szparagi - 5593 przepisów (strona:233/373)

Przegrzebki na musie pomarańczowym z nutką szafranu 215

dzięki wspaniałej słodkiej pomarańczy. Składniki: 4 osoby 12 Przegrzebek 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koperku 3 łyżki masła klarowanego sól cytrynowa 2 pomarańcze 8 szparagów ugotowanych do dekoracji kilka nitek szafranu Sp osób: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek i przekrajamy na pół. Pietruszkę i koperek(...)Rozgrzewamy masło na patelni , dodajemy czosnek , koperek ,pietruszkę i mieszamy. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy zawsze ciepłe ,bezpośrednio na mus . Posypujemy szafranem i dokładamy szparagi. Smacznego

Viola cooks with passion
“Ziarno”-recenzja 152

podawane są przy jakimś konkretnym daniu a mogą nam służyć w innych kombinacjach. Fajne jest też to, że wiele przepisów można dowolnie modyfikować, gdy zmieniają się sezonowe owoce zamieniając szparagi na bób czy cukinie, gdy szparagów już nie ma „Ziarno” jest też piękne graficznie, co docenić można szczególnie w letnie upały.   Ziarno Autorka: Dominika Wójciak Wydawnictwo: Wydawnictwo

Ugotowane pozamiatane
Jedzonko do pracy #50 179

rzeczy, które ostatnio pojawiły się na blogu, a ponieważ trwa festiwal kuchnia skandynawskiej, to i w moim zestawie znalazły się potrawy z tej części świata.  Śniadanie : Mus ze szparagów z krewetkami Lunch : Ryż ze słodko - kwaśnym sosem koperkowym   Przekąska : Szparagi, krewetki Smacznego

Codzienne Gotowanie
Młode ziemniaczki z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem, czyli śródziemnomorska sałatka ziemniaczana 176

nowego, proponuję Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną, czyli młode ziemniaczki z suszonymi pomidorkami, bazylią i parmezanem. Takie ziemniaczki smakują wybornie same w sobie, ale polecam je spróbować w towarzystwie „ Grillowanych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i „ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne(...)bazylię, parmezan i wszystko wymieszać (aby nie zniszczyć struktury ziemniaczków, najlepiej wymieszać je poprzez podrzucanie kilka razy w przykrytym pokrywką garnku) Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną podawać w towarzystwie „ Grillowanych szparagów i pomidorki koktajlowe z octem balsamicznym „ oraz „ Sałatki z rukoli, rodzynek i płatków migdałowych „ źródło: Na podstawie przepisu z miesięcznika Good Food. The post Młode ziemniaczki

Moja Delicja
Sałatka z czerwoną quinoą i grillowanymi różnościami 203

szklanka ugotowanej czerwonej quinoy pół główki sałaty masłowej 2 garście młodych listków brokuła 5-6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 2 żółte pomidory 10 czerwonych pomidorków koktajlowych pół pęczka zielonych szparagów 5 boczniaków mikołajkowych (królewskich, eryngii) sok z połówki cytryny 3 łyżki oleju lnianego różowa sól himalajska pieprz garść dowolnej zieleniny z ogródka (pietruszka, świeża mięta, tymianek, rozmaryn, majeranek) Wykonanie: Sałatę rwiemy(...)kawałki i przekładamy do miski, dodajemy do niej młode listki brokuła i quinoę. Zielone szparagi zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut, następnie, przelewamy je zimną wodą, osuszamy ręcznikiem i wkładamy na grilla. Grillujemy również plasterki szynki szwarcwaldzkiej, plastry żółtych pomidorów, boczniaków i pomidorki koktajlowe. Gdy różności będą ładnie opieczone zdejmujemy je z rusztu i układamy na sałatce, polewamy dressingiem

Quinoa Raz!
zupa- krem z białych szparagów 198

muszę się przyznać, Zdecydowanie się od nich uzależniłam, Szparagi próbuje wkładać praktycznie do każdej możliwej potrawy. Nedawno robiłam zupę krem z zielonych szparagów, Tym razem skusiłam się na delikatniejszą w smaku białą zupkę. Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Frittata z bobem i pomidorkami 161

piękny i kolorowy. Polecam to danie na sobotnie lub niedzielne leniwe śniadanie. Frittatę można przygotować tak na prawdę z dowolnymi dodatkami i jeżeli uda się Wam kupić jeszcze gdzieś szparagi to polecam również frittatę ze szparagami . Składniki :  2 szalotki bananowe 1 ząbek czosnku 3-4 jajka 1-2 garście ugotowanego i obranego bobu 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
Zupa krem z bobu 149

kwas foliowy i składniki mineralne wapń, żelazo, magnez, cynk. Dodatkowym plusem jest duża zawartość błonnika, który zapewni nam uczucie sytości. Spróbuj także: Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia Wegetariański krem z brokułów pełen zdrowia brokuły jajko

Fit&Fast Kitchen
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 198

wystąpienia!), przyniosłam do domu mnóstwo upominków, uśmiech na twarzy i głowę pełną pomysłów - Dzięki Kochani, mam nadzieję do zobaczenia za rok! :) Pierwszy raz w życiu udało mi się zjeść szparagi i były naprawdę pyszne :) Dominik przekonał się do batatów - oboje nie możemy już bez nich żyć i coraz częściej pojawiają się na naszym stole Pani Dorota z bloga Moje Wypieki(...)czerwcu udało mi się opublikować 14 przepisów: Dania obiadowe: Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami Jajka sadzone w papryce, purée z batatów i szparagi Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką

Cooking Monster
Quinoa i smażone zielone warzywa 141

smażonymi zielonymi warzywami. Samo zdrowie na talerzu ! Quinoa i smażone zielone warzywa Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 szklanki quinoa 1 mała kapusta pak choi 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka  bobu 1 szklanka cienkiej zielonej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól morska olej rzepakowy listki tajskiej bazylii Wykonanie: Quinoę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)Bób i fasolkę gotujemy na parze al dente. Po ugotowaniu bób obieramy. Kapustę kroimy w paski, ze szparagów odłamujemy stwardniałe końcówki. Czosnek obieramy i kroimy w pasterki, papryczkę siekamy, wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Chwilę przesmażamy, potem dodajemy pozostałe warzywa i smażymy przez 5 minut. Solimy, mieszamy. Ugotowaną quinoę mieszamy z warzywami, posypujemy listkami bazylii

Kulinarne przygody Gatity
Jaglane burgery 268

gryczanej (moja subiektywna opinia - kocham kaszę gryczaną). Jest źródłem białka, złożonych węglowodanów, błonnika, magnezu, cynku, manganu i witamin z grupy B. No samo zdrowie :) A zestawienie kaszy jaglanej ze szparagami - nic dodać nic ująć, trzeba po prostu spróbować :) Składniki (na 6-7 kotlecików): szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 1 ugotowany ziemniak garść słonecznika garść posiekanego szczypiorku łyżka posiekanego koperku(...)dodać do masy Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać Formować kotlety Piec w 160 st przez 30 minut, (po 20 minutach obrócić kotlety, w tym momencie dodałam też na blachę szparagi, które piekły się 10 minut, były lekko al dente)  Smacznego

pyszne zdrowości
Restauracji BelEtage – degustacja 222

oraz grzanką. Całość bardzo lekka i dzięki sałatce z ogórka orzeźwiająca - naprawdę rozbudziło nasze kubki smakowe i pozostało nam tylko czekać na dalszą część programu. Jako przystawkę podano nam szparagi z zasmażka z orzechów laskowych i nerkowa na oleju kokosowym. Szparagi były fantastyczne, zasmażka lekko słona - dla mnie po kilku kęsach - troszkę zbyt tłusta i syta. Jednak całe danie pozostawiło

sierotka maRysia w kuchni
Młode ziemniaczki z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem, czyli śródziemnomorska sałatka ziemniaczana 241

nowego, proponuję Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną, czyli młode ziemniaczki z suszonymi pomidorkami, bazylią i parmezanem. Takie ziemniaczki smakują wybornie same w sobie, ale polecam je spróbować w towarzystwie „ Grillowanych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i „ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne(...)bazylię, parmezan i wszystko wymieszać (aby nie zniszczyć struktury ziemniaczków, najlepiej wymieszać je poprzez podrzucanie kilka razy w przykrytym pokrywką garnku) Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną podawać w towarzystwie „ Grillowanych szparagów i pomidorki koktajlowe z octem balsamicznym „ oraz „ Sałatki z rukoli, rodzynek i płatków migdałowych „ źródło: Na podstawie przepisu z miesięcznika Good Food. The post Młode ziemniaczki

Moja Delicja
Kulisy fotografii kulinarnej: Jak zrobiłam zdjęcie zupy zielone minestrone? 175

warzywami i delikatnie przemieszałam. Zależało mi na tym, aby poszczególne składniki zupy były dobrze widoczne i rozróżnialne, ręcznie więc poprawiłam ich ułożenie . Wyłowiłam z dna groszek, ciecierzycę oraz główki szparagów (dla odróżnienia szparagów od zielonej fasolki). Do naczyń nalałam niewielką ilość płynu, tak aby nie zakrył warzyw.  Z nałożeniem pesto poczekałam do ostatniej chwili. Inaczej mogłoby się rozmyć

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa krem z batatów 152

ważne dla osób będących na diecie, warzywa te posiadają niski indeks glikemiczny i niewielką ilość kalorii. Spróbuj także: Delikatna zupa krem z dyni dynia jajko marchew Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia

Fit&Fast Kitchen

Proponowane wyszukiwania