Dziś serwuję danie dość szybkie w przygotowaniu pod warunkiem, że macie wcześniej ugotowany bulion lub rosół. Danie jednogarnkowe a jest nim risotto. Kremowe wzbogacone szparagami, cukinią i pomidorkami a na końcu z dodatkiem parmezanu. Idealna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Ale tu koniecznie musi być ryż do risotto, bo taki zwykły nie zda egzaminu. A ryż kupicie bez wychodzenia(...)domu w sklepie internetowym Kuchnie Świata Risotto ze szparagami, cukinią, pomidorami i boczkiem
Ewa w kuchniUwielbiam kuchnię bliskowschodnią. Mogłabym się taplać w hummusie i soku z granatów, serio! Równie mocno kocham nasze polskie, zielone szparagi i w maju zajadam je prawie codziennie (no dobra – w sumie to codziennie, bez wyjątków). Postanowiłam połączyć te dwa światy i tak powstała wiosenna Read More Artykuł Baba ghanoush ze szparagami i jajkiem w koszulce – kremowa pasta
Flymetothespoonpodgotowane plastry ziemniaków. Do misy z paprykami wbij 8 jajek. Dodaj posiekany szczypiorek. Posól. Dobrze wymieszaj. Wylej do formy do pieczenia, w której są ziemniaki. Na wierzch wykładaj kawałki szparagów. Dodaj pokruszony ser feta. Wstaw do piekarnia nagrzanego do 180 stopni i piecz 40 minut, aż masa stężeje, wierzch zrumieni się. Wyjmij tortillę z piekarnika , wbij w środek wykałaczkę(...)Jeśli przykleją się do niej grudki ciasta, wstaw do piekarnika jeszcze na 5 minut. Wyjmij z piekarnika, odstaw do przestygnięcia. Następnie pokrój i podawaj. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Tortilla ze szparagami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzprzygotowaniu zupa dla miłośników dań wege i nie tylko. Składniki: - 300g polędwicy z dorsza - 15 krewetek - 1 mała cukinia - 1 papryka - 1 duży pomidor - 3 małe marchewki - kilka zielonych szparagów - 1 cebulka dymka - 3 ząbki czosnku - 4 łyżki oleju - 50ml białego wina wytrawnego - liść laurowy, pieprz - świeża bazylia i oregano - sól morska - pieprz cytrynowy - pieprz cayenne - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)Pudliszki Sposób przygotowania: - najpierw przygotowujemy bulion warzywny: pokrojone marchewki wraz z cukinią, szparagami, liściem laurowym i świeżą bazylią gotujemy w garnku z wodą; - na patelni dusimy z 2 łyżkami oliwy pokrojone warzywa takie jak papryka, pomidor, cebulka dymka, ząbki czosnku oraz obrane krewetki przyprawione solą i pieprzem cytrynowym - po kilku minutach wlewamy na patelnię wino i czekamy
MintTasteRozpoczynamy sezon szparagowy - lubicie? Ja uwielbiam <3 Zapraszam po przepisy KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz
Moje Kuchenne Rewelacjedeser. Lekkie ravioli z selera mogłabym jadać codziennie. Wędzona polędwiczka wieprzowa, aioli z kiszonego ogórka, marynowane rydze, palona szalotka, plastyczne żółtko Ravioli z kompresowanego w kokosie selera ze szparagami, szparagi białe i zielone, kawa z selera, veloute z cebuli Policzki z jelenia konfitowane w tłuszczu gęsim, pieróg biłgorajski, demi glace z kaczki z gorzką czekoladą, młoda marchew, groszek cukrowy Wegańska
KucharzycaDziś pałki z kurczaka w koncentracie pomidorowym ze szparagami, cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Idealna propozycja do ryżu czy makaronu, świetnie sprawdzą się też pieczone ziemniaczki. Jednym słowem dla każdego coś dobrego. Do tego dania nie musi być surówka bo są już warzywa ale jak ktoś musi ją mieć to może zrobić swoją ulubioną. Pomidorowe pałki ze szparagami, cukinią i pomidorkami
Ewa w kuchniPenne alla vodka, spaghetti ze szparagami i ziemniakami, piccadillo, włoska pomidorowa, sushi bowl, czyli sushi bez zawijania – menu w tym tygodniu jest nieźle zakręcone. Zawiera dwa dania wymagające więcej czasu i trzy do zrobienia od ręki. Proste a zarazem wyjątkowe przepisy. W książkach, poradnikach, internecie, znadziecie mnóstwo przepisów na dania dla dzieci z pomysłami jak je zrobić, podać, uatrakcyjnić(...)horrorach i innych krwawych produkcjach – czyli sok pomidorowy imitujący krew, do którego dla lepszego połysku dodawano alkoholu. Tyle legendy. Jak było naprawdę sprawdźcie sami:) Zobacz przepis Wtorek: SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Połączenie ziemniaków z makaronem może Wam się wydać nieoczywiste i dziwne, ale jest to sztandarowe rozwiązanie włoskiej kuchni, które (jak to u Włochów) doskonale się sprawdza. Dzięki
Niedzielny kucharzŚledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka z kaszą i zielonymi szparagami Szparagowa misa rozmaitości Prosta sałatka ze szparagami i jajkiem Sałatka z makaronem ryżowym i surimi Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ziemniaczana
Kulinarne przygody Gatitybardzo wyrazistą w smaku gorgonzolą. Ryba była soczysta i świetnie przyprawiona, a skórka usmażona na chrupko - tak jak lubię najbardziej! Risotto aksamitne i bez zarzutu. Całości towarzyszyły także szparagi, których obecność mile mnie zaskoczyła, choć to jeszcze nie czas na szparagi, to wspaniale było ich spróbować pierwszy raz w tym roku! Deser: 👉 Monte Dość enigmatycznie brzmiąca nazwa nie do końca
Cooking Monstertemu Tereska Woźniak :* i tak mi się spodobał, że dzisiaj zrobiłam to danie ponownie. Jest proste, szybkie, smaczne i bardzo ładne! Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 pęczki zielonych szparagów 200g szynki serrano (lub parmeńskiej) sól ziołowa pieprz, pimienton lub pikantna papryka oliwa z oliwek Piersi z kurczaka przebijamy nożem, smarujemy oliwą z przyprawami, nabijamy w nie szparagi i zawijamy
Cytryna&Co.brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane w cieście francuskim Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Szparagi w cieście francuskim z sezamem Szparagi w cieście francuskim Koreczki na imprezę z oliwkami, serem feta i pomidorkami Przekąski. Koreczki z ogórka, szynki i twarożku. Tortilla z szynką i serkiem
Kulinarne Przebojepodajemy ją też z kieliszkiem wina np spätburgundera lub silvanera. Na warsztatach podano do niej: Castell – Castell silvaner z 2017 z Weingut Castell . Silvanera pije się zwykle do szparagów, ale dobrze pasuje też do innych warzyw szczególnie do grzybów, ponieważ jest świeże z nutami maślanych szparagów, zielonego jabłka i cytrusów. Grzybową można też pić z czerwonym winem
Ugotowane pozamiatane