OMLET BISZKOPTOWY

OMLET BISZKOPTOWY

OMLET BISZKOPTOWY

Puszysty omlet biszkoptowy   jest fajną propozycją na śniadanie. W każdej lodówce najczęściej u każdego są jajka.A to już połowa sukcesu. Mąka na pewno się znajdzie i właściwie to już wystarczy. Szybkie śniadanko zaraz będzie;-) Omlet najlepiej smakuje z  ulubioną konfiturą, cukrem pudrem lub sezonowymi owocami. Sycący i uwielbiany nie tylko przez dzieci. Składniki: 1 lub 2 sztuki jajek (w zależności od wielkości apetytu) 2 łyżki mąki ( na każde jajko 1 łyżka) 2-3 łyżki mleka pół łyżeczki proszku do pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.