żółtka graved smażone

żółtka graved smażone

żółtka graved smażone

Ostatnio w „sieci zaistniały” żółtka graved, które przez prawie 1,5 godzinne leżenie w mieszance soli i cukru zmieniają konsystencję i lekko smak. Zyskują delikatną skórkę, a w środku nadal są płynne. Ja postanowiłam te żółtka usmażyć. Jest to pomysł na wykorzystanie żółtek, które zostały nam po przygotowaniu na przykład pavlovej . 6 żółtek jaj, 300 ml soli gruboziarnistej, 300 ml cukru, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, masło Cukier i sól wymieszać. 2/3 mieszanki wsypać do miski. W mieszance zrobić zagłębienia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.