowany stek z tuńczyka z zielonymi szparagami z ziołowym masłem. Dziękuję obu firmom za  zaproszenie na warsztaty. Ogromny plus za ich organizację i za to, że uczestniczyło w nich niewiele osób. W związku z tym przy

Kulinarne przygody Gatity
Restauracja Union Jack Jamiego Olivera 159

yorkshire pudding Zupa krem z kalafiora i fenkułu. Nigdy nie jadłam lepszej zupy. 4 funty. Sorry babciu, mamo, ciociu niejedna i przepraszam samą siebie;) Spring pizza. Z cukinią i szparagami. Dało się wyczuć lekki cytrynowy smaczek. Nawet we Włoszek nie jadłam lepszej. A to już "zwykły" pub przy Hyde Parku Zjedliśmy w nim fish and chips, bo wstyd nie zjeść

AZgotuj!
Pieczony omlet z ziołowym serkiem 165

omlet lekki jak chmurka, delikatny o nieskonczonych możliwościach. U mnie wersja na słono z ziołami i siemieniem lnianym. Można urozmaicać go odając do twarogu łososia wędzonego, groszek, szparagi. Lub na słodko z truskawkami.  Polecam szczegolnie na sniadanie, gdyż robi się go szybko, zamin wstaną domownicy.  „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin

AZgotuj!
Kuchnia włoska. Warsztaty w Instytucie Sztuki Kulinarnej 194

obrać ze skórki. Pietruszkę posiekać wraz z ząbkiem czosnku, zetrzeć ser na płatki. Wymieszać z bobem, doprawić solą i pieprzem, skropić octem. Wlać oliwę według upodobania. Risotto ze szparagami Serdecznie dziękuję   MASALA Smaki Świata   za możliwosć nauki gotowania. Za wspaniałą atmosferę i prowdziwą lekcję kulinarną

AZgotuj!
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 200

tego dania. Po tym daniu poprosiliśmy o jak najmniejsze, degustacyjne porcje, bo nasze żołądki już były zapełnione. Z dań mięsnych wybraliśmy roladę z indyka faszerowaną szpinakiem, pomidorkami podaną ze szparagami, panierowanym kalafiorem i sosem pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce

Corner With Recipes
Biała Trufla - restauracja Szczecin 172

powyżej sandacz w cukinii z nori i makaronem somen. Smaki się idealnie komponowały, pyszna ryba, sosy. Tutaj rozpływający się w ustach kurczak zagrodowy w miodzie pitnym z idealnie przygotowanymi szparagami, grillowanym bakłażanem i chrupiącymi pestkami granatu. Nigdy nie jadłam tak smacznego kurczaka. Wszystkie mięsa i ryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie

Corner With Recipes
Zimna miska według Duńczyka 174

Najchętniej do domu przyniosłabym wszystko! Znoszę więc naręcze rabarbaru (tak, tak, nawet teraz mam kilka łodyg w lodówce; nie oszukujcie więc, że sezon już się skończył), kobiałki truskawek, pęczki szparagów, młode cukinie i oszałamiająco pachnące pomidory, intensywne w kolorze czereśnie i rozkoszne, pełne maleńkich pesteczek maliny. Mojemu nie tak już sokolemu wzrokowi nie umknie nic - ostatnio z entuzjastycznym okrzykiem zachwytu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ja i Final konkursu na Mistrza Wolowiny 159

powiedzieć szok! Oto ja i moje noże! Ja i moje noże, 3cie miejsce w konkursie na Mistrza Wołowiny  Miejsce drugie zajęła Małgosia,  autorka Quiche lorraine ze szparagami, czosnkiem niedźwiedzim i wyśmienitą wołowiną QMP   Miejsce pierwsze należało bezapelacyjnie do Basi, autorki bloga kulinarnego Życie w apetycie  i jej  Wołowych pulpecików QMP w sezamie na orkiszowych, razowych

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekane jaja ze szparagami i serem blue 177

Kolejne śniadanie w której główną rolę mają jajka. Również coraz częściej szparagi pojawiają się w mojej kuchni. A pomału latko przychodzi, wtedy dopiero będzie warzywnie :) :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Spaghetti z bobem i szynką szwarcwaldzką 185

Danie troszkę podobne do prezentowanego ostatnio- makaronu ze szparagami i boczkiem , jednak tym razem składające się z pełnoziarnistego makaronu typu spaghetti, bobu, podsmażonej szynki szwarcwaldzkiej oraz pomidorków koktajlowych- proste, na prawdę bardzo smaczne i ekspresowe (realny czas przygotowania tego dania, to czas gotowania się makaronu!). A wiadomo, że bób jest bardzo pożywny oraz zdrowy (zawiera mnóstwo białka i kwasu foliowego

Kraina Miodem Płynąca